|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Mała fajnie by było gdyby się nauczyła..najgorsze ze u nas zaraz teściowa ze jak spać nie chce to di niej ja dać..a ja wytrzymam jeczenie, niech się uczy sama zasypiać
wczoraj niestety tyko cyc pomógł ale potrafiła trochę wylezec
|
|
#152 | ||
|
Zadomowienie
|
OMG!!
Wrociliśmy od pediatry (swoją droga fajna starsza babka i to jeszcze pod domem ) i wiecie ile Maks przybrał?W dniu wypisu ważył 3250g, a dzisiaj, 17 dni później waży... 4400g! Przybrał na moim mleku 1150g w 17 dni!! No normalnie masakra, nic dziwnego że tak mnie doi; pediatra i pigula byly w szoku, dwa razy go ważyly, jeszcze sprawdzaly na koniec wage odważnikami czy sie nie popsuła A nie widać po nim żeby był jakis tucznik, tylko jakis taki wielki i ciężki się robi, już myslalam ze to ze zmęczenia jego cieżar tak mnie zaczał przytłaczać a to serio jego waga.Aha, pediatra mówiła też, ze prawdopodobnie te jego kolki to od obżarstwa były, także mam jeść co chcę Teraz tylko módlcie się, żeby mleczarnia nadażała z produkcją Cytat:
Cytat:
Kupię i spróbuję, myśle że przyda mu sie wsparcie w jelitach przy takiej ilości żarcia do przerobienia
|
|
|
#153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a myślałam że Mój taki zarlok ale.troche przystopowal Na początku jadł po 120ml a teraz je 90 Fryteczko Twój syn goni mojego Mój ponad 5kg waży ale pewnie w takim tempie to szybko jego przegoni Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
My wlasnie po drzemce popoludniowej
maly dojada z cyca jeszcze przez sen dzis poki co tylko raz dokarmialam mm i mam nadzieje ze juz nie bede musiala bo w sumie mam troche mleczka odciagnietego jakby z cyca braklo Bylismy dzis na szczepieniu na rota- szczepionka do picia wiec bez placzu Tosia zdrowka dla malej ![]() I dla synka ktosiula ![]() Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyliczyłam, że w ciągu doby pożera +800ml. Chciałam dziś coś odciągnąc zapasu na noc ale ny dy rydy
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
A my zważyliśmy małą najpierw w koszu na pranie na wadze kuchennej i wyszło 4710 g a później mąż wlazł z Nią na łazienkową i wyszło też, że waży 4700 g. Od dnia wyjścia ze szpitala 1360 g w 6 tygodni. Nie za mało?? Ostatnio Ją ważyliśmy 5 listopada czyli 2 tygodnie temu i od tamtej pory przybrała tylko 284 g :/ Nie mało jak na 2 tygodnie
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Pasztetnik a Ty w ogóle wychodzisz gdzieś? Czy tak siedzisz i tylko się doicie?
|
|
#157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://parenting.pl/portal/prawidlowa-waga-niemowlaka Noo, dzis bylam np. u pediatry pod domem Przedwczoraj na spacerze z wczoraj nigdzie tak bylam wykonczona ze pojscie do kibla bylo dla mnie w kategoriach "wyjscie" Jutro chce znowu na spacer, no chyba ze bedzie pizgalo strasznie bo zapowiadaja a potrafi nad morzem ostro. Wgl teraz bede wychodzic na spacer codziennie, bo mąż dzis auto odebrał z wymiany części eksploatacyjnych, więc bede mogla w nim trzymac wozek
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie dziwię Ci się, że jesteś zmęczona ![]() A się wkurzyłam dzisiaj. Teść wziął na spacer małą i fajnie, bo miałam czas ogarnąć chatę, ale rozpakowuję już małą z gondoli a tam na kocu oponki. W reklamówce, ale reklamówka tłusta grrrrrr.... no gdzie na koc kłaść tłuste eh
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Passztetnik współczuje Ci niesamowicie..a to ja myślałam, że ciągle cyc..ale moja ma codziennie jedna drzemke taka ok 2 godzinną, i nierazz i drugą też..dziś coś marny dzień..co uśnie i do łożeczka to co chwila się budzi a widać, że śpiąca..
|
|
#160 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktosiula jestem z małą sama na malej salce. Ona jest w tym wózku jak na położniczym a ja mam normalne szpitalne lóżko z pościelą, szafkę przy łóżku i taką większą szafkę stojącą na moje rzeczy.
Z minusów jest zakaz jedzenia na sali, toaleta i prysznic na korytarzu i przeszklone ściany. Tylko jedną ścianę mam zwykłą. Na drugiej jest okno a pozostałe całe przeszklone. Zdrowia dla synka i nie dajcie się zarazić! Pasztetnik a lekarka mówiła że ok takie duże przybieranie?
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle mi położna powiedziała. |
|
|
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
Była u mnie położna, pocieszyła mnie że skoro nie ma bakterii w moczu to z nerkami ok, a podwyższone pH moze byc od tego że jest na cycu tylko. Trochę uwierzyłam albo chce wierzyć
Misio w tydzień przybrał 200 g juuuupi!!
|
|
|
#163 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas od wczoraj juz tylko nietety butelka, bo żre tyle, że na cycanie między odciąganiem nie ma czasu. Cytat:
|
|
|
#164 | |||
|
Zakorzenienie
|
TOSIA zdrowia dla Malutkiej!!!
KTOSIULA zdrowia dla synka!!! Cytat:
ale wyczes!!! ![]() Cytat:
Cytat:
***** A my PO WAŻENIU ![]() I teraz ważymy 4300 Wielki sukces, zważywszy że ostatnie 2 tygodnie przed dokarmianiem to tylko 150 g na plusie!! Wciąż poza siatką, ale mamy jeden kroczek do 3-go centyla ;-) Laski, tu jest fajny kalkulator centyli: http://siatkicentylowe.edziecko.pl/ Sprawdź sobie Gabusię, Mała
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiamy kibicujące Ciocie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena srednio butle chce;/ a ja nie mam laktatora..musze ogarnac
|
|
|
#167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Paluszki tez mu sie tłuściutkie robia
|
|
|
#168 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nieźle Dzisiaj tak wietrznie u Nas ze nie bylo spacerku :/ za to ubralam młodego jak na wyjście i siedziałam z nim ponad godzinę przy otwartych oknach. Może jutro wreszcie wyjdziemy ... Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#169 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Twój nastrój jest jak najbardziej zrozumiały, mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej Cytat:
![]() Cytat:
Niestety mężczyźni mają takie zaćmienia umysłu, trzeba się chyba z tym pogodzić Cytat:
![]() Ciąża mnie niemal zmusiła do nauczenia się jazdy samochodem i się cieszę, że w końcu się przełamałam - teraz bez samochodu jak bez ręki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idzie na pudziana bez odżywek Cytat:
Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-11-19 o 18:27 |
||||||||
|
|
|
|
#170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś Wiktor taka marudka i tyle posta pisała, że już nowe wieści nadeszły
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
Wow!!!!!! Super sówka a ja się jaralam 200g w tydzień
Edytowane przez krolewna1986 Czas edycji: 2015-11-19 o 18:47 |
|
|
|
|
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
PASZTETNIK ale Ci sie głodomor trafil :O ale super ze apetycik dopisuje
![]() MALA swietny sposob na wazenie moja kuchenna waga jest do 5kg wiec jak poloze Nel to juz licznika zabraknie na kosz hahaOLIATH super ze tak mu sie przytylo ,dziecko tyje to wszyscy szczesliwi ![]() My ciężko z czasem , brakuje mi go i wszystkie swoje zajecia przyśpieszam jak sie da myje sie minute, jem 2 minuty dzis obiad zjadlam szybciej niz Tz a mial tyle samo ![]() Na wadze ciagle +7kg a latam jak szalona , nie moge w miejscu siedziec bo jak sie poloze na chwile to zaraz mysle ze trzeba zrobic pranie albo mogla bym przetrzec lazienke... W poniedzialek znalazlam chwile i zrobilam sobie prostowanie keratynowe i efekt super kocham moje nowe wlosy zamowilam sobie nawet opaski abym mogla chodzic w rozpuszczonych nie byla bym soba jakbym dla dziewczyn nie zamowila wiec bedziemy mialy takie same , o takie Bylysmy dzis na bioderkach i wszystko ok. Dziewczyny moja Nel ma ciagle krosty na pupie od odparzenia zminialam chusteczki juz chyba na wszystkie nawet sama woda i waciki kremik zmienilam i jakies lekka poprawa byla ale bez szalu , mysle czy nie od pampersa ale to by chyba bylo wszedzie a nie tak przy rowku tylko.. zakupilam juz dzisiaj dade zobaczymy. Wogole ta moja Nelka strasznie wrazliwa jest buzie znowu jej wysypalo jak jej sie uleje i od razu nie przetre mokra chusteczka to zaraz potowki. No wlasnie szyjke jej przecieram chusteczkami i nie ma kropek jak na tylku.
|
|
#173 | ||||
|
po drugiej stronie szafy
|
No, jesteśmy po szczepieniu, na razie ok, oczywiście popłakała się konkretnie
ale już jest spokojnie, zobaczymy co dalej. Panadol kupiony jakby co. Jak dobrze zareaguje, to za tydzień albo dwa pneumokoki i rotawirusy. A potem kolejne szczepienie w styczniu. Poza tym mamy skierowanie do Poradni Chirurgii Dziecięcej żeby obejrzeć naczyniaka, którego młoda ma na pośladku - jest on co prawda tak śliczny, że aż żal się go pozbywać no ale jak się da, to trzeba jednak. Chociaż podobno płaskie naczyniaki trudniej jest rozjaśnić.No i mamy nakaz kombinowania żeby młoda patrzyła w lewo, bo grozi jej przykurcz i odkształcenie czaszki, non stop w prawo patrzy, najprawdopodobniej w brzuchu była tak ułożona i tak jej zostało że woli w prawo. Wysypką mamy się nie przejmować, przemywać i tyle. Usłyszałam "pani kochana, żeby wszystkie dzieci miały tylko takie wysypki!" ![]() Mamy już 62cm (mnie się wydaje że mniej, ale co się będę z centymetrem położnej kłócić ) i ważymy 4800 - 1630 od wyjścia ze szpitala, 860 od ostatniej wizyty 3,5 tygodnia temu Cytat:
A mam znajomą w tej sytuacji i świetnie im się życie zorganizowało, ich syn jest idealnym potwierdzeniem tego, że się da i że dziecko może mieć bardzo szczęśliwe dzieciństwo mimo ojca z dolotu. Tylko że to wymaga jednak mega organizacji i matki akceptującej taki a nie inny stan rzeczy.Ja na taki związek nie narzekam, to lubemu bardziej taki stan rzeczy ciąży, a teraz to w ogóle, nie wiem czy będzie skype wyłączał jak pojedzie do pracy Ale bez świadomości że rodzice pomogą, nie zdecydowałabym się na dziecko.Cytat:
Cytat:
UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF FFFFFF... Gratulujemy i życzymy dalszych postępów ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Mała, przyszedł kocyk, ach i och jaki fajoooooooooowy I mufka jaka czadowa I poduszeczka gratis i jeszcze przytulankę-szmatkę mi dorzuciła, normalnie poczułam się rozpieszczona
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-11-19 o 19:04 |
||||
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam próbki kremu hippa na odpsrzenia i jest poprawa
ale trz co jakiś czas nam się pupa odparza i tez od ulewania chyba krostki...Elve moja z kolei w lewo najchętniej patrzy:/
|
|
#175 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja już zmieniłam stronę w łóżeczku i wszystkie rzeczy przełożyłam tak, żeby patrzyła w lewo, ale uprzedzono mnie, że to potrwa i że będzie wymagało mnóstwo cierpliwości, bo młodej jest po prostu wygodniej na prawym boku i będzie o leżenie na tym boku walczyć.
|
|
|
#176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Dzieci spia ale Nel zasnela na mamusi i mi szkoda wstac tak kocham jak na mnie spi
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieci spia ale Nel zasnela na mamusi i mi szkoda wstac tak kocham jak na mnie spi
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki, witam się na odchowalni
Dobrze, że tak nie pędzicie z postami i daje radę Was nadrobić.U nas ok, mała łapie już właściwe pory jedzenia i można coś w domu ogarnąć. Niestety nad ranem muszę ją brać do łóżka bo nie daje rady- nie mam siły - jej inaczej uśpić a sama padam na pysk, mam nadzieję, że się nie przyzwyczai i nie wpłynie to na jej kręgosłup. Jutro idziemy na pierwszą wizytę u pediatry, jestem ciekawa ile waży. Też pojawia się u niej co jakiś czas odparzenie - myślę, że to od Pampersów, są do kitu, szybko mokre, cienkie - wykończymy je i chyba nie wrócimy- wolimy Happy i te z Rossmanna. I też jakiś krostek dostała na skroniach:/ Mnie coś gardło pobolewa :/ Co można brać? Doradźcie proszę! Pasztetnik koniecznie idź do poradni laktacyjnej! Wykończysz się dziewczyno. Ja miałam to samo, mała cycała, potem ściąganie, potem mm a ja byłam jak zombi, do tego ciągłe mycie, wyparzanie butli itp. no co prawda mała przybrała, ale poszłam do poradni i babka kazała wszystko odstawić i wytrwale karmić piersią i co? inne życie! mała po tygodniu też ładnie przybrała a u mnie wszystko się uregulowało. Wiem, że jest poczucie, że dziecko się nie najada, bo płacze, ale zobaczysz, że się przyzwyczai, ale tak było u mnie, musisz iść i skonsultować swoją sytuację, bo myślę, że za dużo jedzenia to też nie dobrze. Mnie wkurza, że ciężko mi uśpić Amelkę a Tż przychodzi trochę polula a ona kima :P I się czuje, że jest Panem Wszechświata a ja sobie nie radzę...GRRRRRRRRRR ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Padłam ![]() ![]() :rot fl:https://www.facebook.com/KocikySmejko/
|
|
|
#180 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Hrabiowska skóra ![]() Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

wczoraj niestety tyko cyc pomógł ale potrafiła trochę wylezec

) i wiecie ile Maks przybrał?
No normalnie masakra, nic dziwnego że tak mnie doi; pediatra i pigula byly w szoku, dwa razy go ważyly, jeszcze sprawdzaly na koniec wage odważnikami czy sie nie popsuła
A nie widać po nim żeby był jakis tucznik, tylko jakis taki wielki i ciężki się robi, już myslalam ze to ze zmęczenia jego cieżar tak mnie zaczał przytłaczać a to serio jego waga.
liz:

ale wyczes!!! 
Niestety mężczyźni mają takie zaćmienia umysłu, trzeba się chyba z tym pogodzić
o niedobry 
05.07.2008