![]() |
#151 |
BAN stały
|
Dot.: Brzydki pierścionek zaręczynowy - oddałybyście?
Gusty są różne, mi się podobają surowe diamenty, choć ja nie lubię białego złota
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
To chyba oczywiste. Tak samo nie musi to być w ogóle złoto, nie musi to być w ogóle brylant i nie musi być za 2 tysiące.
![]() |
#153 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() A po co ci taki kawałek metalu za parę stówek? (swoją drogą srebrnego za parę stówek nie kupisz ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Na tym co dla ciebie jest "nieważne", polega "wartość" złota i biżuterii ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-08-01 o 08:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie kupisz srebra za parę stówek? Wut? Nie znam się na tych materiałach, nie wiem czy jest jakieś lepsze srebro i gówno srebro, może za parę stówek tylko udawane się kupi, dunno.
![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Tak. Na pierwszej stronie dużo pan pisało że prosiłyby o wymianę lub zastanawiałyby się czy to ten facet bo nas nie zna.
Pierścionek ma być symbolem więc nie ma obowiązku być pod nas. Może, ale nie musi. Może być taki w jakim widzi nas facet i tyle.
Szukam domku dla kosmetyków ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post47119900 ...i dla ubrań... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767163 A ja sama szukam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=766076 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
1. wymienimy pierścionek? a 2. won Ty idioto, nie znasz mnie, ić stond! Oczywiście, że ma być pod nas. Nosisz za duży czy za mały pierścionek? Najs.
![]() |
![]() |
#157 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy wg Ciebie jak pierścionek się podoba kobiecie to jest tylko jej dzień, a jak się podoba mężczyźnie to tylko jego dzień? Co to w ogóle za podejście? Cytat:
![]() ja tez nie rozumiem ![]() Cytat:
![]() Ja nie lubię złota żółtego i nie potrzebuję mieć brylantów na pierścionku, czy to znaczy że nie istnieję? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#160 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() A jak jakiejś dziewczynie podoba się Hello Kitty, chłopak "postara się" i zauwazy, że ma piżamkę z Hello Kitty , telefon z Hello Kitty, szczoteczkę do zębów z Hello Kitty, to ma jej kupić pierścionek z Hello Kitty? ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-08-01 o 09:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Takie pierdółki mi się ewentualnie podobają http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,2,11294 http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,2,8759 Ale to nie do noszenia na co dzień, a "od święta". Za to tym bym nie pogardziła http://www.apart.pl/pl/srebro,c,kole...ollection,5112 ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Ja na co dzień chodzę w spódnicach, sukienkach i tak właśnie się na ślub ubiorę, widzisz ![]()
![]() |
![]() |
#162 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
Wg mnie nie są ale wy robicie wszystko by były. On ma się starać, on ma kupić pod nas. Nie musi i koniec dyskusji, ma całkowite prawo kupić taki, który on uważa że do jego dziewczyny pasuje i nie mamy prawa zepsuć święta jemu bo z pierścionkiem nie trafił. Nikt nie poczuje się dobrze jeżeli w takim dniu usłyszy prośbę o wymianę prezentu bo brzydki.
Rousse widzę różnice ale powiedzialan że dziewczyny pisały że albo 1. Chciałyby wymiany 2. Chciałyby wymiany i zastanawiałyby się czy chcą z nim być bo gustu ich nie zna. Oba te podejścia są straszne i wygląda na to że panie po prostu tego dnia muszą być najważniejsze. I wychodzę stąd bo i tak będę hejtowana. I realnie skąd podejśćie że ten symbol to przede wszystkim prezent? Przede wszystkim symbol. Walory wyglądu to drugie miejsce.
Szukam domku dla kosmetyków ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post47119900 ...i dla ubrań... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767163 A ja sama szukam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=766076 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze nóżką tupnij ![]()
![]() |
![]() |
#165 |
BAN stały
|
Chciałam tylko zauważyc, że temat zszedł na dyskusję o gustach, a wątek był o przyjmowaniu pierścionka lub nie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moj to by mial ciezko. Nigdy w zyciu nie mialam piersonka na palcu, nie znam swojego rozmiaru, tej lepszej bizuteri ( w sensie za wiecej niz kilka dyszek , bo co najwyzej jakies z h&m wisiory mam) nie nosze. Noo, moze raz na sto lat zaloze jakąs bransoletkę ktora dostalam w prezencie, gdy ide na jakas wieksza impreze typu slub etc. Takze wlasciwie.. nawet ja do konca nie znam swojego gustu, bo nie chodze i nie ogladam bizuteri ;p Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2014-08-01 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Jakby mojego faceta było stać, żeby lekką ręką kupić pierścionek za kilka tysięcy to spoko, przyjęłabym. Pewnie byłby w moim guście, bo wie jaką biżuterię lubię i wiedział jaką chcę dostać, mam buzię i potrafię rozmawiać. Jednak nie chodziłabym w nim na co dzień, jak chodziłam w moim.
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-08-01 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
VisionAM jesli chcesz się ustrzec przed otrzymaniem pierścionka nie w Twoim guście to powiedz jakie ci się podobają i po problemie. Faceci wyłapują takie sugestie. Możesz też tak jak ja mieć zaręczyny-niespodzianke.
Małżeństwo nie jest gorszym etapem w życiu bo nie myśli się o pierścionku zaręczynowym a więcej zastanawia nad wyborem odpowiedniego fotelika samochodowego czy wygodnej (dla małego oczywiście ) składanej spacerówki ![]() ![]() Inna sprawa, że jak chłopak kumaty to sam zobaczy że pierścionek nie zachwycił, weźmie pannę do jubilera i wymieni na taki jak ona chce. Nie wiem gdzie tu problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Od kiedy to małżeństwo = dzieci?
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za rady, kompletnie niepotrzebne, bo mój TŻ sam wie co ma robić i jestem pewna, że pierścionek wybierze zgodny z moim gustem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
w moim przypadku tak jest, w tym fragmencie pisałam o sobie. nikt nie każde tobie mieć dzieci, nie o tym jest temat. mając rodzinę myśli trochę inaczej niż większość tutaj. Inna sprawa, ze w tym wątku są w większości narzeczone albo takie, które niedługo się zaręczą. W sumie przed ślubem miałam podobne do waszego podejście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
a wywody o pierścionku na parę stron z dokładną analizą każdego pojedynczego zdania są potrzebne?
życzę powodzenia w otrzymaniu w nieokreślonej przyszłości idealnego pierścionka idealnie trafiającego w twój idealny gust. skąd zresztą pewność, że się oświadczy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
zrozumiesz po ślubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o to - co się zmienia między ludźmi i w życiu po ślubie? Że tak piszesz "po ślubie zobaczycie", itd.? Co się wtedy zmienia w tym życiu prócz nazwiska (u niektórych nawet nie) i prawnego posiadania małżonka?
![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli dla kogoś ślub to papierek to skąd aż takiego znaczenie przypisuje pierścionkowi. Skoro ślub to papierek to pierścionek do kawałek metalu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedynie co, to dla Ciebie ma znaczenie duchowe, religijne. Dla mnie nie. Przed ślubem nie miałaś takiej pewności? ![]() O tym już kilka razy pisałam przecież ![]()
![]() |
![]() |
#180 |
keep calm and contour on
|
dla mnie to takie gadanie jak młode matki mówią koleżankom,które nie chcą/lubią dzieci: włączy Ci się instynkt i zechcesz/ będziesz miała swoje to zobaczysz
![]() Gdybym miała się oświadczyć to wybrałabym pierścionek,który by się podobał osobie obdarowywanej,nawet jeśli dla mnie byłby paskudny,np. wielki sygnet. Przecież pierścionka zaręczynowego nie kupuje się dla siebie.
If you want to appease me, compliment my brain. Edytowane przez Pilar1899 Czas edycji: 2014-08-01 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.