Żony 2015 cz. 5 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-19, 19:32   #151
Vivienne
... choć nie Westwood

Dot.: Żony 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Moje paznokcie to też ciekawa kwestia - każdy ma inny kształt Najlepiej wyglądają te na palcach wskazujących i może na kciukach. Najgorzej na palcach serdecznych - są szersze niż dłuższe. No i środkowy paznokieć u prawej ręki jest odkształcony przez pisanie długopisem
Ale już mi to nie przeszkadza, ogarnięte skórki i bezbarwny lakier robią robotę

Przestraszyłyście mnie trochę pogodą, też mamy komunię w niedzielę i naszykowałam sobie sukienkę z poprawin, nie mam innej...
Mam ten sam problem, część idzie w prostokąt, część jest jak migdal, zawsze mam problem z nadaniem ksztaltu

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 19:33   #152
sQuaara
Zakorzenienie

Raz
Stary 2016-05-19, 19:34   #153
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Raz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1463682843934.jpg (48,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1463682860480.jpg (59,0 KB, 41 załadowań)
Stary 2016-05-19, 19:35   #154
sQuaara
Zakorzenienie

ja kiedys tez tak mialam, ale pilowaniem nadalam im ksztalt...
Stary 2016-05-19, 19:38   #155
viva91
na przekór do celu

Ja bym musiała spiłować sobie wszystkie poza serdecznymi, czyli każdy paznokieć byłby szerszy niż dłuższy - wolę nie
Stary 2016-05-19, 19:38   #156
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
No właśnie w szarości nie chcę iść bo nie da rady dobrać tego odcienia. Hmm granat chyba nie bardzo mi się widzi...ale jak coś nudziakowego czy lekko różowego to też średnio...
A ja bym zaszalala z pastelowym żółtym, bananowy coś w tym stylu i na dwóch syrenke
Stary 2016-05-19, 19:40   #157
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym musiała spiłować sobie wszystkie poza serdecznymi, czyli każdy paznokieć byłby szerszy niż dłuższy - wolę nie
ale ja swoj srodkowy na szerokosc pilowalam... jakos od 18 roku zycia... no moze 20? na studiach zaczelam sie tym przejmowac...
teraz jest praktycznie prosty
tylko moj nie byl szeroki caly tylko taka lopata...waski jak wszystkie na poczatku a im dalej tym szerzej :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-19, 19:41   #158
magda_mjt
Zakorzenienie

O syrenka byłaby w sumie spoko! podoba mi się efekt syrenki ale ten od Indigo, bo podróbki nie są tak ładne
Stary 2016-05-19, 19:50   #159
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Od 23.05
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=61357
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 19:50   #160
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja swoj srodkowy na szerokosc pilowalam... jakos od 18 roku zycia... no moze 20? na studiach zaczelam sie tym przejmowac...
tylko moj nie byl szeroki caly tylko taka lopata...waski jak wszystkie na poczatku a im dalej tym szerzej :/
No ale Ty masz ladne waskie paznokcie. Moj kciuk ma 1.5cm szerokosci. Zapuszczanie i pilowanie tu nic nie da. Mialabym lopate 1.5x2cm.
Ja mam 5 ksztaltow paznokci na jednej dloni. Najgorsze sa kciuki, bo mi rosna wszerz, bo mam od zawsze plytki wyciete az do podstawy paznokcia.
Stary 2016-05-19, 19:54   #161
sQuaara
Zakorzenienie

mam ale nie byly takie
przeiciez pisze ze to kilka lat pracy...to rozowe kiedys mialam tak krotkie ze nawet jak mialam 'dlugie' paznokcie to biale mi ponad palce nie wystawalo jak sie patrzylo od wewnetrznej strony dloni...
Stary 2016-05-19, 19:59   #162
viva91
na przekór do celu

Cytat:
A mój jest szeroki cały, od podstawy, jakbym piłowała to może czubek bym zwęziła, ale to by wyszła piramida Jest niewiele węższy niż ten na kciuku...
Stary 2016-05-19, 20:07   #163
sQuaara
Zakorzenienie

moze kiedys piramidy beda modne...
teraz migdalki pozniej piramidki?

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
w ogole sie nie oplaca
jak za 120-130zl mozna miec lampe, plyny,baze, top, 1x lakier, pilniki, patyczki, waciki i inne...
Stary 2016-05-19, 20:09   #164
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Będę czekać
No cóż, jak rozdawali ładne paznokcie ja stałam w kolejce po włosy
Stary 2016-05-19, 20:11   #165
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

w ogole sie nie oplaca
jak za 120-130zl mozna miec lampe, plyny,baze, top, 1x lakier, pilniki, patyczki, waciki i inne...
Tak mi się wydawało ze podawałyscie tutaj niższe ceny. Ale ja nie w temacie, szukałam pościeli w lidlu a wpadłam na lampę.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 20:30   #166
magda_mjt
Zakorzenienie

Królewna tez mam paznokieć kciuka na 1,5 cm (nawet wiecej w sumie :P) i da rade to ogarnąć, zeby ok wyglądało

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-05-19, 20:31   #167
sQuaara
Zakorzenienie

no inie moge co za zawodnik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png ciaza.png (18,5 KB, 30 załadowań)
Stary 2016-05-19, 21:52   #168
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Królewna tez mam paznokieć kciuka na 1,5 cm (nawet wiecej w sumie :P) i da rade to ogarnąć, zeby ok wyglądało
A jakiej dlugosci masz paznokiec od podstawy? Pokaz plis

Ja bym musiala mocno zapuscic, zeby nadac im jakikolwiek ksztalt, no a po pierwsze bardzo mi sie lamia, a po drugie rozwarstwiaja od lakieru, przez co lakier sie nie trzyma, a niepomalowane wygladaja koszmarnie. :/
Stary 2016-05-19, 21:58   #169
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
A jakiej dlugosci masz paznokiec od podstawy? Pokaz plis

Ja bym musiala mocno zapuscic, zeby nadac im jakikolwiek ksztalt, no a po pierwsze bardzo mi sie lamia, a po drugie rozwarstwiaja od lakieru, przez co lakier sie nie trzyma, a niepomalowane wygladaja koszmarnie. :/
Teraz akurat za ładnie nie wyglada całość, bo juz skorki mam rozwalone, no i lekko lakier poskubalam od boku :P. Ale widac, ze wcale nie sa długie, a wg mnie wyglada na prawdę ok .

Edytowane przez magda_mjt
Czas edycji: 2016-05-19 o 21:59
magda_mjt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-19, 22:03   #170
Nadezhda
Zadomowienie

W tematach paznokciowych zawsze zawierzam pani kosmetyczce do której zawsze chodzę i zawsze jestem zadowolona

A offtopem polecę, wiem że ten temat był jakiś czas temu poruszany :
Papier jedwabisy z empiku - tak czy nie, jaka jakość, jak to wychodzi?

Edytowane przez Nadezhda
Czas edycji: 2016-05-19 o 22:04
Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 22:13   #171
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
moze cos ciut bardziej w fiolet wpadajacego ale poszlabym w taki mocniejszy kolor, zeby za mdlo nie bylo
Może Mardi Gras z Semilaca?
Cytat:
pastele zolty <3 i mietowy i niebieski a co!

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Takie o
Mam te wszystkie kolory i jak tu wybrać :P
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Poczucie estetyki akurat mam , gorzej, że ślepa jestem i będę ślęczeć
To może Ci podeślę strój który mam to mi lakier wybierzesz?
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 22:27   #172
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz akurat za ładnie nie wyglada całość, bo juz skorki mam rozwalone, no i lekko lakier poskubalam od boku :P. Ale widac, ze wcale nie sa długie, a wg mnie wyglada na prawdę ok .
Fakt, bardzo ladnie.
No ale moje z taka dlugoscia koniecznie musialyby byc pomalowane, a niestety zadne lakiery sie ich nie trzymaja. :/ Dlatego bardzo Wam zazdroszcze hybryd. Ale hybrydy tez bym musiala czesto zdejmowac/poprawiac, bo jeszcze w dodatku potwornie szybko mi rosna paznokcie. -.- Po tygodniu potrafie miec 1mm odrost. -.- A przeciez niektore dziewczyny nosza hybrydy i ze 3 tyg.
Stary 2016-05-19, 22:32   #173
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Może Mardi Gras z Semilaca?

Mam te wszystkie kolory i jak tu wybrać :P

To może Ci podeślę strój który mam to mi lakier wybierzesz?
wszystkie ) ombre jak moje

Cytat:
Fakt, bardzo ladnie.
No ale moje z taka dlugoscia koniecznie musialyby byc pomalowane, a niestety zadne lakiery sie ich nie trzymaja. :/ Dlatego bardzo Wam zazdroszcze hybryd. Ale hybrydy tez bym musiala czesto zdejmowac/poprawiac, bo jeszcze w dodatku potwornie szybko mi rosna paznokcie. -.- Po tygodniu potrafie miec 1mm odrost. -.- A przeciez niektore dziewczyny nosza hybrydy i ze 3 tyg.
ja zmeniam hybrydy po 7-10 dniach

a co to lamania sie i rozdwajania - witam w klubie
jak uzywam harda (hm baza pod hybryde mocno utwardzajaca, daje sie 2-3 warstwy) to czasami hard i kolor zostaje a od spodu moj paznokiec sie lamie i odpada
wiec tak. wiem co to znaczy lamiace sei paznokcie
Stary 2016-05-19, 22:39   #174
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Drogo, jak sQ pisze . Za tyle to już LED można kupić , zwykłe UV to za 40-50zł z All już z wysyłką .
Cytat:
Fakt, bardzo ladnie.
Ja tam zmieniam hybrydy co tydzień, max 2. Nie, że mi tak rosną, ale głównie, bo mi się kolor nudzi, albo skubię i nie raz mam ubytek, który przy weekendzie już na tyle przeszkadza, że robię nowe .
A próbowałaś primera? ponoć lepsza przyczepność lakierów dzięki temu (choć osobiście nie wiem czy mi to jakąś różnicę robi, ale czasami nakładam).

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
wszystkie ) ombre jak moje

ja zmeniam hybrydy po 7-10 dniach

a co to lamania sie i rozdwajania - witam w klubie
jak uzywam harda (hm baza pod hybryde mocno utwardzajaca, daje sie 2-3 warstwy) to czasami hard i kolor zostaje a od spodu moj paznokiec sie lamie i odpada
wiec tak. wiem co to znaczy lamiace sei paznokcie
Hard nie wiem, jak dawniej bez tego żyłam . Aktualnie 2 paznokcie, dziady, mi się nadłamały. Najpierw mały, a potem serdeczny... u lewej ręki :/. Co by zupełnie nie rujnować paznokci dałam 2 warstwy harda i top. Ale zapomniałam, że mam nadłamane, skubałam... i bach- na serdecznym pęknięcie już z hardem. No to znowu- 2 warstwy harda i top . I się trzyma Ogólnie rzecz biorąc wychodzi na to, że mam 6 (!!!) warstw harda i 3 warstwy topu . No i wiadomo, baza i kolor (i to 3x bo mam Biscuita 2x i Glitter Milk na wierzchu ). Łącznie na małym i serdecznym wychodzi mi.......13 warstw ja się pytam jakim cudem to się trzyma szczęście w nieszczęściu zawsze daję bardzo cienkie warstwy, więc nie mam paznokcia na styl tego...
Stary 2016-05-19, 22:50   #175
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

No ale sQ, co wtedy robisz z paznokciem, jak Ci sie tak zlamie i odpadnie? Mi potrafi sie rozwarstwic i zejsc pol paznokcia, i musze czekac az odrosnie.

Nigdy sama nie robilam hybryd, a w salonie chyba tylko kladli baze, kolor i top. Gdy mi raz odpadl kawalek hybrydy i poszlam na zdjecie, to dziewczyna w salonie powiedziala, ze moglam reklamowac wykonanie i by mi poprawili ten paznokiec, no ale chcialam zdjac.
Poza tym tam zawsze sciagaja hybrydy metalowa szpatulka i mozliwe, ze to robi najwieksza krzywde moim paznokciom.

Chciakabym sprobowac sama zrobic hybrydy, ale musialabym duzo zainwestowac w sprzet i lakiery, a ryzyko, ze moje paznokcie to zle zniosa jest bardzo duze.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Magda

A czy moczenie w acetonie tez przypadkiem na maxa nie niszczy paznokci? Nie bez powodu produkuje sie zmywacze bez acetonu...

Ten Hard to nazwa czy typ lakieru?
Stary 2016-05-19, 22:54   #176
viva91
na przekór do celu

Cytat:
nie mam paznokcia na styl tego...
zdjęcie po lewej -
Nie z powodu paznokcia (choć i ten jest okropny), ale jak widzę takie poranione skórki, fuj...

Moje paznokcie każdy inny, ale przynajmniej się nie łamią Raz tylko miałam czas, kiedy łamały się łatwo - przed maturami. Aż zastanawiałam się czy do lekarza się nie wybrać i sobie podstawowych badań nie zrobić, bo tak nagle z dnia na dzień zaczęły się łamać jak nigdy. Matury zdałam i paznokcie przestały się łamać
Stary 2016-05-19, 23:06   #177
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
No ale sQ, co wtedy robisz z paznokciem, jak Ci sie tak zlamie i odpadnie? Mi potrafi sie rozwarstwic i zejsc pol paznokcia, i musze czekac az odrosnie.

Nigdy sama nie robilam hybryd, a w salonie chyba tylko kladli baze, kolor i top. Gdy mi raz odpadl kawalek hybrydy i poszlam na zdjecie, to dziewczyna w salonie powiedziala, ze moglam reklamowac wykonanie i by mi poprawili ten paznokiec, no ale chcialam zdjac.
Poza tym tam zawsze sciagaja hybrydy metalowa szpatulka i mozliwe, ze to robi najwieksza krzywde moim paznokciom.

Chciakabym sprobowac sama zrobic hybrydy, ale musialabym duzo zainwestowac w sprzet i lakiery, a ryzyko, ze moje paznokcie to zle zniosa jest bardzo duze.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Magda

A czy moczenie w acetonie tez przypadkiem na maxa nie niszczy paznokci? Nie bez powodu produkuje sie zmywacze bez acetonu...

Ten Hard to nazwa czy typ lakieru?
Niszczy, pewnie, że niszczy. Aczkolwiek no ja mam non stop hybrydy od Wielkanocy, aktualnie chyba 6 albo 7, czasami ściągam acetonem czasami na chama zrywam. Po acetonie i tak często lekko muszę kopytkiem resztę zsunąć. Paznokcie wciąż mam i są w całkiem dobrym stanie, ale- rzadko kiedy je matowię, jak już to bardzo delikatnie. Podejrzewam, że jak ściągnę hybrydy to paznokcie będą giętkie, jak kartka ksero, no ale . Te kilka miesięcy ładnych, długich paznokci mi wszystko wynagradzają . Niemniej jednak, na razie się nie poddaję- dopóki dam radę będę utrzymywała taką długość (lub dłuższe), co by ładnie na weselach paznokcie wyglądały .
Hard to nazwa "lakieru" z Semilaca. Ma gęstą konsystencję, jest przezroczysty, można nim nadbudować na formie paznokcia, albo po prostu solidnie utwardzić paznokcie . Mi nadbudowa zupełnie nie wychodzi, ale utwardza świetnie .

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
zdjęcie po lewej -
Nie z powodu paznokcia (choć i ten jest okropny), ale jak widzę takie poranione skórki, fuj...

Moje paznokcie każdy inny, ale przynajmniej się nie łamią Raz tylko miałam czas, kiedy łamały się łatwo - przed maturami. Aż zastanawiałam się czy do lekarza się nie wybrać i sobie podstawowych badań nie zrobić, bo tak nagle z dnia na dzień zaczęły się łamać jak nigdy. Matury zdałam i paznokcie przestały się łamać
Ej, ale ja w ogóle nie wiem czy to poranione skórki czy po prostu jakaś ręka murzynki czy ciemniejszej nacji? U takich kolorów kostki, okolice skórek są właśnie takie ciemne dziwne. No, ale nie ważne w sumie- paznokcie paskuda. Mam nadzieję, że to jednak żart był swego czasu, że to jakaś nowa moda
Dobra, lecę do kąpieli i spania. Mąż się rano na pocztę nie wybiera, bo ma trening, a ja psychicznie nie wytrzymam czekania do jego lunchu, żeby się dowiedzieć, co to za przesyłka. Co ten stres z ludźmi robi, w środku mojej nocy będę wstawać (o 7!), żeby na pocztę wyrobić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-19, 23:12   #178
viva91
na przekór do celu

Nie miałam na myśli ciemnego koloru, tylko po prostu ranki, zniekształcenie, zaniedbanie... Dość często to widzę - paznokcie wyrąbane w kosmos, a skórki wołają o pomstę do nieba... Pamiętam z praktyk jedną laskę, która miała bordowe przy paznokciu, jak nimi o coś zahaczyła to krew podchodziła, brr...
Stary 2016-05-19, 23:12   #179
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Magda, tego Harda dajesz zamiast bazy czy na baze?
Pamietam tez, ze kiedys chyba Ex mowila o jakich lakierch hybrydowych 3 w 1. To cos warte?

Trzymam kciuki, zeby to byly Wasze dowody.

Nie wiem, czy na razie nie zainwestuje w ten lakier Opi Infinite Shine. Pierwszy raz calkiem niezle zniosly moje paznokcie.
Stary 2016-05-19, 23:25   #180
magda_mjt
Zakorzenienie

Żony 2015 cz. 5

Cytat:
Magda, tego Harda dajesz zamiast bazy czy na baze?

Pamietam tez, ze kiedys chyba Ex mowila o jakich lakierch hybrydowych 3 w 1. To cos warte?

Trzymam kciuki, zeby to byly Wasze dowody.

Nie wiem, czy na razie nie zainwestuje w ten lakier Opi Infinite Shine. Pierwszy raz calkiem niezle zniosly moje paznokcie.
Do utwardzania na bazę zawsze, często wlasnie 2 bardzo cienkie warstwy. Typowo mam baza, hard, 2x kolor i top, ale jak mam mocno giętkie paznokcie to 2x hard .
Ja nigdy 3w1 nie używałam, ale ex chyba zadowolona była .
A ogólnie OPI sama moge polecić, jako dobre lakiery i dobra marka . Ja co prawda tylko zwykłych i hybrydowych używałam, ale ogólnie OPI ma bardzo dobre opinie .
Mega liczę, ze to TA przesyłka, mimo ze tylko do M zaadresowana....

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości