|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Cytat:
ale mimo tego co na opakowaniu u mnie wyszedł bardziej naturalny blond.... ja miałam BB ze śluzem ślimaka.... ale jakoś mnie nie powalił...
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę do Wro.Rezonans klaustrofobiczny obczaić i się w końcu zapisać.
Kamcia a co Ty tam sobie wyobrażasz ![]() ![]() Miłego dzionka dziewuszki |
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Kama fajny ten miernik aktywnosci, z tym ze jak dla mnie to gadzet. Chyba bym sie zalamala, jak by sie wyswietlilo "leniwiec "
![]() Po przerwie swiatecznej zaczynam cwiczyc. Kremu ze slimaka tez nie uzywalam.
|
#154 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo kremik jakowyś? Albo i dwa? ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Królestwo za odrobinę słońca
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam trochę i chyba jednak za skomplikowane jak na mnie
No to wywaliłam z obserwowanych...Popatrzci e, jaka ja oszczędna - 300 za jednym zamachem I zadnej wymianki nie będzie - torebki MK wywaliłam wcześniej, a kremy ostatnio Ograniczam się, jak mogę...Pieke ciasteczka owsiane - znowu z jabłkiem, ale dodałam jeszcze suszoną brzoskwinie, a cukier w całości zastąpiłam stevia. szkoda, ze tz nie smakują, nie zna się ![]() A aktywności dziś miałam sporo - rano basen, potem spacer na siłownie, 1,5 godziny, znowu spacer , czuje się wyrobiona z ruchem. a, kolejny spacer na miasto po południu - przy czym mój spacer to bardzo szybki krok, nie wleczenie się leniwe
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2014-12-16 o 14:59 |
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Mysle ze nikomu by to nawet nie przyszlo do glowy ![]() U mnie dopiero poczatek dnia, ale w planach mam tylko wizyte u pediatry.Kwitne w domu
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
A ja piekę ciasteczka owsiane za pół godziny
Mam nadzieję, że wyjdą ![]() Kamlisa- słuszna decyzja. Obędziesz się spokojnie bez tego gadżecika |
|
|
|
#158 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak na serio, nieustające oklaski, of korz Cytat:
Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2014-12-16 o 17:57 |
||
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
30 + 40 + dzień po dniu :-)
Mozna przepis na te z jaglanka z jabłkiem ?
Dziekuje Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
#160 |
|
Konto usunięte
|
Irenka,
mnie więcej tak jak owsiane, tylko zamiast płatków kasza jaglana Proporcji ci nie podam, robiłam na oko. Kasza ugotowana, oczywiście, miałam ok. szklanki. Dodawałam jedno jajko (plus białko ubite na pianę), dwie łyżki oleju, jabłka starte na wiórki, cynamon i cukier waniliowy. Ponieważ okazało się wszystko ciut za "luźne", sypnęłam trochę mąki. Ale niewiele. A, nie dodawałam cukru, poza tą niewielką ilością waniliowego i trochę go brakowało...Albo jakiejś slodyczy, nie wiem, co dawać, zależalo mi na niedodawaniu cukru właśnie... Jak widziałam przepisy na owsiane, tam radza dawać rozpuszczone masło, pewnie byloby lepsze, ale ja masła nie używam, a do sklepu nie chciało mi się iść Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2014-12-16 o 18:44 |
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Stargate, ja szybko mówię, szybko się poruszam i szybko chodzę
Z natury. Wolny spacerek po prostu mnie męczy, albo innych męczy, ze z mna musza kłusować ![]() Beti, ja dałam trochę rozpuszczonego masła i trochę oliwy. A do słodzenia zamiast cukru możesz: syrop klonowy, syrop daktylowy, syrop z agawy, słodzik do pieczenia, bakalie, banan, miód...Naprawde masz możliwości Bez jabłka wychodzą chyba bardziej kruche, z jabłkiem sa miekawe, ale dobre. dla uproszczenia - nie robie małych ciasteczek, tylko blache, a potem łamię na kawałeczki.
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2014-12-16 o 18:38 |
|
|
|
#162 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdyby jabłka były bardziej wyraziste, byłoby ok, ale jakieś ohydne są w pobliskich sklepach...Syropom się przyjrze przy okazji, nigdy żadnego nie używałam..Wyłącznie lecznicze ![]() O blaszce nie pomyślałam, robię kleksa łyżką i już
Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2014-12-16 o 18:43 |
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
reneta, of course
![]() Reklamowy mail od znanej perfumerii: " masz ochotę na swój ulubiony PERFUM z rabatem...?" Beti, no powiedz sama, ze to paskudnie brzmi
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2014-12-16 o 18:48 |
|
|
|
#164 |
|
Konto usunięte
|
Kama,
oczywiście Rada Języka Polskiego powinna im jakąś karę za to przywalić ![]() A autora tego sloganu oblać jakąś cuchnącą perfumą, Chanela np. , żeby zapamiętał raz na zawsze...Albo szanelem jednak
Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2014-12-16 o 19:00 |
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
A, zaczęłam dziś wit C od Pauli, dla mnie przyjemna, bo się nie klei, czego nie lubię
Tyle, ze droga, niedostępna i jest jej 20 ml, nie standardowe 30
|
|
|
|
#166 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
moje ciastka też gotowe. Będą jutro do kawy i herbaty. Pycha
![]() U mnie też wit C pauli się sprawdza, ale tylko w okresie między jednym a drugim złuszczeniem. Super pachnie i nie klei się. Jak dobrze pójdzie to od początku roku wracam do większej aktywności fizycznej. Nareszcie
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo apetyczne ciastka, Aussie
Moje łamańce pyszne, acz nie tak efektowne.
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
o jesusicku kochany.....
nie lubię was za te ciastka owsiane...... nie, nie poszłam piec.... mam dzisiaj lenia... poza tym rozmyślam na temat diety, rozmyslam na temat podebrania tacie glukometru i badania sobie cukru bo mi się nie podoba to, ze jak zjadam obiad to mija 30min i normalnie zasypiam.... oczy mi lecą i swiat przestaje dla mnie istnieć.... 15-20min drzemki i jest ok.... ale wg mnie takie akcje to nie ok....
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
30 + 40 + dzień po dniu :-)
Beata owsianych jest tyle rodzaji i dlatego spytałam o przepis.
Ile je piec i w jakiej temp ? Z nawiewem ? Bez ? Dziekuje Sent from my iPad using Tapatalk Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-12-16 o 20:02 |
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Aussi zabójcze te ciasteczka, jednak nie polecę do kuchni i piec nie będę, o nie. Lubię bardzo domowe wypieki i świadomie nie piekę. Niedługo święta to sobie odbiję
![]() Joh a może to nie jest objaw cukrzycy tylko po prostu nie jadasz regularnie, jesteś cały czas w biegu i jak już zasiądziesz do ciepłego posiłku to oczko się samo zamyka Pewnie, że insulina skacze ale może wystarczy przed obiadem (tak dobre 2,3 h) zjeść coś. I po obiedzie nie siadać i nie przykrywać się kocem Byłam dziś rano po prezenty. Wszystko już prawie kupione. Cieszę się. |
|
|
|
#172 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawiewu nie mam, chyba , więc nie stosuję.
Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2014-12-16 o 20:10 |
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka odebrałam dziś od krawcowej, sukienkę od Ciebie - zakonnicę (dla mnie bardziej uczennica, ale niech Wam będzie
) Musiałam ją zwęzić w pasie, w biuście była ok. Wygląda... perfekcyjnie. Naprawdę jestem zadowolona. Mąż tylko delikatnie wspomniał, że powinna być krótsza
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Super. Tu gdzie jestem tez nawiewu niema za to piekarnik mocniej grzeje. Dziekuje Beata.
Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Anyzku własnie jadam regularnie, jem co 3godz z zegarkiem w ręku bo inaczej od razu mi niedobrze z głodu....
a cukrzycy się boje.... babcia miała, tata ma..... wolę zapobiegać niż leczyc....
|
#176 |
|
Gang Iren
|
Pysznie wygladają ![]() U nas dziś kiełbasowo ![]() Zrobilismy białą, a jutro będziemy wędzić
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Irenka, ja nie Beti, ale pieke ok20 minut, z termoobiegiem, ok 175, chwilami na 200. patrze i widze, jak się rumienią, maja się nie spalic i tyle. cynamon tez daje...Anyż, jak się da dobre rzeczy - to to zdrowe danie
Dla mnie pokusa, poza tym pieke, bo lubie - nie musze od razu jesc, samo pieczenie mnie relaksuje. a słone przegryzki, jak chipsy, krakersy i takie tam - zero zainteresowania ![]() Johaśka, a badasz sobie cukier...? Regularnie? raz, dwa razy do roku warto. ja nie mam, nie miałam, a badam zawsze, razem z kompletem innych. jakkolwiek Twoje objawy wcale nie sa charakterystyczne dla cukrzycy A nie wchodziłaś w szczegóły odnośnie picia, chudniecia, hm...moczu itd. Ja bym po senności w strone cukrzycy nie szła. ale cukier bym zbadała.A co do kiecek to się dziś złamałam i kupiłam sobie cos, co do mnie mrugało z wystawy Trochę podobna do zakonnicy-uczennicy, ale nie do końca. Rózowy pudrowy materiał w typie ...hm...krempliny, jeśli dobrze pamiętam ciuchy mamy z lat 70, do tego wstawki z czarnego coś w typie skóry Obcisłe rękawki 3/4 - z czarnym wykończeniem. Krótka spódniczka- krynolinka znowu z czarnym dołem. Bardzo przyzwoicie niby, ale to zestawienie materiałów i kolorów i ta krótkośc...Jasne, boje się, ze jestem za stara i nogi nie te, ale całość jest słodko-grzeszna, można rzec. Rajstopy kabaretki dałyby już efekt Moulin Rouge, z grzecznymi i obcasami - no taki, ze powinien się spodobać tz
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2014-12-16 o 21:31 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Podajcie mi przepis na te ciasteczka.Wyglądają apetycznie
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Kama pewnie, że takie ciastka owsiane zdrowe. Jestem na ogromne tak. Z tym, że upiekę i sama zjem
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Gosia bardzo lubię domową białą. Taką kiełbasę już wędzoną mniej. Teraz dostałam kilka pętek wędzonej domowej. A macie swoją wędzarnię? U nas to teraz bardzo modne. |
|
|
|
#180 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja wędzoną lubię. Chociaż generalnie nie jadam często. Zrywy takie mam, ale potrafię tygodniami być na serkach, dżemikach, owsiankach itd. No i ryby uwielbiam! Mamy swoją wędzarnię, mąż zrobił.
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

Ograniczam się, jak mogę...

Bez jabłka wychodzą chyba bardziej kruche, z jabłkiem sa miekawe, ale dobre. dla uproszczenia - nie robie małych ciasteczek, tylko blache, a potem łamię na kawałeczki.