![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
Hej Mamuski!
U nas wczoraj i dziś non stop goście, byli też Teściowie i dolaczam do grona Dziewczyn którym rośnie gul jak Tesciowa nosi dziecko ![]() Mój Szkrab spał dziś tylko godzinke, dużo wrażeń i ludzi i zawsze jest potem taki pobudzony ale już zasypia mi na kolanach ![]() ![]() ![]() W czwartek wyskoczymy do pediatry bo Mały ma mega suche nóżki i robi twarda kupe, chociaż nie widzę żeby się przy tym jakoś specjalnie męczył ale wolę to skonsultować a w piątek szczepimy na pneumo. Ja niestety straciłam głos ![]() ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
#152 |
Wtajemniczenie
|
Monia jeśli tak rzadko piłaś kawe w ciąży i przy kp to Tośka może zwyczajnie nie znać jej smaku i nie lubić kawy
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Ja dziś trochę odpoczęłam bo mąż mi zabrał chłopaków na spacer, potem miałam tyle energii że wysprzątałam cały dom. Normalnie nosiło mnie, bez dzieci to bym chyba z nudów umarła ![]() Jutro kolejne szczepienie Ignasia, tym razem pneumo. A pojutrze znów chirurg, plaster na brzuch i witaj marudo...
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny, ceremonia chrztu bardzo piękna. Było kameralnie po mszy św. w pięknie przystrojonym kościele
![]() ![]() ![]() ![]() Mąż ma teraz tydzień urlopu i chce w tym czasie położyć kafelki w kuchni, wiatrołapie, suszarni i kotlowni. Zobaczymy czy mu się uda. Cytat:
![]()
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-05-08 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Emma supet ze chrzciny udane i Oliwka taka. grzeczniutka.
Kiedy planujecie przeprowadzke? Ja pije jedna kawe dziennie
#155 |
Zakorzenienie
|
TRĄDZIK I CIEMIENIUCHA
u nas na tradzik pomógł sudocrem, a później bephanten, a na ciemieniuche oliwka babydream dodawana do kąpieli, a nastepnie wyczesywanie jej z główki pod włos ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Dziś pierwszy dzień bez kolki, marudzenia i płaczu ![]() ![]() Mam nadzieję, że w czerwcu to zrobimy ![]()
#156 |
Wtajemniczenie
|
Emma to super ze wszystko się udało
![]() ![]() U nas mały atak kolkowy ale tez podejrzewam ze to przemeczenie go wywolalo Dzis maly pobil swoj rekord w nie spaniu ale lezal grzecznie w bujaczku i "rozmawial" z nami Mieliśmy akurat gości i przynajmniej mogłam na spokojnie wypić inke i zjeść ciasto ;-) Szymek dostał śliczny komplet z H&M ![]() A wczoraj też dostal pake białych pampersow ;-) także w tym miesiącu pampkow nie musze kupować takie mamy zapasy Chyba ze trójki będa w promocji ;-) Mały śpi mi na rękach i zaraz spróbuję transferu do łóżeczka a potem swój tylek przetransferuje do wyra Padam już na nos Dobranoc Jutro jade na morfologie ze sobą i M Trzymajcie kciuki za M żeby dala sobie pobrać krew Bo ja nie wiem jak ja to przezyje ;-)
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc lecę spać bo Hania zasnęła.
#159 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie ze dzisiaj jak wyczesywałam włoski małej z tych "łusek" to jej się chyba trochę włosów wyczesało :-/
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emma super, ze chrzciny udane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
Ja na ciemieniuche kupilam Emolium zmiękczający żel na ciemieniuche, nakłada się pół godziny przed kąpielą a potem spłukuje i wyczesuje z tym że u mojego Małego wyczesywanie nic nie daje i wyciera sam ta ciemieniuche, w to na czym lezakuje
![]() ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
#162 |
Zakorzenienie
|
No właśnie dzisiaj po kąpieli był mega płacz. I nie wiem czy winne nie są kosmetyki Ziajki, bo mają bardzi Intensywny, aż taki duszący zapach.
Jejku szkoda ze się włoski wycierają.. Tak chciałam żeby moja kicia miała włoski :-P
#163 |
Zadomowienie
|
Dark
Ale myślisz że od zapachu taki płacz? To przerzuc się na coś hipoalergicznego bez zapachu ![]() ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
#164 |
Zadomowienie
|
my mamy hippa i pięknie pachną, nawet mąż mówi żeby się w tym płynie kompal
![]() Dark to że włoski się wytra to nie znaczy, że będzie lysa ![]() ![]() ![]() tez mam to emolium na ciemieniuche, koleżanka mi podarowała, ponoć bardzo dobra, my póki co nie mamy z tym problemu moja Myszka dziś po całym dniu padła szybko, wylezala się i wyspala cały dzień na podwórku, u znajomych uwalila mega kupę zaraz po przyjściu (nie robiła wczoraj wcale i dzis do wieczora), dobrze że usłyszałam, że robi bo chyba wysmarowalaby się cała gdyby nie szybką interwencja haha |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
a w czym kąpiecie maluchy? Bo ja kupiłam taką emulsję na początek z pharmacerisa i to się w ogóle nie pieni i mam wrażenie jakbym myła samą wodą i nie domywała
![]() w ogóle kąpiecie same czy w duecie z TŻ?
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
Witajcie! Nie nadrabiam, jestem wykończona..
Ksiądz nam zrobił taki numer, że mało brakowało a bym wybuchła!!! Jak poszliśmy zaklepywać chrzest to pytałam czy jest szansa, że dostaniemy rozgrzeszenie, powiedział, że to zależy tylko od nas, jeśli podejmiemy decyzję, że do ślubu kościelnego powstrzymamy się od współżycia to dostaniemy, poszliśmy wczoraj do mnie do kościoła ale nie przyszedł do konfesjonału więc pojechaliśmy gdzie indziej. Tamten ksiądz pomarudził ale w końcu dał nam to rozgrzeszenie, mówię dzisiaj mojemu księdzu a ten z mordą, że jak mógł nam rozgrzeszenie tamten dać, że pewnie nie powiedzieliśmy wszystkiego albo nas źle zrozumiał, że nadużył prawa kościelnego i w końcu wyszło, że nie możemy przyjąć komuni!!! Ja się pytam gdzie było to prawo kościelne jak kasę za chrzest od nas brał?!?!?! Jutro mamy iść spisywać protokół przedślubny do niego i już mnie trzęsie na samą myśl! Zwłaszcza, że znowu kasę weźmie na zapowiedzi! Reszta dnia udana, Liweczka była bardzo grzeczna w kościele ![]() ![]()
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
witam dziś mamy 2 miesiące
![]() idę spać cały dzien w uzdrowisku więc dotlenioni jesteśmy na maksa i teraz czas na sen |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas kapie TZ ja tylko asystuje czasem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Matko.. moje piersi produkują pełną parą
![]() Ależ miałam dziś ubaw z teściowej ![]() ![]() ![]() Idę pod prysznic, nakarmie tego małego bąbelka i do łóżeczka..
#171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko - moja to samo ;-) dopiero co pisałam ze wczoraj na chrzcinach juz dostawałam z nią szału, ona się aż trzęsła bo w kościele dziecku zimno, ma zimne rączki, będzie chore, wylądujemy w szpitalu, w restauracji zimno, a czemu nie mamy kocyka, a czemu ma opaskę a nie czapkę itd itd.. Dzisiaj przyszliśmy do nich na kawę bo tz chciał coś z ojcem pogadać... Liwia była chwile marudna, popłakiwała na rekach i co pierwsze powiedziała ta baba?
"marudna bo biedna ma uszka przewiane, tak ja bolą, tak zmarzla... Zbyszek, daj termometr, ona jest pewnie chora po wczoraj" ![]() I test roku 'to jeszcze nie jest lato' Jezu aż się serio boje co będzie w lato.. +30 stopni a Liwia w body na długi, spodenki i czapka :-D ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- A co do księdza - porażka... ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Pierwszy raz od kiedy jestem matką karmiąca w nocy (czyli od prawie 9 tygodni) nie potrafię zasnąć. Mała śpi w łóżeczku i juz sama nie wiem czy czekam aż się obudzi - śpi juz 4h - czy jestem zestresowana faktem, że długo leży w pampersie niezmieniona. Poszła po cycku spać i juz jej nie chciałam ruszać żeby nie budzić. :-P
#173 |
Zadomowienie
|
Trzydzieścidwa
Ja kąpie w żelu Lipkar z La Roche-Posay i mocno się pieni i do tego pachnie, dlatego jak skończę opakowanie to użyje płynu z SVR seria Topialyse bo Marcel ma suche nóżki i nie wykluczam że to od tego płynu. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#174 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() M się wytarl placek z tyłu głowy A Szymonowi razem ze luszczaca skóra tez wyszły włosy Także sam środek głowy ma lysy ;-) Posmarowalam mu ciemieniuche oliwka z hippa a po kąpieli wyczesalam Tez dalo radę ;-) Cytat:
to on kapie a jak go nie ma to sama daję radę Cytat:
Witam się po pierwszym karmieniu W końcu dłuższa przerwa niż 3 godz ;-) Maly nawet smoka zalapal i udało się ponad pół godziny jeszcze dospac ;-) oby tak dalej dobrze szlo ![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- Sloneczko Masakra z tym ksiedzem Jak mógł zakwestionowac spowiedź u innego ksiedza Porazka... ---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- 32 dzięki za kciuki Przydadza się ;-)
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko aż szkoda gadać. Ja bym już u tego księdza ślubu Nie wzięła! Współczuję przejść. Za bardzo się przyzwyczaiłam do fajnego proboszcza który by nigdy takiego numeru nie zrobił..
U nas rekord, 20.15 - 2.15 ![]() ![]() ![]()
#176 |
Rozeznanie
|
ja tez bym sie witala z pierwszego karmienia ale mala zasnela o 20.30 i chyba nie w glowie jej wstawanie wiec witam sie tak po prostu
![]() Sloneczko nie zazdroszcze jazdy. ja do ksiedza wyslalam TZ. ogolnie nie robil problemow ale kazal przyniesc zgode od proboszcza z poprzedniej parafii... wez sie czlowieku przeprowadz to będą wymyslac. tak wiec dzis TZ pojedzie po papier a pozniej mozna szykowac impreze ![]() mamy ktore chrzcily dziewczynki co ubralyscie dzieciom? body i spodniczka? sukieneczka i rajstopki/ legginsy? musze cos zamowic z neta bo w sklepach na miescie bieda jakas. |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Hej witam z pierwszego karm karmienia
Słoneczko brak słów na księdza,zagotowało sie we mnie. Super ze reszta chrzcin udana pomijając teściową ![]()
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
I my się witamy z pierwszego karmienia.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
My też pierwsze karmienie
![]()
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Ale śpiochy z naszych dzieci.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.