|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rewelacyjne ćwiczenia na brzuch!!
Moje miesnie to czuly
Te cwiczenia beda mi dlugo towarzyszyc
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co do częstotliwości, słyszałam że najlepiej robić jednak 1-2 dni przerwy w ćwiczeniach, żeby dać czas mięśniom na regenerację. są dwie szkoły.... więc chyba każdy robi, jak uważa
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez madziak_m Czas edycji: 2006-10-11 o 22:19 |
|
|
|
|
#154 |
|
Rozeznanie
|
Hey Dziewczyny,
robię te ćwiczenia już trzeci dzień, a mięśnie brzucha mnie nadal bolą. Chyba miałam je bardzo słabe Ale cóż - trzeba robić dalej, jak bolą tzn. że pracują chyba ... A jak Wam idzie? Ćwiczycie je dalej? U mnie jeszcze żadnych efektów nie ma, ale czego się spodziewać po trzech dniach, może tylko pozostaje uczucie, że zrobiło się coś dla siebie, dla swojego ciała. I zaraz po ćwiczeniach mięśnie są takie fajne twarde. Oby tak zostało, hehe. Pozdrawiam
|
|
#155 |
|
BAN stały
|
.
|
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie skonczylam cwiczyc
Zakwasy czulam przez caly dzien Az sie boje co to bedzie jutro
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Tak tu się przyglądam tym wypowiedziom i myślę, że chyba też spróbuję ćwiczyć te ćwiczenia na brzuch. Ale nie dzisiaj, bo strasznie mnie brzuch boli, wiecie dlaczego ![]() ![]() :/ i zaraz padnę
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Ja robię te ćwiczenia 2 dzień, (wieczorem), ale mimo tego, że już dawno nie ćwiczyłam mój brzuszek nie cierpi jakos bardzo z ich powodu
. Od dwóch dni piję też herbatę pu-erh. No i dzisiaj rano zrobiłam sobie A6W, ale nie wiem czy kontynuować je dalej, bo różne są opinie na temat tych ćwiczeń. O i jeszcze jedno - przeczytałam dzisiaj, że jeżeli chce się tylko pozbyć tłuszczu z brzucha to nie potrzebna jest żadna dieta, tylko przynajmniej 30 min dziennie ruchu i ćwiczenia. (wypowiedź dietetyka) Co o tym myślicie?Kika78 możesz mnie oświecić co to jest ten trening interwałowy?? EDIT: Tu jest stronka na, której ten trening jest opisany, gdyby ktoś podobnie jak ja nie wiedział o co chodzi ![]() http://www.sfd.pl/temat268582/ madziak_m przepraszam źle się wyraziłam - nie chodziło mi o jakąś konkretną dietę, bo wiadomo, że każdy organizm jest inny i potrzebuje czego innego. Myślałam raczej o jakichś wskazówkach związanych z odżywianiem. Ja właśnie też myślałam o zwiększeniu serii. Wydaje mi się, że najlepiej to zrobic, gdy twoje mięśnie przyzwyczają się już i dotychczasowa ilość serii nie będzie "robiła na nich większego wrazenia"
Edytowane przez monikax Czas edycji: 2006-09-02 o 14:39 |
|
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
wypróbuje
zacznę dziś wieczorem,jak bedą efekty to dam znać
|
|
|
|
|
#161 |
|
BAN stały
|
.
|
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
okejjj ... i'll try .... ciężko bydzie !
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje , że ćwiczenia nie mają negatywnego wpływu na kręgosup...Kiedyś robiłam brzuszki i miałam potem bóle
.
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Oj.. już nie daję rady...mój brzuch domaga się jedzonka... i to frytek... a powinnam jeść dopiero ok. 21...
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam jeszcze takie ćwiczenia i wydaje mi się, że też powinny być dobre. Dzisiaj je wypróbuje.
Połóż się na plecach, wyprostowane w kolanach nogi unieś i oprzyj pięty na piłce. Ugnij łokcie i podłóż dłonie pod głowę [a]. Napnij mięśnie brzucha. Unieś górną część tułowia, aż łopatki stracą kontakt z podłożem. Jednocześnie mocno naciskaj piętami na piłkę [b]. Powoli wróć do pozycji wyjściowej i wykonaj odpowiednią liczbę powtórzeń.Jeśli nie masz pod ręką piłki, połóż na krześle dużą poduszkę, a na niej jasiek. Następnie wykonaj ćwiczenie, kładąc pięty na nich zamiast na piłce. Niestety nie mogłam załadować zdjęć - jakiś błąd wyskakuje. Połóż się na plecach, kolana ugięte do kąta prostego, stopy uniesione. Ugnij łokcie i podłóż dłonie pod głowę [a]. Napnij mięśnie brzucha i zbliż prawy łokieć do lewego kolana, odrywając prawą łopatkę od podłoża i uginając mocniej biodro. Wyprostuj prawe kolano, ustawiając nogę pod kątem ok. 45 stopni do podłoża [b]. Wróć do pozycji wyjściowej i powtórz ćwiczenie przeciwnym łokciem i nogą. W ten sposób zrobisz 1 powtórzenie. Wykonaj zalecaną ich liczbę. |
|
|
|
|
#167 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez madziak_m Czas edycji: 2006-10-11 o 22:20 |
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ćwiczenia na brzuch na życzenie Hihi
Czyli jak ja mam skolioze w odcinku lędźwiowym to nie mogę wykonywać tego 3 ćwiczenia, tak?
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ćwiczenia na brzuch na życzenie Hihi
czy ten wątek jest gdzieś podpięty?
jeśli nie to warto gdzieś linkę wkleić naszukałam się wczoraj rano i nie znalazłam ale może ślepota mnie dopadła fajne ćwiczonka |
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Proste ćwiczenia na ładne pośladki + brzuch
Witam was dziewczyny
![]() Mam do was takie pytanie, nie mam zbyt dużo chęci do jakichś skomplikowanych ćwiczeń, a chciałabym mieć ładną pupę i brzuch. Z tym, że nie chcę się pozbywać tłuszczyku, bo wydaje mi się, że mam go w sam raz ![]() W tym problem właśnie, że chciałamn robić takie przysiady specjalne, podobno są dobre na ładne pośladki, ale nie mogę, bo mam chore stawy. Ale podobno barzo prostym i skutecznym ćwiczeniem na ładny brzuch i pupę jest leżenie na plecach i podnoszenie złączonych nóg. Czy znacie jeszcze jakieś inne prościutkie ćwiczenia na ładą pupę i brzuch? Od razu zaznaczam, że nie potrzebuję mocno zarysowanych mięśni, wystarczy żeby sylwetka była trochę ładniejsza, a mięśnie lekko zarysowane. A te wszystkie wątki ze skomplikowanymi ćwiczeniami mnie przerażają
|
|
|
|
|
#171 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dot.: Proste ćwiczenia na ładne pośladki + brzuch
osobiscie polecam:
"chce miec takie pośladki" "chce miec takie mięsnie brzucha" wyszukiwarka |
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Proste ćwiczenia na ładne pośladki + brzuch
Zajrzyj do wątków podwieszonych u góry forum - są tam linki i opisy ćwiczeń na każdą część ciała
|
|
|
|
|
#173 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jak ćwiczyć w basenie żeby stracić brzuch?
Hej dziewczyny.Ja chodze na aerobik wodny.Podobny jest do aerobiku zwyklego.Daje to niezle skutki.Polecam wam rowerki na wodzie.
|
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Po jakim czasie można zauważyć efekty: basen 1x w tyg po 1,5h?
Pozdrawiam
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
cwiczenie razw tygodniu nie da zadnych rezultatow najlepiej cwiczyc co 2 dzien
|
|
#176 |
|
Przyczajenie
|
1,5h w tygodniu to naprawdę bardzo dużo i rezultaty jeśli oczywiście stosujesz dietę powinny być szybko. Jeśli brac pod uwagę ile kosztuje wstęp na basen 1,5h to naprawdę jest super, ja jeżdżę niestety tylko raz w tygodniu
nie trać zapału a będzie dobrze
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pzdr
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
brzuch?
Witam, mozecie polecic skuteczne cwiczenia gdy odstaje brzuszek i ma troche za wiele skory, przydatne bylyby takze cwiczenia na ramiona i plecy, ale nie bede juz taka zachlanna nie mozna byc wkoncu idealna.
Pozdrawiam Angela
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: brzuch?
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=brzuch
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: brzuch?
Dzieki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

Te cwiczenia beda mi dlugo towarzyszyc

.