![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Mała fajnie by było gdyby się nauczyła..najgorsze ze u nas zaraz teściowa ze jak spać nie chce to di niej ja dać..a ja wytrzymam jeczenie, niech się uczy sama zasypiać
![]() ![]()
![]() |
#152 | ||
Zadomowienie
|
OMG!!
Wrociliśmy od pediatry (swoją droga fajna starsza babka i to jeszcze pod domem ![]() W dniu wypisu ważył 3250g, a dzisiaj, 17 dni później waży... 4400g! Przybrał na moim mleku 1150g w 17 dni!! ![]() ![]() ![]() Aha, pediatra mówiła też, ze prawdopodobnie te jego kolki to od obżarstwa były, także mam jeść co chcę ![]() Teraz tylko módlcie się, żeby mleczarnia nadażała z produkcją ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kupię i spróbuję, myśle że przyda mu sie wsparcie w jelitach przy takiej ilości żarcia do przerobienia ![]()
![]() |
![]() |
#153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na początku jadł po 120ml a teraz je 90 ![]() Fryteczko Twój syn goni mojego ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
My wlasnie po drzemce popoludniowej
![]() ![]() ![]() Bylismy dzis na szczepieniu na rota- szczepionka do picia wiec bez placzu ![]() Tosia zdrowka dla malej ![]() I dla synka ktosiula ![]() Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyliczyłam, że w ciągu doby pożera +800ml. Chciałam dziś coś odciągnąc zapasu na noc ale ny dy rydy ![]()
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
A my zważyliśmy małą najpierw w koszu na pranie na wadze kuchennej i wyszło 4710 g a później mąż wlazł z Nią na łazienkową i wyszło też, że waży 4700 g. Od dnia wyjścia ze szpitala 1360 g w 6 tygodni. Nie za mało?? Ostatnio Ją ważyliśmy 5 listopada czyli 2 tygodnie temu i od tamtej pory przybrała tylko 284 g :/ Nie mało jak na 2 tygodnie
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Pasztetnik a Ty w ogóle wychodzisz gdzieś? Czy tak siedzisz i tylko się doicie? ![]()
![]() |
#157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://parenting.pl/portal/prawidlowa-waga-niemowlaka Noo, dzis bylam np. u pediatry pod domem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie dziwię Ci się, że jesteś zmęczona ![]() A się wkurzyłam dzisiaj. Teść wziął na spacer małą i fajnie, bo miałam czas ogarnąć chatę, ale rozpakowuję już małą z gondoli a tam na kocu oponki. W reklamówce, ale reklamówka tłusta grrrrrr.... no gdzie na koc kłaść tłuste eh
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Passztetnik współczuje Ci niesamowicie..a to ja myślałam, że ciągle cyc..ale moja ma codziennie jedna drzemke taka ok 2 godzinną, i nierazz i drugą też..dziś coś marny dzień..co uśnie i do łożeczka to co chwila się budzi a widać, że śpiąca..
![]() |
#160 |
Wtajemniczenie
|
Ktosiula jestem z małą sama na malej salce. Ona jest w tym wózku jak na położniczym a ja mam normalne szpitalne lóżko z pościelą, szafkę przy łóżku i taką większą szafkę stojącą na moje rzeczy.
Z minusów jest zakaz jedzenia na sali, toaleta i prysznic na korytarzu i przeszklone ściany. Tylko jedną ścianę mam zwykłą. Na drugiej jest okno a pozostałe całe przeszklone. Zdrowia dla synka i nie dajcie się zarazić! Pasztetnik a lekarka mówiła że ok takie duże przybieranie?
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle mi położna powiedziała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
Była u mnie położna, pocieszyła mnie że skoro nie ma bakterii w moczu to z nerkami ok, a podwyższone pH moze byc od tego że jest na cycu tylko. Trochę uwierzyłam albo chce wierzyć
![]()
![]() |
![]() |
#163 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas od wczoraj juz tylko nietety butelka, bo żre tyle, że na cycanie między odciąganiem nie ma czasu. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#164 | |||
Zakorzenienie
|
TOSIA zdrowia dla Malutkiej!!!
KTOSIULA zdrowia dla synka!!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ***** A my PO WAŻENIU ![]() ![]() I teraz ważymy 4300 ![]() Wielki sukces, zważywszy że ostatnie 2 tygodnie przed dokarmianiem to tylko 150 g na plusie!! Wciąż poza siatką, ale mamy jeden kroczek do 3-go centyla ;-) Laski, tu jest fajny kalkulator centyli: http://siatkicentylowe.edziecko.pl/ Sprawdź sobie Gabusię, Mała ![]()
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Pozdrawiamy kibicujące Ciocie
![]() ![]()
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena srednio butle chce;/ a ja nie mam laktatora..musze ogarnac ![]()
![]() |
![]() |
#167 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#168 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj tak wietrznie u Nas ze nie bylo spacerku :/ za to ubralam młodego jak na wyjście i siedziałam z nim ponad godzinę przy otwartych oknach. Może jutro wreszcie wyjdziemy ... Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#169 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A Twój nastrój jest jak najbardziej zrozumiały, mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciąża mnie niemal zmusiła do nauczenia się jazdy samochodem i się cieszę, że w końcu się przełamałam - teraz bez samochodu jak bez ręki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-11-19 o 17:27 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Wtajemniczenie
|
Dziś Wiktor taka marudka i tyle posta pisała, że już nowe wieści nadeszły
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Wtajemniczenie
|
Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
Wow!!!!!! Super sówka ![]() ![]()
![]() Edytowane przez krolewna1986 Czas edycji: 2015-11-19 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Wtajemniczenie
|
PASZTETNIK ale Ci sie głodomor trafil :O ale super ze apetycik dopisuje
![]() MALA swietny sposob na wazenie ![]() OLIATH super ze tak mu sie przytylo ,dziecko tyje to wszyscy szczesliwi ![]() My ciężko z czasem , brakuje mi go i wszystkie swoje zajecia przyśpieszam jak sie da myje sie minute, jem 2 minuty ![]() ![]() Na wadze ciagle +7kg a latam jak szalona , nie moge w miejscu siedziec bo jak sie poloze na chwile to zaraz mysle ze trzeba zrobic pranie albo mogla bym przetrzec lazienke... W poniedzialek znalazlam chwile i zrobilam sobie prostowanie keratynowe i efekt super kocham moje nowe wlosy ![]() ![]() ![]() Bylysmy dzis na bioderkach i wszystko ok. Dziewczyny moja Nel ma ciagle krosty na pupie od odparzenia zminialam chusteczki juz chyba na wszystkie nawet sama woda i waciki kremik zmienilam i jakies lekka poprawa byla ale bez szalu , mysle czy nie od pampersa ale to by chyba bylo wszedzie a nie tak przy rowku tylko.. zakupilam juz dzisiaj dade zobaczymy. Wogole ta moja Nelka strasznie wrazliwa jest buzie znowu jej wysypalo jak jej sie uleje i od razu nie przetre mokra chusteczka to zaraz potowki. No wlasnie szyjke jej przecieram chusteczkami i nie ma kropek jak na tylku.
![]() |
#173 | ||||
po drugiej stronie szafy
|
No, jesteśmy po szczepieniu, na razie ok, oczywiście popłakała się konkretnie
![]() Poza tym mamy skierowanie do Poradni Chirurgii Dziecięcej żeby obejrzeć naczyniaka, którego młoda ma na pośladku - jest on co prawda tak śliczny, że aż żal się go pozbywać ![]() No i mamy nakaz kombinowania żeby młoda patrzyła w lewo, bo grozi jej przykurcz i odkształcenie czaszki, non stop w prawo patrzy, najprawdopodobniej w brzuchu była tak ułożona i tak jej zostało że woli w prawo. Wysypką mamy się nie przejmować, przemywać i tyle. Usłyszałam "pani kochana, żeby wszystkie dzieci miały tylko takie wysypki!" ![]() Mamy już 62cm (mnie się wydaje że mniej, ale co się będę z centymetrem położnej kłócić ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja na taki związek nie narzekam, to lubemu bardziej taki stan rzeczy ciąży, a teraz to w ogóle, nie wiem czy będzie skype wyłączał jak pojedzie do pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF FFFFFF... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Mała, przyszedł kocyk, ach i och jaki fajoooooooooowy ![]() ![]() ![]()
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-11-19 o 18:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam próbki kremu hippa na odpsrzenia i jest poprawa
![]() ![]() Elve moja z kolei w lewo najchętniej patrzy:/
![]() |
#175 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja już zmieniłam stronę w łóżeczku i wszystkie rzeczy przełożyłam tak, żeby patrzyła w lewo, ale uprzedzono mnie, że to potrwa i że będzie wymagało mnóstwo cierpliwości, bo młodej jest po prostu wygodniej na prawym boku i będzie o leżenie na tym boku walczyć.
![]() |
#176 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Dzieci spia ale Nel zasnela na mamusi i mi szkoda wstac tak kocham jak na mnie spi ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
Dzieci spia ale Nel zasnela na mamusi i mi szkoda wstac tak kocham jak na mnie spi
![]()
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
Hej laseczki, witam się na odchowalni
![]() U nas ok, mała łapie już właściwe pory jedzenia i można coś w domu ogarnąć. Niestety nad ranem muszę ją brać do łóżka bo nie daje rady- nie mam siły - jej inaczej uśpić a sama padam na pysk, mam nadzieję, że się nie przyzwyczai i nie wpłynie to na jej kręgosłup. Jutro idziemy na pierwszą wizytę u pediatry, jestem ciekawa ile waży. Też pojawia się u niej co jakiś czas odparzenie - myślę, że to od Pampersów, są do kitu, szybko mokre, cienkie - wykończymy je i chyba nie wrócimy- wolimy Happy i te z Rossmanna. I też jakiś krostek dostała na skroniach:/ Mnie coś gardło pobolewa :/ Co można brać? Doradźcie proszę! Pasztetnik koniecznie idź do poradni laktacyjnej! Wykończysz się dziewczyno. Ja miałam to samo, mała cycała, potem ściąganie, potem mm a ja byłam jak zombi, do tego ciągłe mycie, wyparzanie butli itp. no co prawda mała przybrała, ale poszłam do poradni i babka kazała wszystko odstawić i wytrwale karmić piersią i co? inne życie! mała po tygodniu też ładnie przybrała a u mnie wszystko się uregulowało. Wiem, że jest poczucie, że dziecko się nie najada, bo płacze, ale zobaczysz, że się przyzwyczai, ale tak było u mnie, musisz iść i skonsultować swoją sytuację, bo myślę, że za dużo jedzenia to też nie dobrze. Mnie wkurza, że ciężko mi uśpić Amelkę a Tż przychodzi trochę polula a ona kima :P I się czuje, że jest Panem Wszechświata a ja sobie nie radzę...GRRRRRRRRRR ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Padłam ![]() ![]() ![]() https://www.facebook.com/KocikySmejko/
![]() |
![]() |
#180 | |
po drugiej stronie szafy
|
Hrabiowska skóra ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.