|
|
#151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kto zaczyna? ;)
co do kulek ryzowych to jest ugotowany ryz z kapusta formuje sie w kulki i podsmaza na patelni zeby sie nie rozwalaly ,pozniej podgrzewa sie i smakuja pysznie
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Ja dzisiaj jestem wsciekla ..zwazylam sie ranoi zamiast mniej jest wiecej,bylo 54,5 jest 55 zjadlam dzis 2 kanapki i 2 te duze kulki ryzowe wiecej nic nie zjem ,czuje sie najedzona i gruba ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
tez nie przepadam za cwiczeniami dlatego podjelam wyzwania mam rozpiske i mus to mus ![]() ja odchudzam sie 6 tyg i schudlam zaledwie 3 kg
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
Co u Was? Mi sie nic nie chce, kompletnie nic. Mam kryzys
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zjadlam 2 kanapki rano na obiad 2 kulki ryzowe,ale takie wielkie na caly talerz ,od razu mi brzuch wywalilo wiec stanelam na wadze i jest wiecej ![]() do tego sprobowalam ten glupi skalpel zrobilam 20 min pozniej 5min przerwy potem znow walczylam i znow 2 min przerwy i tak do 29 min i wylaczylam to. Mowcie co chcecie niecierpie tych cwiczen z Chodakowska ryczec mi sie chce chyba przed @---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- zastanawiam sie nad oczyszczajaca dieta jablkowa przez 3 dni je sie jedynie jablka i pije 1,5 l wody .Bylam juz 2 x na tej diecie kilka lat temu raz schudlam ok 3 kg ,drugi 2,4kg wiec moze warto ![]() dieta ta ma na celu oczyszczenie organizmu z toksyn oraz poprawiaja przemiane materii http://diety.wieszjak.polki.pl/oczys...organizmu.html
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
Ja od śniadania zjadłam tylko banana :| spadnie Ci waga, po prostu sie przejadlas, ja tez tak mam i wtedy sie bardzo zle czuje. Co do tej diety to ja nie przepadam za jabłkami.. Wiem, ze waga sama z siebie nie bedzie spadać i, ze potrzeba czasu na efekty, ale mnie to denerwuje :/ i ja sie nie wazę, bo chyba by mnie szlak trafil
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak to tylko sniadanie i banana jadlas? co tak mało ja tez nie przepadam za jablkami,ale zjem za 2 tyg mam byc swiadkiem bierzmowania i nie chce wygladac jak tlusta swinia zeby juz wiosna byla robilabym km rowerem... a moze przez @ waze wiecej? bo wlasnie dostalam ...
|
|
|
#156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Ty kiedy masz dzien wazenia? ide robic przysiady rany jak mi sie nie chce ...musze zrobic 145 dzis przedostatni dzien wyzwania
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Przy okresie się często więcej waży
|
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
my to mamy przewalone..zeby to chociaz raz na 3 mce byl a nie miesiac w miesiac
no to waze wiecej chcialam cwiczenia opuscic,ale nie dalam sie zrobilam -3 min 10 sek plank (ledwo) -145 przysiadow )jutro ostatni dzien wyzwania wytrwalam -105 nozyc poziomych /105 pionowych - 3 min 50 sek krzeselko (oj walczylam az mi nogami trzeslo) -ok 25 min skalpel hula hop -odpuscilam
|
|
#160 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Ja też słyszałam, że przy @ zwiększa się waga o 0,5- 1 kg. Macie może jakieś fajne porady co jeść, żeby nie być głodnym i nie przytyć?
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec musze tydzien czekac az to spadnie .. co jesc? kasza gryczana ,zupy , surowki ,lekkie salatki,kalafior ,brokuly itp
|
|
|
#162 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
to sa te kulki ryzowe ,ale bez bulki tartej zdecydowanie lepsze
jednak zjadlam 2 takie na obiad
Edytowane przez piankai Czas edycji: 2014-02-15 o 17:27 |
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Dzień ważenia będę miała jak skończę te wyzwanie ;p zgrzeszyłem dziś i to bardzo. Mój chłopak zabrał mnie na kolacje, nie dość, ze sie obzarlam to i na koniec dowalilam sobie lodami.. Ehh, a Wy swietujecie?
od poniedziałku ruszam już z ostrym treningiem, obiecałam sobie! I żadnego więcej obzerania sie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
zgrzeszyłam
zjadlam kawałek słodkiego placka ...
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Muszę schudnąć ok 20 kg ze względów zdrowotnych i sama nie daję rady. Potrzebuję wsparcia. Pomożecie? Coś o sobie: przy wzroście 162 ważę 80 kg. Dodam, że mam niedoczynność tarczycy i łatwo tyję. Po ciąży schudłam szybko na diecie 13 dniowej, ale to było 10 lat temu i teraz nie chciałabym do niej wracać, ponieważ jest bardzo wyczerpująca. Pomyślałam o diecie garściowej. W jakim tempie się na niej chudnie?
|
|
#167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Słodycze jem zazwyczaj przed okresem, a na codzień staram sie ich unikać. Fast foodow nie jadam, poniewaz jedyne mięso które jestem w stanie przełknąć to piers z kurczaka, uwielbiam zaś ryby, zwłaszcza dorsza. Moim problemem jest głównie to, ze do godziny 16 nie jem prawie nic a potem nadrabiam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Rybke piekę w folii bez tłuszczu. Muszę zmusić sie do jedzenia sniadan.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- A płatki owsiane gotujesz sama? Na mleku? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
razem damy rade ![]() pierwszy posilek o goddz 16 tej ? pamietaj zeby jesc regularne posilki sniadanie obiad kolacje i jakies 2 przekaski (warzywa ,owoce ,jogurty naturalne ) miedzy tymi posilkami przerwa 2-3 h Ja wielu rzeczy sobie nie odmawiam np bialego pieczywa ,ale jem jedynie 2 kanapki dziennie (ale,to jest taki swojski chlebek cwiczysz cos ?moze jakies cwiczonka ?
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
A jakie efekty osiagnelas? Nie cwicze nic, tylko spacery z psem "uprawiam"
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podjelam 30 dniowe wyzwanie : nozyce,krzeselko,plank,br zuszki,przysiady i prawie,ze pozbylam sie cellulitu Oprocz tego krece na hh 40 min dziennie Dziennie pije 2 zielone herbaty i staram sie litre wody,ale nie zawsze mi to wychodzi ..
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
3 kg w jakim czasie udało Ci się zrzucić?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wlasnie pije zielona herbatke
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
No tak. A ja jestem przed i ciężko mi wziąć się za siebie
ale obiecuję ze od jutra zaczynam: zdrowe sniadanko, lekka przekaska, zdrowy obiadzik i znów lekka przekaska a przed 18 zdrowa kolacyjka dam rade kiedys bardzo lubiłam jogurt naturalny z niewielką ilością owoców i siemieniem lnianym. Pasuje na kolację czy bardziej sniadanie? I znów zacznę pić pu-erh, czerwona herbatę.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podobno dobre sa tez otreby owsiane,ale ja nie wiem jak to trzeba gotowac czy jak?
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam pojecia
nie jadłam ich nigdy.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
znalazlam odpowiedz:
Witam serdecznie Pani Małgorzato, płatki owsiane najlepiej jeść w formie surowej i dobrze, aby to nie były płatki typu „błyskawiczne”, tylko zupełnie normalne. Czasem te „błyskawiczne” są droższe, niż zwykłe. Jeżeli jednak chce Pani spożyć owsiankę, to jak najbardziej polecam. Owsianka np. z owocami rano lub owsianka i kanapka z warzywami to najlepsze dietetyczne śniadanie. Napisałam, że najlepiej jest w surowej formie, ponieważ podczas gotowania nieco tracą swoją wartość odżywczą, ale jeżeli tylko mamy ochotę warto jeść je np. z ugotowanym mlekiem lub w zupie. Nie ma tu żadnych przeciwskazań. Płatki owsiane są źródłem wielu witamin i składników mineralnych oraz błonnika pokarmowego. Zatem powinniśmy je włączać do codziennego jadłospisu. Nie tylko polecam je jeść na śniadanie, może je dodawać np. do jogurtu lub kefiru w ciągu dnia, sałatki owocowej lub warzywnej, można też zupę mleczną spożyć na kolację. Można powiedzieć, że płatki owsiane są jednymi z najlepszych płatków, jakie można kupić w sklepie. Na pewno płatki czekoladowe, z miodem lub słodzone różnymi dodatkami są nie polecane w diecie. W razie kolejnych pytań bardzo proszę pisać, z miłą chęcią pomogę. Pozdrawiam serdecznie, Izabela Auszadniczek Dietetyk
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
O, to mozna nawet do jogurtu je dodać
spróbuję napewno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Te cwiczenia które wykonujesz ta sa Ewy Chodakowskiej? Próbowałam z nią cwiczyc z płyty, ale nie moje tempo. Kondycję mam słaba albo wcale jej nie mam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

Muszę schudnąć ok 20 kg ze względów zdrowotnych i sama nie daję rady. Potrzebuję wsparcia. Pomożecie? Coś o sobie: przy wzroście 162 ważę 80 kg. Dodam, że mam niedoczynność tarczycy i łatwo tyję. Po ciąży schudłam szybko na diecie 13 dniowej, ale to było 10 lat temu i teraz nie chciałabym do niej wracać, ponieważ jest bardzo wyczerpująca. Pomyślałam o diecie garściowej. W jakim tempie się na niej chudnie?