![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
Libra właśnie moja ma od 9-18 z romera Pop a czemu pytasz o mikołaja? nie masz pomysłu na swój prezent i szukasz inspiracji? czy tak ogólnie? Ja bym chciała.... ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem ![]() nie stać mnie na życzenia ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- super, brawa dla Michałka!! Jest się z czego cieszyć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Finezji chcesz?to ja poproszę dwumiesięczny wyjazd 'objazdowy' po Stanach wiosną lub latem. Taki z kamperem, od zachodu po wschód z przystankami u wszelkich znajomych po drodze.
#153 |
Zakorzenienie
|
Nataszka - pytam bo mam do kupienia jakiś 15 prezentów pod choinkę i nie mam pomysłu. Tz nic nie kupuję, dziewczynkąswoim tez nic bo im nic nie brakuje a wręcz mają nadmiar wszystkiego. Ale pozostali nam do obdarowana dalsi członkowie naszej rodziny a tojuz jest bardzo trudne.
![]() Libra - nie należy używać ciagle jednych i tych samych perfum bo przestajemy je czuć. Nasz nos przyzwyczaja sie do zapachu. I często jest tak ze przez to nie czucie przesadzamy. Ja często zmieniam.
#154 |
Zakorzenienie
|
monka ogladałam ta babcie ,
![]() ![]() pop - masz gwiazde normalnie ![]() Olivko -Świeczki się na torcie mienią, obok wiśnie się czerwienią, cudnie pachnie czekolada, skrzy się w szklankach lemoniada, baloniki wiszą w górze, klaun oklasków zbiera burzę, a to wszystko z tej przyczyny, że masz dzisiaj urodziny! lind brawa dla michała - moja kiedys zajadała a teraz juz nie chce ![]() megi u nas ni krzty sniegu nie ma
#155 |
Zakorzenienie
|
POP
![]() ![]() Ile jest dzieciaków ? Jaki wiek i płeć? E dorosłych ,płeć ? Mniej więcej wiesz czy dana osoba lubi np. Czytac/ gotować ( książka kucharska lub z wypiekami) / maziac sie kremami/ pachnidlami i innymi kolorowymi dupsami. Za mało danych dałaś . Możesz wszystkim książki kupić- tak na madro bedzie ![]() Albo dzieciakom jakieś mądre gry, łamigłówki. Kobieta świeczki zapachowe / blender ![]() Ktoś lubi łowić ? Kup sprzęt wędkarski / album z rybkami hehe czy coś. Ktoś lubi majsterkowac coś do majsterkowania , skrzynka na sprzęt itd. Szmaty jak wiesz w czym chodzą . Wujek/ ciotka lubią grzebać w ogródku kup nowa łopatę daj wielka kokardę / ciotce sprzecik do grzebanie w ziemi . Jakiś mega ulubiony film na DVD jak nie ma. Albo takie piżamki dla dorosłych ![]() Eleganckie Rękawiczki skórzane . Jak bliska rodzina , to starszym mogłas dać kalendarze z dziewczynkami i problem z głowy . I wiele wiele , ale to każdy jest inny i z czegoś innego sie ucieszy, zależy tez jaki masz budżet na osobę i czego ta osoba oczekuje ( bo tez tak sie zdarza) Równie dobrze możesz im po iphonie kupić i tez bedzie dobrze ![]() Albo 15 kuponów w totka i masz z głowy. Mam nadzieje ze z deczka pomogłam. ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Pościel tego nigdy za wiele w domu. Zawsze sie przydaje. Moj tz dziś przyniósł drzewko z cytrynami i mowi ze to moj prezent ![]() ![]() Jak ktoś używa zwykłej szczoteczki to można kupić elektryczna . Teraz takie cuda robią ze można i kosz na śmieci w prezencie dać ![]() ![]() Kieliszki/lampki/ do wina szampana nalewki jakieś ładne. Tylko ty chcesz prezenty z finezja ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-15 o 23:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla naszej czterolatki!
![]() Wszystkiego najlepszego Oliwciu! ![]() Dużo zdrówka ![]() ![]()
#157 |
Zakorzenienie
|
Sto lat ,wszystkiego najlepszego dla naszej pierwszej czterolatki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Oliwko, gratuluję ukończenia kolejnego roku
![]() Mama kiedyś Ci opowie, jakie to wielkie wyzwanie być dumną czterolatką i dlaczego patrząc na Ciebie ma czasem "wilgotne" oczy... ![]()
#159 |
Zakorzenienie
|
PoP no może to być przyczyna że niektóre się tak perfumują ,albo im sie wydaje że im mocniej tym lepiej nie wiem.
Nie mam jakiegoś ulubionego zapachu ,praktycznie za każdym razem mam inny Monka no teraz jak wybombiłaś liste to człowiek jeszcze głupszy |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Duzo prezentów dla samych prezentów
Smacznych jajek z rana Mamy pogodnej nawet w kijowa porę Ojca bez szlugi miedzy warami I Nataszki nie gryzacej zębami . Rosnij duza,mądra,pikna,zdrowa ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Ja po prostu nie kupuję nikomu żadnych prezentów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
A dzieciom ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
No tylko swoim dzieciom.
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | ||
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Ohydną pogodę mamy dzisiaj ![]() Choinkę od paru dni mamy, dzieci ubierały ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzonka, pięknego w życiu słonka,
smutków małych jak biedronka i szczęścia wielkiego jak smok! Oliwce, 100 lat, 100 lat! ![]() ![]()
#166 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego dla Oliwki!!! Sto lat!!!
U nas dziś ładna pogoda, +6st i słonko. Nataszka - tak mnie wczoraj zmotywowałaś że wzięłam się za porządki. Prawie umyłam (póki co z zewnątrz, przerwa bo muszę się ogrzać ![]() ![]() Asiulek co z Wercią?
#167 |
Zakorzenienie
|
Witam
melduję się w nowym wątku dziewczyny żyję, ledwo co ale żyję, popołudniu napisze więcej
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2013-12-16 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do perfum to często wsiadam do windy po takich świezo wypsikanych, to czasami jak fajny zapach to jest przyjemnie, a czasami to żałuję że to aż 8 piętro i muszę jednak chwilę w tej windzie posiedzieć ![]() Cytat:
![]() Dla dzieci konkretnie dziewczynek kupuje zestawy "zrób to sam" np bransoletki lub ogólnie biżuteria.Dla chłopaków najczęściej pilnuję kupowania klocków lego żeby rozbudowywali to co mają.Dla teściowej i mamy coś praktycznego coś do kuchni z agd, zawsze chętni są na nowe zegarki(choć to tylko u starszych)Można kupić kupon do fryzjerki+kosmetyczki(mni e to by cieszyło ![]() Teraz ogólnie są czasy że lepszym pomysłem są drobnostki, niż jakieś wypas prezenty. Ja wychodzę z założenia lepiej każdemu po drobnostce a wtedy sobie kupujemy coś takiego co naprawdę ucieszy, a nie nadostajemy rzeczy zbędnych, wydamy kasę na zbędne rzeczy dla innych a mogłoby być coś fajnego. Teraz jak słysze po znajomych to królują bony np do H&M. Sto Lat dla Oliwki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#169 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam,
Ale mam już duże dziecko. ![]() ![]() Jak czytałam wasze opisy porodów to wydawało mi się że zostałam z czegoś okradziona. Wyjmują z Ciebie dziecko które nosisz. Nikt Ci nic nie mówi, dziecka nie pokazują. I nawet nie słyszysz płaczu. Nic kompletna pustka, strach i samotność. Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() W załączeniu 2 zdjęcia wykonane parę godzin po urodzeniu
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2013-12-18 o 22:55 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale kruszynka ![]() I pokaż teraźniejsze zdjęcie ![]() ![]()
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
A to jeszcze cztery zdjęcia z grudnia 2009.
Na 3 zdjęciu jest to chwila kiedy pierwszy raz zobaczyłam swoje dziecko. Wyszłam wtedy ze szpitala i tz zawiózł mnie do szpitala w którym była Oliwka. Było to 8 dni po jej narodzeniu. A na ostatnim jest uwieczniona chwila kiedy pierwszy raz miałam ją na rękach.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2013-12-18 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
A to zdjęcia z wczorajszego dnia.
![]() ![]() |
![]() |
#173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po jednej stronie śpi się tak samo jak po drugiej , bo dno łóżka jest identyczne ![]() ![]() Szuflady bardzo fajne , materac można dać jaki się chce , dla mnie póki co rewelacja , no i moim zdaniem dla dziewczynki wyrko jest śliczne ![]() Całość pokoju pokażę , jak skończę , bo na razie mam http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30157377/ razy 3 ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale Twoje dziewczynki to cud , bo są zdrowe a były takie maleńkie ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla Oliwk- wielkiej 4 letniej baby ![]()
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
W końcu zdjęcia
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Niesamowite ![]() Na tej ostatniej fotce, na rękach, dopiero widać jaka mała kruszynka była. Dobrze , ze tak szczęśliwie sie to skończyło dla was. Noo Płac zabaw w pokoju dla małych i fiu fiu dla dużych ![]() Lecę zaraz na przedstawienie do młodego - świnki trzy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() U mnie drugi poród nie był taki fajny, bo mały zrobił kupkę juz w brzuchu , zielone wody, tez była szybka akcja, zeby go jak najszybciej wyjąc , aby nie doszło do niedotlenienia mózgu czy zgonu. Tez nie płakał. Dopiero po dłuższej chwili, która trwa wieczność. Także nie wiesz nigdy co cie czeka i nawet ten naturalny poród może okazać sie tragiczny w skutkach. Swoje przeżyłas , najgorsze co może spotkać rodziców, ale daliscie wszyscy radę. Chyba nie możesz sie jeszcze z tym pogodzić co sie stało? , nie mowię zeby zapomnieć, bo sie nie da , ale ciazy ci dalej na duszy , choćby sam fakt nautnego porodu i to widać. Musisz znaleźć w sobie silne, zeby zaakceptować, pogodzić sie z tym co złe , co złego cie / was spotkało i ruszyć z miejsca, cieszyć sie tym tu i teraz . Patrz na dobre strony tej sytuacji i niech one dodają ci otuchy i skrzydeł. Nie wiem czy dobrze ci radzę, ale napewno z samego/ całego serca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Witam tylko na moment, po sms od mrówki
![]() Nie mam absolutnie nastroju więc musi być źle skoro mnie w sumie nawet nie ciągnie na forum ![]() Mała ma antybiotyk ![]() Poszłam najpierw w czwartek do lekarza. Mała miała taką gorączkę, że trzęsła się jak galareta w poczekalni aż bałam się z nią iść na nogach z powrotem. Lekarz stwierdził, że nie widzi zapalenia ucha aczkolwiek mała ma dużo woskowiny i mało co widać... dał krople do uszu na wszelki wypadek- dicortinef i jakieś dwa syropy na infekcję. Niestety zero poprawy. Gorączka wracała co 4-6 godzin. Nowy Ibufen już niemal cały zużyłam ![]() dzis poszlam jeszcze do naszej lekarki skonsultować i powiedziała, że ucho lewe czerwone i juz za długo to trwa więc antybiotyk niech bierze. Tym bardziej, że nie współpracuje w ogóle. Krople do ucha daje sobie wkroplić najwyżej raz (a ma 3 razy) i to tez po wielkim płaczu. No i dała mucofluid na rozrzedzenie kataru bo ma cały czas zalegający, a po infekcji zalecila szczepienie doustne uodparniające- ismigen. najbardziej martwi mnie to, że ma ten katar wiec nawet jak ucho wyleczymy to ten katar znów spowoduje nawrót, a ona ani nie chce wody morskiej do nosa, ani smarkac i odciągać gilusów, żadnych kropli, no totalnie sie "zepsuła". Trzeba by było na siłę a wtedy jest histeria masakryczna. No zaparła się i koniec. Wszystko wciąga ![]() Do tego dochodzi już kaszel ![]() Ot tyle ma do powiedzenia ![]() Wyłam już dziś ze 3 razy. mam dość... no i stresuje się co to będzie dalej... uciekam ![]()
#176 |
Zakorzenienie
|
Pop przekaż Oliwce najlepsze życzenia!
![]() Nasza pierwsza czterolatka ![]() Samych pogodnych dni dla Niej ![]() Zdjęcia mnie niesamowicie wzruszyły, to jak trzymasz małą na rękach, trudno wyobrazić sobie co wtedy czułaś... ![]() Asiulek ![]() ![]() ![]() nie płacz ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Widziałyście w c&a wyprzedaż?? małej kupiła tesciowa ta sukienkę, a teraz po 19.90 http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...stawy/108257/1 ta śliczna - ale tylko 92 została, mała trochę. http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...stawy/121739/1 A w ogóle nie mam kasy na takie nie planowane wydatki więc dobrze, że nie ma rozmiaru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
ASIULEK współczuje bardzo i nie dziwie sie ze masz dola.
Ciekawe co powoduje ten katar ![]() A jak z małej migdalami ? Mój młody miał częste zapalenie ucha spowodowane migdałami . ![]() Po wycięciu wszystko sie uspokoiło . Mały miał tylko dwa razy , wiec nie musi być tak ,ze zapalenie ma sie często. Moze zastrzyki byłyby lepsze ![]() ![]() Choroba chorobie nie równa i raz dziecko pije ładnie / chętnie, a innym razem cieżko podać 2ml . Nie ma reguły, nawet jak wcześniej nie było z tym problemów. SARA ??????????? Miałaś napisać , co sie stało? ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kiecki supcio ![]() Ja chyba z młodym muszę iść do lekarza, bo cieżko oddycha, tak jakby chciał oddech złapać. Dziś na przedstawieniu zauważyłam. Moze to jakaś astma ![]() ![]() ![]() Nie kaszle, zadyszki nie ma, ale tak głęboko oddycha , łapie oddech . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 | ||
Zakorzenienie
|
kruszynki malutkie , ale jakie śliczne wyrosły
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Asiulek- ta bezradność jak dziecko chore jest najgorsza. Tak chciało by sie pomoc a nie ma jak. Dużo zdrowia dla Werci.
#180 |
Zakorzenienie
|
pop, 100 lat dla małej królewny
![]() Ja bym jak zawsze dużo rzeczy chciała, ale cóż. Ja już dostałam odkłaczacz ![]() Chciałabym fajny biustonosz, ubrania by tyż się przydały, perfumami bym nie pogardziła. Ze mną taki problem jak z librą-ciężko w mój gust trafić, sama jak coś sobie umyślę, to łażę i łaże i grymaszę. M. już nie próbuje niespodzianek (na ogół)-przeważnie pyta o moje chciejstwa asiu, bardzo współczuję i nie dziwię się, że masz samopoczucie okropne-kto by nie miał ![]() sara, co tam, jak tam?
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-12-16 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.