|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wątek o nieirytującej reklamie bloga i technicznej pomocy blogowej cz.2
No rzeczywiście! Dziękuje bardzo!
|
|
|
|
|
#152 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
A wie ktoś może jak dodać ikonkę do twittera?
|
||
|
|
|
|
#153 |
|
Konto usunięte
|
Proszę bardzo
![]() Jejku, tak blisko, a tak daleko :/ Jak już mi się wydawało, że dobrnę do końca, to nagle problem: http://krolowa-julianna.blogspot.com/ Spójrzcie proszę na te żółte pola pod każdym wpisem i "read more". Nie mam pojęcia, gdzie to edytować, żeby było po polsku I żeby coś zrobić z z tym undefined jako linkiem niby do mojego profilu ![]() (treść jest czysto testowa - do ustawienia szablonu tylko )---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- I jeszcze mi pokazuje same godziny bez dat
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do read more trzeba edytować kod w szablonie. Klikasz w kod aby pojawił się znacznik i potem na klawiaturze ctrl+F, wpisujesz w ramkę wyszukiwania READ MORE i wciskasz enter. Tekst do zmiany powinien być na czarno i zamiast niego wpisujesz co tam sobie chcesz. Żółte tło też zmienia się w kodzie. Znowu ctrl+f i wpisujesz FF6, które musisz zamienić na FFF żeby mieć białe tło. Nie wiem czy cokolwiek zrozumiesz z mojego bełkotu.
|
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozwinęłam wszystko, co się dało. To musi być jakoś inaczej sformułowane. Jedyne co mi się udawało osiągnąć to usunięcie efektów kolorystycznych, w sensie tej czerwieni ![]() Z godziną i datą - też nie to. Mam przeedytowane w tym szablonie całe pole z postami, więc te bloggerowe ustawienia na nie nie działają Szablon jest w sumie ładny, więc muszę się trochę wgłębić w temat ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Z tym read more to chyba podobny problem, jak ZaleszczotekKsiazkowy pisał, że nie może czegoś w kodzie znaleźć. |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam zastosować na moim blogu jakiś darmowy szablon, ale z każdym którego zainstalowałam było coś nie tak, trzeba było grzebać w kodach. To nie na moje nerwy. W efekcie zastosowałam zwykły prosty szablon z Blogger a . Jak na razie tak zostanie.
|
|
|
|
|
#157 |
|
Konto usunięte
|
A ja wylaczylam muzyczke
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To już drobnica. Będę jeszcze nad tym myśleć A jak to działa, jak nie ma udostępnionego całego kodu? On chyba musi być wpisany, żeby coś się pojawiło na blogu?Na razie udało mi się wymyślić jak dodać ikonkę symbolizującą datę, kalendarz znaczy, czyli jestem w połowie drogi do samej daty
|
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś w tym stylu, chociaż nigdy się w to nie zagłębiałam.
|
|
|
|
|
|
#162 |
|
Konto usunięte
|
Moze byc tak ze kod jest na blogu autora, a w paczce tylko odwolanie do niego.
|
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#164 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
Może skoro chcesz zachować muzykę, to zostaw player, ale usuń autoodtwarzanie? Tak, żeby kto ma ochotę, to sobie mógł muzykę puścić, ale żeby nikomu nic nie odtwarzało się automatycznie.
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
Potrzebuje waszej porady.
Zorganizowałam na blogu konkurs. Uważam,ze nagroda jest całkiem fajna, ale chętnych brak Widziałam, ze jedna laska zrobiła konkurs z 2 bidonami i zgłosiła sie masa ludzi... Nie rozumiem. Gdzie można zamieścić info o konkursie, aby sporo osób wzięło udział? Macie dla mnie jakaś radę lub wskazówkę, co złe robię? Opublikowałam info o konkursie na Facebooku i na instagramie oraz w dwóch grupach zamkniętych na fb. |
|
|
|
|
#167 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
Konto usunięte
|
A mi się wydaje, że ten konkurs jest po prostu kiepsko dopasowany. Byłby świetny na blogu fittnesowym, ale na takim misz-maszu, strasznie sobie ograniczasz pule potencjalnych uczestników tak wąską tematyką konkursu.
U mnie majówkowe zdjęcia i opisy |
|
|
|
|
#169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety, nastały słabe czasy dla konkursów, w pracy mamy problemy z rozdaniem ajfonów, bo mimo prostego konkursu i reklam wszędzie zgłaszają się tylko konkursowicze, co dopiero mówić o książkach Jeśli wystarczy dokończyć zdanie to OK, jeśli trzeba zrobić coś więcej - zainteresowanie spada.
|
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za wskazówki. Często pisze o ćwiczeniach Ewy i o jej płytach. Jest duzo wejść na takie wpisy, dlatego nagroda jest o takiej tematyce. Ksiazka kosztuje ponad 30 zł wiec nie wiem czy nagroda jest taka słaba...? Ostatnio był konkurs z kosmetykani o wartości 2 zestawy po ok 45 zł i tez chętnych brak
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
Ja proponuje urządzać takie konkursy na fb -zawsze gromadzą więcej chętnych. Niestety prawda też taka, że kreatywne nie cieszą się popularnością, chyba , że nagroda jest naprawdę wypasiona.
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Kilka/kilkanaście stron temu ktoś podrzucał link do stron promujących konkursy za darmo.
Osobiście uważam, że dobra promocja i rozsądne zadanie/rozsądny regulamin jest kluczem do sukcesu.
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
Pedagog a cos ci wpadło w oko cos co jest nie tak ? Jakies rady ?
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Konkursy kreatywne ogólnie jakoś odstraszają ludzi :P
|
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Osobiście nie lubię konkursów na zasadzie polub, udostępnij itd.
Myślę, że forma zadania konkursowego ogranicza tzn. zadanie skierowane jest stricte do osób, które coś osiągnęły za sprawą Ewy a co z osobami, które chcą zmienić swoje nawyki i są na starcie albo np. nie przepadają za Ewą a chcą się do niej przekonać, spróbować, poznać książkę, bo faktycznie brzmi ciekawie. Bardziej zaciekawiłoby mnie zdanie Mój sposób na udany trening to..., Cenię takie osoby jak np. Ewa Chodakowska za...,
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Świetna nagroda!
Co do muzyki na blogu Na jednym z 'ciekawych' wykładów przeglądałam blogi (wiem nie powinnam!). Weszłam na przypadkowego bloga i nagle na głos włączyła mi się jakaś piosenka |
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie wykładów: wciągnęłam się kiedyś w jakąś grę na komórce, chyba to była Zuma, i coś mi w niej nie wyszło - podskoczyłam na krześle, krzyknęłam z przejęcia i zaczęłam przeklinać pod nosem
Ale jakoś moje dziwactwa nigdy nikogo nie dziwiły, bo tylko się wykładowca z grupą pośmiali ze mnie
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Ja, zupełnie osobiście, mam problem z konkursami, które każą mi cokolwiek udostępniać: nieważne czy stronę czy pojedyńczy wpis o konkursie. Nie mam problemu z tym, by stronę, post, zdjęcie polubić, ale jakoś tak mam, że dbam o to by na mojej fejsbukowej tablicy nie było spamu, a takie udostępniania to czysty spam.
Prawdą jest też, że jeśli jakiś konkurs mnie do polubienia strony zobowiąże to - jeśli od początku nie byłam tą stroną zainteresowania - i tak po konkursie się jej z ulubionych pozbędę. Myślę, że takie konkursowe udostępniania/polubienia napędzają chwilowe zainteresowanie, ale na dłuższą metę jeśli kogoś Twoja strona nie interesuje, to konkurs tego nie zmieni. W przypadku tego konkursu zgadzam się z szarri - myślę, że wymagań było zbyt dużo w stosunku do wartości nagrody. Może następny razem warto konkurs trochę uprościć - może kosztem udostępnień, ale za to w zamian za większe zainteresowanie. Poza tym nie mogę wziąć w nim udziału, bo ja jestem jedną z tych osób, które gardzą wysiłkiem fizycznym i uważam, że istnieje tylko jeden powód ku temu, żeby człowiek biegał i jest to ta sytuacja, kiedy ktoś go goni
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

I żeby coś zrobić z z tym undefined jako linkiem niby do mojego profilu 
)

Rozwinęłam wszystko, co się dało. To musi być jakoś inaczej sformułowane. Jedyne co mi się udawało osiągnąć to usunięcie efektów kolorystycznych, w sensie tej czerwieni 

Ale jakoś moje dziwactwa nigdy nikogo nie dziwiły, bo tylko się wykładowca z grupą pośmiali ze mnie