...Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży...cz.II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 19:24   #151
jakwino
Raczkowanie

Dot.: ...Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży...cz.II

Cytat:
Napisane przez konwalia57 Pokaż wiadomość
Dobrze ze napisałaś bo pranie na balkonie miałam
hahahahah parsknęłam aż śmiechem na głos

ja nadal myślę co tu zjeść i się zdecydować nie mogę
a w brzuchu zaczyna lekko ssać

ale poczekam już na męża, bo jak teraz zjem i on wróci to jeszcze z nim zjem jak będzie sobie robił jedzenie.
kanapki bym zjadła ale na węgle to już trochę za późno.
oooo wiem!
pucha tuńczyka + pomidor + majonez (mąż mi kupił bezglutenowy yayyy ) mniammmmmm
jakwino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 19:27   #152
berbla1855
Raczkowanie

Eewelinkaa 92 bardzo się cieszę ze możemy troszeczke porywalizowac

Konwalia a naczynie smarujesz oliwa ?
A ćwiczenia silowe poszukam cos w necie , bo u mnie to tylko aeroby 2 razy po godzinie w tygodniu .
berbla1855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 19:37   #153
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze ze napisałaś bo pranie na balkonie miałam

Cytat:
A na kolacje polecam: 2 Jajka roztrzepac z odrobiną słodziak i 4 łyżkami mleka w proszku odtluszczonego. Wlewamy na patelnie i smażymy z obu stron. Do tego twarożek, można bez słodzika z twarozkiem z jakimiś warzywami
wypróbuje
Ostatecznie dziś zjadłam jajecznice z 2 jajek z szynką, pomidorem i cebulą i do tego kubek zielonej herbaty i koniec na dzisiaj

Cytat:
a do jakiej wagi dążysz ?

-30kg

Edytowane przez eewelinaa92
Czas edycji: 2014-10-22 o 19:38
eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 19:42   #154
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez berbla1855 Pokaż wiadomość

Konwalia a naczynie smarujesz oliwa ?
A ćwiczenia silowe poszukam cos w necie , bo u mnie to tylko aeroby 2 razy po godzinie w tygodniu .
Tak trochę masłem posmarowalam

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez jakwino Pokaż wiadomość
hahahahah parsknęłam aż śmiechem na głos

ja nadal myślę co tu zjeść i się zdecydować nie mogę
a w brzuchu zaczyna lekko ssać

ale poczekam już na męża, bo jak teraz zjem i on wróci to jeszcze z nim zjem jak będzie sobie robił jedzenie.
kanapki bym zjadła ale na węgle to już trochę za późno.
oooo wiem!
pucha tuńczyka + pomidor + majonez (mąż mi kupił bezglutenowy yayyy ) mniammmmmm
Majonez bee... Ja zawsze jadłam tuńczyk, pomidor i cebulką nie majonez
Stary 2014-10-22, 19:52   #155
berbla1855
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość

wypróbuje
Ostatecznie dziś zjadłam jajecznice z 2 jajek z szynką, pomidorem i cebulą i do tego kubek zielonej herbaty i koniec na dzisiaj

Ewelinka na cały dzień to chyba troszeczke za malo Oczywiście GRATULUJE pozbycia się 30 kg i nie chce Cie pouczac
a do jakiej wagi dążysz ?
Będę szczęśliwa jak zacznie spadać cokolwiek Ale fajnie by było zobaczyć 60 kg albo i mniej . Nie wygladam źle tak ze nie zależy mi na szybkim pozbyciu się tych kilku kg .

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Konwalia moja corcia Daria jest pięciolatka i chodzi do przedszkola Widzę ze dzieci mamy w podobnym wieku
Stary 2014-10-22, 19:54   #156
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez berbla1855 Pokaż wiadomość
Będę szczęśliwa jak zacznie spadać cokolwiek Ale fajnie by było zobaczyć 60 kg albo i mniej . Nie wygladam źle tak ze nie zależy mi na szybkim pozbyciu się tych kilku kg .

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Konwalia moja corcia Daria jest pięciolatka i chodzi do przedszkola Widzę ze dzieci mamy w podobnym wieku
Ładne imię nio moja ma troszkę ponad 4

A właśnie zapomniałam Ewelinka jak tam Twoje sprawy sercowe? :p
Stary 2014-10-22, 20:06   #157
LocA83
Raczkowanie

Witajcie ale się rozpisałyście Moje odchudzanie to na razie nie jest odchudzanie.. Zdrowym odżywianiem nie można tego nazwać. Dzisiaj rano musiałam zebrać siebie i młodą, odwieźć ją do dziadka do pracy, bo sama miałam załatwienia .. no i pierwszy posiłek jadłam o 13.3o jak wróciłyśmy do domu, a im później tym gorzej. Do tej pory siedziałam nad projektami i mam dość. Mam nadzieje, że za tydzień już będzie spokój, bo nawet nie mam kiedy dla siebie gotować.. wpieprzam co popadnie :/
Aga co to za oczyszczanie będziesz robić??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 20:41   #158
eewelinaa92
Zakorzenienie

berbla czyli cel tez mamy ten sam tylko Ty jestes wyzsza;-)

Ela z P. wszystko w porzadku ;-) bez klótni :P w wakacje wyjazdy od tych dluzszych-Mazury, Okuninka, po te jednodniowe Zamosc, Kazimierz. Widzimy sie najczesciej dwa razy w tygodniu. Wczoraj nawet dostalam bukiet 9 rozyczek ...czyli ciag dalszy nastapi

Loca sily i wiecej czasu dla siebie :-*

-30kg

Czas edycji: 2014-10-22 o 20:51
Stary 2014-10-22, 20:42   #159
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
berbla czyli cel tez mamy ten sam tylko Ty jestes wyzsza;-)
Ela z P. wszystko w porzadku ;-)bez klótni :P w wakacje wyjazdy od tych dluzszych-Mazury, Okuninka, po te jednodniowe Zamosc, Kazimierz. Widzimy sie dwa razy w tygodniu. Wczoraj nawet dostalam bukiet 9 rozyczek...czyli ciag dalszy nastapi
To ciesze się bardzo i oby tak dalej
Stary 2014-10-22, 20:51   #160
aga533
Raczkowanie

No dziewczynki szalejecie Poszłam usypiać małą wracam...a tu tyle do czytania

dla wszystkich wytrwałych w diecie i ćwiczeniach.

Loca ja jestem fanką Stefani Korżawskiej nie wiem czy słyszałaś o niej Ziółka i jedzenie naturalne. Ona właśnie poleca raz na jakiś czas oczyścić organizm. Ile wytrzymasz jesz tylko krupnik z kaszy jaglanej i pijesz herbatki ziołowe.

Dziewczyny z wieloletnich obserwacji mojej sąsiadki stwierdzam.......że słodycze nie tuczą !!!!!!
Kobitka przez 30 lat pracowała w Wedlu żyła głównie na czekoladzie chuda jak patyk. Od roku pracuje w piekarni...brzuch jej się zrobił jak w 6 m-cu ciąży.

Do celu 10kg

(...)nikt nie może stracić z oczu tego, czego pragnie. Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że cały świat i inni są silniejsi. Sekret tkwi w tym, by się nie poddać".

Edytowane przez aga533
Czas edycji: 2014-10-22 o 21:01
aga533 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 07:30   #161
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga533 Pokaż wiadomość
No dziewczynki szalejecie Poszłam usypiać małą wracam...a tu tyle do czytania

dla wszystkich wytrwałych w diecie i ćwiczeniach.

Loca ja jestem fanką Stefani Korżawskiej nie wiem czy słyszałaś o niej Ziółka i jedzenie naturalne. Ona właśnie poleca raz na jakiś czas oczyścić organizm. Ile wytrzymasz jesz tylko krupnik z kaszy jaglanej i pijesz herbatki ziołowe.

Dziewczyny z wieloletnich obserwacji mojej sąsiadki stwierdzam.......że słodycze nie tuczą !!!!!!
Kobitka przez 30 lat pracowała w Wedlu żyła głównie na czekoladzie chuda jak patyk. Od roku pracuje w piekarni...brzuch jej się zrobił jak w 6 m-cu ciąży.
Wniosek taki ze czekolada odchudza ;-) dobrze wiedzieć...

Ja juz po owsiance, dziecko w przedszkolu a ja ruszam na silownie miłego dnia wam życzę i lepszej pogody bo u mnie tragedia...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 08:39   #162
berbla1855
Raczkowanie

Dzień dobry w ten pochmurny i deszczowy dzionek
Ja tez po śniadaniu musli z jogurtem .
Teraz delektuje się zielona z cytryna pycha..... Muszę się pilnować z przerwami
A co do czekolady testować nie będę , ale cos w tym jest prawdy Mam znajoma która jest uzależniona od batonow i czekolady Potrafi pol wyplaty wydać na raz aby nie brakło a wygląda jak kosciotrup
Stary 2014-10-23, 08:57   #163
jakwino
Raczkowanie

Ja się wlaśnie wściekłam na maxa...
sprawdziłam dziennik żarcia (prowadze MyFitnessPal'a)
i wyszło że prowadzę go od 13.09 tak sumiennie
i w ciągu tych 38 dni średnia kalorii zjedzonych wyszła mi 1460 dziennie
a waga raptem -0.8kg na dzien dzisiejszy, bo codziennie jest +/-0.5-0.7
Wczoraj wypiłam 1.5L pokrzywy popołudniu
w nocy biegałam 4x do łazienki myślałam że mnie szlag trafi i po co?!
żeby zobaczyć że po prawie 6 tyg nie ma żadnej zmiany ?! no cholera jasna no!
Musze poszukać jakiegoś dietetyka bo inaczej tego nie widzę.....
badania mam dobre, piję i sikam, więc wody nie trzymam no cholera jasna no!
Stary 2014-10-23, 09:14   #164
Wioletta 098
Raczkowanie

GG do Wioletta 098

Hej. Nie wiem czy cię to Jakwino pocieszy, ale jak zaczynałam drugi cykl diety czyli 1.10, wazyłam mniej niż teraz mimo, że ćwiczę więcej i prawie( nie licząc wpadek niedzielnych) waże o 300g więcej.A od wizyty u dietetyczki spadłam 700g (28.08). Koszmar jakiś. Wczoraj byłam z Mężem na zkupach kupiłam kozaki na niskim , takie pod kolano. Miałam problem bo noszę 40 i wychodzi na to ,że mam zbyt szczupłe łydki he, he ale udało się. Za to z kurtką nie było już tak wesoło oj nie,naszukałam się bardzo. Nie chciałam przesadzać z ceną bo jeśli mi się uda to w przyszłym roku powinnam mieć 2 rozmiary mniej... Mam duży biust(104cm, pod biustem 78) czyli 44 Jak mierzyłam xl to w biuście ok poza tym worek!! Ale względnie się udało mimo ,że to nie jest to co chciałam. Z płaszczem poczekam do wyprzedaży , albo do przyszłego roku zobaczę jak będzie z wagą.Idę szorować płytki i fugi w łazience nie ma moich panów więc mam spokój Pa
Wioletta 098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 09:28   #165
jakwino
Raczkowanie

Mi już w sumie nawet nie o wagę chodzi bo wiem że jest niemiarodajna, ale w wymiarach też stoję. ani centymetra nie ubyło :/ nie ćwiczę stricte siłowo (no tzn pole dance jest dośc siłowym sportem ale nie tak jak siłownia i trening obwodowy sam w sobie) więc na bank nie rozwinęłam mięśni bo a)widziałam bym po wymiarach b) widziałabym w lustrze i po ciuchach ....
a tu totalne zero...
mam gabinet dietetyczny na osiedlu i chyba się w końcu zapiszę po wypłacie
Stary 2014-10-23, 10:16   #166
eewelinaa92
Zakorzenienie

Co to za pogoda Deszcz, 2 stopnie na plusie...Ale ja do 10.30 pod kocykiem Dopiero zjadłam śniadanie-ciemna bułka z serkiem turkiem łososiowym i kubek mleka teraz herbatka

jakwino moze faktycznie warto odwiedzić dietetyka. Jak efekty będą takie kiepskie jak teraz to zrezygnujesz

-30kg

Stary 2014-10-23, 10:29   #167
konwalia57
Zadomowienie

Hej, a u mnie z wagą to samo, jednego dnia 0,5 kg mniej a na drugi tyle więcej :banghead: mimo dobrej diety i regularnych ćwiczeń...

Zaliczylam 1,5 godz. Na siłowni, z porządnym wyciskiem :-D. Na drugie śniadanie ciastka Belvita i kawka
Zaraz odbieram Lenke i jedziemy do miasta po buty zimowe bo dziecko nie ma w czym chodzić w taką pogodę, ale aż mi żal brać ja na taką paskudna pogodę :-(
Stary 2014-10-23, 13:00   #168
AniaSmart
Przyczajenie

Heja Heja
No wreszcie mam chwile czasu żeby cos napisać, najpierw musialam wszystko doczytac tez mi to troche czasu zajeło. Wczoraj wieczorem chcialam sie odezwac, poszlam usypiac moja Gochę , wzielam tel ze soba ale przysnelo mi sie z deka

Ja to nie wiem czy schudne przez tydzien gdyz chyba za duzo jem, tzn nie jem slodyczy nic, po dzieciach tez nauczylam sie dojadac chociaz ciagle wyrzucam cos do jedzenia i serce mi sie sciska jak pomysle o dzieciach w Afryce. Codziennie jezdze na rowerku i orbitreku, razem ok 40min. Ubrania nadal przyciasne. Najgorzej wieczorami jak mnie ssie wiec robie sobie kefir z otrebami a nie powinnam jesc juz nic, moze w koncu sie zawezme.

Ja dzis poszlam do fryzjera, wracajac zakupy i bigosik prawie skonczylam robić.

Do łososia polecm dodac jeszcze czosnek jak ktos lubi.

Mnie tez czesto korci zeby z m jesc jak on sobie wcina kanapeczki albo inne dobrocie na kolacje, juz nie wspomne o piwku z sokiem. Dzisiaj to juz przeszlość

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Ja o Stefani Korżawskiej juz pare lat temu sulyszalam, kupilam duzo jej ksiazek, przeczytalam, zaczelam stosowac ale pozniej jakos odpuscilam, ale lubie ja bardzo i uwazam ze ma duzo racji

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Miałam sie pytac czy stosujecie jakies balsamy ujedrniajace czy wyszczuplajace
AniaSmart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 13:38   #169
jakwino
Raczkowanie

Ja balsamów "odchudzających" (ujędrniających, liftingujących, ujędrniających itp itd) nie kupuję one tworzą na skórze warstwę jak białko kurze i wszystko wygląda cacy a jak sie zmyje to jest ta sama dupa dosłownie i w przenośni. Jedyne czego uzywam to Zestaw LaRoche Posay serii Lipikar (Syndet-żel do ciała, Surgras-krem pod prysznic i AP+-balsam lipidowy) dla atopików i osób o bardzo suchej i wrażliwej skórze i do tego balsam Nivea pod prysznic ten niebieski odżywczy (mam teraz biały i jednak jest różnica spora)
mam w szafce jeszcze pare opakowań różnych specyfików typu czarna ziaja, serum Eveline na cycki na tyłek na brzuch i nie wiem na co jeszcze. do tego jakies odżywcze oliwki i inne shity ale nie używam (trzeba to w końcu wywalić)
Ba! nawet kupiłam rollery do mezoterapii w domu! jezusie święty tak podrażniłam skórę że myślałam że umrę. To strasznie głupi pomysł był.

ps. czy pracujecie zawodowo? bo tak sie zastanowiłam czy dużo jest tu kobitek pracujących czy raczej mamy na wychowawczym
Stary 2014-10-23, 15:03   #170
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Ja balsamów "odchudzających" (ujędrniających, liftingujących, ujędrniających itp itd) nie kupuję one tworzą na skórze warstwę jak białko kurze i wszystko wygląda cacy a jak sie zmyje to jest ta sama dupa dosłownie i w przenośni. Jedyne czego uzywam to Zestaw LaRoche Posay serii Lipikar (Syndet-żel do ciała, Surgras-krem pod prysznic i AP+-balsam lipidowy) dla atopików i osób o bardzo suchej i wrażliwej skórze i do tego balsam Nivea pod prysznic ten niebieski odżywczy (mam teraz biały i jednak jest różnica spora)
mam w szafce jeszcze pare opakowań różnych specyfików typu czarna ziaja, serum Eveline na cycki na tyłek na brzuch i nie wiem na co jeszcze. do tego jakies odżywcze oliwki i inne shity ale nie używam (trzeba to w końcu wywalić)
Ba! nawet kupiłam rollery do mezoterapii w domu! jezusie święty tak podrażniłam skórę że myślałam że umrę. To strasznie głupi pomysł był.

ps. czy pracujecie zawodowo? bo tak sie zastanowiłam czy dużo jest tu kobitek pracujących czy raczej mamy na wychowawczym
Odchudzających nie używam, ale używam serum do piersi z eveline i bardzo je sobie chwalę. Schudłam prawie 20 kg, a z piersi nie spadł ani centymetr - a mam w biuście 106 cm, czyli miałoby co spadać.

Siedzę w domu z dzieckiem od 2,5 roku
Stary 2014-10-23, 17:09   #171
eewelinaa92
Zakorzenienie

Ciemno wszędzie, głucho wszędzie...zimno też

Cytat:
Miałam sie pytac czy stosujecie jakies balsamy ujedrniajace czy wyszczuplajace
Aktualnie nie Kiedyś tak i to regularnie, teraz zapominam Mam jeden ale stosowany sporadycznie.

Ela jak deszczowe zakupy?

Cytat:
czy pracujecie zawodowo? bo tak sie zastanowiłam czy dużo jest tu kobitek pracujących czy raczej mamy na wychowawczym
ja studiuję

Dzika wróżka
pozwoliłam sobie zaobserwować Cie na insta

-30kg

Czas edycji: 2014-10-23 o 17:11
Stary 2014-10-23, 17:39   #172
jakwino
Raczkowanie

ja siedzę przed kalkulatorami artykułami itp itd i zmieniłam sobie makra wartości odżywczych, zobaczymy co z tego będzie. Ostatnią deską ratunku będzie dietetyk. JAk to nic nie da to zamierzam żreć ile wlezie i mieć to w nosie... a wgle to chyba zacznę operować w funtach! bo w funtach schudłam 1.8lb to prawie 2 funty, to już jakoś brzmi :P

Ps2 to nie jest mój dzień (foto)

ps. zaczynam świrować razem z Bosacką :P ostatnio oglądałam o olejach/tłuszczach że jednak rzepak wygrywa a teraz jest o energetykach.

Edytowane przez jakwino
Czas edycji: 2014-10-23 o 17:53
Stary 2014-10-23, 17:54   #173
jakwino
Raczkowanie

8pln poszszszło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1414083262285.jpg (71,1 KB, 10 załadowań)
Stary 2014-10-23, 18:19   #174
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
8pln poszszszło
Słodkie granaty z biedronki???
Stary 2014-10-23, 18:20   #175
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
8pln poszszszło
Bo granaty się kupuje w grudniu/styczniu, jak są małe, brzydkie i poniżej złotówki. Wtedy są najsmaczniejsze

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
C

Dzika wróżka
pozwoliłam sobie zaobserwować Cie na insta
To miło
Stary 2014-10-23, 18:24   #176
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:

Ela jak deszczowe zakupy?
Strasznie :-S złaziłyśmy wszystkie obuwnicze i na końcu znalazłyśmy jedne buty które w końcu pasowały za 120 zł. ( buty dla dziecka :banghead juz miałam je brać ale przypomniałam sobie o jeszcze jednym sklepie i tam kupiłysmy kozaki za 40 zł :-D

Co do balsamów używam tylko tołpy
Stary 2014-10-23, 18:40   #177
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cytat:
8pln poszszszło
tylko nie mów, że z biedronki, bo też mam

-30kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 18:44   #178
konwalia57
Zadomowienie

[/QUOTE]

ps. czy pracujecie zawodowo? bo tak sie zastanowiłam czy dużo jest tu kobitek pracujących czy raczej mamy na wychowawczym [/QUOTE]

Ja siedzę w domu, ale od czerwca ruszam z działalnością foto
Stary 2014-10-23, 18:48   #179
AniaSmart
Przyczajenie

ja dzis chyba nie pocwicze gdyz ide dopiero dzieci kapac i pade po

Co do zajęc to ja na razie prowadze wlasna firme , dopiero poczaytki wiec duzo pracy nie mam. Zaczelam tez studia podyplomowe ale na razie jeszcze zjazdu nie bylo, dopiero w listopadzie maja sie zaczac. Tesc ma pomoc jak mnie nie bedzie wiec jakos to bedzie.
Mam 2 dzieci, Wojtek 7 lat, Gosia 3
A W co porabiacie?

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Ewelina a co ciekawego studiujesz?
AniaSmart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 18:48   #180
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Ja siedzę w domu, ale od czerwca ruszam z działalnością foto
ooooo Opowiedz coś więcej

Cytat:

Ewelina a co ciekawego studiujesz?
administracje, jestem na 1 roku 2 stopnia

-30kg

Czas edycji: 2014-10-23 o 18:50
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości