|
|
#151 |
|
♥
|
Dot.: Niziutkie Też Są Piękne!!!!
a ja ostatnio sie mierzyłam i urosłam 1 cm juz mam 163 wzrostu
w ciągu niecałych 2 lat urosłam 7 cm i mam nadZieje ze urosne jeszcze do mojego upragnionego wzrostu 165
|
|
|
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam 160cm i to całkiem ładne 160cm hihi
.... tak jak mała czarna zawsze dobrze wygląda tak i niski wzrost jest atrakcyjny i wygląda się kobieco i sexi. pozdro
|
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Prawda jest taka, że lepiej jest być zbyt niskim niż zbyt wysokim. nawet przepiękna dziewczyna, która ma 190 cm wzrostu sporo traci na swym seksapilu. Ja ze swoim 162 nie mam kompleksów, choć czasami przeszkadza to bardzo w tłumie na koncertach
![]() PS. Kto pamięta uroczą Mimi z "Allo Allo" ? 145 cm czystej słodyczy |
|
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam 156cm i wątpię, żebym jeszcze urosła, ale mi to już nie przeszkadza. Parę lat temu to po prostu nie mogłam zaakceptować swojego wzrostu.
A poza tym uważam, że od 164cm wzywż to jest już dla dziewczyny wzrost średni :P
|
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
a ja uwazam ze niski wzrost przeszkadza.. na poczatku "kariery".. kiedy to chce sie znalezc prace po studiach to wydaje mi sie ze osoby np z 156 traktuja dość niepowaznie..
albo wsrod wysokich znajomych..
|
|
#156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#157 |
|
Rozeznanie
|
ja chodzę też do liceum i mam wrażenie że niskie osoby są traktowane niepoważnie Wy w poruwnaniu do mnie i tak jestescie wysokie ja mam tylko 143 cm wzrostu a buty noszę w rozmiarze 33 tragedia bo nigdzie nie moge ich dostac czasami tylko w ryłko .
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pamiętam Mimi TO BYŁA BABKA Z DUŻĄ DAWKĄ POZYTYWNYCH WIBRACJI HIHI |
|
|
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!!! Wątek wspaniały!!!
) ja to kurdupelek jestem:-P 1.53m tragedia:P Ale szczerze mówiąc przestałam się, aż tak tym przejmować od ponad pół roku ehhh czasem, aż milutko być taką malutką istotka ale z zakupami i zwłaszcza z butami u mnie to tragedia Pozdrawiam wszystkie FILIGRANOWE
|
|
|
|
|
#160 |
|
Rozeznanie
|
Jak ja wam zazdroszcze tak bardzo chciałabym być niższa ja mam 182 i niestety problem z kupnem ciuszków straszny
pozdrowionka
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie mialam kompleksow ze jestem niska ( 158 cm )
Juz od przedszkola zawsze bylam najnizsza, ale nie przeszkadzalo mi to Male zawsze moglo stac z przodu hahahNo i male jest slodkie Kolega mi kiedys powiedzial ze male dziewczyny sa takie pocieszne i uwielbia takie kobietki
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawostka
Niskie kobiety i wysocy mężczyźni mają więcej dzieci Wzrost ma znaczenie, jeśli chodzi o liczbę dzieci – wynika z brytyjskiej pracy naukowej, zgodnie z którą prawdopodobieństwo posiadania dużej liczby dzieci jest większe, gdy chodzi o niskie kobiety i wysokich mężczyzn. Dr Daniel Nettle z Open University przeanalizował dane z ankiety, jaką objęto 10,000 osób urodzonych w 1958 r. oraz ustalił powiązania między ich wzrostem i liczbą dzieci posiadanych w 2000 r., gdy badane osoby miały 42 lata. Okazało się, że większe było prawdopodobieństwo posiadania dzieci przez niższe kobiety, natomiast wysocy mężczyźni mieli większe szanse pozostawania w stanie bezdzietnym. Prawdopodobieństwo posiadania dzieci przez kobiety o wzroście 151 – 158 cm było nieco większe niż przez kobiety o średnim wzroście 162 cm. Natomiast mężczyźni średniego wzrostu, 171 cm, i w średnim wieku mieli mniej dzieci niż mężczyźni o wzroście ponad 182 cm. Nettle stwierdził, że z różnicą wzrostu wiązało się mniej niż 1% różnic w sukcesach reprodukcyjnych, jednak czynnik ten, powtarzając się z pokolenia na pokolenie, może stanowić poważną siłę ewolucyjną. „Wygląda na to, że drobne kobiety i wysocy mężczyźni są faworyzowani, jeśli chodzi o ewolucję, nawet we współczesnym społeczeństwie, tak więc nie jest prawdopodobne zniknięcie różnic wzrostu między kobietami i mężczyznami” – uważa dr Nettle. Różnice w sukcesach reprodukcyjnych wydają się wynikać z faktu że ponadprzeciętnie niskim mężczyznom i ponadprzeciętnie wysokim kobietom trudniej jest znaleźć trwałych partnerów. (Źródło: Proceedings of the Royal Society of London 2002;10.1098) |
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
mam 156 cm
i juz sie tym nie przejmuje :P mój TŻ ma 188 cm i jest nam ze sobą świetnie zawsze mozemy się dopasowac gdzie ja nie siegne to on mi sięgnie gdzie on nie wejdzie to ja wejde Maleństwa są przeurocze ![]() ![]()
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
ja juz od roku ani centymerta nie urosłam ale dobrze mi z tymi moimi 164 centymetrami
niskie dzewczynki wygladaja uroczo co innego niski facet :/
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Z facetami to bywa różnie niektórzy niscy są nieźli...wieszzz hehe ja to muszę wyższego mieć
, a raczej każdy jest więc spox! Aczkolwiek wole tych powyżej 1.80 Buziaki! |
|
|
|
|
#167 |
|
Konto usunięte
|
Ja lubię niskich, no ale powyzej 170.. a jak wysoki jest chudy, to sie garbi i wygląda jak rozgotowane spaghetti, chyba, ze wysoki i ładnie zbudowany
Chociaż w sumie głupio mi jak facet może oprzeć swoj łokieć na mojej głowie...
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi nawet w sumie łokieć na wysokości głowy specjalnie nie przeszkadza, tylko czasem to zadzieranie głowy w górę, żeby pogadać ![]() Ale i tak kocham być mała
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
|
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
Nelly Furtado 155cm
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
A wygląda na znacznie wyższą moim zdaniem.
Byłam jej wielką fanką, tylko ostatnia płyta jakoś mnie zniechęciła, to już nie to ![]() Wczoraj ktoś zwrócił mi uwagę na kolejnego plusa bycia małym: w każdym łóżku można się wyspać
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
|
#171 |
|
Wtajemniczenie
|
...
|
|
|
|
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
w każdym łóżku ....nie jest ciasno
hihih
|
|
|
|
|
#173 |
|
Konto usunięte
|
Offtopujac: Ostatnio natrafiłam na jakis wywiad z nia w tv .. boże nie myslałam, że można byc tak no .. specyficznym.
" Ojej to takie super, tam jest ogień!! Ojej a ja sie boje ognia. Czułam sie jak pani ognia!!Bo to jest takie super, bo ja tu jestem gwiazdą hihi" ..... ee wszyscy w domu zdrowi? |
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej dziewczyny,ja również jestem niziutka mam 158
.W sumie bardzo dobrze mi z tym,bo wszędzie mogę się wcisnąć bez problemu .Kiedyś mnie to strasznie gryzło i denerwowało,że jestem taka malutka,ale teraz jestem z tego wprost dumna!.Małe jest do Kochania .
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 167cm. nie wiem czy malutka aż taka malutka to może nie jestem ale napewno nie chciałabym być wyzsza i cieszę się, że mam tyle wzrostu
|
|
|
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
ja mam 160 cm i buciki 37
male jest piekne zgadzam sie chociaz to czasami uciazliwe... :P no i ze spodniami oczywiscie problem, zawsze do kazdych musze doliczac + 15 zl skrocenie i nie moge sie nimi nacieszyc tuz po zakupie... bo musze odniesc do krawcowej i czekac az mi skroci
|
|
|
#177 |
|
BAN stały
|
Hej, czy nie wiecie że małe jest piękne
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
No spodnie niestety
ostatnio chciałam sobie kupić spodnie,to kobitka mnie skierowała na stanowisko z dziecięcymi spodniami
|
|
#179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
juz bym nie poszla do tego sklepu
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

w ciągu niecałych 2 lat urosłam 7 cm

A poza tym uważam, że od 164cm wzywż to jest już dla dziewczyny wzrost średni :P

Buziaki!
juz bym nie poszla do tego sklepu