Mamy marzec 2016 epizod 1 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-08, 19:06   #151
monikmi
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1

Hej Mamuski!
U nas wczoraj i dziś non stop goście, byli też Teściowie i dolaczam do grona Dziewczyn którym rośnie gul jak Tesciowa nosi dziecko ale wiem że to głupie, bo to nie jest zła kobieta. A Marcel będzie szczęśliwy mając kontakt z rodziną.

Mój Szkrab spał dziś tylko godzinke, dużo wrażeń i ludzi i zawsze jest potem taki pobudzony ale już zasypia mi na kolanach już nie mogę się doczekać kuriera z ciuszkami, tak go ostatnio lubię stroić a i dla siebie zamowilam szpileczki i kardigan, jest mid sale na mohito

W czwartek wyskoczymy do pediatry bo Mały ma mega suche nóżki i robi twarda kupe, chociaż nie widzę żeby się przy tym jakoś specjalnie męczył ale wolę to skonsultować a w piątek szczepimy na pneumo.

Ja niestety straciłam głos nie wiem co to jest ale ani kataru ani kaszlu tylko gardło jakby mi zablokowało. Mam nadzieję że Marcel nic nie złapie bo oczywiście będę miała mega wyrzuty sumienia

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 19:48   #152
Szczeperka
Wtajemniczenie

Monia jeśli tak rzadko piłaś kawe w ciąży i przy kp to Tośka może zwyczajnie nie znać jej smaku i nie lubić kawy ja kawę uwielbiam, piłam w ciąży i teraz przy kp i nie ma ona żadnego wpływu na moje dzieci

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Ja dziś trochę odpoczęłam bo mąż mi zabrał chłopaków na spacer, potem miałam tyle energii że wysprzątałam cały dom. Normalnie nosiło mnie, bez dzieci to bym chyba z nudów umarła
Jutro kolejne szczepienie Ignasia, tym razem pneumo. A pojutrze znów chirurg, plaster na brzuch i witaj marudo...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 20:02   #153
_emma
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny, ceremonia chrztu bardzo piękna. Było kameralnie po mszy św. w pięknie przystrojonym kościele Oliwka nie spała, patrzyła na księdza i uśmiechała się do niego z kolei całą imprezę przespała. Rodzina zakochana w małej śpiącej królewnie dostała mnóstwo kasy, ubranka, złoto, srebro.. Jedzenie przepyszne, tort boski, a i tak dużo jedzenia rozdalismy gościom i jeszcze przywiezlismy do domu

Mąż ma teraz tydzień urlopu i chce w tym czasie położyć kafelki w kuchni, wiatrołapie, suszarni i kotlowni. Zobaczymy czy mu się uda.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to mozliwe,ale co zrobie podejscie do kawy to mala potem caly dzien na wysokich obrotach.
U nas chyba to samo

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2016-05-08 o 20:04
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 20:15   #154
marta1986222
Zakorzenienie

Emma supet ze chrzciny udane i Oliwka taka. grzeczniutka.

Kiedy planujecie przeprowadzke?

Ja pije jedna kawe dziennie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 20:19   #155
_emma
Zakorzenienie

TRĄDZIK I CIEMIENIUCHA

u nas na tradzik pomógł sudocrem, a później bephanten, a na ciemieniuche oliwka babydream dodawana do kąpieli, a nastepnie wyczesywanie jej z główki pod włos mała lubi taki masaż

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Dziś pierwszy dzień bez kolki, marudzenia i płaczu tak się cieszę, że córcia nie cierpiała

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Kiedy planujecie przeprowadzke?
Mam nadzieję, że w czerwcu to zrobimy
Stary 2016-05-08, 20:36   #156
moonunit
Wtajemniczenie

Emma to super ze wszystko się udało i Oliwka taka grzeczna

U nas mały atak kolkowy ale tez podejrzewam ze to przemeczenie go wywolalo Dzis maly pobil swoj rekord w nie spaniu ale lezal grzecznie w bujaczku i "rozmawial" z nami Mieliśmy akurat gości i przynajmniej mogłam na spokojnie wypić inke i zjeść ciasto ;-)
Szymek dostał śliczny komplet z H&M
A wczoraj też dostal pake białych pampersow ;-) także w tym miesiącu pampkow nie musze kupować takie mamy zapasy Chyba ze trójki będa w promocji ;-)

Mały śpi mi na rękach i zaraz spróbuję transferu do łóżeczka a potem swój tylek przetransferuje do wyra
Padam już na nos

Dobranoc

Jutro jade na morfologie ze sobą i M Trzymajcie kciuki za M żeby dala sobie pobrać krew Bo ja nie wiem jak ja to przezyje ;-)
Stary 2016-05-08, 20:43   #157
trzydziescidwa
Zakorzenienie

kciuki będą moonunit Za Twoje i M żyłki
Emma cieszę się, że impreza udana
Stary 2016-05-08, 20:44   #158
marta1986222
Zakorzenienie

Dobranoc lecę spać bo Hania zasnęła.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2016-05-08, 20:46   #159
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja mam wrażenie ze dzisiaj jak wyczesywałam włoski małej z tych "łusek" to jej się chyba trochę włosów wyczesało :-/
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 20:58   #160
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie ze dzisiaj jak wyczesywałam włoski małej z tych "łusek" to jej się chyba trochę włosów wyczesało :-/
To nic strasznego. Mojej kuzynki corka urodzila sie z wlosami, a po pol roku miala lysa glowę wypadly, wytarły się. Podobno to normalne.

Emma
super, ze chrzciny udane czekamy na zdjecia kreacji!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 20:59   #161
monikmi
Zadomowienie

Ja na ciemieniuche kupilam Emolium zmiękczający żel na ciemieniuche, nakłada się pół godziny przed kąpielą a potem spłukuje i wyczesuje z tym że u mojego Małego wyczesywanie nic nie daje i wyciera sam ta ciemieniuche, w to na czym lezakuje cena tego Emolium coś koło 27zl ale dobra jest też Ziajka kremowy olejek na ciemieniuche a cenowo fajniej wychodzi bo niecałe 7zl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-08, 21:02   #162
Darkanddark
Zakorzenienie

No właśnie dzisiaj po kąpieli był mega płacz. I nie wiem czy winne nie są kosmetyki Ziajki, bo mają bardzi Intensywny, aż taki duszący zapach.

Jejku szkoda ze się włoski wycierają.. Tak chciałam żeby moja kicia miała włoski :-P
Stary 2016-05-08, 21:04   #163
monikmi
Zadomowienie

Dark
Ale myślisz że od zapachu taki płacz? To przerzuc się na coś hipoalergicznego bez zapachu albo hippa może, pamiętam że slicznie pachnie chociaż może nie każdemu pasuje

Stary 2016-05-08, 21:12   #164
eeyesblue
Zadomowienie

my mamy hippa i pięknie pachną, nawet mąż mówi żeby się w tym płynie kompal
Dark to że włoski się wytra to nie znaczy, że będzie lysa urosna nowe mojej też się wycieraja a co najlepsze takie zakola się robią a z tyłu jeszcze dużo jest, myślałam że z tyłu najpierw będzie lysa od leżenia
tez mam to emolium na ciemieniuche, koleżanka mi podarowała, ponoć bardzo dobra, my póki co nie mamy z tym problemu

moja Myszka dziś po całym dniu padła szybko, wylezala się i wyspala cały dzień na podwórku, u znajomych uwalila mega kupę zaraz po przyjściu (nie robiła wczoraj wcale i dzis do wieczora), dobrze że usłyszałam, że robi bo chyba wysmarowalaby się cała gdyby nie szybką interwencja haha
Stary 2016-05-08, 21:15   #165
trzydziescidwa
Zakorzenienie

a w czym kąpiecie maluchy? Bo ja kupiłam taką emulsję na początek z pharmacerisa i to się w ogóle nie pieni i mam wrażenie jakbym myła samą wodą i nie domywała
w ogóle kąpiecie same czy w duecie z TŻ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-08, 21:17   #166
sloneczko4477
Zadomowienie

Witajcie! Nie nadrabiam, jestem wykończona..
Ksiądz nam zrobił taki numer, że mało brakowało a bym wybuchła!!!
Jak poszliśmy zaklepywać chrzest to pytałam czy jest szansa, że dostaniemy rozgrzeszenie, powiedział, że to zależy tylko od nas, jeśli podejmiemy decyzję, że do ślubu kościelnego powstrzymamy się od współżycia to dostaniemy, poszliśmy wczoraj do mnie do kościoła ale nie przyszedł do konfesjonału więc pojechaliśmy gdzie indziej. Tamten ksiądz pomarudził ale w końcu dał nam to rozgrzeszenie, mówię dzisiaj mojemu księdzu a ten z mordą, że jak mógł nam rozgrzeszenie tamten dać, że pewnie nie powiedzieliśmy wszystkiego albo nas źle zrozumiał, że nadużył prawa kościelnego i w końcu wyszło, że nie możemy przyjąć komuni!!! Ja się pytam gdzie było to prawo kościelne jak kasę za chrzest od nas brał?!?!?! Jutro mamy iść spisywać protokół przedślubny do niego i już mnie trzęsie na samą myśl! Zwłaszcza, że znowu kasę weźmie na zapowiedzi!
Reszta dnia udana, Liweczka była bardzo grzeczna w kościele dostała złoty pierścionek, złoty łańcuszek z medalikiem, piękne pamiątki i jeszcze nie wiem ile pieniążków bo nawet nie patrzyliśmy ukąpałam się i idę spać! Dobrej nocy!
Stary 2016-05-08, 21:17   #167
diablica071086
Zadomowienie

witam dziś mamy 2 miesiące
idę spać cały dzien w uzdrowisku więc dotlenioni jesteśmy na maksa i teraz czas na sen
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 21:19   #168
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
a w czym kąpiecie maluchy? Bo ja kupiłam taką emulsję na początek z pharmacerisa i to się w ogóle nie pieni i mam wrażenie jakbym myła samą wodą i nie domywała
Żel babydream + oliwka również rossmanowska
Stary 2016-05-08, 21:19   #169
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
My kapiemy w smietance do kapieli z mom me.

U nas kapie TZ ja tylko asystuje czasem

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 21:28   #170
_emma
Zakorzenienie

Matko.. moje piersi produkują pełną parą

Ależ miałam dziś ubaw z teściowej za wszelką cenę chciała ogrzać moje dziecię takie.. gołe zapytałam tylko czy sama chciałaby w tym upale leżeć w swetrze pod kocem

Idę pod prysznic, nakarmie tego małego bąbelka i do łóżeczka..
Stary 2016-05-08, 21:37   #171
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Matko.. moje piersi produkują pełną parą

Ależ miałam dziś ubaw z teściowej za wszelką cenę chciała ogrzać moje dziecię takie.. gołe zapytałam tylko czy sama chciałaby w tym upale leżeć w swetrze pod kocem

Idę pod prysznic, nakarmie tego małego bąbelka i do łóżeczka..
Moją też skręcało jak widziała, że wychodzę na balkon z Liwką która miała na sobie sweterek (wcale nie cienki) i cienką czapkę na balkonie już cień był, nie zimno ale też nie gorąco.. mina bezcenna okna pozamykała "bo dziecko" a ja kazałam mojej siostrze otworzyć bo taki zaduch, że nie dało się oddychać, myślałam, że mnie wzrokiem zabije! Strasznie mi ją przegrzewa co doprowadza mnie do szału
Stary 2016-05-08, 23:00   #172
Darkanddark
Zakorzenienie

Słoneczko - moja to samo ;-) dopiero co pisałam ze wczoraj na chrzcinach juz dostawałam z nią szału, ona się aż trzęsła bo w kościele dziecku zimno, ma zimne rączki, będzie chore, wylądujemy w szpitalu, w restauracji zimno, a czemu nie mamy kocyka, a czemu ma opaskę a nie czapkę itd itd.. Dzisiaj przyszliśmy do nich na kawę bo tz chciał coś z ojcem pogadać... Liwia była chwile marudna, popłakiwała na rekach i co pierwsze powiedziała ta baba?
"marudna bo biedna ma uszka przewiane, tak ja bolą, tak zmarzla... Zbyszek, daj termometr, ona jest pewnie chora po wczoraj"

I test roku 'to jeszcze nie jest lato'
Jezu aż się serio boje co będzie w lato.. +30 stopni a Liwia w body na długi, spodenki i czapka :-D

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

A co do księdza - porażka...

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Pierwszy raz od kiedy jestem matką karmiąca w nocy (czyli od prawie 9 tygodni) nie potrafię zasnąć. Mała śpi w łóżeczku i juz sama nie wiem czy czekam aż się obudzi - śpi juz 4h - czy jestem zestresowana faktem, że długo leży w pampersie niezmieniona. Poszła po cycku spać i juz jej nie chciałam ruszać żeby nie budzić. :-P
Stary 2016-05-09, 00:23   #173
monikmi
Zadomowienie

Trzydzieścidwa
Ja kąpie w żelu Lipkar z La Roche-Posay i mocno się pieni i do tego pachnie, dlatego jak skończę opakowanie to użyje płynu z SVR seria Topialyse bo Marcel ma suche nóżki i nie wykluczam że to od tego płynu.

REKLAMA
Stary 2016-05-09, 01:33   #174
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
To normalne Koleżanki córce wszystkie włosy wyszły z którymi się urodziła a później odrosla piękna go gęsta czupryna

M się wytarl placek z tyłu głowy A Szymonowi razem ze luszczaca skóra tez wyszły włosy Także sam środek głowy ma lysy ;-) Posmarowalam mu ciemieniuche oliwka z hippa a po kąpieli wyczesalam Tez dalo radę ;-)
Cytat:
W Hippie Ładnie pachnie i się pieni Potem już nie muszę niczym smarować Skora jest fajnie nawilzona Jak mu schodzila skóra po porodzie to jeszcze smarowalam mleczkiem z hipp Ogólnie polecam te kosmetyki ;-) U nas jak tz jest
to on kapie a jak go nie ma to sama daję radę
Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
witam dziś mamy 2 miesiące
idę spać cały dzien w uzdrowisku więc dotlenioni jesteśmy na maksa i teraz czas na sen
Wszystkiego najlepszego z okazji dwóch miesięcy ;-)

Witam się po pierwszym karmieniu W końcu dłuższa przerwa niż 3 godz ;-)
Maly nawet smoka zalapal i udało się ponad pół godziny jeszcze dospac ;-) oby tak dalej dobrze szlo

---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

Sloneczko Masakra z tym ksiedzem Jak mógł zakwestionowac spowiedź u innego ksiedza Porazka...

---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

32 dzięki za kciuki Przydadza się ;-)
Stary 2016-05-09, 01:36   #175
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Słoneczko aż szkoda gadać. Ja bym już u tego księdza ślubu Nie wzięła! Współczuję przejść. Za bardzo się przyzwyczaiłam do fajnego proboszcza który by nigdy takiego numeru nie zrobił..

U nas rekord, 20.15 - 2.15 i to jeszcze by pospał, bo tylko delikatnie się kręcił, włożylam smoka i poszłam do łazienki to go musiałam lekko budzić na jedzenie zresztą najadł się w 15 minut i dalej kima! Ja też idę korzystać
Stary 2016-05-09, 01:54   #176
Abii84
Rozeznanie

ja tez bym sie witala z pierwszego karmienia ale mala zasnela o 20.30 i chyba nie w glowie jej wstawanie wiec witam sie tak po prostu

Sloneczko nie zazdroszcze jazdy. ja do ksiedza wyslalam TZ. ogolnie nie robil problemow ale kazal przyniesc zgode od proboszcza z poprzedniej parafii... wez sie czlowieku przeprowadz to będą wymyslac. tak wiec dzis TZ pojedzie po papier a pozniej mozna szykowac impreze w sumie bedzie 10 osob w tym 2 dzieci i glowny powod calego zamieszania. nie wiem jeszcze o ktorej beda chrzciny ale generalnie stawiam na obiad a pozniej tort kawa i kilka przekasek.
mamy ktore chrzcily dziewczynki co ubralyscie dzieciom? body i spodniczka? sukieneczka i rajstopki/ legginsy? musze cos zamowic z neta bo w sklepach na miescie bieda jakas.
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 02:48   #177
marta1986222
Zakorzenienie

Hej witam z pierwszego karm karmienia

Słoneczko brak słów na księdza,zagotowało sie we mnie.
Super ze reszta chrzcin udana pomijając teściową

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

REKLAMA
Stary 2016-05-09, 03:32   #178
_polly_
Zakorzenienie

I my się witamy z pierwszego karmienia. młoda zasnęła o 21. mama się wyspała.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 03:36   #179
sloneczko4477
Zadomowienie

My też pierwsze karmienie
Stary 2016-05-09, 03:47   #180
_polly_
Zakorzenienie

Ale śpiochy z naszych dzieci.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości