|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Esor fakt faktem zarabia dużo lepiej niż by zarabiał w PL bo tam w równo 3 tyg zarobi tyle co w Pl w 3 miesiące...gdyby dostawali to co powinni- czyli dodatek za nocki, dodatek za nadgodziny i za pracę w sobotę to byłoby na prawdę super...tyle że Polak Polaka na wszystkim musi oskubać więc jest jak jest...ale przynajmniej mamy rodzinne z NL, zwrot podatku+ rozłąkowe więc jakoś sobie radzimy...A system 3/3 jest super bo jak przyjeżdża do domu to jedziemy to tu to tam i 24na dobę razem...nie licząc jakiś wyjść typu zakupy, kościół czy do lekarza...
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam jeszcze na all usztywniane gąbką...z tych na początku jakoś 21.90 czy coś tak...na pewno poniżej 25 zł...
|
|
|
|
#154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiałam przy rożku czy zwykły, czy z usztywnieniem. Bo różne mamy różnie mi doradzały, każda wolała inaczej
![]() Cytat:
![]() A zdrówka to wszystkim tu ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Ja mam kombinezony zimowe (z rękawiczkami i pełnymi stopami) i na to tez gruby koc, który zakupię. Liczę że starczy..
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra...takie ciemno a ja jutro pójdę na mksa na 17.55...a powrót z dołu z buta...super spacerek...
|
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie tak sie teraz zastanawiamy, jak nam to wyszło, czy to może takie dziecko nam sie udało? Raz jak była na weselu, to nawet wytrzymała do 21- ej!No szok normalnie.
We wrześniu tego roku jak miała 6 urodziny, jak było już po 19ej, powiedziała prosto z mostu, że goście jak sobie chcą, mogą zostać, mogą jechać, ale ona idzie spać i padła jak mucha. Na początku ciąży jak miałam te napady senności, zasypiała ze mną po południu, wstawałyśmy o 16- 17ej, jak mąż wracał z pracy i po 19ej znowu szła spać. Nie obczajam własnego dziecka , ale nie powiem, jest nam to na rękę .
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam 2 rożki, jeden dostaliśmy, drugi kupiłam, i nie wiem poco, bo jeden leży nowy nieużywany, a drugi użyłam raz do zawinięcia małej, ale jakoś mi one nie podchodziły. Używałam ich czasem jako podkładki pod małą jak np. leżała na brzuszku albo do wózka. Córkę przykrywałam kocykiem, u nas żaden śpiwór by się nie sprawdził, bo ona z zimnolubnych jest. Jak tylko była przykryta, budziła się, teraz tak samo. Oczywiście na początku żadnych poduszek, tylko prosto na materacu z takim klinem pod spodem, żeby był lekki kąt.
Kupiliśmy jej przed porodem pościel, ale długo nie była używana, dopiero potem. Wydaje mi się, że dużo zależy od dziecka, mojej siostry dzieci zawsze były opatulone w koce, rożki i jeszcze przykryte i tak im pasowało, wtedy nie płakały, tylko dobrze spały. to nie zawsze widzimisię rodziców. Rodzice sobie planują, że dziecko będzie leżało np. w rożku czy śpiworku, bo tak im się wydaje, że jest wygodniej a dziecko nie płacze i śpi dobrze np. tylko pod kocykiem- to tylko taki przykład oczywiście. |
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Witam się na nowym wątku
także głowa do góry . Co do pokoiku to może co poniektóre dziewczyny które widziały w jakim jest stanie uwaga ! za dwa dni malujemy i zamawiamy szafę
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z basenu
ale relaks Esor doświadczone mamy niech mnie poprawią, ale czytałam żeby przy karmieniu nie otulać itd tylko normalnie w ubranku bo dziecko jedząc zużywa bardzo dużo energii i będzie się pociło ono się bardzo męczy ja biedactwo obyś wydobrzała szybko Minky są droższe te rożki, ale są dwustronne to raz, dwa na zimę stawiam na cieplejsze właśnie niż te zwykłe, ale to wiecie każdy uważa inaczej jutro przyjdzie moja paczucha z allegro z firmowymi ubrankami za grosze dla Matiego
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
Po tylu latach zapomnieliśmy
Z tego co wiem, to mojej koleżanki córeczki mają tak samo jak moja |
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możliwe, że tak jest, dzieci przy jedzeniu pocą się i są bardzo zgrzane- i od ciepła mamy i od wysiłku przy jedzeniu. Ja np. nie lubiłam karmić trzymając dziecko na jakichś usztywnianych rożkach czy poduszkach, jak mi sugerowano, było mi niewygodnie, ja po prostu musiałam małą czuć na ręku i oczywiście w niczym nie opatuloną. Ale to wszystko kwestia wygody mamy i upodobań maluszka, trzeba spróbować i wybrać tak, jak jest nam najwygodniej. Ja właśnie waham się miedzy kocykiem minky a takich puchaczem, bo mam trzy cienkie polarowe po córce ( biały nexta tłoczony w króliczki, niebieski w lokomotywki i zielony w małpki). Wystarczy na pewno tych kocyków, ale jeden nowy bym chciała mieć. |
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
ja odkupiłam od jednej mamusi poprostu większą ilość rzeczy
ale cena nieporównywalna bo w smyku ostatnio za 2 pary dresków zapłaciłam 90 zł, a tu będę miała za tyle samo ponad 25 różnych rzeczy więc polecam Wam warto szukac i używanych wiadomo że ile to mogło być używane no chwila a nowe również pierzemy więc ja mam tak pół na pół ubranek trochę nowych trochę używanych
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno dostanę z takich miejsc po w prezencie. No mam kilka nowych bodziaków i jakiś tam sweterek z Lidla Resztę nabyłam w szmateksie. Idę ostatniego dnia przed dostawą, wtedy mam 19zł / kg i nabywam cudne markowe rzeczy, często jeszcze z metką, nówki.Hm popatrzę jeszcze na all, ale kiedyś jak patrzyłam, to wliczając przesyłkę, to jednak taniej mam w swoim osiedlowym sh.
|
|
#166 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już III część naszego wątku!
Cytat:
Julki pozazdrościć i życzyć by drugie było rownież bezproblemowe ja z mężem wierzymy ze synek bedzie lepszy i nam zrekompensuje moje 16 mies nieprzespane noce, czujny sen i długotrwałe usypianie. Ale tez dziękuje córeczce za to ze sprawiła ze jestem osoba bardzo cierpliwa
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wszyscy chorzy wiec to raczej nie basen bo na basen juz długo chodzę. Tylko rano mnie cos brało i niepotrzebnie poszłam jak czułam ze cos jest na rzeczy :/ niestety jak sie czuje początki to trzeba podnkoldre i tyle a nie wojowac świat jak ja ;/ Najgorsze ze do pracy powinnam iść ale czuje sie fatalnie.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się markowe trafiły Next itd kobieta mieszkała w Anglii w tym czasie jak synek miał kilka miesięcy ale ciemno już
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki kochana masz racje. wlasnie szprycuje sie czosnkiem i cebula i pewnie niedługo pójdę spac.. A jak rano będzie złe to trudno - Lila najważniejsza, praca nie zając..Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Ech wróciłam z odwiedzin, co ja się nawkur... to moje. I u brata, i u babci (gdzie wujek z moim ojcem mnie wyprowadzali z równowagi). Ogólnie wychodzi na to,że wszyscy mają rację,że trzeba dzieciom dawać słodycze,że one nie psują zębów, że jak dziecko wożę tyłem to będę mieć je na sumieniu, bo na zachodzie testy są przekupione i tylem jest niebezpiecznie.
No ogólnie, do kitu matka ze mnie i na g... się znam...
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też z tych co uważają, że jeszcze się napracujemy w życiu. Miej to gdzieś, zdrowie ważniejsze
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to się nie znasz? a kto mi doradza i dziewczynom tutaj a to o badaniach, certyfikatach, a to o żywieniu, nawet rożkach i śpiworkach ostatnio wkurzenie rozumiem ale oddychaj spokojnie i tak wiesz że robisz dobrze
|
|
#173 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
E daj spokoj Motylku Szkoda tracić nerwow, choc wiem ze łatwo mowic. Typowa mentalność Polaków niestety w ogole mnie nie "dziwią" teksty Twojej rodziny, u mnie tez wszyscy wiedza wszystko najlepiej, szczegolnie mama, a z noworodkiem miała ostatnio do czynienia 22.5 roku temu.
|
|
#174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tyłem jest niebezpiecznie, ale niemowlaki właśnie tyłem się wozi? ciekawe czemu? ![]() mam ubranka dla małej od siostry, tż się tylko spytał, gdzie mam zamiar to trzymać - serio sama nie wiem, ale najpierw muszę przejrzeć co tam jest
|
||
|
|
|
#175 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() szkoda nerwów na nich i to gadanie ja juz po "nalocie siostry" ![]() mam całe mieszkanie obklejne w czekoladzie ( po mufinkach ) i stosy w kuchni do zmywania - zmywarka juz chodzi ![]() chyba sesja sie udala, ale moja modelka wysiedziala 3 minuty bez marudzenia a teraz leze bo nie mam siły nawet wstac ![]()
|
|
#178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedny ten Twój Tż, ale powiedz, że każda kobietka duża czy mała musi mieć duży wybór ubranek Cytat:
z tych mądrych rad i uwag to moja mama mnie pytała czemu ja mam usg na każdej wizycie i po co badania prenatalne skoro kiedyś sie tego nie robiło to teraz pojąć nie może po co to...za jej czasów kobieta nawet rzadko do lekarza chodziła w ciąży no ona akurat chodziła, ale wiecie jak to było 30 lat temu także pojęcie niektórych osób o tym co jest teraz jest żadne jak mówiła jak rodził się mój brat to nie wiem czy śmiać się czy płakać... lekarz żeby pomóc jej naciskał łokciem na brzuch żeby maluch szybciej wyszedł
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Kaaasi na nieszczęście do tej pory są lekarze i położne, które tą metodę stosują :/ i niektóre kobiety nawet ją chwalą, że dzięki niej urodziły. A co do usg, to czytałam książke lekarza, który jako jeden z pierwszych w pl miał dostęp do usg i jak na początku nie wiedzieli co tam mogą zobaczyć, co jest normą a co nie. To w pl dość nowy wynalazek ;-)
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci śpią. Leze w salonie i szukam czegoś w tv...M od dzisiaj na nockę wiec niedługo pójdzie się przespać...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

No 3 miechy z życia wyjęte i leżenie krzyżem jak padlina 

oby jak najlepsze samopoczucie Ci dopisywało i odzywaj sie chociaz raz na jakis czas 

No nic najwyżej go bede uzywac jak kocyka. Albo dokupie jakas tasiemkę osobno i bede dowiazywac mała?