Strach przed pobieraniem krwi. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 20:55   #151
madana
Zakorzenienie

Dot.: Strach przed pobieraniem krwi.

Cytat:
Napisane przez LALALALLA Pokaż wiadomość
Ja jakbym miała wenflon, do końca życia nie zgięłabym ręki Ale to jest tak, że jeszcze nie wejde do gabinetu, a już mam nogi z waty i wgl :/
- zgięłabyś, zgięłabyś - przez tydzień żyłam z wenflonem - też pierwszy raz w życiu mi go w szpitalu założono i też pietra miałam- przeżyłam. Ty też byś przeżyła.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-25, 20:56   #152
esfira
Zakorzenienie

Byłam niedawno na pobraniu krwi i nawet się pytałam pielęgniarki, czy często się jej zdarza, że ktoś mdleje przy pobieraniu krwi. Powiedziała- no zdarza się, ale to głównie mężczyźni

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-25, 21:11   #153
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja też się bałam - panicznie. Teraz nadal się boję, ale już mniej, po prostu nie patrzę, odwracam głowę i myślę o przyjemnych rzeczach Zawsze po pobieraniu sprawiam sobie jakąś małą nagrodę za wytrwałość - jak dziecko
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-25, 21:24   #154
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jakbym miała wenflon, do końca życia nie zgięłabym ręki Ale to jest tak, że jeszcze nie wejde do gabinetu, a już mam nogi z waty i wgl :/
bo się nakręcasz, panikujesz, a tak naprawdę moment wkłucia igły nie boli bardziej niż np. ugryzienie przez osę czy innego owada :d to są dosłownie sekundy.
Stary 2014-02-25, 21:27   #155
chwast
Zakorzenienie

Musisz znaleźć osobę, która ma super podejście no i umie pobierać rzecz jasna.
Ja krwi nie miałam nigdy pobranej dopiero teraz w 21 roku życia, z dnia na dzień. Latami o tym myślałam i się bałam więc możesz sobie wyobrazić co się działo w gabinecie.

Ryczałam jak dziecko i cała się trzęsłam, ręce, nogi wszystko. Tż mnie przytulał a pani obiecała, że nie będzie bolec policzy do 3 i koniec.

No i tak było, bolało o wiele mniej niż np szczepienie.

Tylko mówię ona umiała robić bo wiem, że są osoby, które nie potrafią. I miała podejście no nie wyśmiała mnie ani nic tylko zachowałam się jak dziecko i tak też mnie traktowała. To mi pomogło, że nie zbagatelizowała tego śmiesznego problemu dla niektórych tylko wczuła się w niego i zrozumiała!
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-25, 21:31   #156
WhiteCherry
Zakorzenienie

a to racja, nie każdy potrafi szybko i dobrze pobrać krew. Z doświadczenia wiem, że w prywatnych placówkach pobierają dobrze. A kiedyś, w jakiejś tam przychodni publicznej trafiłam na ponad 60-letnią babkę, która w ogóle nie potrafiła tego zrobić - szarpała żyłę, kilka razy się wkłuwała, a po całym ''zabiegu'' miałam siniec na pół ręki - wyglądałam jak narkoman na szczęście mnie pobieranie krwi nie rusza w ogóle, ale jeśli ktoś panikuje, to mógłby tam faktycznie zemdleć :d
Stary 2014-02-25, 21:32   #157
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
a to racja, nie każdy potrafi szybko i dobrze pobrać krew. Z doświadczenia wiem, że w prywatnych placówkach pobierają dobrze. A kiedyś, w jakiejś tam przychodni publicznej trafiłam na ponad 60-letnią babkę, która w ogóle nie potrafiła tego zrobić - szarpała żyłę, kilka razy się wkłuwała, a po całym ''zabiegu'' miałam siniec na pół ręki - wyglądałam jak narkoman na szczęście mnie pobieranie krwi nie rusza w ogóle, ale jeśli ktoś panikuje, to mógłby tam faktycznie zemdleć :d
właśnie o coś takiego mi chodziło.
Ja byłam u lekarza medycyny, obskurna placówka, babka ok 60 lat też, oczywiście nfz.
Ale tak jak powiedziała 1, 2, 3 ( w sekundach) i po wszystkim!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 23:46   #158
laisla
Zakorzenienie

