![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)
Cytat:
Mogg w końcu się doczekałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Escorpio sroda dzien loda :p
#153 |
Zadomowienie
|
![]() |
#154 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
Chciałam Was prosić o poradę w sprawie wyboru kamerzysty. Czy decydujecie się w ogóle na kamerzystę? Jeśli tak, to kogo polecacie w normalnej cenie? My stwierdziliśmy, że wybierzemy lepszego fotografa kosztem słabszego video, ale jak zrobiłam krótki przegląd, to ceny za video mnie powaliły. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,spotkałyście się może z tym że ksiądz do spisywania protokołu chciał wasze świadectwa szkolne? :O z oceną z religii,i was przepytywał?.. Dziewczyny na stronie na fb suknie ślubne poruszyły taki temat i jestem ciekawa czy u nas w Kielcach też coś podobnego praktykują....
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
ProStudio Creative Video Agency, z tańszych np.Patryk Barwinek;p Wideocentrum Edytowane przez Arcykicia Czas edycji: 2015-04-21 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Osobiście uważam, ze kamerzysta to niepotrzebny wydatek. Kosztuje kilka tys. a i tak kasetę obejrzy się 2-3 razy w życiu. W aparatach cyfrowych jest możliwość nagrywania, więc można kogoś poprosić o nagranie 1 tańca, kilku minut tańców, może oczepiny i po sprawie. Są proste programy po obróbki nagrań - można samodzielnie połączyć spójnie fragmenty, dodać muzykę i np. na rocznicę ślubu zaprezentować swojemu mężowi kilkuminutowy filmik.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#158 |
Przyczajenie
|
Odkrylyscie Ameryke ze wujek zdzisiu albo ciocia tosia moze nagrywac i wyjdzie wspaniale ... moze rowniez kuzyn tomasz zrobic wspaniale zdjecia swoim nowiuskim aparatem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Przyczajenie
|
My właśnie mieliśmy takie samo zdanie, do czasu jak obejrzeliśmy kasetę ze ślubu rodziców i zobaczyliśmy jak się wszyscy pozmieniali przez 25 lat no i jest to super pamiątka, np. po Dziadkach.
Ale właśnie, podobnie jak dla Was, dla nas zdjęcia są ważniejsze, więc myślałam, że znajdziemy jakiegoś kamerzystę w rozsądnej cenie, tylko w celu posiadania tej pamiątki video. Póki co trochę mnie przerażają kwoty 4-5 tys. i tyle na pewno nie damy. No nic szukamy dalej ![]() Dzięki za wskazówki, gdyby przyszło Wam coś jeszcze do głowy, to polecajcie. Pozdrawiam
#160 |
Przyczajenie
|
Na 1 stronie wątku są wypisani sprawdź sobie
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja słyszałam kilka takich historii, że znajomy miał robić zdjęcia na ślubie za symboliczną opłatą i oddał swoje selfiaczki z łazienki zamiast zdjęć na weselu.. a kolejny znów tak się uwija z obrobieniem zdjęć, że po 6 latach od wesela para młoda jeszcze ich na oczy nie widziała.. jednak podziękowałabym za korzystanie z usług cioci, wujka, kuzyna itp. Oni są zaproszeni na wesele po to, żeby się bawić a nie latać z kamerką czy aparatem za młodymi..
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
O tak mahoniowa ma racje rodzina jesli chce niech robi fotki ale sila rzeczy ridzina skupia sie na czym innym a profesjonalny fotograf na czym innym.
bez fotografa tragedia, video to mily dodatek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#164 | ||||
Zakorzenienie
|
Co????
![]() Cytat:
Moja siostra zawsze tak jak Ty twierdziła, ale po ślubie jest szczęśliwa, że kamerzysta jednak był (miała takiego za 1000zł, mogę dać Ci na niego namiary, jeśli chcesz tylko kamerzystę, żeby był i obrobił Ci materiał). Miała fotografa za 2500zł (chciała tego droższego) i o ile zdjęcia z pleneru i ślubu są piękne, to niestety ale te z wesela, na których goście tańczą już takie nie są. Siostra sama zauważyła, że na filmie wszyscy wyglądali jakoś szczuplej ![]() I o dziwo moja mama, wielka przeciwniczka kamery na weselu przekonała się, że na filmie lepiej się wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj u Adriana, w końcu się do niego umówiłam ![]() ![]() Edytowane przez Escorpio Czas edycji: 2015-04-21 o 22:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
ja tak samo wzięłam film na pamiątkę, z wesela nie pamiętałam bardzo wielu rzeczy!! a także zobaczyłam np co robili inni gdy ja musiałam cały czas tanczyć z gośćmi
![]() od 7 miesięcy co jakiś czas sobie oglądam film ![]() moj kamerzysta dał nam 4 komplety filmów dvd i 1 na blue ray wyszło nas to 1500
#167 |
Przyczajenie
|
Dzięki za wszystkie porady.
3rano mają przecudne filmy! bardzo nam się podobają, ale właśnie chcieliśmy coś troszkę tańszego bo nasz fotograf kosztuje ok. 3,5 tys. Przejrzałam sobie też wszystkich kamerzystów z 1 strony, napisałam do kilku i z takich bardziej przyziemnych, to uważam że fajne filmy mają Wideocentrum i Clamar Media. Miałyście może kiedyś z nimi do czynienia? ![]() @mikonada - czy mogę Cię prosić o namiary na Waszego kamerzystę?
#168 |
Zadomowienie
|
Rany dziewczynycnie nadazam za wami.Przez to zaprwszanie gosci nie mam w ogole czasu na wizaz.Co do stolu wiejskiego to wlascicielka sali stwierdzila ze miala kilkw nieprzyjmnych sytuacji gdy byl stol z zewnatrz bo np.polowa wyrobow nie nadawala sie do podania bo byla zle przewieziona.Powiedziala tez ze ona jest odpowiedzialna za to czy te wyroby beda w porzadku i tu musze sie z nia zgodzic bo gdyby sie ktos zatrul to ona bedzie miala na glowie Sanepid a nie ja.Co innego jesli sama organizowalabym wesele.Wtedy ja jestem odpowiedzialna za wszystko.Napiszemy do niej @ pod koniec tygodnia z nasza propozycja stolu wiejskiego i poprosimy o wycene.
#169 |
Zakorzenienie
|
Moi znajomi mieli film z Wideocentrum. Byliśmy sie u nich pytać o film i oni cenę mają uzależnioną od tzw. bloków/miksów trwających do 5min (tyle co piosenka). Oczywiście im więcej tych bloków to film ciekawszy. Z tego co pamietam 4bloki - 1900zl a 8bloków-3500zl. I nie pamietam czy jedna czy dwie osoby kręcą. No i poza blokami materiał jest "naturalny" czyli bez podkładu muzycznego, tylko skrócony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
całe szczęście, że jestem tu na forum i dziewczyny mnie przekonały swoimi argumentami. jakiś czas później rozmawiałam z osobą z rodziny która o (amatorskie) nagrywanie poprosiła swojego kolege. do tej pory nie widzieli ani jednego filmiku... i bardzo żałują że nie mieli kamerzysty. to mnie tylko utwierdziło w decyzji. Ja i teżet nie lubimy sie oglądać na płytach z wesel, ale to bedzie pamiątka i będzie sie z czego pośmiać za kilka lat ze łzami w oczach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Jestem zdania, że lepiej mieć tą kamere niż nie..Ten film zawsze zostanie jako pamiątka, ale jednak bedzie. Jakbym później miała pół życia żałować, że nie wziełam kamery to wole odżalować teraz to 1500 zł. Wiem, że dla niektórych licza sie koszta, ale można różne oferty znaleźć..
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Rozumiem wasze argumenty, ale san_tat chciała opinii odnośnie kamerzysty na ślubie, więc napisałam swoją opinie. Arcykicia nie używaj sformułowań typu "odkrywacie Amerykę", ponieważ to nic nie wnosi do dyskusji, a ma wydźwięk negatywny.
Escorpio piszesz, że niepotrzebne wydatki to: auto do ślubu, wszelkiego rodzaju stoły, barman i fontanna czekoladowa. Zgadzam się całkowicie tylko, że dla mnie jest nim również: kamerzysta, przyozdobienie kościoła czy winietki. Wolę tę pieniądze przeznaczyć na podróż. Jeśli kogoś stać lub nie wyobraża sobie ślubu bez tego to nie mam nic przeciwko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez domick Czas edycji: 2015-04-22 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
dziewczyny zamawiała któraś z Was buty ( albo cokolwiek) na DeeZee.pl ?
zauroczyły mnie te buciki i kuszą http://deezee.pl/obuwie_damskie/meli...nk_wedges.html
![]() Edytowane przez ZakochanaZabka Czas edycji: 2015-04-22 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zależy jakie kto ma paznokcie. Barzdo łatwo jest przepiłować płytkę ale jeśli jest dobra kosmetyczka to nic takiego nie zrobi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- I widzę, że tydzień przed Tobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.