|
|
#151 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ojej nieciekawie u was oby szybko mineło wiem jakie to męczące niedawno sami przez to przechodzilismy. Zdrowiejcie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Że pije nieprawidłowo
Ja chodząc po logopedach jestem ostrzegana przed niekapkami rurkami i innymi wymysłami. Butla też nie jest super. No ale z czegoś trzeba pić. Nam neurologopeda dobrze sprawdzala czy gdy pije to czy nie leje się po brodzie. Nie leje wiec nie Szlam w tym kierunku i wam nie powiem co to znaczy czym to skutkuje. Mój tomek trzyma butelkę, przeChyli butle z woda, pusta 1.5 litrów tez i wie ze z niej się może napić. Nauczył się jak kupiłam mu takie fajne uchwyty do butelki. Sam łapie próbuje próbuje aż zrozumie. |
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Urodziny, urodziny i po urodzinach, Zosior padniety pozdrawia z wyrku śpiąc w pozycji Allach jest wielki
i dziękuje za życzenia....Padnięta jestem, z jednej strony było ok, bo Zosia zadowolona, rozbawiona, rozkminila w lot wszystkie zabawki, huśtawka się trochę podobała a trochę przerazala, ale oswajala się szybko, chichrala się do wszystkich i była absolutnie bezproblemowa. Z drugiej tort do dooopy,choć nawet w miarę jadalny; z jedzenia napierdzielilam się z milionem dupereli, myszy z jajek, biedronki z pomidorów, dekoracje kanapek typu gwiazdki z ogórka wykrywane foremkami do piernika itp duperele, szaszlyki z owoców itd itp prawie wszystko zostało, jak powiedziała t. Taka pora, ze ani to śniadanie ani obiad i oni nie są głodni Przyszły spodniaszki nexta, cudne.... Mój Brat kupił Z bluzeczke Hilfigera, biała z wstaweczkami z koroneczki, jak ja ubiore w ta bnluzeczke i te spodniaszki będzie wyglądać jak milion dolarów Zdarzylam niemal ze wszystkim co chciałam, juz goście niemal na progu, a ja musialam lecieć pod prysznic, bo miałam megaawarie. Nienawidzę @!!! Final był tak, ze przebieralam Z w kreację a Z juz machala Babci przez okno Zmywara chodzi, obrus się wypral, wracamy do "normalności"....
|
#154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dla mamusi, dałaś radę nawet z takin tortem, kto miał dać radę jak nie Ty. Już po imprezce i posprzątane ![]() Mnie głowa napier... od wczoraj jakieś zawroty głowy
|
|
#155 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karol nie miał chyba pikowanego kombinezonu i czapki pilotki jak z 4 pancernych...Rozumiem, czasem sie wyjdzie z domu i nie wiadomo jaka pogoda-my wczoraj tez mielismy kurtke grubsza, ale potem zdjęliśmy i poszliśmy z K. na gofra i wlasnie malzenstwo sobie jadlo na murku lody, a w wozku corkeczka chyba- wnioskuje po rózowym kocyku i kapturze od kombinezonu bo było widac tylko...nos. Rodzice w krótkich rękawach....kurde mogli chociaz ten koc zdjąc i rozpiąc ją ciutkę...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a my z tżtem wlasnie rozpalilismy grilla;D Mieli przyjśc znajomi, ale nie przyszli to goscimy sie sami! A co...K był dziś pierwszy raz na rowerze i zasnął... szalenie musiała byc ciekawa podróż;pPrzełożyłam go do wózka bo byliśmy niedaleko i spał na dworze 1,5godz...Dawajcie foty tortów i relacje i urodzinach...Zosia!stówa! |
|||||
|
|
|
#156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za imprezkę i prezenty.Co do tekstów PANI T. ![]() ![]() nie! nie! to nie jest normalne! z nerwów ciśnienie mam ponad 220. Toż to odzwierciedlenie mojej---------------- czekamy na fotki Z. w nowych ciuszkach
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
SCARLETT -
za udana impreze ;-) wiedzialam ze dasz rade ...!!! Boooshe musze miec neta i sciagnac Milusiowi inne bajki - bo juz pierd o lca idzie dostac - smerfy ( filmy szt 2 ) na przemian ze Stacyjkowo Chiuuu Ciuuu ..!! Hahaha. Juz Leci juz jest w drodze ....!!! Nie moge sie doczekac Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
i da radę nabijać nim, czy jak łyżką wiosłuje?
