![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dziwne niepokojące odgłosy od sąsiadów
Autorko, a jak z pukaniem, dalej jest? Siostra coś mówiła?
Przyłóż mi spluwę do głowy i rozchlap mój mózg na ścianie. Naprawdę, mówię. Nie ma sprawy. Edytowane przez Hikaru Czas edycji: 2014-08-21 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
BAN stały
|
histeryzujesz.
z boku wygląda to tak: - cześć dziewczyny. Mój sąsiad z góry jest psycholem, ale za to jest czarujący (nieważne, że psychol to właśnie dopiero może umieć być czarujący). Jego panna w tajemniczy sposób się rozpłynęła. I teraz ciekawe, no ktoś mi koncentruje godzinami na rurach w pionie. I to naprawdę koncert na 4 ręce, jak mu gram, to mi odpowiada tym samym taktem. Co by zrobił przeciętny czlowiek który nie ma centralnie w doopie? - przelazłby się po wszystkich sąsiadach żeby ustalić, co u nich słychać i co myślą o hałasach - zdanie psychola wziął w bardzo duży nawias i kompletnie nie przywiązywałby do niego wagi, w ogóle najlepszym razie zapytał grzecznościowo, jak już - polazł do spółdzielni z jasnym żądaniem usunięcia problemu i w ogóle zażyczył sobie w szybkim tempie wizyty administratora budynku - rzeczywiście zainteresował się, co się mogło stać z dziewczyną. Co zrobiła Twoja sis? Pograła trochę na rurach, przestawiła łóżko, obgadała temat z Tobą i poinformowała ponoć spółdzielnię. Nie wiem, jakiej porady oczekiwałaś? Może ''ogać rury, nie będzie niosło hałasu'' ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze (tak jak tu czes sugerowala) podkoloryzowalas historie i nikomu krzywda sie nie stanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Wtajemniczenie
|
Chyba że sąsiada nazwiska też nie zna.
Cytat:
Natomiast wiadomo, można spróbować innych sposobów na dowiedzenie się, czy dziewczyna jest w tamtym mieszkaniu.
![]() |
![]() |
#155 |
Rotmistrz
|
MAMA Z KLASA to bynajmniej niejest, jak by sie wydawalo, az tak sympatyczne forum.
![]() No, chyba, ze ja, mama trojki dzieci niejestem dosc dobra. ![]() ![]() Sledze sobie ten watek I sama niewiem juz co myslec. Zastanawiam sie po co autorka wogole go zakladala, skoro ma to wszystko w tyle. Albo zdemonizowala sytuacje ktorej niebylo? Albo jest to osoba ktora lubi ploty... w su mie na jedno wychodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Ja mam tylko nadzieję,że o zakończeniu sprawy nie dowiemy się z gazet,,,
![]() |
#157 |
Konto usunięte
|
Jednak mam lepsze porównanie. To jak przerwać nagrywanie kolejnych odcinków genialnego serialu w połowie sezonu ;( Mimo wszystko autorko, wypadałoby nas poinformować jak zakończyła się sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
W większości nazwisk już nie ma.
![]() |
#160 |
Konto usunięte
|
Pudło. Wiele domofonów to same cyfry. Starsze modele też często mają zastrzeżone nazwiska. Dziękuję za uwagę.
Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2014-08-21 o 22:58 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Rotmistrz
|
Heh,a "u nas w niemcach to som nazwiska" na domofonach. Ale zasadniczo to mozna by sie przejsc na komisariat, tak dla spokoju. No, niby administracja zostala powiadomiona, ale kto wie kiedy ktos tam sie od nich przejdzie, larum to by bylo w okresie grzewczym, ze kaloryfery niegrzeja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Konto usunięte
|
W jakich ty niemcach żyjesz, że są nazwiska? U mojej koleżanki w niemcach nie było nigdzie. Myślałam, że to taki już standard na zachodzie a do nas dopiero wchodzi od x lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
To w ogóle najlepiej nic nie robic, skoro nazwiska nikt nie zna, na domofonach nazwisk już nie ma (ja nie widziałam u mnie w miescie, żeby gdzieś nazwisk nie było), no i nie wiem po co ten cały wątek, skoro i tak nic się nie da zrobic -,-
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
W Niemcach, w Berlinie nie ma numerow mieszkan tylko nazwiska. Wszedzie, serio serio ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym może ten fsacet to mieszkanie wynajmować, mieszkać u kogoś. Nie każdy też ma Fb, nie każdy ma podpis prawdziwym pełnym nazwiskiem. Lecz można sprawdzić w administracji, kto tam mieszka czy jest właścicielem . I może akurat telefon kontaktowy do właściciela jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie kazdy ma ale warto sprobowac. Nawet znajac same imie mozna poszukac. Ja nieraz znajdowalam ludzi na internecie znajac tylko imie, trzeba tylko poszukac. Moze na poszukiwanych jest? Jesli to psychol to kto wie.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() To tak jak z tym eksperymentem jakiegoś gościa, który stanął na ulicy i poprosił przypadkowych ludzi by za jakąś tam symboliczną w miarę opłatą pokazali mu zawartość telefonu; nikt się nie zgodził; a jednocześnie mało kto chyba dzisiaj szanuje tak naprawdę swoją prywatność. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie slyszalam o tym eksperynencie, a w jakim kraju to bylo? Tutaj w Norwegii to w wiekszych miastach sasiedzi czesto nawet dzien dobry sobie nie mowia i nikt sie nie zna (glownie w Oslo).. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawe czy cos sie wyjasnilo..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.