I co ja mam zrobić...?!? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-26, 18:08   #151
mike10
Raczkowanie

Dot.: I co ja mam zrobić...?!?

Wiem jedno nie wrócę do jego rodziców i nie pozwolę zamknąć psa w budzie. Oznajmiłam chłopakowi, że to jest nie zgodne ze mną i tak samo jak on się męczy teraz z psem ja się będę męczyć jak on będzie w budzi.
On twierdzi jak zwykle, że to ja wybrałam, że ja go zostawiłam bo rozstanie to jest ostateczna rzecz o której on myśli i to ja ciągle o tym mówi. On powiedział, że jak będę chciała nim być to wprowadzę się do jego rodziców i pies będzie tylko w zimę w budzie. Ale ja widzę całkowicie inaczej swoją przyszłą rodzine. Nie wiem może jestem jeszcze zbyt nie dojrzała do niego.
Tylko, że chyba łatwiej byłoby gdyby on mnie zostawił, nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Zawsze kiedy się kłócimy, mówię że odchodzę ale i tak zostaję. Może dużo łatwiej byłoby gdybym miała samochód a tak rodziów mam 100 km od siebie i zanim po mnie przyjadą ja już się z nim godzę.
Dużo razy było tak, że jak kłóciliśmy się u niego u rodziców mówiłam, że się wyprowadzam żeby mi pożyczył auto, to zabierał mi kluczyki...
Sama nie wiem co musiałby zrobić żeby wreszcie do mnie dotarło, tyle było tych kłótni że przychodzą mi myśli, "może faktycznie to ze mną jest coś nie tak' za każdym razem mówi mi, że mój stosunek do psa nie jest normalny, że traktuje go jak dziecko a zwierzęta nawet duszy nie mają..
mike10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-26, 18:14   #152
zakonna
Naczelna Nastolatka

nic nie rozumiem z tego posta.
Pytanie jest proste. czy rozstałaś się z tym chłopakiem i zapisałaś na terapię?
Stary 2015-01-26, 18:17   #153
mike10
Raczkowanie

Jeszcze się nie rozstałam..
Stary 2015-01-26, 18:28   #154
Elfir
Zakorzenienie

a buldog w budzie...

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-26, 18:37   #155
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Za pół roku autorka założy tutaj wątek: zaszłam w ciąże, misiaczek się dziwnie zachowuje, nie dba o mnie, teściowa cały czas się czepia, co się stało, dlaczego przyszedł kryzys?

Za kilka lat będzie: Mąż mnie bije, traktuje jak szmatę, poniża, a we wszystkim wtóruje mu teściowa, co ja mam zrobić? Wcześniej się układało. Nie odejdę przecież z dwójką dzieci.

Autorko, takiego życia chcesz?
Stary 2015-01-26, 18:37   #156
mike10
Raczkowanie

Jest ze mną a domu i nie dam go do budy.
Stary 2015-01-26, 18:39   #157
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

haha, autorko, a co Cię w ogóle łączy z Twoim chłopakiem? Co masz dobrego z tego związku? Bo z tego, co czytam to jesteś lekceważona, wyśmiewana, traktowana jak głupia i uważana za infantylną. Inna sprawa, że faktycznie jesteś dziecinna i infantylna, ale nie uda Ci się związek z kimś, kto Cię postrzega głównie przez pryzmat tych cech. Nie jesteś brana na poważnie, Twoje zdanie się nie liczy i tyle. Nie chodzi już nawet o tego psa, ale o całokształt Waszych relacji. To co Was łączy? Seks?

Co do psa to się obiektywnie nie wypowiem, bo ja pomimo, że lubię i szanuję zwierzęta, to nie umiem wyznawać im miłości (), ani aż tak się nad nimi rozczulać. Więc nie zrozumiem Twojego punktu widzenia.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-26, 18:44   #158
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
a buldog w budzie...

A zima nie mija...
201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-26, 18:45   #159
mike10
Raczkowanie

Nie chce takiego życia ! Nie wiem czemu jestem tak głupia i nadal tam siedzę. Po prostu boje się być sama...
Ale wiem, że muszę to zakończyć, bo się nie dogadamy..
Stary 2015-01-26, 18:46   #160
zakonna
Naczelna Nastolatka

To na co czekasz?? Oj autorko. To może zacznij od czegoś innego, POSZUKAJ SOBIE PSYCHOTERAPEUTY.
Stary 2015-01-26, 18:48   #161
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rany Koguta Pokaż wiadomość
A zima nie mija...
Biedactwo pewnie tęskni za swoją panią w tej ciemnej, zimnej budzie....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-26, 18:49   #162
emma8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mike10 Pokaż wiadomość
Jest ze mną a domu i nie dam go do budy.

Autorko OCKNIJ SIĘ WRESZCIE, Ty w kółko o tym psie, tu nie o psa chodzi tylko o Twoje życie! Uświadom sobie w końcu że to nie chodzi o psa, chomika, teściową czy teścia, tylko o Twojego faceta, który Cię nie szanuje, nie lubi, bez przerwy krytykuje, obraża, poniża przy rodzicach, bez przerwy wszystkim dookoła daje do zrozumienia że Twoje zdanie jest gówn** warte, bo dla niego nie jest nic warte! Możesz sobie gadać i od tego gadania płuca wypluć, a po nim to spłynie, bo w jego oczach nie masz ani grama jakiegokolwiek autorytetu czy szacunku. Jesteś jak takie nieznośne, upierdliwe dziecko które bez przerwy ma jakieś fanaberie, więc najlepiej je zignorować i nawet nie wdawać się w dyskusje. Tak jak z tym kocem "ZNOWU sobie coś wymyśliła, nawet jej nie przynoś". Tak się mówi o swojej kobiecie przy swojej matce? Czy raczej o głupawym dziecku?
emma8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-26, 18:51   #163
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma8 Pokaż wiadomość
Autorko OCKNIJ SIĘ WRESZCIE, Ty w kółko o tym psie, tu nie o psa chodzi tylko o Twoje życie! Uświadom sobie w końcu że to nie chodzi o psa, chomika, teściową czy teścia, tylko o Twojego faceta, który Cię nie szanuje, nie lubi, bez przerwy krytykuje, obraża, poniża przy rodzicach, bez przerwy wszystkim dookoła daje do zrozumienia że Twoje zdanie jest gówn** warte, bo dla niego nie jest nic warte! Możesz sobie gadać i od tego gadania płuca wypluć, a po nim to spłynie, bo w jego oczach nie masz ani grama jakiegokolwiek autorytetu czy szacunku. Jesteś jak takie nieznośne, upierdliwe dziecko które bez przerwy ma jakieś fanaberie, więc najlepiej je zignorować i nawet nie wdawać się w dyskusje. Tak jak z tym kocem "ZNOWU sobie coś wymyśliła, nawet jej nie przynoś". Tak się mówi o swojej kobiecie przy swojej matce? Czy raczej o głupawym dziecku?
Stary 2015-01-26, 18:53   #164
Cherie_Currie
Raczkowanie

Cytat:

Mam nadzieję, że autorka weźmie sobie Twoje słowa do serca, bo z takim facetem los nie tylko psa będzie marny, ale przede wszystkim jej. Nie wyobrażam sobie, jak można dać się tak podle traktować i to w zamian za co? Pewnie kilka miłych chwil, które absolutnie nie są tego warte.
Cherie_Currie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-26, 18:54   #165
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Nie chce takiego życia ! Nie wiem czemu jestem tak głupia i nadal tam siedzę. Po prostu boje się być sama...
Ale przecież samej będzie ci lepiej. Nikt nie będzie Ci mówił co masz robić, nikt Cie nie będzie poniżał, wyśmiewał. Sama to przyznasz, jak się wyrwiesz z tego bagna i spojrzysz na całość waszego "związku" z perspektywy czasu będziesz się dziwić jedynie jak mogłaś być taką idiotką i nie zakończyć tego wcześniej.
Stary 2015-01-26, 19:04   #166
slaaave13
Zadomowienie

Cytat:
Tylko, że chyba łatwiej byłoby gdyby on mnie zostawił, nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Zawsze kiedy się kłócimy, mówię że odchodzę ale i tak zostaję. Może dużo łatwiej byłoby gdybym miała samochód a tak rodziów mam 100 km od siebie i zanim po mnie przyjadą ja już się z nim godzę.
Dużo razy było tak, że jak kłóciliśmy się u niego u rodziców mówiłam, że się wyprowadzam żeby mi pożyczył auto, to zabierał mi kluczyki...

Dziewczyno, to weź się umów z rodzicami w momencie kiedy Twój chłopak będzie w pracy, spakuj sie, bierz psa i uciekaj stamtąd. Ratuj sie. Przecież tak sie żyć nie da, weź przeczytaj swoje posty może jeszcze raz. Jesteś nieszczęśliwa i to na kilometr widać. Nie marnuj swojego życia!! Znam wiele osób co się rozstało po 5-10-15-30 latach i też się bali samotności, ale trzeba dbać o siebie i swoje szczęście.
Stary 2015-01-26, 19:10   #167
kate137
Raczkowanie

Droga autorko, może i jesteś infantylna, ale co z tego? To nie oznacza, że facet ma się nie liczyć z twoim zdaniem.
A tak właśnie jest. I już pomijając kwestie tego psa, bo nie on jest tutaj tak naprawdę głównym problemem, tylko podejście faceta do Ciebie. Jak będziecie mieli dziecko to też nic nie będziesz miała do gadania w sprawie jego wychowania? Skoro twój facet na każdym kroku Ci dokucza, że nic nie wiesz jego zdaniem ? Że "wymyślasz"?
Z drugiej strony jak no jak on ma Cię traktować poważnie, skoro Ty już ponoć tyle razy mówiłaś mu, że odchodzisz a jednak czekaj jak to było? Do rodziców jest 100km i zanim tam dotrę zdążymy się pogodzić? No jak ktokolwiek ma Cię traktować poważnie, skoro mówisz jedno, a robisz drugie? Nie daj sobą pomiatać! O ile gdyby chodziło tylko o sprawę psa, to jeszcze można by było pomyśleć o jakimś kompromisie, ALE tu wszystko szwankuje! Masz pełne prawo nie chcieć mieszkać z jego rodzicami, masz prawo do własnego zdania itd., a jeśli on się z nim nie zgadza trudno, ale nie powinien z Ciebie drwić!
Chcesz mieć takiego męża? Który zamiast wspierać, to wszędzie widzi twoje fanaberie, stratę pieniędzy i się Ciebie wstydzi? Czy Ty się go wstydzisz? No chyba nie. To i on nie powinien się Ciebie wstydzić, bo Ty byłaś jego wyborem. Skoro mu nie odpowiadasz, powinien Cię rzucić, a nie. Ale jak widać, twój facet nie ma jaj żeby z Tobą zerwać, więc zrób to Ty.
Jeśli nie dla siebie to wyobraź sobie życie waszego przyszłego dziecka: gdzie matka (tj. Ty) nie ma nic do powiedzenia, kiedy każda twoja sugestia jest traktowana, jako coś dziwnego, gdzie nie jesteś do niczego potrzebna poza seksem. Bo tak to wygląda.
Uciekaj stamtąd. Serio.
Podejmij jakąś decyzję w końcu, a nie siedzisz tu i siedzisz i cały czas pyklujesz o psie, jak nie o psa się tu rozchodzi, tylko o twoje przyszłe życie. Chcesz z nim być i się męczyć, droga wolna.
Chcesz zerwać (i to Ci radzę) to zrywaj i to jak najszybciej! Na co czekasz właściwie? Na to, że twój chłopak magicznie Cie zaakceptuje? I jeśli on będzie twierdził, że to przez psa zrywasz, to chyba widzisz, że traktowanie pupila to tylko wisienka na torcie tego jak on Cię wcześniej traktował. Przez całokształt powinnaś z nim zerwać, a nie tylko z powodu psa.
kate137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-26, 20:10   #168
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Biedactwo pewnie tęskni za swoją panią w tej ciemnej, zimnej budzie....

No wiesz, to akurat całkiem pewne.
201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-27, 05:25   #169
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Z tym remontem, to też nie jest tak. Po poerwsze od zawsze mówiłam chłopkowi, że finanse będziemy przeznaczać na to wspólne. Ale ja nie jestem jego żoną i były sytuacje gdzie wynosiłam coś sama ale jego rodzic byli źli. Dlatego wzięłam chłopaka na bok i powiedziałam, mu że to nie są moi rodzice i najwyżej będziemy wszysko ustalać wspólnie ale to on będzie to robił, bo ja już więcej tego nie ruszę. Raz tylko posprzątałam pokój i usłyszałam, że jak nam się nie podoba to mamy tam nie wchodzić. Dlatego wolałam żeby wszystkie remonty wyszły od strony chłopaka ich syna a nie ode mnie obcej dla nich osoby.
Dziewczyno, ale Ty posprzątałaś CUDZY POKÓJ. Gdyby laska mojego potencjalnego brata sprzątnęła mój pokój to bym zabiła. Mój pokój-mój bałagan i obcym od niego wara...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-27, 08:09   #170
mike10
Raczkowanie

Tylko tam odkurzyłam, zaścieliłam łóżko.Jego siostra nie mieszka tam już od dwóch lat, razem z mężem mieszkają osobno. A góra miała być nasza dlatego postanowiłam tam tylko sprzątnąć
Stary 2015-01-27, 08:17   #171
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja też bywam infantylna, to trudno, tak mam Ale gdyby mnie facet z tego powodu wyśmiewał, to byłby znak, że związek jest do kitu.

Problem polega na tym, że autorka jest też niepewna, niezdecydowana i zestrachana. Autorko, nie masz się czego bać, znacznie lepiej pobyć trochę samej, niż być z kimś, kto traktuje Cię jak ten, pożal się borze, facet.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-27, 08:33   #172
mike10
Raczkowanie

Wczoraj też tak jak pisałam zadzwoniłam do niego żeby wstawił te pranie.
Jak wróciłam prania oczywiście nie wstawił. Ja pracuje ogólnie po 12h on po 8 . I spytałam się go dlaczego nie wstawiłeś prania. A on do mnie Ty też mogłaś to zrobić. Powiedziałąm mu, że naszykowałam ale nie włączałam pralki dlatego, że on był w pracy i ja też wychodziłam więc nie chciałam zostawiać włączonej i zadzwoniłam aby on ją włączył jak wróci z pracy. W sobotę wysprzątałam całe mieszkanie a on spał po nocce, po prosiłam go o to aby umył i pozamiatał podłogę, ponieważ nie wszystko muszę robić ja. Odpowiedział, że bez sensu ją myć skoro pies i tak na brudzi. W niedziele byłam 12h w pracy, dalej jej nie umył, wczoraj też byłam 12h w pracy wróciłam i dalej była brudna. Więc spytałam się dlaczego jej nie umył. Odpowiedział mi tylko, że tak samo jak ja on też był w pracy. Nic już się nie odezwałam tylko po prostu poszłam i umyłam
Wiem, że to nie ma sensu, jest strasznie złośliwy..
Nie miałabym nic to tego sprzątania, gdyby on nie czepiał się mnie. U mnie w domu normalne było to, że jeśli mój tato był w domu a mama w pracy to robił tato albo na odwrót. On się czepiał, że jak miałam 3 dni z rzędu po 12h to musiał umyć naczynia, co dla mnie było na prawdę dziwne..
Stary 2015-01-27, 08:42   #173
cava
Zakorzenienie

Cytat:

Nie jesteś sama, masz rodziców, psa, może jakichś znajomych.

To co opisujesz już poza sprawą psa, wygląda bardzo słabo.
Mnie to wygląda na typowy układ osoby bardzo słąbej psychicznie (TY) z osobą któa ma zadatki na despotę i psychofaga - to wmawianie przy konflikcie: :
- to ty wszytkoz epsułąś, to pzrez Cibei, To ty sie nie chcesz dogadać , ustapić, co by tam nie było- TY.

No i tak, jeszcze ten pies w tym bajzlu- typowy element dodatkowy, służacy do wypłąkiwania zali przez ofiare upartą tkwić przy psychofagu bo coś tam:
- bo on sie zmieni, bo boje sie być sama, bo to., bo śmo.
Teraz pies, za x czasu ta rolę będą pełnić dzieci, i wyrosna kolejne kaleki życiowe nie umeijace sobei ardzic ze sobą, bo mamusia z tatusiem im takie zycie zaserwowali.

Mike- 100 km to niedużo.
są do dyspozycji:
- poczta kurierska: pakujesz graty, umawiasz kuriera, nadajesz graty do rodziców.
- autobusy, pociągi - kupujesz bilet sobie i psu- wsiadasz i jedziesz.

I no sory, naprawdę, mając ten dzień, dwa do dyspozycji+ internet, można wszytko ogarnąć i wydostać się nawet z zabitej dechami wsi.
To nie Syberia i trzaskające 40sto stopniowe mrozy- to cywilizowana Polska, a 100km to nie jest zbyt daleko.

Ale nie , lepiej odstawić cyrk z wyrywaniem sobie kluczyków od nie swojego samochodu w ramach zrobienia teatru.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-27, 09:14   #174
ag87
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj też tak jak pisałam zadzwoniłam do niego żeby wstawił te pranie.
Jak wróciłam prania oczywiście nie wstawił. Ja pracuje ogólnie po 12h on po 8 . I spytałam się go dlaczego nie wstawiłeś prania. A on do mnie Ty też mogłaś to zrobić. Powiedziałąm mu, że naszykowałam ale nie włączałam pralki dlatego, że on był w pracy i ja też wychodziłam więc nie chciałam zostawiać włączonej i zadzwoniłam aby on ją włączył jak wróci z pracy. W sobotę wysprzątałam całe mieszkanie a on spał po nocce, po prosiłam go o to aby umył i pozamiatał podłogę, ponieważ nie wszystko muszę robić ja. Odpowiedział, że bez sensu ją myć skoro pies i tak na brudzi. W niedziele byłam 12h w pracy, dalej jej nie umył, wczoraj też byłam 12h w pracy wróciłam i dalej była brudna. Więc spytałam się dlaczego jej nie umył. Odpowiedział mi tylko, że tak samo jak ja on też był w pracy. Nic już się nie odezwałam tylko po prostu poszłam i umyłam
Nie miałabym nic to tego sprzątania, gdyby on nie czepiał się mnie. U mnie w domu normalne było to, że jeśli mój tato był w domu a mama w pracy to robił tato albo na odwrót. On się czepiał, że jak miałam 3 dni z rzędu po 12h to musiał umyć naczynia, co dla mnie było na prawdę dziwne..
Ale co Ci da to miałczenie? Na co ty jeszcze czekasz? Że się samoistnie wszystko naprawi, hokus-pokus-czary-mary i będzie dobrze? Masz wzór w swoich rodzicach, wiesz jak powinien wyglądać szanujący się związek, czemu z tego nie skorzystasz? Nie widzisz, tak na ludzki rozum, że coś z Twoim związkiem jest nie tak?
Dziewczyny już od kilku stron mówią Ci, żebyś go zostawiła i spakowała manatki, a ty dalej z tym praniem wyskakujesz, chyba tylko po to, żeby zejść z tematu ewentualnej wyprowadzki. Dzwoń po rodziców niech przyjadą i pomogą Ci się spakować, albo spakuj się jak, mam nadzieję twój wkrótce ex będzie w pracy. Przecież to 8 godzin, nie zdążysz się spakować i dojechać do domu choćby stopem?

Cytat:
Więc spytałam się dlaczego jej nie umył. Odpowiedział mi tylko, że tak samo jak ja on też był w pracy. Nic już się nie odezwałam tylko po prostu poszłam i umyłam
Nie miałabym nic to tego sprzątania, gdyby on nie czepiał się mnie. .....On się czepiał, że jak miałam 3 dni z rzędu po 12h to musiał umyć naczynia, co dla mnie było na prawdę dziwne..

Doprawy nie wiem jak odczytać uśmiechniętą buźkę na końcu Twojego zdania. Dość niepokojące to jest.

Przeczytaj to tak z 14324325 razy, może w końcu do Ciebie dotrze.

Cytat:
ag87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-27, 09:20   #175
mike10
Raczkowanie

Ta buźka nie mia żadnego znaczenia, po prostu z przyzwyczajenia ją wstawiłam.
Napisał mi, że widzi że się psuje.
Wyprowadzę się ale dopiero w czwartek kiedy on będzie w pracy. Wracam do domu o 22 i jutro znowu mam na 12h nie dam rady tego zrobić.
Wiem i widzę, że to nie ma sensu.
Ale podjęcie takiej decyzji nie jest łatwe..
Zawsze mi się wydawała, że należałam do osób z mocnym charakterem i jak koleżanki odpowiadały mi o swoich problemach z partnerem zawsze im mówiła" Nie no ja w takiej sytuacji bym się nawet nie zastawna wiła i odeszła" Ale teraz kiedy sama tak mam, tkwię w tym i czekam aż się poprawi, bo szkoda mi tego zostawić a bo coś się może ułoży, może zrozumie itd.
Jak taka prawdziwa "ciota"
Czasami jest dobrze, dwa , trzy dni ale potem znowu kłótnie.
Tak jak powiedziałam w czwartek podejmę się wyprowadzki..
Stary 2015-01-27, 10:02   #176
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Ta buźka nie mia żadnego znaczenia, po prostu z przyzwyczajenia ją wstawiłam.
Napisał mi, że widzi że się psuje.
Wyprowadzę się ale dopiero w czwartek kiedy on będzie w pracy. Wracam do domu o 22 i jutro znowu mam na 12h nie dam rady tego zrobić.
Wiem i widzę, że to nie ma sensu.
Ale podjęcie takiej decyzji nie jest łatwe..
Zawsze mi się wydawała, że należałam do osób z mocnym charakterem i jak koleżanki odpowiadały mi o swoich problemach z partnerem zawsze im mówiła" Nie no ja w takiej sytuacji bym się nawet nie zastawna wiła i odeszła" Ale teraz kiedy sama tak mam, tkwię w tym i czekam aż się poprawi, bo szkoda mi tego zostawić a bo coś się może ułoży, może zrozumie itd.
Mocny charakter Nic się nie ułoży, nic nie zrozumie. Tylko bez seksu na pożegnanie, ostatnio czytałam dość podobny wątek, dziewczyna odeszła, ale okazało się że jest w ciąży.
My tak mamy, że przy facetach często głupiejemy i mamy klapki na oczach, w końcu kończymy marnując kilka lat naszego życia, w związkach które są tylko i wyłącznie stratą czasu. Najważniejsze jest to, żeby z całej sytuacji wyjść mądrzejsza i nie nabierać się już na "ja bardzo chce, on się zmieni".
Stary 2015-01-27, 10:25   #177
ag87
Raczkowanie

Cytat:
Ale teraz kiedy sama tak mam, tkwię w tym i czekam aż się poprawi, bo szkoda mi tego zostawić a bo coś się może ułoży, może zrozumie itd.
Może się ułoży, on może zrozumie...........może jutro wygram w totka, a może ziemię najadą kosmici. Może to się zdarzyć wszystko. Czekanie aż samo coś się stanie jest po prostu głupotą.

Jak dla mnie to trochę sztuczne odwlekanie czegoś co powinno być nieuniknione w nadziei, że może jednak on przejrzy na oczy. Dlaczego akurat czwartek? przecież możesz spakować manatki w godzinę przed pracą, a o tej 22 czy której Twoi rodzice już by na Ciebie czekali.
Koleś przez jakieś dwie godziny (mniej więcej tyle trwa przejazd 100km) był w stanie cię zbałamucić, żebyś z nim została, a Ty mu jeszcze dwa dni dajesz. To jak on ma takie zdolności w ciągu dwóch godzin, to do czwartku on cię zdąży namówić na ślub, dziecko, zamieszkanie w niewyremontowanej górze, siedzenie cicho pod miotłą, oddanie psa komuś innemu, albo lepiej trzymanie go cały rok w budzie i pewnie jeszcze karmienie starymi resztkami z obiadu. Jak wiesz, ze pod tym względem jesteś słaba to tym szybciej powinnaś się ewakuować.

Wiesz ta buźka była niepokojąca bo to wyglądało jakbyś była zadowolona, że jak zwykle Cię olał i potraktował jak darmową służącą. Swoją drogą to tylko jak na dłoni ukazuje chore relacje między wami. On nie posprzątał bo wiedział, że wcześniej czy później zrobisz to Ty. Tak samo teraz jakoś lekko traktuje wasze rozstanie i nic sobie z tego nie robi, bo wie, że nie zdobędziesz się na odwagę i pogderasz sobie trochę, a i tak z nim zostaniesz.

Edytowane przez ag87
Czas edycji: 2015-01-27 o 10:26
ag87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-27, 12:42   #178
Elfir
Zakorzenienie

też bym nie sprzątała, gdybym wiedziała, że partner to zrobi za mnie

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-27, 13:10   #179
Dociakowa
Zadomowienie

mike10
skończ już ten wątek bo mi się mózg lasuje. Albo wóz albo przewóz. Na co Ty jeszcze z tym chłopakiem jesteś?

->
76,6....30.07->72,7......65,5kg.. .60
Dociakowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-27, 13:17   #180
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag87 Pokaż wiadomość
Wiesz ta buźka była niepokojąca bo to wyglądało jakbyś była zadowolona, że jak zwykle Cię olał i potraktował jak darmową służącą.
Ja odniosłam wrażenie, ze jest zadowolona, że udało się zrobić kolejny teatr i udowodnić samej sobie po raz enty, że się jest najbardziej biedna ofiarą w okolicy.

Niektórzy tego właśnie potrzebują, to ich uszczęśliwia, żyją pod wezwaniem:
wieczne nieszczęście racz mi dać Panie, a będę szczęśliwa mogąc się użalać i uskarżać sama sobie i wszystkim w około.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości