przezroczysty aparat ortodontyczny - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-10, 22:32   #151
Hortencja
Zadomowienie

Dot.: przezroczysty aparat ortodontyczny

Pewnie zależy od miasta i renomy ortodonty, aczkolwiek myślę że przyajmniej od 2000 zł w górę. Ja w 2009r tyle płaciłam, na dzień dzisiejszy u tego samego lekarza koszt tego aparatu to juz 2600.

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-31, 22:19   #152
AgaJeff
Przyczajenie

Mój przezroczysty aparat z białym drucikiem założony póki co na górę kosztował 3500 zł do tego dochodzą koszty comiesięcznych wizyt.Za 2 tygodnie przypada moja pierwsza wizyta na tzw.podkręcenie drucika.Z moich obserwacji wynika,że aparat jest całkowicie niewidoczny podczas normalnej rozmowy,bez śmiania się,szerokiego uśmiechania.Z odległości 1,5 metra nawet przy uśmiechu nie rzuca się w oczy.Jednak zauważyłam,że pomimo prawidłowej higieny (mycie zębów po każdym posiłku,rano i wieczorem mycie szczoteczką specjalną do aparatów orto.oraz mycie szczoteczką soniczną plus 2 x dziennie czyszczenie zębów i przestrzeni międzyzębowych irygatorem) żółkną gumki.Ale może to też było trochę mojej winy w tym.Bo ortodontka uprzedzała mnie aby nie jeść niczego z curry i kurkumą,oraz darować sobie czerwone wino i soki.A ja wypiłam jakąś nowość z Actimela.Miał być z mango a był dodatek czegoś żółtego i to podbarwiło mi gumki.Ale przy najbliższej wizycie poproszę o ich wymianę na świeże i nowe.Generalnie jestem zadowolona z tego aparatu.Bardzo bałam się założenia,ale teraz mycie weszło mi w nawyk,nic mnie nie boli i jest OK
AgaJeff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-02, 12:41   #153
chwast
Zakorzenienie

A jak z kawa?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-02, 17:30   #154
kalor
Gazela inteligencji

Miałam normalny aparat i gumki wymienia się co wizytę, przypuszczam, że tu jest podobnie nawet jak zżółkną, to niedługo będą świeże i ładne
Stary 2018-04-02, 20:41   #155
chwast
Zakorzenienie

W sumie racja
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-09, 10:44   #156
QuintinExtasy
Przyczajenie

Witajcie w najblizszym czasie mam zamiar założyć aparat ortodontyczny na zęby ale cały czas się zastanawiam jaki bylby najlepszy dla mojej wady zgryzu. Najbardziej zależy mi na wyprostowaniu górnego łuku gdyż golny łuk jest prosty ale nie asymetryczy ale i tak mi to nie przeszkadza. Obecnie na rynku mamy wiele dostępnych aparatów na zęby tradycyjne, samoligaturujące oraz przeźroczyste nakladkowe. Mi bardzo zleży na estetyce i skuteczności aparatu. Może ktoś z was leczyl podobną wadę? Proszę o opienie!!!

wysyłam linka do filmika z moim uzębieniem

https://www.youtube.com/watch?v=cojng0ZV-5I

Cytat:
Napisane przez AgaJeff Pokaż wiadomość
Mój przezroczysty aparat z białym drucikiem założony póki co na górę kosztował 3500 zł do tego dochodzą koszty comiesięcznych wizyt.Za 2 tygodnie przypada moja pierwsza wizyta na tzw.podkręcenie drucika.Z moich obserwacji wynika,że aparat jest całkowicie niewidoczny podczas normalnej rozmowy,bez śmiania się,szerokiego uśmiechania.Z odległości 1,5 metra nawet przy uśmiechu nie rzuca się w oczy.Jednak zauważyłam,że pomimo prawidłowej higieny (mycie zębów po każdym posiłku,rano i wieczorem mycie szczoteczką specjalną do aparatów orto.oraz mycie szczoteczką soniczną plus 2 x dziennie czyszczenie zębów i przestrzeni międzyzębowych irygatorem) żółkną gumki.Ale może to też było trochę mojej winy w tym.Bo ortodontka uprzedzała mnie aby nie jeść niczego z curry i kurkumą,oraz darować sobie czerwone wino i soki.A ja wypiłam jakąś nowość z Actimela.Miał być z mango a był dodatek czegoś żółtego i to podbarwiło mi gumki.Ale przy najbliższej wizycie poproszę o ich wymianę na świeże i nowe.Generalnie jestem zadowolona z tego aparatu.Bardzo bałam się założenia,ale teraz mycie weszło mi w nawyk,nic mnie nie boli i jest OK

Czyli Ty masz założony aparat z kosmetyczny z ligaturami? I jesteś zadowolona? Bo ja też myślę o aparacie kosmetcznym ale samoligaturujacym takim bez gumeczek... i z tego co udało mi się poszukać to koszt takiego aparatu to 3500zł i wówczas wizyty odbywają się co 6 do 8 tygodni... coś mi się wydaje że dużo za niego zapłacilaś
QuintinExtasy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości