![]() |
#151 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Moja radosna twórczość ;)
Syringa, nie siedź na Wizażu tylko leć rysować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Gość
|
![]()
Właśnie wpadłam na to ciekawe forum. Witajcie! Również jestem samoukiem, ale pasjonuje mnie grafika. W szczególności linoryt, od niedawna też drzeworyt.
![]() Syringo, domyślam się, że Twoje studia nie są związane ze sztuką (a może mylę się?). W moim przypadku właśnie tak jest. W wolnych chwilach (których ostatnio było mało bo sesja...) dłubię w linoleum. Ale wakacje już są od niedawna, więc nowe pomysły już mam zamiar realizować. ![]() ![]() Niestety mam problemy ze skanowaniem, więc na razie nic nie mogę pokazać. Moje prace najczęściej są inspirowane naturą, często są na nich zwierzaki, rzadziej ludzie. ![]() Syringo, jak już wszyscy tu piszą, ja również gratuluję talentu i rozwijaj się bo warto.... ![]() ![]() ![]() Buziaki dla pokrewnej artystycznej duszy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Malla, dziś narysowałam kota
![]() ![]() Gosik dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#154 |
Nie depcze krokusów
|
Gosik - masz bardzo ciekawe, nietypowe zainteresowania, pokaż nam coś, jak tylko będziesz mogła
![]() Syringa - Kota? Kot to nie ludź, ani nie ogon ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Nie depcze krokusów
|
Odświeżam. Zaglądnęłam na DeviantArta Syringi i czekam, jak wklei coś i tutaj
![]()
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Syringo sądzę, że powinnaś zwrócić więcej uwagi na cieniowanie postaci. Kreska jest niepewna i bardzo mocna, co nawet w stylu komiksowym, nie zawsze daje oczekiwane rezultaty. Cieniowanie jest płaskie, bo w większości przypadków jest takie..."witrażowe" - od krawędzi do krawędzi. Oczywiście nie neguję takiego sposobu rysowania - w końcu cała sztuka starożytnych Chin, która swoją drogą bardzo mi się podoba, oparta jest właśnie na wypełnianiu zamkniętych konturami powierzchni jednolitym kolorem. Jednak ten sposób jest dość zdradliwy, gdyż w wykonaniu mało doświadczonej osoby wygląda nieco infantylnie.
Życzę owocnych ćwiczeń, makota. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.