![]() |
#151 | |
Moderator
|
Dot.: OZM nieco inaczej + anty słynne wizażowe OZM.
Cytat:
![]() Ja mam małego psa z charakterkiem i nie zakładam jej kagańca, bo wiem że sobie z nią dam radę - ale mój sąsiad ma wielkiego psa (pewnie coś jak zakonnej, myślę że 40kg jak nic waży) i pies już pogryzł kilkoro ludzi, w tym mnie, a sąsiad dalej nie zakłada mu kagańca, a ewidentnie nie jest w stanie utrzymać go na smyczy jak tamte szarpie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Naczelna Nastolatka
|
Moje psy nie gryzą. Gdyby były agresywne to chodziłyby w kagancu
![]() |
#153 |
Konto usunięte
|
Co nie zmienia faktu, ze gdyby wszyscy stosowali sie do przepisow to nie byloby tez argumentu ja swojemu nie zakladam zeby mogl sie obronic kiedy go jakis agresywny zaczepi. Dura lex sed lex, i nie ma, ze moj to aniolek. A sama mam odzwierzece.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Naczelna Nastolatka
|
u mnie nie ma obowiązku kagańca
![]() |
#155 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie odbieram tego personalnie
![]()
![]() |
#157 |
jestę wieszczę
|
miałam maleńkiego kundelka, nawet do kolan nie sięgał. I pamiętam, że jechaliśmy pociągiem, wiadomo, pies musiał mieć kaganiec. Rany, prawie wszystkie były za duże, ale prawo jest jakie jest. Piesek ledwo głowę trzymał w metalowym, a skórzane były za duże na nią. Jak wsiedliśmy do przedziału, to ludziom się żal Buby zrobiło i poprosili, żeby jej zdjąć kaganiec, tym bardziej, że bała się własnego cienia i cały czas siedziała wciśnięta między mnie a okno.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Rozumiem, o czym mówisz, jeżeli chodzi o miasto ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Konto usunięte
|
Ja dostaje raka jak slysze "spokojnie on nie gryzie". Dla mnie ten sam poziom co "to tylko dziecko". Ja pikile ciesze sie ze nie gryzie ale milo by bylo jakby jednak pies na mnie nie skakal. Guano mnie boli ze chce sie bawic. Z obymi nieznanymi psami i dziecmi sie nie bawie bo nigdy nie wiem na co trafie xDD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Naczelna Nastolatka
|
no ja wiem przecież, dlatego moje latają luzem tam gdzie ludzi nie ma. Chociaż moje nie skaczą, ale ja doskonale rozumiem, że duży pies biegnący w naszym kierunku, to nie musi być miły widok.
![]() |
#165 |
Konto usunięte
|
O i dla mnie debilizmem jest nieprzestrzeganie regulaminu plaz. Sa plaze dla psow. Sa plaze dog friendly. Nie wiem czy wyobrazacie sobe jak moze wygladac plaza miejska w centrum duzego miasta. I ktos bierze psa zeby sobie "polatal". Wtf.
Tlum jak na koncercie iron maiden i dzieci wiecej niz na apelu z okazji dnia patrona zespolu szkol. Ale niech biega. Bez smyczy. Spoko. O kupie nie wspomne bo wierze ze jak jtos fatyguje sie wziac psa nad wode to sprzatnie. CHociaz mamysie tez wykupkowuja dzieci na srodek piachu. W kazdym razie drazni mnie nieprzestrzeganie tego. Piesek czy kotek jak sie podnieci w zabawie frisbee to sypie piachem niczym rozszalaly czterolatek. Ktory tez mnie drazni - kazdy inny wszyscy rowni xD ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Nie wiem czemu twoj post mi sie zacytowal hm Sa miejsca gdzie pies mize biegac luzem. Sa miejsca gdzie nie jest to zapisane oficjalnie jako psi wybieg, ale nikomu to nie wadzi. Ale starsze panie z pokracznymi pudlami pt "fifulek nie gryzie". Yhm. Ta. Swoja droga to najbardziej agresywny pies jakiego poznalam to york. Toleruje tylko rodzine. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Naczelna Nastolatka
|
nie, nie wzięłabym psa na plażę z zakazem wstępu dla psów. Nie, nie puściłabym psa żeby biegał wśród ludzi (WTF w ogóle???). Ogólnie ja moje trzymam bardzo krótko, nie szczają gdzie chcą, nie robią kup gdzie im się zachce, nie wąchają i nie podchodzą do obcych ludzi.
![]() |
#167 |
Konto usunięte
|
Ale to jest niemal element krajobrazu
Pani w bedecie czy plaszczu i jej mieszanka pudla bez smyczy ktora nie gryzie xd i stanie pod klatka ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- No dziwi mnie. Jaka to zabawa dla psa bieganie po miejskiej plazy. Sa wydzielone fragmenty gdzie jest pusto i kumam ze piesek polata ochlodzi sie jest fun i w ogole. Ale w tlum ludzi, nie rozumiem. Ale to kwestia tego ze ja badzo czesto na plazy siedze ni takich rzeczy co ja sie naogladalam. W sumie jak pies sika to nie obrzydza mnie to. Ale raz obiad mi sie prawie cofnal... Mqmusia i tatus na kocu. Synek niczym gracjan roztocki w przykrotkiej koszulce z penisem na wierzchu. Stoi drapie sie po nim a za chwile sika tak jak stoi, przy kocu, sobie po nogach... Tata jak sie skapnal to szybko przeniosl go w krzaki bo to maluch byl. Ale ten widok zniesmaczyl mnie bardziej niz wszystkie psie kupy we wszechswiecie do kwadratu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety przekłada się to potem na to, że np. moja mama mieszkająca w centrum miasta w starej kamienicy znajduje na klatce schodowej ludzkie kupy bo komuś się chciało, to przecież można wejść do czyjegoś domu i za przeproszeniem nasrać koło schodów... O problemach z płodnością mówi się dopiero wtedy, gdy po roku starań nic się nie wydarza a o niepłodności wtedy, gdy jest to stan chorobowy, wymagający leczenia.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2014-12-11 o 20:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
psy-chopatka
|
Jest masa miejsc gdzie nie można wprowadzać psów, bardzo żałuje że nie ma zakazu wprowadzania dzieci np na psie wybiegi.
Owszem, jak dziecko zachowuje się spokojnie i jest uczone co można a czego nie to spoko ale które małe dziecko usiedzi w miejscu? Zwykle chce się "bawić z psami " biega, skacze i kończy się to upadkiem albo porwaną kurtką. Ludzie myślą że jak ktoś przychodzi z psem w takie miejsce to znaczy że pies jest łagodny i na pewno nic się nie stanie a ich słodki dzieciaczek tak kocha psy. ![]()
![]() |
#170 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.