Przerwa w związku/zerwanie przez milczenie... ta niepewność mnie dobija... pomóżcie. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-22, 10:53   #151
guerlainkowa
Raczkowanie

Dot.: Przerwa w związku/zerwanie przez milczenie... ta niepewność mnie dobija... pomó

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Dziewczyno zajmij się czymś i przestań ciągle rozkminiać. Sama sobie nie pozwalasz zamknąć tego etapu.
wiem, doskonale sobie zdaję z tego sprawę... i naprawdę było lepiej, czułam się ok i już nawet o nim nie myślałam :/
tylko wczoraj rano tak mnie znowu trafiło :/ dzień trochę przepłakany, ale poszłam wieczorem na imprezę. Rano znowu obudziłam się z poczuciem winy za to wszystko i zaczęłam analizować swoje zachowanie, słowa... i tak sobie myślę, że nie zrobiłam nic co mogłoby go zranić, nic. A gdy on miał coś do mnie - to przecież mógł to powiedzieć, porozmawiać... a nie zachować się w taki sposób gdyby mu zależało na mnie to porozmawiałby ze mną, powiedział co mu nie pasuje i jakie on ma oczekiwania, co można zmienić, a nie...
guerlainkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 11:03   #152
Hibiku
Zakorzenienie

Dot.: Przerwa w związku/zerwanie przez milczenie... ta niepewność mnie dobija... pomó

Cytat:
Napisane przez guerlainkowa Pokaż wiadomość
wiem, doskonale sobie zdaję z tego sprawę... i naprawdę było lepiej, czułam się ok i już nawet o nim nie myślałam :/
tylko wczoraj rano tak mnie znowu trafiło :/ dzień trochę przepłakany, ale poszłam wieczorem na imprezę. Rano znowu obudziłam się z poczuciem winy za to wszystko i zaczęłam analizować swoje zachowanie, słowa... i tak sobie myślę, że nie zrobiłam nic co mogłoby go zranić, nic. A gdy on miał coś do mnie - to przecież mógł to powiedzieć, porozmawiać... a nie zachować się w taki sposób gdyby mu zależało na mnie to porozmawiałby ze mną, powiedział co mu nie pasuje i jakie on ma oczekiwania, co można zmienić, a nie...
Wiem, że jest ciężko, ale sama sobie na takie myśli pozwalasz. Może w pozbyciu się ich przyda ci się metoda zaprezentowana tutaj:

http://dbajocialo.pl/2014/03/26/dobre-mysli/

Niektóre hasła są idiotycznie natchnione, ale sama reguła potrafi być skuteczna.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 11:06   #153
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Ale on sie poprostu odkochal co mozna na to poradzic?zadne rozmowy zmiany twojego zachowania nic by nie pomoglo bo on cie nie kochal.zauroczyl sie toba a po kilku miesiacach mu przyszlo . Zdarza sie . nie rozpaczaj juz ty nic nie moglas zmienic nie bylas ta wymarzona dla niego a z tym sie walczyc nie da.
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 11:11   #154
guerlainkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Wiem, że jest ciężko, ale sama sobie na takie myśli pozwalasz. Może w pozbyciu się ich przyda ci się metoda zaprezentowana tutaj:

http://dbajocialo.pl/2014/03/26/dobre-mysli/

Niektóre hasła są idiotycznie natchnione, ale sama reguła potrafi być skuteczna.
Dzięki, w sumie staram się takie coś stosować ostatnio zaczęłam próbować z medytacją i afirmacjami przy okazji... pomogło bardzo. Tyle, że znowu mnie to wszystko "przygniotło". Muszę być bardziej systematyczna.

Nie powinnam czuć się winna, prawda?;/ to on zaczął dziwnie się zachowywać, ja się tym denerwowałam i martwiłam (o czym on wiedział) i próbowałam ratować. A ostatecznie on zrobił jak zrobił... i tak, bez względu na wszystko nie powinien zrobić i mnie tak potraktować po tym wszystkim... (zwłaszcza, że nie byłam toksyczna ani typem bluszcza, w jednym z ostatnich smsów napisał, że wszystko robię dobrze i jestem wspaniała...).
Stary 2014-06-27, 04:52   #155
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guerlainkowa Pokaż wiadomość
Dzięki, w sumie staram się takie coś stosować ostatnio zaczęłam próbować z medytacją i afirmacjami przy okazji... pomogło bardzo. Tyle, że znowu mnie to wszystko "przygniotło". Muszę być bardziej systematyczna.

Nie powinnam czuć się winna, prawda?;/ to on zaczął dziwnie się zachowywać, ja się tym denerwowałam i martwiłam (o czym on wiedział) i próbowałam ratować. A ostatecznie on zrobił jak zrobił... i tak, bez względu na wszystko nie powinien zrobić i mnie tak potraktować po tym wszystkim... (zwłaszcza, że nie byłam toksyczna ani typem bluszcza, w jednym z ostatnich smsów napisał, że wszystko robię dobrze i jestem wspaniała...).
Taka uniwersalna rada. Olej to. Przestań rozmyślać, użalać się, analizować. Facet Cię olał, wykreślił ze swojego życia. Nad czym Ty się jeszcze kobieto zastanawiasz? Nie ważne co powinien, a co nie. Zrobił jak zrobił, pisać można różne rzeczy, ale to co się pisze i mówi, powinno być spójne z tym co się robi. Olej to i przestań do tego wracać, bo nie ma do czego.
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-27, 19:51   #156
niebieska anetka
Przyczajenie

.

Edytowane przez niebieska anetka
Czas edycji: 2014-07-04 o 21:27
niebieska anetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-27, 22:14   #157
guerlainkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niebieska anetka Pokaż wiadomość
Chyba niestety zaczyna się u mnie identyczna sytuacja. Od jakichś 2,3 miesięcy jest ciągły brak czasu i wymówki a od tygodnia cisza.
Niestety.
Anetka, kompletna cisza? przykro mi. A jakoś jego zachowanie na to wskazywało, coś zaczęło się psuć?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-28, 06:30   #158
niebieska anetka
Przyczajenie

.

Czas edycji: 2014-07-04 o 21:27
Stary 2014-06-28, 06:42   #159
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieska anetka Pokaż wiadomość
A najgorsze jest to, że go ciągle kocham.
Za co? Ten związek to jakiś żart
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 08:18   #160
niebieska anetka
Przyczajenie

.

Czas edycji: 2014-07-04 o 21:25
Stary 2014-06-28, 08:20   #161
Lady09
Raczkowanie

Anetko nie widzieliście się od 3 miesięcy- przecież ten związek nie istnieje!!!
A jak on pozna kogoś u siebie w mieście to pewnie się już w ogole nie odezwie chyba, że już to nastąpiło.

źle zainwestowałaś uczucia po prostu, daj sobie spokój i poznaj kogoś wartego Ciebie
Lady09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-28, 08:32   #162
niebieska anetka
Przyczajenie

.

Czas edycji: 2014-07-04 o 21:25
Stary 2014-06-28, 11:06   #163
Lady09
Raczkowanie

Dziewczyny musicie popracować nad sobą. Wiecie, że pewna siebie i swojej wartości kobieta dawno sama by pogoniła takiego faceta, od którego nic praktycznie nie otrzymuje - bo to nawet związkiem nie można nazwać
Ja też to znam, nieraz czekałam na kogoś i chodziłam na palcach , wymyślałam startegię aby czegoś nie zepsuć. A po prostu facet nie był mnie wart.
Na szczęscie takie doświadczenia są dobrą okazją aby popracować nad sobą i wybrać w przyszłości DUŻO LEPIEJ
Lady09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-29, 10:37   #164
guerlainkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny musicie popracować nad sobą. Wiecie, że pewna siebie i swojej wartości kobieta dawno sama by pogoniła takiego faceta, od którego nic praktycznie nie otrzymuje - bo to nawet związkiem nie można nazwać
Ja też to znam, nieraz czekałam na kogoś i chodziłam na palcach , wymyślałam startegię aby czegoś nie zepsuć. A po prostu facet nie był mnie wart.
Na szczęscie takie doświadczenia są dobrą okazją aby popracować nad sobą i wybrać w przyszłości DUŻO LEPIEJ
Dokładnie, trzeba nad sobą pracować. Zaczęłam.
Teraz perspektywy czasu to tak sobie myślę, że praktycznie ostatnio ja tylko cały czas coś wymyślałam, ja proponowałam spotkania, ja pisałam do niego smsy jak się czuje itp. On przyjeżdżał i w sumie na gotowe (chociaż przyznam, że nie raz coś dla nas gotował). Bolało mnie to, że np. jak byłam niedysponowana to nawet nie wyrażał chęci aby mnie mocniej przytulić czy pocałować - bo byłam "niedotykalska". A na początku związku jak miałam okres, to mnie zawsze wytulił, wycałował, przynosił tabletki przeciwbólowe. Potem miałam wrażenie, że przyjął postawę 'Twój problem, Twoj ból, nie moja sprawa'... kurczę, chyba tak nie powinno być, zwłaszcza, że ja tam mu nie jęczałam i nie oczekiwałam niewiadomo czego.

Cały czas nie rozumiem tylko DLACZEGO on tak się zachował i jak to możliwe, że tak z dnia na dzień wykreslił mnie ze swojego życia. Sprawa jest zamknięta, bo skoro zablokował mnie na fb, moje maile mają trafiać do folderu spam, to chyba jasne, że nie chce mieć ze mną żądnego kontaktu... Boli. Chociaż już nieco mniej.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości