|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Fitness Blender - kto ćwiczy
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
dzisiejszy workout siłowy ćwiczyłam po raz ostatni - trochę się już nim znużyłam. w przyszłym tygodniu chciałabym wypróbować coś innego. mam na oku dwa workouty:
1. Brutal 35 Minute Bodyweight czyli workout z danielem (bez ćwiczenia z podciąganiem się na linie ![]() 2. Total Body Toning Strength and HIIT Cardio Workout - You vs You lżejszy trening z kelii (który dodatkowo zawiera rozgrzewkę i rozciąganie) jeśli któraś z was je ćwiczyła jestem ciekawa opinii. pozwolę sobie jeszcze na kilka słów o Pyramid HIIT Training - Intense Interval Cardio Challenge... jak na 10 min. workout dość intensywny (rozgrzewa), ćwiczenia proste, ale pozwalają złapać zadyszkę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
fubowa- który pilates na nogi i pośladki mogłabyś polecić? masz jakiś ulubiony?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
łatwiejszy (18 min.) ciut trudniejszy (15 min.) mój ulubiony ![]() na dniach planuję wypróbować workouty z pilatesem (na całe ciało): trochę dłuższy jako cardio (28 min.) jeszcze dłuższy jako fat burner (35 min.)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Rozeznanie
|
dzisiejszy workout z rozpiski (mój #3) w wersji z kettlebellem trochę zmienię. będą dwa HIITy i dwa workouty z baniakiem bez ćwiczeń na brzuch. dodatkowy HIIT to Brutal Anaerobic Threshold HIIT (14 min.) dodatkowy workout z kettlebellem to Metabolism Boosting 5 Minute Kettlebell Cardio Workout (5 min.), który wczoraj odpuściłam. całość mniej niż godzina.
później napiszę słówko o brutalu, bo będę go robiła po raz pierwszy. ![]()
![]() |
![]() |
#156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w najbliższych dniach będę modyfikować mój plan. do cardio będę dorzucać zestawy pilatesa na nogi, bo zdecydowanie potrzebują odpoczynku... btw po raz pierwszy od porodu jestem zadowolona ze swojego brzucha ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś mi wypada #6 i nie wiem co zrobić, bo wypada tam Brutal Kettlebell HIIT Cardio Tabata Workout - Get Your HIIT Together, a ja nie mam kettla. I w ogóle chyba bym pocisnęła bardziej jakieś cardio/hiity. Jeszcze nie wiem czy zamiast tego zestawu zrobić w ogóle #1, czy zastąpić ten jeden filmik czymś innym. Zastanowię się w trakcie grabienia liściorów w ogrodzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
fubowa- dzięki za linki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Rozeznanie
|
trochę się poskarżę... dzieciaki coraz bardziej mi przeszkadzają w porannych ćwiczeniach. ponad godzinne workouty (pomiędzy filmikami ubieram, robię śniadania, karmie itp.) to jest coś, co zupełnie im nie pasuje. przez to, że przerywam ćwiczenia, albo odpuszczam kilka powtórzeń mam wrażenie, że nie daję z siebie wszystkiego. z drugiej strony powrót do 30 minut z FB, to dla mnie zdecydowanie za mało.
i tak się trochę gryzę co robić. mam wrażenie (być może fałszywe), że jak zacznę ćwiczyć co drugi dzień, albo wieczorem to po jakimś czasie odpuszczę. jutro zamiast treningu siłowego, na który nie mam ochoty będzie Sweat a Loties z Keli
![]() |
![]() |
#161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Upociłam się jak mysz, humor mam fantastyczny, idę coś pożreć ![]() A jutro zobaczę, może zrobię #6 z butelką wody, to jest trochę zerowe obciążenie, ale tak żeby sprawdzić czy mi się podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
mieszanka pilatesa i cardio nie przypadła mi do gustu. machnęłam jeszcze 5 minut kettlebellem (4 kilo), bo czas gonił (w sumie wyszło jakieś 40 minut).
![]() |
![]() |
#165 |
Rozeznanie
|
ponieważ zasadniczo nie muszę już chudnąć
![]() poza spadkiem (w sumie) ponad 4 kilo dzięki ćwiczeniom z fitness blendera polubiłam intensywne cardio i machanie kettlebellem... ba! nawet zastanawiam się nad kupnem prawdziwego ![]() z pozdrowieniami
![]() |
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
Mnie dopadł leń, więc dziś tylko HIIT Cardio Workout - Tabata High Intensity Interval Training, 21min. Miała być jeszcze rozgrzewka, ale włączyłam jakąś głupią, i rozciąganie, ale już nie mam siły i czasu, zresztą wersja minimum jednego i drugiego jest wbudowana w zestaw.
Też polubiłam HIITy i cardio dzięki FB ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Przyczajenie
|
Jestem po pierwszym treningu Low Impact HIIT Cardio Workout (kilka dni później niż planowałam rozpocząć) i stwierdzam, że zmusił mnie do wysiłku na 90 %. Chyba jutro spróbuję czegoś cięższego, bo lubię ostry wycisk, ale ten Low Impact fajny na stopniowe budowanie formy
![]()
![]() |
#168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko 15 minut
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
niestety, dziś ćwiczenia przeniesione na bliżej niesprecyzowaną porę.
mąż wrócił już do pracy, a ja dostałam w spadku do opieki siostrzeńca... ![]() znów odejdę od rozpiski. w planach mam ciche lub głośne ![]()
![]() |
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
Plan na dzis
30 min Insanity 30 min abs 60 min Body Combat 45 min RPM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Przyczajenie
|
fubowa, powiem Ci, że nie wytrzymałam tego treningu... muszę jutro znowu spróbować, może będę mniej zmęczona, bo dzisiaj miałam okropny dzień -,-
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
szukam nowej pory ćwiczeń. niestety, rano się już nie daje wygospodarować godziny względnego spokoju w salonie (tylko tam mam wystarczająco miejsca)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
na jutrzejszy trening wybrałam:
Bodyweight Only Fat Burning HIIT Cardio Workout + Total Body Toning: Fitness Blender Blend chociaż kusi mnie Insane Cardio Workout Challenge - Climbing the Mountain: Ladder Workout - Hardest Workout Yet? (600-1000 kal spalonych w godzinę ![]()
![]() |
![]() |
#174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
robiłam oba te treningi w insane miałam troszkę problem z burpees na jednej nodze ale przed zrobieniem tego treningu wypiłam sheika czy jak to tam się pisze dla sportowców dodającego energi i zrobiłam cały trening tak to bym pewnie nie dała rady |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja już po treningu. tym samym zakończyłam dwa miesiące z FB ![]() od jutra zabieram się za wysmuklanie z dynamicznym pilatesem i jogą, (ale to już na innym wątku). ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Rozeznanie
|
witam, od jutra wracam do ćwiczeń z fitness blenderem. moim celem jest odbudowanie formy, a także ujędrnienie brzucha i ud. jeśli uda mi się zrzucić ze 2-3 kilo będę w euforii.
przez ostatnie tygodnie walczyłam z przeziębieniem i chorymi zatokami przez co ćwiczyłam dosłownie kilka razy (głownie workouty z pierwszych tygodni piyo). na szczęście mimo małej ilości ruchu (codzienny godzinny spacer) dało mi się utrzymać wagę w ryzach. na jutrzejszy rozruch wybrałam low impact cardio i 5 minut z kettlebellem. w kolejnych 5 dniach planuję przerobić Free 5 Day Workout Challenge for Busy People. podobnie jak w sierpniu i wrześniu będę ćwiczyła według własnego planu, który jeszcze się tworzy. z każdym kolejnym tygodniem będę zwiększać trudność i (jeśli dzieci pozwolą ![]()
Edytowane przez fubowa Czas edycji: 2014-11-24 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Rozeznanie
|
dzisiejsze ćwiczenia to była prawdziwa przyjemność.
![]()
![]() |
![]() |
#178 |
Rozeznanie
|
przysiadłam i opracowałam mój nowy plan ćwiczeń na grudzień (w załączniku). w zależności od czasu i chęci będę miksować workouty według zasady: 3 x w tygodniu HIIT (burner lub tabata), 2 x siłowy + abs, 1 x pilates, 1 x low impact cardio lub rest.
zacznę od ok. 30 minut dziennie w pierwszym tygodniu, w miarę możliwości będę wydłużać workouty do ok godziny. jeśli workout nie będzie zawierał rozgrzewki i rozciągania dorzucę do niego 5 minutówki z FB (na końcu planu) wybrałam te workouty FB, które sprawiały mi przyjemność. mam w czego wybierać ![]() ![]() trzymajcie kciuki i dołączajcie ![]()
![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
uwielbiam ćwiczenia z kettelbellem i serdecznie je polecam
![]() jeśli nie macie kettelbella wystarczą dwa ciężarki lub mój patent 5 litrowy baniak z wodą ![]() jutro zaczynam Free 5 Day Workout Challenge for Busy People. jeśli ktoś szuka dłuższych workoutów i nie ma pomysłu na trening polecam to 5 dniowe wyzwanie.
![]() |
![]() |
#180 |
Rozeznanie
|
pierwszy dzień wyzwania for busy people za mną. workout okazał się średnio wymagającą tabatą przeplataną ćwiczeniami z ciężarkami (z rozgrzewką i rozciąganiem). ogólnie trening bardzo fajny: ćwiczenia nieskomplikowane (w dwóch wersjach pod względem trudności) a spocić się i zasapać można. 240 kal spalonych w 30 minut. miłego dnia.
Edytowane przez fubowa Czas edycji: 2014-11-27 o 06:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.