|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
linda, wigilia w szpittalu mówisz? dobra byla chociaz?
:p
|
|
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem, nie jadłam, przy cc dobę głodzą
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- chodzi bardziej o sferę emocji
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
polozne przemawiaja ludzkim glosem itd?:p
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Hahhaha😂 aczka tak, robiąc Ci lewatywę 😁 (chyba ze się nie robi?😁
![]() Ja z Zuza mialam om 23.03, tp na 30.12 ale wyszla styczniowa. Wiec aczka chwila moment i możesz się brać za męża 😁 |
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
przy takiej czestotliwosci to marne szanse
|
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
haha oj tak, tego typu sprawy, aura serdeczności
![]() no fajny termin, szkoda że masz zapalenie oskrzeli, w tym stanie może jednak starania odpuść ![]()
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Linda co Ty, aczka silna babka zaraz będzie zdrowa.
Poza tym aczka co tu ma częstotliwość do tego - czasem starczy raz a dobrze 😁 w odpowiedni dzień 😁 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
linda, a jaki Ty masz stosunek do drugiej ciazy?
bo nie wiem ![]() taa, gdyby nie zapalenie oskrzeli, to w wigilia na oddziale
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka, wymienimy sie ciuchami. Ja Ci oddam wstrętne hello kitty i różowe ubranka, a Ty mi dasz te koparki, auta, paski itd, których masz dość. To jak?!😁
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
ewka, sorry ale nie
juz wole te kopary pochowane w workach
|
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
aczka - ja już nie planuję
choć Ciebie gorąco namawiam
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Drużynę pilkarska tworzysz😁
Jest jakies dziecko na wątku, które nie mowi mama? Zuza mówi daj, idę, nie ma, a mama nie powie. Woła na mnie baba
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
w koncu baba jestes. no co :p
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- linda, moze tez Cie goaco namowie
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Moj chrześniak skończy zaraz 2latka, cos tam gada ale na mamę wola "e!" ..wiec w sumie mogę być juz baba 😁
|
|
|
|
#165 |
|
Wtajemniczenie
|
aczka - oj nie, chociaż w życiu nigdy nic nie wiadomo
![]() ewka555 - u nas dłuuuugo nie padało tata. było długo mama, baba,dada, a tata nie. I potem ni z tego ni z owego padło i było na tapecie non stop.
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Linda no wlasnie tata mówi ślicznie. A jak próbuje powiedziec mama i powtarza za mną, to i tak wychodzi baba 😁
Aczka, a Jasiek sklania sie ku chodzeniu? Jakies postepy? Bo ja juz schizowac zaczynam z tym nie chodzeniem.. |
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
ewka555 - bo mama to trudne słowo, wymaga wydmuchnięcia powietrza z gardła na usta. nauczy się
![]() tata, jeszcze trudniejsze bo oprócz tego wydmuchnięcia trzeba języczek do podniebienia zbliżyć jednocześnie, więc skoro umie to zdolna lingwistycznie jest ![]() także looooz
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nina mówi tylko "cześć " Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2016-03-21 o 14:04 |
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Jas nie jest jakism super gadula, ale swojego prawie 2letniego kuzyna zawstydza czasem
![]() do meza Jasiek mowi tato ewka, zadnych postepow nawet sam bez podparcia nie wstanie. ale ja mam luz. zupelnie sie nie spinam.jestesmy pod opieka rehabilitantow - pamietaj! |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra, dzięki laseczki za tą pogawędkę przy kawce, zmykam krokiety robić
![]() z chodzeniem też luz, ja np. dość późno chodziłam, źródła różnie podają - raczej w 16 miesiącu zaczęłam, coś koło tego ![]() czas na luzie jest do 18 mies. ![]() też looooz
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-03-21 o 14:07 |
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Linda mala wlasnie łatwiej mówi twarde gloski, albo sama robi takie "trrr", wiesz, ze język musi przy tym drgać. No nie wiem, moze nie chce powiedziec mama 😁
Aczka Zuzia bez podparcia tez nie wstanie. Ale czasem stoi chwile bez podparcia. A Jasiek ustoi chwile sam? Akurat nasza opiekę rehabilitantów to można o kant d rozbic. Rehabilitacje raz na miesiac-półtorej. Idziemy 31marca ale nie na ćwiczenia tylko spotkanie z psychologiem. Musimy to zaliczyć bo juz kilka razy przekladalam jak mala byla chora, a jak nie pójdziemy to nas wywala z ośrodka. I jeszcze czeka do zaliczenia neurologopeda. U Was tez to jest? |
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
baaardzo rzadko stoi sam. czasami jak ma 2 rece zajete
![]() mielismy spotkanie z neurologiem ale to przed przyjęciem na rehabilitacje. pozniej juz zadnych specjalistow nie odwiedzalismy.. to kicha z ta rehabilitacja u Was.. co mozesz poradzic, ze dziecko Ci chorowalo.. ehh |
|
|
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
ewka555 - my wprawdzie już zakończyliśmy rehabilitację, ale też musieliśmy zaliczyć psychologa i logopedę. lek rehabilitacji jak nas kierował na ćwiczenia, to powiedział że to taka sztampa, trzeba odbębnić.
poszliśmy do nich po razie, wsio było ok, nie kazali więcej przychodzić, papier podbili a nie da się byście częściej chodzili na ćwiczenia, kurcze bardzo mało chodzicie, no masakra, z czego to wynika? brak miejsc? kurcze krokiety czekają, a ja wizażyk
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-03-21 o 14:23 |
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
a Anielka mmgi chodzi? bo nie kojarze kurcze...
byc moze to ustawianie stop opoznia chodzenie.. no bo na pewno jest ciężej.. no nie wiem do 18 miesiaca maja czas
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka super, że zajadasz dużo soczewicy, bo ma sporo kwasu foliowego. W sam raz na przyszłą ciążę
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Linda a co tam bylo na tych spotkaniach z psychologiem i neurologopeda? Co sprawdzali? Jak to wygląda?
9lutego byliśmy na sprawdzeniu u pani doktor rehabilitacji, poskarzylam sie, ze jak maja być efekty skoro ćwiczymy raz na miesiąc 30minut, to kazala nam dzwonić w określonym dniu i umawiać sie na ćwiczenia, mieliśmy chodzić 2-3razy w tygodniu. Zadzwoniłam i co? W rejestracji nic nie wiedza, doktor nic nie przekazała, ze Zuzia ma więcej ćwiczyć, a miejsc nie ma, wiec dalej stoimy w miejscu. 31marca mamy psychologa, potem ćwiczenia 6 i 20kwietnia, więcej terminów brak. A ostatnio byliśmy w połowie lutego jakos
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
jelonek,
![]() ![]()
|
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
ewka555 - u logopedy byliśmy zaraz przy rozpoczęciu ćwiczeń, końcem maja jakoś, to popatrzyła Pani na buźkę Jasia, zapytała czy ma jakiekolwiek problemy ze ssaniem, z jedzeniem itp. (bo przy obniżonym napięciu mięśniowym często dzieci nie mają odruchu ssania, nie domykają całkiem buźki, coś tam się ślinią itp. czasem języczek pokazują
ale u nas na z tej strony Jasiek od początku trzymał fason choć w rozpoznaniu miał obniżenie napięcia mięśniowego w osi (czyli chyba nie takie małe )Ewka, tylko wiesz nie chodziło o brak apetytu na jedzenie, a o umiejętność wiesz - poradzenia sobie z tym pokarmem w buzi wtedy było to chyba takie memłanie jeszcze w tym maju. Teraz to już bardziej będą pewnie pytać o żucie, gryzienie, przeżuwanie. itp. ![]() a u psychologa pani wyjęła takie testy, taką książkę jakby i tam były do wieku zadania dostosowane, my byliśmy jakoś chyba we wrześniu, to były to zadania typu: wyjąć kostki z kubeczka, włożyć kostki do kubeczka, pociągnąć za łodygę by schwycić kwiatuszek, przeglądać książeczkę, wkładać takie patyczki w dziurki w kawałku drewna, popatrzeć za upuszczonym na podłogę przedmiotem, schwycić malutką kuleczkę chwytem pensetowym z blatu. Bardzo dużo tych zadań było, jednak niewiele już pamiętam ale tak na luzie Katerina - od jakiej wartości u Was lekarze każą zbijać temperaturę? 38 już ? ja w sumie też już przy takiej bym czopka dawała..... Aniela mmgi chodzi już sobie mam nadzieję że mmgi nie obrazie się że odpowiadam za nią, ale pamiętam jak pisała
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-03-21 o 14:50 |
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Werka nie mówi mama... Umie i czasami jej się wymsknie a potem udaje greka ze to bylo 'tata'
![]() za to wczoraj w Pepco pięknie mowila 'chce to!' i z palcem wskazującym i tym hasłem na ustach przeleciała pól sklepu
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
namarelle, i co chciala Werka?
kupilas jej cos ? cos w ogole wartego uwagi bylo? musze sie wybrac... linda, a to konkretne badanie Jasiek mial... w sensie takie rozpoznanie.. sortery rozkminily Wasze dzieci? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

:p