Monika, T. też nie chciał. nakupiłam różniastych ustrojstw, bolączkę miałam (35 letnia paranoiczka-pierworódka)... - z dnia na dzień chwycił niekapka, teraz butelkę z dzióbkiem. Tak samo było z grudkami. nie, nie, nie, aż pewnego dnia - tak i koniec problemu z papkami/jedzeniem. żadanych tam "dojść, nauczań, pokazów" - jednego dnia nie, drugiego - nie ma problemu... dalekich? coś konkretnego? a rezydencja co dziś? Monika, to nie ma lekko. i nie ma, że płacze. patrz jak niewiele trzeba było, i co było stymulacją!!! BARVOOO!!!!!!!! Mądry chłopczyk. wiedział, że jak łóżko wyżej, to niebezpiecznie i tylko klękał grzeczniutko! Zuch!!!! ile waży, ile mierzy? On i tak wszystko spala biegając na 100 m musi mieć siłkę ![]() Cytat:
a Twój mąż jakoś usadza mamuśkę?! ponawiam pytanie - czy ona sponsoruje te słoiczki, że tak ją bolą?! Czekam na fotę miliona $ ![]() zawstydziłaś rzesze rodaków
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------------------------ F. dostał nowy pojazd a mianowicie rowerek trójkołowy. Pojawiła się piękna myśl, może wreszcie wyjdziemy jak ludzie na spacerek! I w takiej limuzynie pojedzie. O moja naiwności! Nic z tych rzeczy. Królewicz nie zamierza w nim jeździć, może co najwyżej postać koło niego i pobawić się kołami czy pedałami pokręcić. |
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I doskonale Cię rozumiem, bo co prawda przy Oliwce , ale przeżywałam to samo, każdą wizytę odchorowywałam, mimo,ze wiedziałam,ze jestem pod opieką wspaniałych lekarzy (prawda Panika?). I moje dziecko przy ćwiczeniach tez się darło, darło się tak,ze jak mama wchodziła do klatki to na parterze było ją słychać, a mieszkaliśmy na 4 piętrze. Dla mnie ważne było tylko to,ze jej to nie boli, ryczalam z nia ale ćwiczylam, tylko tyle albo aż tyle moglam dla niej zrobić i wiedziałam,ze jej motoryka jest zależna ode mnie w głównej mierze. I tez tych lekarzy sie przewinęło u nas mnóstwo, i tez zdażylo nam sie trafić na konowałów, ale cieszę się ze ich przerobiłam. Ty tak naprawde znasz swoje dziecko, widzisz je na codzień, wiec nie daj sobie wmówic pewnych rzeczy-tylko reaguj. Pisałaś psycholog- nie pod kontem właśnie zaburzeń sensorycznych? Zosi Scarletównej
- Buziaki urodzinowe Sto lat Laseczko!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Monicca - na lezaco J. tez pije.. dalam mu butle wzial w rece do buzi zaczal i pic i rece na boki rozlozyl, lezal i tak pil...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Despa - wiem.. tylko te informacje spadly tak nagle, nie bylam na cos takiego w ogole nastawiona, ciagle slyszalam przeciez ze da sobie rade tylko wolniej. Tych lekarzy na pewno zaliczymy ale nie wiem co i jak, dopiero ma nam babka powiedzoec wiecej, teraz tak rzucila swoje pomysly co by chciala zeby kto go zbadal, ma nas kierowac do konkretnych ospb a noe tylko rzucic haslo neuro i szukajcie. Z jednej strony wydaje mi sie sensowna bo w ogole cos chce zrobic, miec jakis pomysl, z drugiej musze sie do niej przekonac jeszcze. Ale jedno powiedziala dobrze. J. jest trudny o bardzo ciezko z nim pracowac. Nie ona pierwsza to mowi.. Psycholog nie wiem czemu, nie sprecyzowala ale jak kaze to pojdziemy.. chociazby po to zeby nie wyrzucac sobie czegos. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a-ha ,to nie wiedziałam z tym dicoflorem.musze koniecznie poczytać co i jak .dzięki a u nas ufffff już chyba smiało mogę powiedzieć ze minęło! dobra ide ... na dalsza czesc realizacji weekendowych planow z tztem .
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
My po imprezie urodzinowej. J. na poczatku siedzial i patrzyl, czasrm sie rozplakal, jego kuzyn (8 m-cy starszy) sieadl i zaslonil rekami twarz, fajnie wygladali. Moj ciezszy, tego samego wzrostu jak nie odrobinke wyzszy, obaj blondasy.
Jak sie oswoil przypelzal do krzesla, wstal i stal, obserwowal, probowal zrobil krok i polecial, przy stoliku to samo. Jestem z niego dumna! Dostal zabawke dla ktorej olal stolik edukacyjny. Co dostal? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze muszę sobie tryba przestawić o kim piszesz. bo chyba nie o swoim ślicznym, słodkim syneczku?! o anielskim wyrazie twarzy... (o święta naiwności )heh, to sobie powtarzałam w koszmarze minionego lata.. Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#166 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie tylko tak da się to przeżyć....(łzy,załamki pomogą tylko na chwilę) ja jak szlam na Strzelecką to byłam chora....dużo czasu zajęlo mi pojęcie,ze przecież to dla Jej dobra,bo długo myślalam, co znowu wynajdą, co jeszcze trzeba będzie leczyć, jaki znowu nowy lekarz.
|
#168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-03-23 o 21:17 |
||
|
|
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
Panika - dzis kupowalismy buty
![]() Chlop czarne eleganckie, ja biale na 5 cm obcasie. I mam nadzieje, ze beda pasowac do kiecki, ktorej jeszcze nie mam Przy okazji nabylam tenisoweczki, czarne we wzor w okulary To tak z rozpedu
|
#170 | |||||
|
Zadomowienie
|
no biedny
tz wypuscił go na dach, rano go nie było wiec chyba przezył (mam nadzieje ) (ale w ogóle jakie jaja były, bo karmiłam w sypialni Janka, cichutko, bo juz zaraz do spania ma isc i tylko slysze te charakterystyczne piski nietoperzowe i do tz krzycze że Rudolf nietoperza zlowił, a Janek tylko "ou ou ou" )Cytat:
![]() Cytat:
konkretnie domek, ale jeszcze nie ma projektu, przy dobrych wiatrach za dwa lata wiec dla mnie niedalekie te plany no rezydencja fajna, czekamy z utesknieniem na wiosne i lato (dziadek juz piaskownice szykuje )Cytat:
musi sie najpierw zapoznać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Odebralam dzis paczke z arosa. Mam plan zacząć czytanie Położnej, ale boje się ze bede strasznie ryczeć
|
|||||
|
|
|
#171 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wielkieCytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze że nic poważnego się nie stało. A my jeszcze na środkowym ale się wstrzymuję bo nie wstaje jeszcze.Cytat:
za udaną imprezkę smutno ale dasz radęCytat:
są postępy więc masz powody do dumy.Łooo nadrobiłam, ale ciągle nie mam siły pisać coś więcej, ale znajdę czas My wczoraj na roczku u kuzyna ale bez B. bo tam ciągle dzieci chorują a my za tydzień mamy mieć imprezę więc nie ryzykowałam. Dużo dzieci w różnym wieku szum jak nie wiem ale wesoło było chwilami. Bo była jeszcze kuzynka też roczna i fajnie się dzieciaki zaczepiały![]() Dobra mykam lulu. Jeszcze tylko Najlepsze życzenia dla Zosi - Scarlettowej !!! |
||||||
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie i z pawelkiem skladamy zyczonka zdrowia i usmiechu Wszystkim Solenizantom
)
|
#173 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ci lekarze ![]() nie, my bioaron Cytat:
a bucika z H&m? bo mamy podobne ![]() Cytat:
STO LAT DLA ZOSI! DUZO ZDROWIA, SZCZEŚCIA, PREZENTÓW I SPEŁNIENIA MARZEŃ!!! nadrobiłam! my mieliśmy gości wczoraj moja mama a dziś dojechał tato. przywiózł meble, skręcił nam skuter dla Florka jak da radę to zaraz wrzucam fotke
|
|
#174 | |||
|
Rozeznanie
|
Sto lat dla Zosi!!!!!!!!!!!!11
![]() ![]() :par ty:![]() Cytat:
2. ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() No i super!!! A co do raczkowania, to wiem, że to ważny etap, ale przecież są dzieci, które nie raczkują - nie bo nie i już. W rodzinie by ła taka sytuacja: dziecko nie raczkowało, nie siedziało. Zaczął chodzić, dopiero potem zaczął siedzieć. I raczkowania nie udało mu się zaliczyć. I co Jakub dostał...? Coś interaktywnego? Cytat:
Muszę jej coraz uważniej pilnować... Ostatnio wrzuciła pudełko - sorter do ubikacji. rozwinęła papier toaletowy i rwała na kawałki, a potem chciała zjeść. Sięgnęła na krawędź blatu w kuchni i zdjęła sobie papier kuchenny. Otwiera piekarnik - na razie tylko kawałek, bo nie ma dość siły, ale z taką siłą otwiera, że on mocno się wtedy zamyka i palce może przyciąć
|
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
za energię, zabawy ma super Ja piekarnik zabezpieczyłam, deska w wc zawsze zamknięta... ale ostatnio do buzi wcisnęła kapsel, myślałam, że na zawał zejdę
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
Kapsel? Wow... u nas deska tez zamknięta na ogół ale dla niej ro nie problem- podnosi sobie i wrzuca mniejsze rzeczy typu smoczek
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Imprezka u nas bardzo udana! Kamiluś był super wszystko było super ![]() torcik piękny i pyszny, ludzie zadowoleni. (były małe incydenty ale to pozniej w klubie). Do 20 goście siedzieli więc akurat. Z prezentów dostał: ksiązki-od nas, szczeniaczka uczniaczka, konika do bujania, ciuchy, buty x2 i pieniążki ![]() Aaa i mam "dorosłe" dziecko... od swoich urodzin śpi u siebie w pokoju... a ja nie mogę się z tym pogodzić ale tak lepiej bo nie błyska mu TV, nie przebudzamy go gadając z TŻ i rano nie krzyczy bo nas nie widzi tylko się bawi i czeka aż wstaniemy ![]() zdjęcia dodałam do klubu |
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero nadrabiam więc już nieaktualne i pewnie widziałyście na FB, ale tort:
(zła jestem bo siostra nie zrobiła fajnego zdjęcia) |
|
|
|
#179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój ostatnio miał siniora bo nie uciekł przed spadającą deską... Lunka, ten tort ma przód!!! lwi! nie widać było tego na innych fotach. ale motyw z pingwinami i suszeniem ząbków - przedni (jednak lew to już dla mnie za wiele )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

NA razie 4-5 kroków, ale daje sobie rade
Myśle sobie poczytam wczęsniejszy wątek, przynajmniej ostatnie strony i..... przeczytałam ze 3 strony ostatnie i cos mi nie pasuje, jedna pisze, ze czeka na księdza, druga, że sanki kupili....patrze a to styczniowy wątek 

Dałam mu na śniadanie dwie kanapki. Pożarł. Doprawił biszkoptem. Pobawił się parę minut i dalej krzyczy i rzuca się na mnie z zębami, a to oznacza, że głodny. Zrobiłam kaszę. Pożarł i dopiero się elegancko bawił. Ja nie wiem po kim on taki żarłoczny
05.07.2008 
i dziękuje za życzenia....

wiele jej się w J. nie podoba...
J. nie wstaje, ale klęczy i próbuje podciągać się rękami, więc strach go zostawić teraz w łóżeczku.

nie! nie! to nie jest normalne! z nerwów ciśnienie mam ponad 220. Toż to odzwierciedlenie mojej

nie wiem 
klask i:
smutno ale dasz radę