![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Jak ja nienawidze schodów u mnie w domu!!!! Mieszkanie na czwartym pietrze w czasie ciąży to masochizm! Schodziłam i wchodziłam dzisiaj już 3 razy a jeszcze musze się sturlać. Normalnie jak mi gdzieś odejdą wody to napewno na tych cholernych schodach. Juz nie daje rady.
Dla mnie największym problemem jest zakładanie butów. Koszmar jakiś. Za nic nie moge się schylić. Doszło do tego że mąż mi zakłada. Jak jakiejś kalece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Joasiu ja ostatnio od teściów (3 piętro) chciałam zjeżdżac po poręczy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie!
Kurcze, ale mam Wam duzo do opowiedzenia!Ale po kolei... po1: co do skurzu łydek. Najlepsze lekartswo na to, to odgiąć z całej siły noge w drugą stronę. Mnie tez czasami łapie, wiec momentalnie, próbuję naciągnąć noge o stopę w przeciwnym kierunku. Troche boli, ale mija w momnecie. Po 2: ja tez nie daje rady z wiązaniem butów. Mam tak wielki brzuch, ze nie mogę się normalnie schylić, co najwyzej kucnąć. A propos wilekiego brzucha, to nawet moja lekarka była zaskoczona, jego wilekoscią, gdy dzis u niej byłam. No. i teraz przechodze do konkretów. Wg OM jestem w 34 tyg, ale to nie najważniejsze. Pytam sie dziś mojej ginki podczas badania, jak tam Babelek, czy już odwrócony. "Jak to odwrócony" pyta zdziwiona? "On sie juz pcha na zewnątrz, główkę juz można wyczuć! I to nie wszystko: szyjka skrócona i wygładzona!. Mały pcha sie na świat! Ale my go jeszcze na chwilkę przytrzymamy!" Jak to uslyszałam, to prawie spadłam z fotela! Jak to sie pcha?! Jak główka?! Jaka gładka szyjka?! Ja nic nie mam dla niego przygotowanego?! Przecież to .... no jak to takszybko?! Dostałam luteinę, 3x dzienie pod język i Pimafucin. To zawsze brałam na moje "kochane grzybki". No t osię pytam czy coś mi urosło, bo czuje sie super i nic nie ani, nie boli, ani nie swędzi, wyglądowo też wszystko cacy. A ginka mi na to, że nie, wszystko cacy, tylko, skoro szyjka juz tak sie skróciła i wygładziła, to lepiej, zeby w środku było naprawde czysto, gdyby mały jednak nie dałł się powstrzymac. Czujecie?! No, ale ze jestem dociekliwa, to brnę dalej: "ale kochać siez mężem moge dalej...?" "No...teraz przez 2 tyg. dajcie sobie luzu, lepiej nie wywoływać Bąbelka. niech sobie jeszcze posiedzi, a za 2 tygdnie, to juz chulaj dusza piekła nie ma. Już to nie bezie miało znaczenia". Jakby tego jeszcze było mało, ginka sie mnie pyta: "miewa pani skurcze, albo bóle w dole brzuszka?"A ja na to,ze tak zdarzają się, a co? A ona na to "niby nic, tylko teraz w trakcie badania, też je pani ma(skurcze)..." ups! Tego już nie czułam, no moze trochę. Poza tym strasznie mnie krzyze bolały. Jednym słowem, musze mojego skarba przytrzymać jeszcze na siłe te 2 tyg. a potem...w każdej chwili....witaj Maleństwo! Wyglada na to,ze faktycznie któraś z Was miała rację, pisząc, że po 36 tyg ciaży, Dzidzius jest już dojrzały na tyle, by przyjsć na świat. I wiecie co? Jestem kompletnie oszołomiona! Pomijam fakt, ze poza moimi 3 koszulko-kaftanikami nic nie mam!!! Zwariowałam! Jakby tego było mało, musze iść do kardiologa, bo moje serce zwariowało! Piecze i boli mnie w mostku, dostaję jakis ataków strasznie szybkiego bicia serca. Dzis np, ginka mierzy mi cisnienie90/60, a tętno zapieprza jak TJV!!! nieśmiało zapytam, czy któraś ma podobne problemy....? Aha, no i tym razem moje wizyty zwiekszają są częstotliowść, co 2 tyg. Wiecie, co? Zaczęlam tak sie zastanawiać, nad tym całym porodem i w ogóle i wiecie, ja się nie boję tego bólu, ale tylko jednej rzeczy - ciecia. U nas wszpitalu wykonuje sie kazdej rodzącej po raz1. Boję sie tego panicznie, że źle sie będzie zrastać, ze źle mnie zszyją, że sex bedzie dla mnie tylko męczącym obowiazkiem...!!!! No i cholernie się boję, że nie poradzę sobie, że dostanę baby blues i ze skapcieję i bedę wygladać jak strach na wróble, i ze z mężem nam sie posypie, no i wogóle. Ale mam też cos pozytywnego, oczywiscie dla siebie. Zmiesciłam w 2 pary spodnii sprzed ciaży, oczywiscie bez zapinania zamka i z radości, że udało mi sie je na siebie wciagnać, zjadłam 4 kostki czekolady, haha! Właśnie po raz kolejny dostalam mega kopniaka - zero szacunku dla matki.....
#154 |
Wtajemniczenie
|
Meme ty to tak piszesz że zawsze popłacze się ze śmiechu
![]() Matko to jeszcze wyjdzie na to że urodzisz wcześniej niż ja! Mnie tam nic nie rusza... Mam skurcze ale po magnezie coraz słabsze. Nic mi się nie skraca, nie rozwiera. Jak się mała obróci to jeszcze wyjdzie że w marcu urodze. Co do ciśnienia to skacze mi jak szalone ale nie aż tak żeby było to niebezpieczne. Powiedz mi koniecznie czy masz bardzo opuszczony brzuch? Jak to wizualnie wyglada na zewnątrz jak maleństwo juz się szykuje? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, że mnie wspieracie, właśnie po to mamy te forum.
![]() ![]() ![]() Meme ostatnio pisałam, że moja znajoma trójkie dzieci urodziła w ósmym miesiącu ciąży, twoje maleńtwo chyba szkuje Ci niespodzianke ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
dziewuszki ale mnie diabli wzieli własnie.... bo wygląda na to ze tych obiecanych 2 tygodni macierzyńskiego wiecej nie bedzie
![]() ![]() http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...98&ticaid=1df6 niech diabli porwą tych cholernych polityków i ich p** ne becikowe ![]() ![]() Normalnie krew mnie zalała - po cholere obiecywali gruszki na wierzbie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
meme masz teraz dwa tygodnie na zakupy wiec spokojnie ze wszystkim zdązysz staraj sie teraz nie denerwowac doozo lezec i odpoczywac <bo nerwy mogą wywolac porood>dzieci w 36 tygodniu ciąży osiągają juz pełną dojżałosc wiec nie masz czym przejmować dzidzia bedzie zdrowa i napewno dostanie 10 punktoow
![]() ![]()
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
kasiulko spokojnie
![]() ![]() ![]()
#159 |
Wtajemniczenie
|
Z becikowym ma byc tak że 1000 zł dostaną te osoby których dochód netto na osobę nie przekracza 504zł. Liczy się juz z dzieckiem. I na podstawie PITu z 2004r.
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
ech Malinko, ja im bliżej porodu to sie bardziej nerwowa robie... a takie njusy to mnie wybitnie z równowagi wyprowadzaja
![]() ![]() ![]() Joasiu co do tego becikowego to owszem, ta ustawa dla najbiedniejszych o której piszesz jest juz oficjalnie zatwierdzona, natomiast ta druga - becikowe dla wszystkich - czeka na podpis prezydenta. Tylko czy sie doczeka.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
kasiulko nie warto jednak szarpac z tego powodu nerwoow i tak te 2 tyg to kropla w morzu potrzebnego nam czasu <sama mam firme i niewiem czy mooja mama poradzi sobie bo ma tez swoją takze szybko pewnie wrooce do pracy
![]() ![]() Bylam dzis na badaniach mialam badanie moczu i morfologie <fee jak ja nienawidze pobierania krwi!>niewiem czy oni sobie zdają sprawe jak ciezko kobiecie w ciązy cały ranek byc na czczo zwłaszcza jak dzidzia juz kopie bo glodna!ale dalam rade moja dzidziunia tez w nagrode podzieliłysmy sie twixem ![]() ![]() Juz niemoge sie doczekac czwartku i tego usg chce juz zobaczyc moją kruszynke z reszta nie tylko ja bo jej tatus tez sie niecierpliwi mam nadzieje ze dzidzia sie juz obroocila i wszysko jest w porzadku ![]()
#162 |
Wtajemniczenie
|
Ma-li-na widze że mamy identycznie. Mnie też dzisiaj pokłóli od rana. Najgorzej że obudziłam się już o 7 z burczącym brzuchem a tu trzeba było czekać do 9. Kiedys bardzo bałam sie wszelkich zastrzyków, pobieranie krwi było dla mnie koszmarem. Teraz w czasie ciąży jakos nic mnie nie rusza, nawet moge patrzeć jak mi to robią. Najlepszy był mąż, pamietając jak wcześniej zaraz było mi słabo pyta się: "a ty przypadkiem nie zemdlejesz", a ja na to: "co ty od pobierania krwi mam mdleć! przecież ja ide dziecko rodzić!"
![]() Tez ide w czwartek do gina. Zobaczymy co tam u małej słychać. |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście każda minuta dłużej z maleństwem w domu jest bezcenna. Nie wiem czy widziałyście, ale za Buzka macierzyński trwał 26 tygodni, super miały kobiety, które wtedy rodziły, Miller "paskuda" skrócił do 16 tg. Rząd narzeka, że mało dzieci się rodzi, ale co oni robią zeby polepszyć warunki w Polsce dla Kobiet i nowo narodzonych dzieci?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
heheh Joasiu ale sie nam trafilo bede o tobie pamiatac w czwartek
![]() ehh Płatku widzisz jak to jest moze damy Milerowi dziecko i niech sam sproobooje w miare je wychowac w te kilkanascie tygodni ![]() ![]()
#165 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane! Widz, że mnie 2 dni nie było, a tu dyskusj rozgorzała, że hoho! Zgadzam sie ze wszystkimi, 16 tyg. macierzyńskiego to jakaś paranoja ( precz z Milerem!), ale jestem szczerze zaskoczona newsami, że te "ochłapowe" dodatkowe 2 tyg. mają wejsć dopiero od przyszłego roku?! Co to Kurna ma być?! Lecą w kulki i to ostro! Co do becikowego, to też jestem jak po spotkaniu z patelnią twarza w twarz: przecież miało w końcu być dla wszystkich?! Zdecydowaliby sie w końcu dziady jedne, bo ja tu kurde zaraz urodzę i ani becikowego nie dostanę, ani tych pieprzonych 2 tyg dodatkowo nie dostanę! To łachudry i łapserdaki! Normalnie jestem tak wściekła, że aż sama nie umiem tego opisać! Znowu mi moje skacząc cisnienei skoczyło! Co za kraj!
A jeszcze a propos mojego ciekawego świata Bąbelka, to powiem Wam szczerze, ze mam nadzieję ,ze on sie jednak jak najdłuzej utrzyma "na swoim miejscu"! Ja tam wcale nie chce rodzic tak wczesnie! nie jestem gotowa pschicznie!(Boze jakie ja głupoty opowiadam, jakby na poród mozna było być przygotowanym psychicznie...chociaż moze niektóre kobiety są?) Joasiu, brzuch to mi jezcze nie opadł, wiec to mnie trzyma przy nadziei, że jednak Bąbelek się utrzyma. Przynajmniej tak mi sie wydaje, że dalej jest na swoim mijescu...tzn. brzuch? Zobaczymy co mi ginka powie, za tydzień w poniedziałek. Ale powiem Wam, że jak biorę ta całą luteinę (co za paskudztwo okropne!) i magnez, to faktycznie mam mniej skurczów. Tele , ze teraz zamiast tego coraz częściej mnie w krzyzach boli i czasem mam wrażenie, jakbym miała okres dostać, taki dziwny ból, ale bardzo krótki. No, i teraz w tak fanatyscznych okolicznosciach, musze sie wziać, tak jak mi pisałyscie za torbę do szpitala i tu pojawia sie kolejny problem, bo nie mam pojęcia, co by to miało być. Wiem, że ten wątek juz się pojawił, ale za cholrę nie mogę go znaleźć! Dziewczyny kochane pomożecie w kompletowaniu torby do szpitala? Please, please,please!!!!! Caluski dla wszystkich Już prawie Mamuś! ![]()
#166 |
Zakorzenienie
|
Meme, nie denerwuj sie bo Ci nie wolno
![]() ![]() Co do torby do szpitala to ja napisze co nam położna na szkole rodzenia mówiła. Sama nie mam nic spakowane (a wiekszosc nie kupione), ba, nie mam nawet odpowiedniej torby - chyba spakuje plecak ![]() DLA MAMY: - Dokumenty - karta ciazy, wyniki badan, karta chipowa lub jakis dokument ubezpieczenia zdrowotnego - koszula do porodu (w niektórych szpitalach dają sami takie zwykłe szpitalne, bo ponoc sie niszczy i jest potem do wyrzucenia) i po porodzie - podpaski poporodowe -najlepiej słynne pieluchy Belli ![]() - majtki jednorazowe - termometr - woda mineralna niegazowana, - jakies landrynki, czekolada (do przegryzienia w trakcie I etapu porodu, czekolada ponoc daje energetycznego kopa wiec jest najlepsza) - klapki pod prysznic, paputki - szlafrok - jakas kanapka i picie dla oslabionego męża i wygodne obuwie dla niego (w koncu zima a poród troche trwa, trudno zeby cały czas był w zimowych butach ![]() - aparat fotograficzny, walkman albo ksiażak, czy gazety (na czas leżenia w szpitalu - recznik - przybory kosmetyczne i toaletowe - kubek, wlasne sztućce (niby nie trzeba ale ja tam wole wziać) - cos na gojenie ran (sama jeszcze nie wiem co) - masc na bolące piersi (ja kupie Bepanthen bo nadaje sie tez do pupy maluszka ![]() - stanik do karmienia, wkladki laktacyjne - laktator (ponoc nie trzeba koniecznie bo mozna w szpitalu wypożyczyc ale ja juz mam swoj i wezme) -Dla DZIDZI - ubranka ( u mnie ponoc nic nie trzeba, wystarczy jak maz przywiezie na wyjscie ze szpitala) - jesli trzeba to ze 2-3 pary spioszków, kaftaników/koszulek, kocyk czy rożek, czapeczka - łapki-niedrapki - pampersy czy inne pieluchy - maść do pupy - pieluchy tetrowe - pojemniczki na mleko (w przypadku cc) Ja nic wiecej na liscie nie mam, mam nadzieje ze dziewczyny cos dopiszą bo nie jestem pewna czy to wszystko, czy o czyms nie zapomniałam. Miłego pakowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
Meme na szybko co pamietam jak nam położna mówiła z tą torbą:
- karta ciąży, ostatnie wyniki, glukoza, tokspolazmoza, koniecznie oryginał grupy krwi - legitymacja ubezpieczeniowa - 2-3 koszule nocne zapinane z przodu (u nas dodatkowo do produ bo nie trzeba rodzić w szpitalnej) - szlafrok - łapcie - klapki pod prysznic - stanik do karmienia (chociaż chyba niekoniecznie) - wkładki laktacyjne - wkłady poporodowe - cos na obolałe krocze np. Tantum Rosa - maść na brodawki np. Bepanten - z doświadczenia koleżanek środki przeciwbólowe które można brać przy karmieniu bo nieraz porządnie boli a położne nie zawsze chcą dawać - majtki jednorazowe - ręczniki - przybory toaletowe - dla dziecka np. pampersy, chusteczki zalezy co dają w szpitalu a co trzeba mieć swoje - ja chyba wezme rożek bo jakoś nie chce dziecka trzymać w tym szpitalnym i chyba zapakuje też kilka kaftaników jakby się małej ulewało bo u nas tez się nie można doprosic o zmianę - ewentualnie męża ![]() To wszystko co pamiętam. Zobaczymy co mi gin powie w czwartek i chyba sama też się spakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka znowu piszemy w tym samym momencie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Meme for you
![]() torba dla mamy Dokumenty: karta ciąży,wyniki badań , dowód osobisty, książeczka ubezpieczeniowa Art.Spozywcze: woda niegazowana,soki,herbata ,kawa,owoce kosmetyki i art.higieniczne:pasta i szczoteczka do zęboow,mydło,płyn do higieny intymnej,szampon,szczotka lub grzebien,ręczniki(2lub3) recznik papierowy<do podcierania krocza>podpaski (poleca sie te belli najwieksze) wkładki laktacyjne,papier toaletowy bielizna: majtki jednorazowe z siateczki <do nabycia w aptece> staniki laktacyjne kapcie klapki pod prysznic szlafrok koszule nocne (ok 3szt) skarpetki odzież na wyjscie inne: odciągacz pokarmu telefon lub karta telefoniczna talerz kubek sztucce
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
a tak pozatym to wszyscy po mnie krzycza ze powinnam juz byc spakowana< w razie czego> nie uwazacie ze 34tc to za wczesnie
![]() ![]()
#172 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam 36 tydzień i chyba się zaczne pakować. Niby nic mnie nie rusza ale tak na wszelki wypadek jakby coś sie zaczęło dziać.
Wiecie czego najbardziej się boje? Tego żeby się nie zaczęło jak nie będzie mojego męża w domu. I nie chodzi tu o mnie ale o niego. Juz widze panike w jego oczach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
masz racje Joasiu niewiem dlaczego tak sie dzieje ale u mnie tez wszyscy przezywaja to bardziej odemnie tylko w koło słysze spakowałas sie? kupilas juz sobie wyprawke a jak tam dzidzia kopie? a skurcze masz ? a siara? i tak cały dzien !! wczoraj jak sie schyliłam zeby podniesc z podłogi papierek to kopła mnie mocno moja dzidzia az troszke jęknełam i odrazu mama tata i mooj TŻ zaczeli panike typu :Rany co sie dzieje to skurcz? zawiesc cie do lekarza dobrze sie czujesz?????? ISTNY DOM WARIATOOW
![]()
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny bardzo bardzo Wam dziękuję, że tak szybko zareagowałyscie i nie zostawilyscie mnie z tym samą! Jesteście naprawde kochane! Ja to przez ta ciążę, to jakaś strasznie lelawa sie zrobiłam! Czuję się jakbym lewitowała, kompletnie nie mogę sie pozbierać, wszystko jakoś mi przez palce ucieka i w ogóle..
Mam jeszcze jedno pytanie a propos wyników badań, jako że jestem strasznie lelawa, o czym juz wspominałam, wywaliłam stare wyniki badań. Wiem, brak słów na moją głupotę. Zwłszcza te z grupą krwi, bo wtedy jeszcze nie wiedziałam, ze będą mi potrzebne. Uznałam że skoro wyniki mam w karcie ciażowej, to wystarczy, a ja bardzo nie lubię "chomikować starych śmieci" i wszystko wywalam. Myślicie że to wystarczy....? A właśnie. Moja karta chipowa z kasy chorych, mam ze starymi danymi osobowymi, jak jeszcze byłam panną (nie chodzę do przychodni, to nie zmieniałam karty,) ale czy teraz musze to zrobić? Bo dowód mam zmieniony, no i zastanawiam sie czy nie bedzie jakiejś siary, jak kartę dam z jednymi danymi osobowymi a dowód z drugimi? Co wy na to? ![]()
#175 |
Wtajemniczenie
|
Meme u mnie w szpitalu mają istnego joba na punkcie oryginału wyniku z badania grupy krwi. Jak jechałm na patologie to mnie bez tego nie chcieli przyjąć! Powiedzieli że mam mieć i już. Najlepiej zadzwoń do szpitala czy wystarczy że masz wpisane czy musisz koniecznie mieć papier.
Co do dokumentów to ja też mam część tak część tak więc biore jeszcze akt slubu żeby miały jak krowie na rowie napisane. U mnie wogóle to przyjęcie jest najgorsze. Siedzą tam jakieś okropne babska które strasznie marudzą. Może u Ciebie nie ma takich problemów. Ale lepiej się ubezpieczyc po co drażnic jakąś położną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
meme nie ma problemu jezeli wyniki masz wpisywane w karte ciąży<po co ci te same wyniki 2 razy
![]()
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez słyszałam ze trzeba obowiązkowo miec wynik z badania grupy krwi (oczywiscie w przypadku niezgodnosci serologicznej, czyli jesli masz Rh ujemny a maz dodatni). Ja własnie tak mam i trzymam ten wynik wpięty w karcie ciązy - pozostałych wynikow badan typu morfologia czy mocz tez nie chomikuje, z wyjątkiem Hbs'a bo nie jestem zarazona a jakby mnie nie daj boze w szpitalu zarazili to bede walczyc o odszkodowanie ![]() ![]() Co do karty chipowej to powinna byc wyrobiona nowa - może zadzwon do oddziału funduszu w Bielsku i zapytaj jak długo potrwa wyrobienie. Może ze wzgledu na nazdwyczajne okolicznosci zgodza sie wyrobic szybciej ? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Hej Mmusie, Wy to jestescie ekspresówki! Trochę mi mina opadła co do tych wyników, ale na szczęście nie mam RH-, tylko +, a reszta wpisana do karty. Co do karty chipowej, to tak myslałam, że przyda sie nowa. Na szczęscie u nas czeka sie ok tygodnia, dowiadywałam sie wcześniej, bo juz dawno temu chciałam to załatwić, ale jak to bywa z naszą panstwowa słuzba zdrowia, trzeba mieć przy sobie tysiace dokumentów i papierów, których ja nie miałam, bo jak kolega zmieniał swoją kartę 6mies. wcześniej to nic mu nie bylo potrzebne, poza dowodem...cóz...
A poza tym kupiłam kolejne ciuszki - sliczne body, czapeczke i kolejną koszulkę z serii Disney'a z całą ichnią ferajną! śliczne! Powiedzcie mi jeszcze kochane, a propos tych podpasek czy co to to jest z Belli, ile sie tego kupuje? To są podpaski zwykłe, pieluchy czy co? W aptece to można dostać? A jak tam Wasze pociechy siemiewają? kopią? Mój Bąbelek to jakiś cyrkowiec, salta i fikołki non stop, o kopniakach nie wspomnę. Ale to naprawdę super uczucie. Już mi sie wydaje że będzie migo brakować jak już urodzę! Całuski! ![]()
#179 |
Zakorzenienie
|
Meme to są niby pieluszki, ale jak zapytasz w aptece o podklądy poprodowe Belli to sprzedadzą Ci własnie to:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80924384 (przepraszam ze podaje linka z allegro, sama nie kupowałam a jak kupie to pewnie w aptece bo koszty przesyłki są wyższe niz cena tych podpasek) Moja mala tez kopie i szaleje, praktycznie cały dzien, w nocy na szczescie spie w miare dobrze i nic nie czuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
moja dzidzia to chyba w ogoole sie nie męczy za to ja tak i to bardzo ona chyba wcale nie spi ! w nocy potrafi sie bawic ok 3h zanim zasne a jak juz zasne to budzi mnie jeszcze cos mooj pęcherz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.