Staraj się o tym nie myśleć i nie nakręcać. Miałam kiedyś podobnie, wychodziłam z gabinetu blada jak ściana i musiałam dłuższą chwilę posiedzieć bo ciemno albo mroczki przed oczami, i to przecież nie z bólu Myśl o czymś innym, odwróć głowę i pozwól im robić swoją robotę.
Ostatnio byłam po długim czasie więc znowu trochę strach wrócił, ale na moment

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Ja też się bałam - panicznie. Teraz nadal się boję, ale już mniej, po prostu nie patrzę, odwracam głowę i myślę o przyjemnych rzeczach Zawsze po pobieraniu sprawiam sobie jakąś małą nagrodę za wytrwałość - jak dziecko
Ja to samo Usłyszałam, że krwiodawcom daje się czekoladę to oczywiście znalazłam pretekst aby kupić ją sobie..przecież trzeba siły zregenerować po takim ubytku krwi
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-26, 20:16   #159
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Łatwo mówić, ale ja czuję jak oni mi wyciągają tą krew, jeszcze jak nie trafią to wyobrażam sobie jak ta igła jest gdzieś tam i no ohyda. A ze strony rodziny nie mam raczej wsparcia, nikt mnie nie rozumie bo nie mają takiego problemu/
Ja na tyle boję się pobierania krwi, że mi niedobrze nawet po przeczytaniu twoich postów o krwi. Sam wyraz "krew" jest straszny. Nie potrafię nawet ręki w łokciu wyprostować.

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Ja nadal się boję panicznie, ale... stara już jestem i staram się z tym walczyć.
Niestety muszę stosunkowo często chodzić na pobranie krwi (co miesiąc/dwa), więc wypracowałam system - staram się iść na pobranie raniutko, przed otwarciem przychodni, tak żebym to ja była pierwsza do pobrania (wolę nie widzieć innych po pobraniu), a zarazem żeby byli po mnie inni ludzie (jakoś raźniej). Po wejściu od razu mówię, że boję się pobierania, wtedy zazwyczaj każda pielęgniarka zaczyna standardową śpiewkę, że nie ma czego, pociesza mnie jak dziecko, chce żebym wyprostowała rękę, ja mówię, że nie jestem w stanie, wtedy ona orientuje się, że naprawdę się boję i zaczyna zagadywać o pogodzie/polityce/itp. I za chwilę jest po wszystkim. Tak to zawsze wygląda.
Stary 2014-02-27, 00:01   #160
martitka007
Raczkowanie

Ja też się bałam panicznie, na widok igly robilo mi się słabo ale sama w sobie to zwalczyłam. Dla dobra innych zostałam honorowym dawcą krwi, u mnie w szkole była taka moda więc z przyjaciółką też sie skusiłyśmy (z kimś jest raźniej), to już prawie 7 lat jak oddaje mimo panicznego strachu zrobiłam też kilka kolczyków (pępek, traugus, helix i w normalnych płatkach ma po 2) i to wszystko ostrą igłą. Wszystko jest kwestią nastawienia i wszystko jest do przezwyciężenia, nie ma takiego lęku którego się nie da obejść. Powodzenia
martitka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 13:48   #161
LALALALLA
Przyczajenie

Trochę mnie pocieszyłyście Kolczyki też mam po 2 w jednym płatku - niedawno robiłam jeden i nie było źle, ale np. tatuaż ( który bardzo chcę mieć! ) już bym się bała... Muszę to jakoś przezwyciężyć !
LALALALLA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 22:00   #162
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę mnie pocieszyłyście Kolczyki też mam po 2 w jednym płatku - niedawno robiłam jeden i nie było źle, ale np. tatuaż ( który bardzo chcę mieć! ) już bym się bała... Muszę to jakoś przezwyciężyć !
No fakt mnie przebijanie uszu bardziej bolało niż pobieranie, a tatuaże to już w ogóle. Tylko ja mam bardziej problem z bólem psychicznym bo ten tatuaż to boli jak diabli, ale no to tylko skóra więc w sumie nie za bardzo mnie to rusza...
Stary 2014-02-27, 22:56   #163
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Ja zawsze odwracam głowę, bo raz znoszę widok krwi, raz robi mi się słabo, więc profilaktycznie wolę nie patrzeć.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-28, 06:11   #164
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Ja zawsze odwracam głowę, bo raz znoszę widok krwi, raz robi mi się słabo, więc profilaktycznie wolę nie patrzeć.
Mnie osłabia już czekanie na korytarzu i ten zapach. Brrr.
Stary 2014-03-30, 03:16   #165
petenera
Raczkowanie

Dot.: Fobia przed pobieraniem krwi, żył

Hoho, widzę, że temat nadal żyje.
Życie zmusiło mnie do badania krwi :/ Byłam wczoraj, pani pobrała mi metodą mikro (z palca) dwie probówki.
Oczywiście na koniec (przy zakładaniu plasterka, jak zobaczyłam te cholerne probówki) miałam odruch wymiotny i zawroty głowy, w aucie musiałam leżeć i się wietrzyć, ale generalnie polecam. Już zawsze będę badać krew z palca. Jest to bezbolesne. Wystarczy wyszukać laboratorium, które wykonuje badania metodą mikro. U mnie mogę zrobić ponad 50 rodzajów badań, więc całkiem sporo.
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"."
(autor anonimowy)
petenera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-30, 04:04   #166
201605061003
Konto usunięte

Ja mam z kolei problem z iniekcjami domięśniowymi. Trauma z dzieciństwa. Za Chiny nie dam się dziabnąć w tyłek Raz tylko mało nie zemdlałam podczas zakładania veflonu. Koleżanka na studiach na mnie ćwiczyła, dziabała, dziabała aż mi w końcu żyłę przebiła na wylot i chodziłam z siniakiem na pół ręki, jak jakiś narkoman. Dwa razy tak miałam. Więcej się nie dałam ukłuć koleżankom.

---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ----------

Cytat:
Napisane przez crazybarbie Pokaż wiadomość
Hej!

Bardzo się cieszę, że znalazłam ten wątek, a osoby z fobią są już powyżej wieku szkolnego Sama mam 24 lata i ogromną fobię... Jako osoba z anemią i niedoborem b12 muszę robić badania kontrolne co kilka miesięcy, natomiast teraz biorę dodatkowo leki na trądzik i kontrolować muszę się co miesiąc..
Fobia jest dla mnie bardzo uciążliwa i czuję się niezrozumiana przez najbliższych. Traktują to tak, jakbym za bardzo przeżywała i nie starała się zapanować nas strachem.. A ja przecież bardzo się staram, nie chcę tak cierpieć do końca życia (nie chodzi oczywiście o ból, a o moją psychikę)..

Szczerze mówiąc nie spotkałam się jeszcze z nieprzyjemnym zachowaniem ze strony pielęgniarek.. Np. pielęgniarka w pobieralni dała mi kubek wody po pobieraniu i poprosiła moją mamę, aby przyszła z poczekalni - mimo, że dawno byłam pełnoletnia.. A pielęgniarka u alergologa zrobiła mi testy igiełką dla dzieci - chociaż miałam 23 lata :P
Jedyne złe przeżycia mam z lekarzami, którzy bardzo to bagatelizują, a wydaje się, że powinni być bardziej wykształceni Do dziś pamiętam jak mając 15 lat miałam mieć wykonany zabieg i powiedziałam lekarzowi, że nie chce żadnych zastrzyków.. Stwierdził, że oczywiście nie będzie i kazał pielęgniarce pobrać mi krew.. prawie zwymiotowałam z nerwów, powiedziałam, że przecież obiecał, a on na to, że "przecież to nie zastrzyk" i wydawało mu się, że był bardzo zabawny :/
Teraz i pielęgniarki kończą studia i robią specjalizacje. Nie ma już czegoś takiego, jak liceum medyczne czy 2-letnie studium policealne, po którym można zostać pielęgniarką.
201605061003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-30, 09:54   #167
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Smellsliketeenspirit, współczuję

Może popytasz swoich znajomych o to, czy mają podobne problemy z pobieraniem krwi i poleciliby Ci jakąś dobrą przychodnię, gdzie krew pobierają osoby dobrze nastawione do pacjenta?
Tzn., że co przychodnię gdzie psycholog będzie krew pobierał, czy taką gdzie pogłaskają po główce gdy łezka poleci

Cytat:
Napisane przez _gatinha_ Pokaż wiadomość
O rany, też Ci straaasznie współczuję, bo sama za małolata miałam takie same problemy...tylko, że u mnie z wiekiem przeszło na szczęście.

Nie mogę znieść tego specyficznego zapachu w gabinecie, w którym pobiera się krew...Nawet teraz, gdy już na sam widok krwi i strzykawki nie robi mi się słabo.

A może spróbowałabyś pobrania krwi z dłoni? No wiesz z tej żyły na wierzchu dłoni- ja zawsze proszę o pobranie z tego miejsca i jest to dla mnie o wiele mniej nieprzyjemne niż pobranie ze zgięcia łokcia.

Wystarczy tylko wsadzić rękę na chwilę pod kran z ciepłą wodą, żeby troszkę rozgrzać dłoń i żeby żyła bardziej 'wyszła' na wierzch.

Mam naprawdę wielką nadzieję, że znajdziesz sobie jakiegoś dobrego psychologa i Ci pomoże z Twoją fobią! Trzymam za Ciebie kciuki
To właśnie powinno boleć duzo bardziej niż ze zgięcia

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość

dodatkowo uprzedzam, ze się nie wyrywam, ale jęczę (trochę tak jak pies skomli) mam w tej chwili 5 lat i racjonalne argumenty do mnie nie trafiają. Babki zawsze o cos zagadają i jakoś to przeżyję, jakoś.

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
W takim razie pójdę się zapytać wcześniej i będę dobrze nastawiać, a w dzień badania, powiem, że chce na leżąco.

Raz trafiłam na SOR, przy zakładaniu kroplówki, zaczęłam się hiperwentylować, zwyczajnie miałam atak paniki. Akurat trafiłam na babeczkę, która w żołnierskich słowach postawiłam nie do pionu. w sumie było lepiej, niż gdyby się cackała.

Innym razem, pielęgniarka się podśmiewała, że chce wejść z mamą, że przeżywam. Dopiero, jak po zakręciło mi się w głowie i odpłynęłam na chwilę, zaczęła przepraszać, bo ona nie wiedziała, że to aż tak, i proszę sobie poleżeć, proszę kubeczek wody...
Pewnie na swój sposób próbowała cię uspokoić. Jednak 20 czy 30-latka (nie wiem ile tam masz) mdlejąca przy pobieraniu krwi czy zastrzykach to nie jest codzienny widok... Taki właśnie do kawału. Bo to są urojone problemy, problemy w waszej głowie.
A w tym wszystkim zapominacie jeszcze o osobach, które krew pobierają. Pomyślcie ile dziennie takich, sry- wariatów/wariatek
muszą spotkać. To musi być cholernie stresujące. W dodatku mogą się zakłuć, bo taki osobnik się wierci. A pobieranie krwi to też nie takie rachu ciachu, bo nie u każdego idzie tak samo. Przy dorosłej osobie, która się panicznie boi, to takie dziecko i nawet jego przewrażliwiona. mamuśka, to musi być pikuś. Też nie lubię jak mi to robią w rączusię moja przewspaniałą, ale się nie wyrywam, nie wiercę i nie mam pretensji do pielęgniarek...to i tak jest przesrana (i to dosłownie) praca. Ja im mogę najwyżej współczuć.
Pewnie połowa osób w tym wątku ma prawdziwą fobię, chociaż wątpię, że aż tyle Reszta wymyśla, bo lubi być w centrum uwagi.

Edytowane przez Hiyori
Czas edycji: 2014-03-30 o 09:57
Hiyori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-30, 10:26   #168
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Hiyori Pokaż wiadomość
Tzn., że co przychodnię gdzie psycholog będzie krew pobierał, czy taką gdzie pogłaskają po główce gdy łezka poleci
Taką, gdzie pacjent jest traktowany z szacunkiem i nikt nie bagatelizuje omdleń i wymiotów pacjenta
Stary 2014-03-30, 10:59   #169
malutka_mii
BAN stały

Tez to mam raz zdarzylo mi sie przelozyc wycinanie migdala, bo tak bardzo balam sie klucia. Jak na razie pomaga mi to ze moj lekarz prowadzacy obiecal (i obietnicy raz dotrzymal) ze bedzie obecny przy pobieraniu krwi - jest wlascicielem przychodni i pilnuje pielegniarek - przy nim sa przynajmniej mile. I tak padlam, ale przynajmniej mialam komfort - otworzyli okno, zrobili mi zimny oklad na kark, pozwolili sie polozyc, a nie kazali wyjsc i pasc na korytarzu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
malutka_mii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 19:27   #170
charsi
Zadomowienie

Ja nie boję się pobierania (oddaję regularnie krew) i dziubania igłą kiedy ktoś robi to mnie, natomiast od patrzenia jak robi się to komuś od razu mi gorzej Nie mogę np. oglądać filmów o narkomanach, bo jak widzę, że coś sobie wstrzykują to mi słabo, brr

Autorko, myślę, że mogłabyś porozmawiać z innym psychologiem
Stary 2014-11-28, 11:48   #171
201607040946
Konto usunięte

Ja nie boję się igieł ani bólu, chętnie patrzę, jak wbija i wysysa ze mnie krew, ale i tak zemdlałam. Pół roku temu po prostu zrobiło mi się słabo tuż PO, a dziś odpłynęłam
Nie sądzę, że to fobia, po prostu musiałam być na czczo, wstać o 6 rano, nie mogłam przecie nawet kawy wypić no i tej krwi były 3 czy 4 probówki, ale i tak od razu po zabiegu poczułam się słabo i zakręciło mi się w głowie. Nie pamiętam, jak zemdlałam. Jakaś babcia dała mi 3 kostki czekolady, pielęgniarka wodę i kazała się rozluźnić i spokojnie posiedziec. Były takie miłe

P.S. Mam 30 lat, nigdy nie zdarzyło mi się mdleć przy pobraniu krwi, tylko czułam zawroty głowy.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 13:45   #172
martynka89
Zakorzenienie

Ja w sumie ponad rok zycia spedzilam w szpitalu i codziennie mialam pobierana krew z zyly. Wenflony to juz po nogach zakladali.

Teraz mam takie zrosty w zylach, ze kluja z 5 razy zanim krew pobiora. Slabo mi sie robi na sama mysl. Pielegniarki juz mnie znaja, tam gdzie chodze i jedna mnie zagaduje a druga pobiera.
Ze strachu rece mi sie zimne robia, wiec ogrzewam pod ciepla woda przed samym pobraniem. Zalozenie u mnie wenflonu wymaga od pielegniarki nielada umiejetnosci a mnie przyprawia o zawroty glowy.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 18:17   #173
201607040946
Konto usunięte

Ja mam prawie niewidoczne żyły na rękach, za to na nogach... ech

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-28, 22:31   #174
201701261449
Konto usunięte

Wątek żyje?
Co do nóg, to pamiętam, jak kiedyś poszłam, gadka-szmatka, że mdleję, od razu wkłucie, jeszcze nie zemdlałam, ale zaczęłam mieć "samoloty" , więc po dokładnym oglądnięciu moich wszystkich żyłeczek, kazała mi... poskakać. Żeby mi żyły na stopach wyszły, żeby miała z czego pobierać..
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 22:41   #175
martynka89
Zakorzenienie

Ja sie kiedys obudzilam po zabiegu z jednym wenflonem w nodze a drugim w... szyi. Zwyklym wenflonem, nie zadnym wejsciem centralnym. Jak mnie po 3 dniach glowa zaczela od tego bolec, to nie zapomne chyba do konca zycia.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 23:02   #176
201607111040
Konto usunięte

Ja mam taką fobie że nawet jak czytam ten wątek to mi już słabo.
Ja jeszcze nienawidzę jak ktoś mnie dotyka tam gdzie są zyły.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 10:20   #177
201607040946
Konto usunięte

Brrrr
Stary 2014-12-01, 12:15   #178
spaghettii
Wtajemniczenie

Ja fobii krwi nie mam, ale zawsze po pobraniu jest mi strasznie slabo. Za to mam fobie oczu i jak bylam 2 lata temu u okulisty to chyba godzine trwalo zanim lekarce udalo sie Zrobic badanie oczu (dmuchnac powietrzem
W oko taka maszyna). Miala mi zrobic badanie gdzie znieczulila mi oczy kroplami (prawie padlam w panike bo oczu nie czulam) i pzylozyc do oka cos, ale nie dalam rady, cala sie trzeslam i z lozka ucieklam. Lekarka powiedziala, ze nigdy sie z takim czyms nie spotkala jeszcze

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-20, 08:20   #179
Agusia111985
Przyczajenie

Wink Dot.: strach przed pobraniem krwi

Wiem, że naprawdę można bać się pobierania krwi. Też miałam tak przed pierwszą taką wizytą i tak naprawdę dopiero po niej stwierdziłam, że bardzoooo przesadzałam. Chyba bardziej przerażało mnie samo nastawienie, wmówiłam sobie pewne rzeczy, niż samo pobieranie krwi. Jak muszę wykonać badania tego typu udaje się do xxx Chociaż wydaje się to straszne, pobieranie krwi nie boli, a towarzystwo miłych pań laborantek i pielęgniarek dodatkowo umila ten czas. Naprawdę dziewczyny nie ma się czego bać!

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-06-25 o 21:00 Powód: Reklama.
Agusia111985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-20, 08:42   #180
Northpole
Rozeznanie

Dot.: strach przed pobraniem krwi

jaka śliczna tandetna reklama :P
Northpole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości