|
|
#151 |
|
BAN stały
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXI
Dostałam zaproszenie na rozmowę dzisiaj,tak sobie myślałam,że nie będzie ciężko a jednak wyszłam beznadziejnie nie wiedziałam na połowę pytań co mam odpowiedzieć.Jąkałam się,no niestety nie przyjęli mnie.Jeszcze wczoraj z moim kolegą byłam na piwie oczywiście upiłam się,cały czas się całowaliśmy.Wylądowałam o 3 w domu od 5 nie spałam bo wymiotowałam,o 9 byłam na rozmowie mega zmęczona.Nie chcę już do tego kolegi się odezwać bo wiedział,że mam rozmowę a wyszło jak wyszło,jestem beznadziejna.Już od miesiąca chorobowe ciągnę bo nie chcę wracać do pracy z powodu bólu zatok.Chciałam iść prywatnie do psychologa po zwolnienie ale nie wiem czy to będzie dobry pomysł.Do tego kolegi nie chcę się odzywać bo wstyd mi mówić,że się nie dostałam do tej pracy,on jest kierownikiem uczył mnie co mam mówić na rozmowie a jednak nie udało się.Jestem beznadziejna ...
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
ja nie pasowałam jemu ani jego rodzinie,bo nie byłam taka jak oni, za spokojna jestem...
tez ostatnio byłam na kilku rozmowach i nikt sie nie odezwał, na jeden telefon mam czekac, więc zobaczymy, w międzyczasie nawet z biedronki do mnie dzwonili,bo ja wszędzie cv składałam ale nawet jak dostane jakas prace to nikt mi nie da tyle,zeby mnie byłoo stac na wyprowadzkę i samodzielne życie...a w domu nie za ciekawie
|
|
|
|
#153 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Też w domu mam nie ciekawą sytuację,szukam od 2 tygodni tak konkretnie tej pracy ale już mam dość Ja już jestem zrezygnowana,problemy ze zdrowiem,facet mnie zostawił,brak wsparcia i brak pracy ehh Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2014-04-22 o 19:00 |
|
|
|
|
#154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha dziewczyny, przypomniały mi się nasze rozmowy sprzed kilku miesięcy nasze smuty i płacz do laptopa i opowieści ivy o tym co wyczytała ![]() To świeżych złamanych serc - dziewczyny, czas NAPRAWDĘ! leczy rany ![]() Choć mimo, że mam mojego TŻcika nowego to przepłakałam pół niedzieli za Eksem i za tą niesprawiedliwością.
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
ja już nie płaczę wcale,bo nawet nie umiem już,dziwna się stałam jakaś.ale i tak najgorszy jest ten ból psychiczny, który zostaje po rozstaniu i tęsknota :/
|
|
|
|
#156 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#159 | |
|
BAN stały
|
Tacy już Oni są im łatwo zakończyć i szybko znaleźć drugą
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Ale próbuj,ja też mam ciężki charakter,i dziwną osobowość ale próbuję jednak z tymi facetami,poznaję ich,wiem,że się podobam.Też wyniosłam zły przykład z domu,zawsze musiałam sobie dawać radę sama.Ale nerwy tak mam zszarpane,że brak słów. |
|
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
mój były wiedział o mojej sytuacji w domu,zawsze mówiłam mu o swoich problemach,ale nie rozumiał tego do końca, nawet jak mu opowiadałam,że nie miałam fajnego i pełnego miłości dzieciństwa to potrafił to wyśmiac i powiedzieć: akurat...
|
|
|
|
#161 |
|
BAN stały
|
Bo ktoś kto tego nie doświadczył nie zrozumie pewnych rzeczy niestety.Z jakiego miasta jesteś?
|
|
|
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#163 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#165 | ||||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może jeszcze o imionach dzieci? Są takie sytuacje, w których już po pierwszym spotkaniu jest iskra i związek, a są też takie, co rozwijają się wolniej.Nie obawiasz się, że wyjdziesz na straszną desperatkę w jego oczach? To co piszesz, brzmi jak ustawianie na fejsie statusu "w związku z..." po jednej randce... ![]() Cytat:
Pasujecie do siebie. Ty mu będziesz pisać, żeby szedł do innej, a on Tobie, że poznasz lepszego.Cytat:
Jak facet mówi otwarcie, że nie chce związku, a Ty chcesz, to co Ty z nim jeszcze robisz? Jeśli mu zależy, to wróci i przeprosi. Na czym mu może jeszcze zależeć prócz seksu... na wspólnych wyjazdach, chwaleniu przed kolegami i ogólnie zapychaniu dziur w życiu zanim zjawi się Ta Właściwa. Mówieniem "jest za inteligentny dla mnie" tylko potwierdzasz swoją teorię. Cytat:
Dziewczyno, jak nie będziesz się uczyć, to już teraz możesz jechać do Niemiec sprzątać, przynajmniej będzie Cię stać na polskich lekarzy. Cytat:
Na pewno waliło od Ciebie przetrawionym alkoholem. I jeszcze całowałaś się z kolegą spotykając z innym. Wspaniałą opinię sobie robisz w otoczeniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Płaczesz, jojczysz, a sama sobie serwujesz patolę.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma nic gorszego, niż powtarzanie sobie jak mantrę ,,jestem beznadziejna", zwłaszcza, że jesteście w dołku...
Z takim podejściem to wam się nic nie uda. Wiecie co jest najlepsze? Nie myśleć za dużo i nauczyć się mieć wyrąbane na pewne sprawy. To jest trudne, wiem. Sama jestem typem osoby, która bardzo długo pamięta wyrządzone krzywdy. Mogłam rozpamiętywać pewne upokorzenia miesiącami przed snem i sobie płakać ot tak. Ale zmieniłam swoje podejście. Nie odzwonili po rozmowie kwalifikacyjnej? No trudno, ale zawsze to jakieś doświadczenie i na następnej lepiej mi pójdzie. Facet zostawił? No cóż, nie docenił mnie. Wieczorami dla poprawy humoru lubię sobie wyobrażać radosną przyszłość z jakimś przystojniakiem czy pomyśleć o czymś miłym. Ważne jest nastawienie. Ostatnio po rozstaniu postanowiłam, że koniec z tym, czas wyjsć do ludzi i czas, żebym była świadoma, że najważniejsze jest, co ja o sobie myślę. I co? Jakoś tak nowe znajomości same się nasunęły, znienacka dostałam propozycję spotkania od pewnej osoby a druga ot tak zaoferowała mi pomoc w zadaniu i czuję, że to wcale nie jest tak, ze ja jestem jakaś dziwna i nie mam znajomych - po prostu wierzyłam w to, co wmówiły mi inne osoby w żartach o moim braku przyjaciół. Skupcie się na sobie dziewczyny i nie rozmyślajce za dużo. Jeśli wy nie poczujecie się piękne i wartościowe, to nikt do cholery tego nie dostrzeże. Zadbać o siebie, ubrać się ładnie i chodzić po mieście z uśmiechem na twarzy i myślą, że się za wami faceci oglądają .Wybaczcie dziewczyny, ale trochę ciężko jest czytać takie narzekanie, bo wydaje mi się, że jednak pisząć takie posty, że jesteście beznadziejne i że nic sie nie uda to same się nakręcacie. Może zamiast tego starajcie się w tym wątku zapisać jakieś wasze osiągnięcia? Cokolwiek pozytywnego. Że lepiej sobie z czymś radzicie, kiedy poczułyście się lepiej i może jakieś pozytywne plany. Ja z osoby, która lubiła spędzać czas na rozpamiętywaniu upokorzeń (co było w sumie formą masochizmu) zmieniłam się i staram się to utrzymać i naprawdę czuję się teraz o wiele lepiej. Naprawdę, postarajcie się dziewczyny nie dawać się przykrym myślom i zobaczycie, że samo się wszystko zacznie układać.
|
|
#167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(z tego co zrozumiałam to był Twój pierwszy?!) Najpierw pokochaj siebie a później pakuj się w cokolwiek. Co do tego co napisałś wyżej - rodzina mojego ex-a nie lubiła mnie od momentu gdy dowiedzieli się, że nie jestem katoliczką, a oni zagorzali katolicy górale. Kiedyś jego matka w złości powiedziała,że mam się tam nie pokazywać strasznie mnie to zabolało, a najbardziej to że ex nie umiał się postawić. Jak widać dobrze się stało. Widzę , że b. nie akceptujesz siebie. Zapewne zwracasz dużą uwagę na swoje mankamenty - które każdy posiada- przez co inni widzą tylko to. Gdzie byś wolała iść na przyjęcie do osoby uśmiechniętej zadowolonej z siebie czy do narzekającej ? Edytowane przez ma-linka Czas edycji: 2014-04-22 o 21:55 |
|
|
|
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no niestety widzę w sobie same negatywne cechy, chociaz ostatnio staram się dbac o siebie i z wyglądu wyglądam na kogoś bezproblemowego i mocno stąpającego po ziiemi,tak usłyszałam od pewnej osoby, ale wydaję mi sie,że ja po prostu tak udaję,ze jest ok,bo jednak w środku nie czuję tego. u mnie było tak,że eks był ateistą,a moja rodzina bardzo wierząca,zwłaszcza mama, ale jakoś nikt nie robił mu wyrzutów,mi tez to nie przeszkadzało wcale... |
|
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Potraktuj te doświadczenia jak lekcje - błędy których nie popełnisz , facetów dla których nie stracisz ani sekundy swojego cennego życia . Jeśli pomyślisz jedna złą rzecz na swój temat wymyśl 10 dobrych. Wizualizuj (zamiast nie powodzeń jak to było do tej pory) sobie swoją przyszłość w jasnych barwach. |
|
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za wsparcie i rady,na pewno mi pomoga chociaz troche
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, wiem, pasuje do mojej sytuacji idealnie, a mimo to tęsknie i chciałabym znów mieć swój chory, toksyczny związek |
|
|
|
|
#173 |
|
Nie depcze krokusów
|
Figlak - dobrze Ci idzie
![]() A jak czytam Cheri, to nie mogę uwierzyć, że to ta sama osoba
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane!
Ja zaczęłam się najpierw zmuszać, żeby wychodzić. Teraz jest już to dla mnie naturalne. Od rozstania robię znacznie więcej rzeczy. I lepiej się bawię i czuję ![]() Od tego tygodnia naprawdę jest mi o wiele lepiej. To aż zadziwiające. Trochę mnie to przeraża. Nie tęsknię za nim jakoś bardzo. Paradoksalnie bez niego jest mi lepiej. A tydzień temu myślałam, że umrę...
|
|
|
|
#175 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Korzystaj!
|
|
|
#176 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kolega przestał się odzywać,no cóż może i dobrze.Calowalam sie z tym kolega z ktorym sie spotykam. Wiem,ze to byl zły pomysł,ze szybciej do domu nie wrocilam tylko siedziałam z nim tam tak dlugo,jak wiedziałam ze mam ta rozmowę na drugi dzien. Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2014-04-23 o 09:18 |
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Czuję się już zmęczona facetami. Po raz drugi zostałam rzucona przez smsa
W pierwszym związku po 5 latach, a teraz po pół roku. I powiem szczerze, że teraz boli 100 razy mocniej. Może dlatego, że po raz kolejny zaufałam i uwierzyłam, że ktoś mnie może po prostu pokochać. W sumie to nawet nie wiem czy mnie rzucił. Napisał mi smsa, że ma dość takiego związku na odległość (60 km) i od tamtej pory milczy. Nie odpowiada na smsy, nie odbiera telefonu. Wiem, że to głupie, ale na fb status związku, wspólne zdjęcia są po staremu. Nie zmienił. Chciałabym to normalnie zakończyć, żeby zabrał rzeczy, bo parę ich zostawił u mnie. A tak czuję się wykończona psychicznie, bo naprawdę nie wiem dlaczego tak nagle mu się odwidziało.
|
#178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie ja jestem chyba najlepszym przykładem,że można wyleczyć się z toksyka.Można,jeśli tego się chce.Uwierzcie mi,było mi ogromnie ciężko podjąć ostateczną decyzję,trzymać się jej,widząc go codziennie w szkole.Przez 3 miesiące robił mi nadzieję i miał już nową.Także nóż w plecy.Ale teraz jestem silniejsza,na brak powodzenia nie narzekam,aż jakoś dziwnie,że dostałam 3 zaproszenia na majówkę,piszę z jakimś nowo poznanym facetem Na nic się nie nastawiam,bo nawet nie chcę,nie jestem gotowa na cokolwiek,jakaś tam blokada została.Ja też nie wierzyłam,że kiedykolwiek wyleczę się z niego.Ale teraz po prostu widzę,jak on mnie traktował.Bardzo długo zajęło mi wracanie do "poprzedniej" siebie.Jestem taka jak kiedyś.Prawie.Jakieś tam zachowania z toksyka pewnie zostaną...Ale nad wszystkim można pracować.Widzę dla siebie świętlaną przyszłość u boku wspaniałego faceta.I Wy też możecie.Uwierzcie w siebie.Nawet nie wiecie jak wspaniale się czuję gdy słyszę od znajomych np: nareszcie uwolniłaś się od niego ; to był najlepszy krok.Także głowa do góry,dajcie sobie czasu ! |
|
|
|
|
#179 |
|
BAN stały
|
I to nie tak,że ja mam parcie na związek to on sam napisał mi ostatnio,że ja go nie chce.
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Twoim przypadku może być przecież inaczej. |
|
|
|
#180 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie Onnaa, Ty nie masz parcia na związek. Ty masz parcie na FACETA. Jakiegokolwiek, aby był, aby dowartościował, aby wyrwał z życia, które prowadzisz. Ale to tak nie działa, to Ty sama musisz zacząć myśleć głową, a nie czymkolwiek innym w kontaktach damsko-męskich i zawodowych, to Ty musisz przestać pić i całować się po pijaku z pierwszym lepszym, to Ty musisz wiedzieć, że przed rozmową kwalifikacyjną się nie chla do upadłego. Nikt tego za Ciebie nie zrobi, nikt tych zmian w Tobie nie przeprowadzi.
Tylko że to było Ci tu pisane milion pięćset razy, a Ty dalej swoje.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

ale nawet jak dostane jakas prace to nikt mi nie da tyle,zeby mnie byłoo stac na wyprowadzkę i samodzielne życie...a w domu nie za ciekawie

A co u niego wiesz? :P Słucha teraz bimberba z gimbazą? :P

Może jeszcze o imionach dzieci? Są takie sytuacje, w których już po pierwszym spotkaniu jest iskra i związek, a są też takie, co rozwijają się wolniej.
Na pewno waliło od Ciebie przetrawionym alkoholem.
.