Ślub. Jasne postawienie sprawy- czy tak można? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 19:44   #151
ewa102
Zadomowienie

Dot.: Ślub. Jasne postawienie sprawy- czy tak można?

Laski co do brylantu... diamentu... to szczerze powiedziawszy kupowanie go jest o dupe rozstrzask.... cena jest sztucznie utrzymywana i nie są warte wydawania tyle kasy.... a już kruk czy apart to wydanie kasy na firme bo taką samą jakość można mieć za o wiele niższą cene u mniej znanego jubilera,a może nawet czystszy diament

Choć i tak lepszy diament niz cyrkonia która jest syntetycznym kamieniem wytworzonym przez człowieka.

niech panowie kupia wam bardziej przyszłościowa biżuterie tj. taką której cena z czasem wzrośnie jak np. tanzanitu [ zasobów jest na rapem 40 - 50 lat i wydobywany jest tylko w jednym miejscu ] - ma piękny niebieski kolor.

Ponadto polecam zastanowić się nad biżuterią wykonaną w pracowni jubilerskiej - wykonanie jest czesto o wiele tańsze niż kupienie gotowego,a pierścionek jest niepowtarzalny.

To tak jakbyście chciały co nie co podrzucić w pomysłach chłopakowi

Akcja "pokaż kolana!"

czas: do maja

cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć !

15km
ewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 20:04   #152
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez medrca Pokaż wiadomość
PIerścionek za 200 zł to chyba żart? Dobre obyczaje mówią, że pierścionek powinien kosztować 1-2 pensje mężczyzny. Gdy kobieta mówi, że zadowoli się takim za 200 zł, a reszte pieniedzy lepiej wydać na jakieś praktyczniejsze rzeczy to należy jej tylko współczuć. Współczuć biedy, tego że musi rezygnować z rzeczy pięknych, szlachetnych na rzecz kiczu i materiałów związanych wyłącznie z konsumpcjonizmem. Poza tym pierścionek kupuje mężczyzna i to on powinien się wykazać. Skoro serwuje kicz już na początkowej drodze życia to czego można się spodziewać w przyszłości?
Ale my rozmawiamy o kupieniu sobie żony czy zapytanie się o to czy chce wziąć ślub? Może zamiast pierścionka dać jej 2 krowy?
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 20:12   #153
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Medrca - witamy w prawdziwym swiecie, gdzie malo kto moze pozwolic sobie na wszystkie zachcianki i musi wybierac

wysłano z mojej Xperii SP

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 20:19   #154
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Dlaciebie ładny i kosztowny pierścionek będzie symbolem utrzymanek, a dla innych wyrazem miłości i chęci poświęcenia się kobiecie. (..)
Mnie by było najzywczajniej w świecie wstyd, gdybym zarabiał 3000 zł miesięcznie i kupił wybrance serca pierścionek o wartości tygodniowych zakupów na jedznie. No bym się chyba zapadł pod ziemie. Ale co kto lubi. W ogóle to może po co pierscionek? Najlepiej kwiatka albo laurke, albo i nic. Przecież mamy równouprawnienie.
nie symbolem utrzymanek. Pierścionek prócz całej jego romantycznej/ uczuciowej/ sformalizowanej otoczki oznaczał kiedyś że mężczyzna jest majętny, że ma wystarczająco dużo pieniędzy by utrzymać rodzinę.
I Ty zarabiając 3 tysie, kupując piedzionek za 6 tysi pokazujesz że Cię stać na utrzymanie żony i potencjalnych dzieci. I jeżeli Twojej dziewczynie to pasuje - to ok.

Autorce to nie pasuje.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;47040799]Ale my rozmawiamy o kupieniu sobie żony czy zapytanie się o to czy chce wziąć ślub? Może zamiast pierścionka dać jej 2 krowy? [/QUOTE]

i 2 kozy i 4 kury.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
A lepiej pokazywać że nie stać go na utrzymanie rodziny ? Chyba o to chodzi żeby wybrać ambitnego faceta, wiadomo że kobiety również pracują ale w razie wyższej konieczności lub wypadku kiedy partnerka traci posadę fajnie jest się żywić czymś oprócz miłości
A jak partnerka powinna pokazać że jest zaradna i utrzyma rodzinę jak facet straci pracę?

Edytowane przez 201607040940
Czas edycji: 2014-06-25 o 20:20 Powód: ,
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 20:21   #155
medrca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
nie symbolem utrzymanek. Pierścionek prócz całej jego romantycznej/ uczuciowej/ sformalizowanej otoczki oznaczał kiedyś że mężczyzna jest majętny, że ma wystarczająco dużo pieniędzy by utrzymać rodzinę.
I Ty zarabiając 3 tysie, kupując piedzionek za 6 tysi pokazujesz że Cię stać na utrzymanie żony i potencjalnych dzieci. I jeżeli Twojej dziewczynie to pasuje - to ok.

Autorce to nie pasuje.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

i 2 kozy i 4 kury.
To coś złego? Byłbym dumny, gdyby stać mnie było na utrzymanie żony i zapewniam cię, że wiekszość kobiet byłąby szczęśliwa, gdyby ich mężowie zarabiali na tyle dużo, żeby one nie musiały martwić się o finanse.

A co do tej majętności to według mnie piszesz bzdury niepoparte żadnym faktami, bo zaręczyny z pierścionkami nie były popularne wśród samej szlachty, chłopi też kupowali pierścionki. Jedynie inna była ich wartość. Pierścionek zawsze w pierwszej kolejności był symbolem, a nie pokazaniem ile kto ma pieniędzy. Konsekwencją dużych zarobków powinien być lepszy pierścionek. To chyba naturalne. Żadna kobieta nie będzie wymagała od narzeczonego, który zarabia 1500 zł pierścionka za 10000 zł. Nikt nie pisze tu o skrajnościach, jedynie o poczuciu dobrego smaku.

Edytowane przez medrca
Czas edycji: 2014-06-25 o 20:23
medrca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 20:27   #156
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Cytat:
To coś złego? Byłbym dumny, gdyby stać mnie było na utrzymanie żony i zapewniam cię, że wiekszość kobiet byłąby szczęśliwa, gdyby ich mężowie zarabiali na tyle dużo, żeby one nie musiały martwić się o finanse.

A co do tej majętności to według mnie piszesz bzdury niepoparte żadnym faktami, bo zaręczyny z pierścionkami nie były popularne wśród samej szlachty, chłopi też kupowali pierścionki. Jedynie inna była ich wartość. Pierścionek zawsze w pierwszej kolejności był symbolem, a nie pokazaniem ile kto ma pieniędzy. Konsekwencją dużych zarobków powinien być lepszy pierścionek. To chyba naturalne. Żadna kobieta nie będzie wymagała od narzeczonego, który zarabia 1500 zł pierścionka za 10000 zł. Nikt nie pisze tu o skrajnościach, jedynie o poczuciu dobrego smaku.
Mamy XXI wiek i o majętności nie świadczy żaden jednorazowy prezent. Skoro raz udało mu się uzbierać na coś kasę to znaczy, że całe życie będzie całą kasę żonie oddawać? Zawsze można zbankrutować, stracić pracę, rozchorować się, etc.

Ja bym się obraziła gdyby mnie facet na pieniądze przeliczał
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 20:28   #157
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
A jak partnerka powinna pokazać że jest zaradna i utrzyma rodzinę jak facet straci pracę?
To są kwestie indywidualnych ustaleń pary i dlatego tak mnie dziwi że powstają dwa obozy dotyczące ceny pierścionków... osobiście po prostu kładę nacisk na edukację i trzymam terminów spłaty naszego telewizora - chcieliśmy podwyższyć scoring kredytowy

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 20:31   #158
201607040940
Konto usunięte

Cytat:

ten dobry smak zależy od człowieka. Każdy ma inne jego wyczucie. Dla Autorki, której facet nieźle zarabia - pierścionek za 200 zł będzie ok. Bo ona uważa go (zgodnie z tym co sam piszesz) za symbol.
Stary 2014-06-25, 20:33   #159
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Imho kupienie drogiego pierscionka kobiecie, ktora z gory mowi, ze nosic go nie bedzie bo nie moze to nie zaden szlachetny gest tylko wyrzucanie pieniedzy.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-06-25, 20:34   #160
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
ten dobry smak zależy od człowieka. Każdy ma inne jego wyczucie. Dla Autorki, której facet nieźle zarabia - pierścionek za 200 zł będzie ok. Bo ona uważa go (zgodnie z tym co sam piszesz) za symbol.
I jeżeli takie jest jej podejście to bardzo dobrze Krytykowana była tylko postawa aby wybrać tani pierścionek a zamiast tego dobrać sobie elektroniczną zabawkę za 1500 zł - konsola przetrwa 5 lat i tak naprawdę rozdziela rodziny

Stary 2014-06-25, 20:36   #161
medrca
BAN stały

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;47041327]Mamy XXI wiek i o majętności nie świadczy żaden jednorazowy prezent. Skoro raz udało mu się uzbierać na coś kasę to znaczy, że całe życie będzie całą kasę żonie oddawać? Zawsze można zbankrutować, stracić pracę, rozchorować się, etc.

Ja bym się obraziła gdyby mnie facet na pieniądze przeliczał [/QUOTE]
Więc polecam wrócić do szkoły i poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem. Zaprzeczyłem dokładnie to co napisała Gosiaczek czyli to, że pierścionek jest wyrazem swojego statusu. Napisałem, że jest symbolem i jak już to wyrazem chęci poświęcenia się kobiecie, a nie gwarantem, że będzie się zawsze miało kase.

Nie rozumiem co ma kupienie pierścionka na którego mężczyzne stać z przeliczaniem kobiety na pieniądze?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
To równie dobrze można kupić pierscionek z plastiku albo mosiądzu za 10 zł.
Stary 2014-06-25, 20:42   #162
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
To są kwestie indywidualnych ustaleń pary i dlatego tak mnie dziwi że powstają dwa obozy dotyczące ceny pierścionków... osobiście po prostu kładę nacisk na edukację i trzymam terminów spłaty naszego telewizora - chcieliśmy podwyższyć scoring kredytowy

też mnie dziwi kierunek dyskusji, bo nie rozumiem w czym jest lepszy pierścionek za 2 tys od tego za 200 zł.
Kładziesz nacisk na edukację - czyli jeżeli coś się stanie, masz szansę na lepszą/wyżej płatną pracę. W razie czego przejmiesz utrzymanie rodziny (tak sądzę). Czyli zaradna z Ciebie dziewczyna.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
To równie dobrze można kupić pierscionek z plastiku albo mosiądzu za 10 zł.
Jeżeli dziewczyna chciałaby taki to czemu nie?
Stary 2014-06-25, 20:46   #163
medrca
BAN stały

Cytat:
też mnie dziwi kierunek dyskusji, bo nie rozumiem w czym jest lepszy pierścionek za 2 tys od tego za 200 zł.
Kładziesz nacisk na edukację - czyli jeżeli coś się stanie, masz szansę na lepszą/wyżej płatną pracę. W razie czego przejmiesz utrzymanie rodziny (tak sądzę). Czyli zaradna z Ciebie dziewczyna.
Czym się różnią kwiaty prawdziwe od sztucznych? Czym się różni filiżanka kawy od kawy w plastikowym kubku? Czym się różni obejrzenie serialu przed telewizorem od wyjścia do teatru? Czym się różni kolacja w restauracji od zjedzenia w chińskiej budzie? Dla jednych niczym. Jeżeli nie rozumiesz tych róznic to trudno. Więc żyj w swoim sproletaryzowanym śwecie i ciesz się, żeby było tanio. Może kupisz dzięki temu nowy telwizor albo weźmiesz na raty i obejrzysz dzień dobry TVN.

Edytowane przez medrca
Czas edycji: 2014-06-25 o 20:48
Stary 2014-06-25, 20:51   #164
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Czym się różnią kwiaty prawdziwe od sztucznych? Czym się różni filiżanka kawy od kawy w plastikowym kubku? Czym się różni obejrzenie serialu przed telewizorem od wyjścia do teatru? Czym się różni kolacja w restauracji od zjedzenia w chińskiej budzie? Dla jednych niczym. Jeżeli nie rozumiesz tych róznic to trudno. Więc żyj w swoim sproletaryzowanym śwecie i ciesz się, żeby było tanio. Może kupisz dzięki temu nowy telwizor albo weźmiesz na raty i obejrzysz dzień dobry TVN.
Lohohoh witamy Pana z wyzszych sfer, ja, zwykly smiertelnik klaniam sie w pas i milkne, bo nie jestem godna rozmowy z kims tak swiatlym.

XD

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-06-25, 20:54   #165
201604181004
Konto usunięte

Nie wierze w ro co czytam xdddd sprzet za kilka tysi to konsumpcjonizm ale bizuterua za tyle to zadna proznosc? Xddd
Ja mowie niezaleznie od zasobow pienieznych czy wygranej w totka nigdy nie kupie auta za 200 000 czy pierscionka za 5 - to zawsze bedzie dla mnie glupota i proznosc, dobre i ladne rzeczy nie musza tyle kosztowac. W sumie po co ja sie produkuje xD

To takie polskie
"Pierscionek za kilka pensji bo jeden jedyny"
"Suknia za x tysi bo jedna jedyna"
"Obraczki za x tysi bo jedne na cale zycie"
Blablablala a potem mieszkanie u teciow xd
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 20:54   #166
medrca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Lohohoh witamy Pana z wyzszych sfer, ja, zwykly smiertelnik klaniam sie w pas i milkne, bo nie jestem godna rozmowy z kims tak swiatlym.

XD

I co chciałaś osiągnąć to odpowiedzią? Próbujesz mnie zdyskredytować czy się popisać?
Stary 2014-06-25, 20:58   #167
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Czym się różnią kwiaty prawdziwe od sztucznych? Czym się różni filiżanka kawy od kawy w plastikowym kubku? Czym się różni obejrzenie serialu przed telewizorem od wyjścia do teatru? Czym się różni kolacja w restauracji od zjedzenia w chińskiej budzie? Dla jednych niczym. Jeżeli nie rozumiesz tych róznich to trudno. Więc żyj w swoim sproletaryzowanym śwecie i ciesz się, żeby było tanio. Może kupisz dzięki temu nowy telwizor albo weźmiesz na raty i obejrzysz dzień dobry TVN.
Nie znasz mnie. Nie wiesz jakim mam gust i co lubię. Mam prawo do wolnych wyborów. Nawet jeżeli to będzie oglądanie meczu na telewizorze 3D pijąc piwo z plastikowego kubka, zagryzając frytkami.
Dla Ciebie ważne jest żeby kupić partnerce wypasiony pierścionek zaręczynowy. Ale czy ona będzie się z niego cieszyła? Może ucieszy ją coś zupełnie innego? To Ty ją znasz i wiesz z co sprawi Jej radość.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
To takie polskie
albo rozwód
Stary 2014-06-25, 20:59   #168
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
I co chciałaś osiągnąć to odpowiedzią? Próbujesz mnie zdyskredytować czy się popisać?
Nabijam sie, bo probujesz wytworzyc otoczke pt "porzadna bizuteria swiadczy o twoim statusie, ale jestes zwyklym plebsem, ktory.woli kupic jakis sprzet, zamiast tak waznego swiecidelka".

I zeby nie bylo - nie mam nic do ludzi kupujacych droga bizuterie - ich sprawa. Ja chocbym wygrala i miliard dolarow - nie nakupie swiecidelek bo sa mi niepotrzebne.
Ale uwazanie sie za lepszego bo sie kupilo drozsza bizuterie? Blagam.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-06-25, 20:59   #169
201604181004
Konto usunięte

Zastanawiam sie gdzie mieszkaja te wszystkie hrabianki z diamentami i platynowymi sygnetami ktore jedza kawior srebrnymi lyzkami bo jakos ze znajomosci to gora dwie znam DD

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 21:00   #170
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
To takie polskie
A ja mam jeden jedyny pierścionek a wesele za 11 tysięcy, to mogę być Polką czy nie ?

Stary 2014-06-25, 21:01   #171
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
A ja mam jeden jedyny pierścionek a wesele za 11 tysięcy, to mogę być Polką czy nie ?
a na ile osób to wesele?
Stary 2014-06-25, 21:03   #172
201604181004
Konto usunięte

Ilsa lund sama nie wiem. Zalezy czy bralas kredyt na wesele albo byla zrzuta po calej rodzinie lacznie z babciami z obu stron.
Stary 2014-06-25, 21:06   #173
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
a na ile osób to wesele?
Przewidujemy ok. 50 z czego 5 dzieci więc niedużo No i sukienkę mam z sieciówki za 380 zł bo nie chcę wydać na jedną noc 3000
Cytat:
Ilsa lund sama nie wiem. Zalezy czy bralas kredyt na wesele albo byla zrzuta po calej rodzinie lacznie z babciami z obu stron.
Płacimy sami, wynoszę się do Kanady

Stary 2014-06-25, 21:11   #174
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Ilsa - prosze zdradz sekret tak taniego wesela!

A tak w temacie - ciekawe jak autorka po rozmowie z TZ. O ile do niej doszlo.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-06-25, 21:11   #175
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Przewidujemy ok. 50 z czego 5 dzieci więc niedużo No i sukienkę mam z sieciówki za 380 zł bo nie chcę wydać na jedną noc 3000

Płacimy sami, wynoszę się do Kanady

tam że jest wizaz.
Stary 2014-06-25, 21:13   #176
medrca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Nabijam sie, bo probujesz wytworzyc otoczke pt "porzadna bizuteria swiadczy o twoim statusie, ale jestes zwyklym plebsem, ktory.woli kupic jakis sprzet, zamiast tak waznego swiecidelka".

I zeby nie bylo - nie mam nic do ludzi kupujacych droga bizuterie - ich sprawa. Ja chocbym wygrala i miliard dolarow - nie nakupie swiecidelek bo sa mi niepotrzebne.
Ale uwazanie sie za lepszego bo sie kupilo drozsza bizuterie? Blagam.

Napisałem coś wręcz odwrotnego i piszę to już 2-3 raz. Pierścionek nie świadczy o statusie, a raczej podejściu mężczyzny do kobiety. Pisałem, ze nawet chłopi kupowali pierścionki. Pierścionek zaręczynowy nie jest po to, żeby pokazać ile się ma pieniędzy, ale po to, żeby obdarować wybrankę czymś pięknym, a nie kiczem za 200 zł. Niektórym się nie będzie podobał drogi pierścionek i mają do tego prawo. Większość kobiet na szczęście będą nosiły je z dumą. Drugą część kobiet o takim będzie marzyła, ale na marzeniach się skończy. Najwyżej będzie sobie popijała piwko z TŻtem. Przecież można życ i tak.

Cytat:
Zastanawiam sie gdzie mieszkaja te wszystkie hrabianki z diamentami i platynowymi sygnetami ktore jedza kawior srebrnymi lyzkami bo jakos ze znajomosci to gora dwie znam DD
Jeżeli pierścionek za 4 tys. zł utożsamiasz z hrabiankami, kawiorem i platyną to muszę ci szczerze współczuć. No cóż, pierścionek za 200 zł też jest fajny .
Stary 2014-06-25, 21:13   #177
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

A czemu jak pierscionek za 5k to odrazu potem mieszkanie u tesciow itd? Nie moze sie komus dobrze powodzic? Nie mowie o sytuacji zeby na taki pierscionek brac kredyty, ale jak sa pieniadze i chec to ja nie widze przeciwwskazan. Troche mi zajezdza taki pojazd bolem pupy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 21:16   #178
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
PIerścionek za 200 zł to chyba żart?
A po co droższy, skoro go i tak nie będzie nosić? Autorka napisała, że jak dla niej, to może być srebrny, za dwie stówki to można całkiem okazały srebrny pierścień kupić

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Pisałem, ze nawet chłopi kupowali pierścionki. Pierścionek zaręczynowy nie jest po to, żeby pokazać ile się ma pieniędzy, ale po to, żeby obdarować wybrankę czymś pięknym, a nie kiczem za 200 zł.
Ej, ale o klasie nie świadczy przecież cena
Stary 2014-06-25, 21:17   #179
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez merdrca
Jeżeli pierścionek za 4 tys. zł utożsamiasz z hrabiankami, kawiorem i platyną to muszę ci szczerze współczuć. No cóż, pierścionek za 200 zł też jest fajny .
nie. takie gadanie pt "jak ci nie dał pierścionka za kilka tysięcy to cię nie kocha" utożsamiam właśnie z samozwańczymi hrabiankami
ale takimi hrabiankami nie w pantoflach tylko białych kozakach bo to ten poziom...
Stary 2014-06-25, 21:19   #180
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisałem coś wręcz odwrotnego i piszę to już 2-3 raz. Pierścionek nie świadczy o statusie, a raczej podejściu mężczyzny do kobiety. Pisałem, ze nawet chłopi kupowali pierścionki. Pierścionek zaręczynowy nie jest po to, żeby pokazać ile się ma pieniędzy, ale po to, żeby obdarować wybrankę czymś pięknym, a nie kiczem za 200 zł. Niektórym się nie będzie podobał drogi pierścionek i mają do tego prawo. Większość kobiet na szczęście będą nosiły je z dumą. Drugą część kobiet o takim będzie marzyła, ale na marzeniach się skończy. Najwyżej będzie sobie popijała piwko z TŻtem. Przecież można życ i tak.
Ty masz inne priorytety, co innego jest dla Ciebie ważne. Dlaczego odbierasz innym prawo do wolności wyborów?

Nie marzę o pierścionku za 4 tysie, nie jesteś moim królewiczem.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości