![]() |
#151 | |
Zadomowienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
Pod tym względem masz rację jak najbardziej. Ale serio myślisz, że większość by zwolniła kobietę w ciąży ? Kurczę, ja to się ostatnio spotykam raczej z sytuacjami, że koleżanki opowiadają o fajnym podejściu pracodawców do ich stanu. O zmniejszeniu obowiązków itd. Ja sama myślę, że chociaż mój szef pewnie zachwycony nie będzie to jakąś tam "troską" mnie otoczy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Wróciłam z wizyty
![]() Jest serduszko i według usg zarodek ma 1.2cm i jest to 7t5d. Czyli trochę musiałam później zajść niż wszystkie aplikacje podają ![]() Termin według miesiączki to 4 wrzesień, ale położna mówiła ze raczej będzie to 10-15 września ![]()
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie wrześniowe mamusie
![]() Przyjmiecie cichą, szarą myszkę do swojego grona? ![]() Właśnie według OM zaczyna 8 tydzień ciązy. ![]() Za tydzień mam wizytę u swojego gina, i określi juz przyblizoną datę porodu ![]() ![]() Na ostatniej wizycie byłam jakoś w 4-5 tygodniu ![]() ![]() Tak bym juz chciała zobaczyc maleństwo na monitorze usg ![]()
#155 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze możesz się przejść do sklepu z używana odzieżą, może Ci sie uda wyhaczyc jakiś fajny materiał ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Witaj ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
To juz całkiem duży dzidziol ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fakt ,ze po 2tyg. zmienil sie kierownik i miala lepiej ![]() * byla to kobieta ,ktora sie starala o dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmiej w SH masz swiadomosc ,ze uzywane i jak ☠☠☠☠☠☠zesz w 90* to nic sie nie stanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Mysza- witamy serdecznie. Coś nam więcej o sobie napiszesz??
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to Cię nawet nie namawiam, bo jakbyś się miała codziennie na niej kłaść z taką świadomością, to lepiej kupić nową ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubieram się w SH i wiem że jakość tych ubrań jest dużo lepsza niż sklepowych, ale nie wyobrażam sobie spać z głową na poduszce zrobionej np. Z używanej pościeli z lumpa. Mam pewne zasady np. Nie kupuję majtek, skarpet, pościeli w SH, choć wiem że są osoby które to kupują.
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
A propo majtek i stanikow. Miałam kolegę w podstawówce . Zawsze się nasmiewal z każdego kto chodził do SH.
Któregoś dnia będąc w SH widziałam jego mamusie buszujaca właśnie w koszu z bielizna.. |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez ania_2019 Czas edycji: 2015-02-02 o 11:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny - co do sytuacji w pracy.
Umowa zlecenie i umowa o dzieło często kończy się zwolnieniem. Przy umowie o pracę na czas określony - nie mogą zwolnić ale mają możliwość nieprzedłużenia umowy jeżeli w dniu końca umowy jesteś wcześniej niż po 3 miesiącu ciąży. Przy tym trzeba liczyć, że jeden miesiąc to 4 tygodnie. Jak masz umowę na czas nieokreślony to nie ma problemu. Nie może zwolnić. Możesz mówić, ale pracodawca musi respektować twoje prawa dopiero jak dostarczysz zaświadczenie. No i ładnie pięknie - ja dziś wróciłam do pracy po zwolnieniu i czuję się masakrycznie, nie chciałam mówić za wcześnie bo bałam się ewentualnego poronienia itp... No ale jak lądowałam co 15 minut na zwracaniu w toalecie no to nie dało się nie powiedzieć. Musisz zobaczyć jak się czujesz. Strasznie się bałam tej rozmowy - mimo tego, że mój szef zawsze nas namawiał no ale to mała firma i żadna jeszcze nie była w ciąży. Na szczęście nie było czego się bać. Jeszcze mówię, że ja zakładałam, że będę długo pracować i będę w pełni sprawna ale jak na razie czuje się kiepsko i może w drugim trymestrze będzie lepiej - szef zaczął się pozytywnie śmiać i powiedział, ze to tylko podobno drugi semestr jest lżejszy... eh No i mam pójść na zwolnienie od razu jak nie dam rady - firma sobie poradzi w razie czego beze mnie i to dziecko jest najważniejsze. Powoli będziemy szukać kogoś na zastępstwo..... |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ,ktore mieszkaja za GRANICA. Jak wyglada u was pierwsza wizyta u poloznej?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Rozeznanie
|
Ja mam wizyte w srode i wyglada to tak mnostwo pytan o choroby w rodzinie o to na co sie samemu chorowalo itp zakladaja karte ciazy choc tutaj to wyglada bardziej jak ksiazka niz karta mierza waza sprawdzaja cisnienie pobieraja krem i mocz na miejscu daja pare form do wypelnienia odnosnie darmowej opieki dentystycznej itp dostaje sie duzo ksiazeczek na temat ciazy i jakies tam probki kremow itp i daja rozpiske odnosnie wizyt i informuja ze dostanie sie list odnosnie daty pierwszego usg przewaznie w ciagu 2 tyg od wiyty z polozna
Edytowane przez ania_2019 Czas edycji: 2015-02-02 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam wizyte jutro (9tc wg.OM) I sie boje. Z tego co czytalam u mnie jest podobnie. A jak z pomoca po urodzeniu dziecka? Czytalam ,ze u mnie przychodzi polozna - zajmuje sie dzieckiem i kaze isc mamie spac na gore. W miedzy czasie sprzata ,gotuje i jak sa inne dzieci to sie nimi opiekuje ![]() Ja mam USG za 2 tygodnie ![]() Edytowane przez truskafffka91 Czas edycji: 2015-02-02 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Tradzić czy blask? Bo ja mama albo dużo albo nic, \ włosy się wzmocniły i musze je pofarbować jestem zaniedbana.
#170 |
Zakorzenienie
|
jestem na umowie o prace i moja kierowniczka która wie, powiedziała że muszę powoiedzieć do 3 miesiąca
#171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tutaj w NL tak jest ![]() ![]() Wiem na pewno ,ze przez tydzien przychodzi polozna i pomaga ![]() Czytalam ,ze przychodzi na 6-8h ![]() Edytowane przez truskafffka91 Czas edycji: 2015-02-02 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz umowę na czas określony czy nieokreślony ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym sie zapytala o podstawe prawna ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Zakaz wypowiadania i rozwiązania umów o pracę dotyczy pracownic zatrudnionych na umowę na czas: nieokreślony, określony, próbny, z wyjątkiem umowy na okres próbny nieprzekraczający jednego miesiąca. Jeśli pracownica zatrudniona jest na podstawie umowy na czas określony lub na czas wykonywania określonej pracy lub na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która to umowa uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Tej zasady nie stosujemy jednak w przypadku umów o pracę zawartych w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy skopiowane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile już miałyście USG ? bo ja już 3 razy ... zastanawiam się czy to nie za często .... jeszcze 6 jestem zapisana do mojego lekarza....
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-02-02 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zadomowienie
|
No to się nie masz o co martwić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#176 |
Raczkowanie
|
ja mam podobnie Cera alba cała zsypana albo ładnie wszystko przygaszone Ogólnie mam cerę tłustą/mieszaną i przed @ zawsze była brzydka! Włosy jakby wzmocnione i gęstsze!
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
aakkzzi
lepiej powiedzieć jak dziewczyny piszą na koniec 3-go miesiąca bo wtedy nikt nie może Cię zwolnić przynajmniej do porodu a później masz zasiłek macierzyński który wypłaca ZUS! |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja byłam 2 razy a zaraz jestem w 12 tygodniu. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.