![]() |
#151 | |||
KOTerator
|
Dot.: Koty - część VIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wymiękam więc chyba ![]() Cytat:
Sonia też wybredna jest. Różową Cosmę zje. Zielonej nie. Skład się niewiele różni. Nie wiem o co chodzi, na szczęście mam Młodą, która zje prawie wszystko. ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Też to zauważyłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie chwilowe mizianki.. poźniej zostałam nagle podrapana. Ale i tak i tak kocham tego małego dziada:P
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Przesliczna jest
![]() My rok czekalismy z dokoceniem i chyba za dlugo....
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | ||
Wredna Ruda Beczka Soli
|
oj to fakt. Ale inne jedzą
![]() Wybredny na kocie żarcie, za ludzkie dałby się pokroić. Najbardziej leci do tego, czego jeść nie może. A nie daj borze zielony, jak idzie się w stronę (nie do!) kuchni, to już jest masakra. No tak, predzej to wszystko się zeschnie w tej misce, niż zostanie zjedzone. Może wynika to z tego, że pierwsi właściciele karmili go tylko suchą karmą, bez dodatków mokrej karmy (my kociastego wzięliśmy jak miał ze 4 miesiące) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Nie depcze krokusów
|
![]() A pije wodę z gotowanego kurczaka albo gluta z siemienia? Dobrze by było, aby pochłaniał wody więcej... Jakie było pH moczu? W ogóle jaki jest teraz problem, skoro badania zasadniczo niczego nie wykryły? Chcesz tylko zmienić suchą karmę? Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Super!
![]() ![]() ![]() Przylazłam ze spotkania, Gordi ucieszony, włazi pod nogi i gada do mnie i gada. Ale ja go nie rozumiem ni w ząb, za mało alkoholu. Tzn najpierw zrozumiałam, że za długo mnie nie było, ale reszty miauczenia nie. Dopiero potem załapałam, że dumny upolował jednego mola a drugi mu uciekł za szafę i mam na-ten-tychmiast ją rozkręcić, bo on tego drugiego też chce. To siedzę z nim, czekam na tego robala, bo jak tylko odejdę, to zaraz mnie woła i nie daje spokoju ![]() I uczymy się aportować. Gordi leci za myszą, myszę w zęby, biegnie do mnie, jak jej po drodze nie zgubi, to przyniesie, jak zgubi to zostawi i biegnie dalej. Kiedyś się nauczy ![]()
![]() |
#158 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
http://www.koty.pl/ciekawostki/art28...barankuja.html
Z filmem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chamisko znowu rano się miziało, no mówię Wam, mam 2 koty w jednym futrze ![]() Dodałam wątki do 1 postu ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2014-01-15 o 04:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
Problem jest taki, że jednak od czasu do czasu posikuje (o października 2 razy), po samej wizycie, na lekach sikanie na łóżko zniknęło jak ręką odjąć. Miałam przejść na karmę urinary, ale jak pisałam, dopiero co kupiłam 7kg wór żarcia, dlatego byliśmy na paście. U mojego dziada ciężko przechodzi podawanie pasty, dlatego jak się kończy, chciałabym tego TOTWa zmienić na coś innego, bo czytałam gdzieś, że karma ta może być odpowiedzialna za wzrost białka w moczu, co u kotów z problemami z pęcherzem wzmaga dolegliwości. I nie mam zielonego pojęcia na co zwrócić uwagę w karmie (zawartość czego w czym ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie u was reakcje kociastych na śnieg?
U mnie było pół godziny obserwacji przez szybę, później wyszedł na balkon i: -powąchał -polizał -pomacał 1 łapką i biegiem do domu. Chyba zima Beatelsowi się nie podoba ![]()
#161 |
Zakorzenienie
|
Przytrzasnęłam kotu łapkę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Śnieg? Jaki śnieg?
#162 |
Zakorzenienie
|
Nie wyszliśmy na balkon, ale Gordi polował przez okno, zza szyby na płatki, rozwalając przy okazji kaktusy
![]()
#163 |
Polka Ogarniaczka
|
A ja znowu zmagam się z sikaniem na wszystko przez Tercję - zrobiłam sama spray z cytrusami, dwie pomarańcze straszą w pokoju, ponadto posypałam lekko sodą dno kuwety i mam skarpetę z sodą + skórkami pomarańczy - jak wrócę z uczelni, zobaczymy czy nic nie zrobiła znowu
![]()
#164 | |||
Nie depcze krokusów
|
Kusum - zdarza się. Przytrzasnęłam Danielsowi łapkę w jednym z pierwszych dni pobytu. Nasyczał na mnie i kuśtykał przez... 2 minuty.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poziom białka nie świadczy o jego jakości. Najlepiej przyswajalne przez koci układ pokarmowy jest białko z żółtek jaj i hydrolizowane drobiowe, białka ssaków są gorzej przyswajalne niż ptasie i rybie (najmniej chyba dziczyzna). Najmniej przyswajalne są białka roślinne z soi i kukurydzy, dlatego lepiej, jeśli w składzie są ziemniaki lub groszek niż zboża. Nadmiar białka w pożywieniu nie zaszkodzi, bo i tak nie przyswaja go w 100%, ale jak mój kot zaświadczy, karmy wysokobiałkowe mogą podrażnić żołądek. Wymioty doprowadziły go do odwodnienia i przekroczonych wskaźników "nerkowych". Zamiast leczyć nerki jak chciał to zrobić pierwszy odwiedzony wet, wyeliminowałam przyczynę, czyli zapalenie śluzówki żołądka - po prostu zmieniłam karmę. Karmy bezzbożowe przekraczają prawie 2-krotnie zalecaną dawkę wapnia i fosforu. Wapń nie powinien przekraczać 0,9%, a fosfor 0,8% suchej masy. Zbożówki też przekraczają normy, ale w znacznie mniejszym stopniu, dobrze wypada np. Hill's z kurczakiem. Ilość fosforu wzrasta, jeśli w składzie są mączki mięsno-kostne zamiast mięśni oraz podroby, a maleje, gdy stosowane są słabo przyswajalne białka i wypełniacze roślinne. Bardziej groźny w skutkach dla kotów "nerkowych" niż sama ilość jest nieprawidłowy stosunek wapnia do fosforu, powinien wynosić ok. 1,2:1, czyli troszkę więcej wapnia. Mokre karmy lepiej wypadają na tym tle, np. Terra Faelis. Nie daj się złapać na niskie procenty na opakowaniu, trzeba przeliczać ilość z etykiety na zawartość w suchej masie, która jest ok. 5x wyższa niż w mokrej. Nie wiem, skąd tak skandalicznie wysoki poziom fosforu w Power of Nature. Lubię tę karmę, ale boję się ją podawać non stop, dlatego stosuję na zmianę różne karmy - raz zbożową, raz bezzbożową, raz zbożową taką, raz owaką.
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
KOTerator
|
UWAGA! Poszukuję na wczoraj miskę Karlie. Jeszcze niedawno na animalii było kilkanaście wzorów, teraz w żadnym sklepie jej nie widzę. Gdyby któraś zauważyła w jakimś sklepie tą miskę, proszę o informację. Pozdrawiam, głodny Słonik
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
Podtrzymuję to co napisałam wcześniej, odstawiłabym suchą karmę na jakiś czas. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Malla, czy ty chcesz zrobić ze mnie alkoholiczkę?
![]() Od rana znowu polowanie na mola i nijak nie mogę mu wytłumaczyć, że robal poszedł won, nie żyje, nie ma go. Nie i koniec, szafa musi zostać zdemontowana. Ciekawe jak :sciana: Boże, kiedy kotu przechodzi okres buntu?
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#168 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
Pisałam niedawno, że u mnie najgorzej było z Małą pomiędzy 4-6 mies., nic nie docierało, nocami śniłam o uduszeniu dziada
![]() ![]() Ale przeszło i teraz jest ![]() Dziś jak zobaczyły, że otworzyłam oczy, to Grubcio władował mi się na poduszkę, a Mała pod kołdrę i oba sobie mruczały. Niestety nie za długo, jakieś 7 min. później zadzwonił budzik... Ostatnio spędzają noce razem na legowisku, chyba zima idzie.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-01-15 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Czasem trudno się pogodzić, że już nie ma się na kogo polować.
Malla, łączysz się ze mną w bólu? ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- No właśnie Gordi ma 4 miesiące, więc coś czuję, że do marca to będę przeżywała istny kociogedon ![]() I teraz się zaczęłam bać, bo włazi na coraz wyższe półki i meble (to że zrzuca wszystko po drodze, to pal sześć), ale żeby kurczę nie spadł.
#171 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
PYTANIE Z INNEJ beczki. Czy jest jakaś możliwośc szybkiej blokady klawiatury na laptopie jak wskakuje nagle na nią kot. Dziś skasowała mi dokument, który robiłam 30 minut...
![]() ![]() U mnie słońce, ciepło, po staremu... Edytowane przez ZakkAtak Czas edycji: 2014-01-15 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Polka Ogarniaczka
|
nie wiem za bardzo jak rozwiązać problem karmienia tylko jednej kotki po zabiegu, tak żeby operowana nie zabrała karmy? Czy to prawda, że powinnam używać dla niej na początku mokrej karmy (której nie lubi zresztą)?
#175 | |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
![]() Malla - dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź, nie wiem jak Ty to ogarniasz kobieto!! ![]()
Edytowane przez Beczka Soli Czas edycji: 2014-01-15 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może Num Lock, włącza tylko klawiaturę numeryczna.
![]() |
#177 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz: dzieki Dziewczyny
![]() Jest dobrze, dzisiaj nie spia przytuleni, ale na tej samej kanapie - wiec jest dobrze. I jak Leoś spal, to Kitka do niego podeszla i wymyla mu ucho w srodku (fuj!), potem chciala umyc mu lapke, ale chyba go laskotala, bo przez sen zabieral jej ta lapke, wiec poszla sie polozyc. No ale - sama z siebie podeszla i go myla. Co prawda nie przytulila sie do spania, ale sa jakies postepy ![]() A i TŻ mi opowiadal, ze jak bylam w pracy, Leoś sie gdzies schowal, a Kitka chodzila po pokojach i miauczała i go szukala (a ona raczej z milczkow jest, naprawde rzadko gada), jak go znalazla w koncu, podeszla do niego powiedziala "miau" i pobiegly sie bawic ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2014-01-15 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
Moniko, co to za kotka masz pod opieką? Co biedakowi się stało? Umknelo mi gdzieś...
Witchwq - daj Kitce czas na oswojenie się z czyms tak nowym jak czulosci drugiego kota ![]() Moj Moldzo ostatnio ma same wypadki. Biega jak wariat z prędkością światła. Raz zderzył sie z moją noga. Noga bolala wiec jego głupi lepek tez musial to odczuc. Drugi raz. Mamy w drzwiach od lazienki wycięte okienko na dole cos ala klapka dla kotow. Wchodze rano do lazienki otwieram drzwi a tu Mojo w tą dziure wparowal chciał uciec z łazienki (ma czasem zachowania jak dzikusek) ja drzwi a on dziura i male zderzenie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.