|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Ciesze sie, ze Wojtus jest zdrowy, ale gdzies mi to w glowie siedzi, ze za malo zrobilam. Juz nie przynudzam, nowy dzien, nowe spojrzenie na swiat
![]() Ewusia pochwal sie jak bylo na warsztatach ![]() Noo i u nas juz pobudka, a mialam nadzieje, ze jeszcze pospimy ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Ruda bez karmienia tyle???
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wkurza mnie, że rano przesuwa jej się ta godzina budzenia na wcześniejszą ale zasypiania na razie nie.... ![]()
![]() |
![]() |
#154 |
Wtajemniczenie
|
A już miała mi się zazdrość włączyć
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
:p
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zdrówka dla wszystkich solenizantow ![]() Malwi ja też mam takie myśli. Włączyl mu się skrzek i pisk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witek nadostawał prezentów w ten weekend ![]() ![]() - Garnuszek na klocuszek FP - nosek robi szal ![]() - Smiki grzechotka, o taka: http://www.smyk.com/smiki-grzechotka...iemowleca.html meega mu się podoba, ale trzeba mu trzymac poki co, bo jest dość ciężka (6mcy+) i jedyne co z nią sam robi to pakuje do paszczy ![]() ![]() - Babyono Żaglówka - http://www.babyono.com/zabawka-welur...-zaglowka.html jak się za tą rybkę pociągnie, to żaglówka wydaje dźwięk (pluska) + wibruje - super dowózka, bo Witek ciagnie teraz za wszystko ![]() - zestaw bambusowy: http://www.hityikity.pl/bambusowe-na...eci-biedronka/ (z dinozaurem) - nie otwierałam jeszcze,ale wygląda ładnie ![]() Plus kupa ciuchów of kors ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Wtajemniczenie
|
Super prezenty
![]() Właśnie patrze na ten garnuszek jaka różnica między fp a zwykłym szok. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Dotka to dobrze, ze nie bylo w feedo garnuszka
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- No i swietne prezenty ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Dotka super prezenty 😊
Ale goraco......😠 Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
Dotka super ze imprezka sie wam udała i ze Witek nazbierał udanych prezentów
Kasia najlepszego dla Dorianka, jeszcze miesiac i bedzie pół roczku ale ten czas leci ![]() Ruda moja tez tak ma tylko z karmieniami, kładę ja o tej samej porze a budzi sie co dzień o godzinę wczesniej na karmienie i przez to mi wychodzą dwa podczas nocy ![]() gratki udanych wycieczek, basenów, grillów i innych weekendowych atrakcji ![]() dzieki za kciuki za nasze chrzciny, Karinka juz nie jest poganka ![]() w wiekszosci wszytsko sie udało i jestem padnieta (chrzciny były u moich rodziców) wiec dwa dni totalnej masakry bo najpierw przygotowywanie a pozniej obsługa wszystkiego ale było spoko. Tylko ognisko sie nie udało bo zaczeło padać ale to dobrze bo młoda miała już dość ![]() no i z naszych hitów: 8 min przed mszą kupa (oczywiscie wychodzaca bokiem) ![]() ![]() ![]() miałam nadzieje ze po takim dniu bedzie spac i spac i spac a o 7 rano juz pobudka ![]() i szczerze nie nawidze takich imprez, zawsze pisałam ze moja tesciowa jest ok i sie nie wtraca a wczoraj myslałam ze ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy 4 kupy?! Moze to zeby ida? Dobrze ze chrzciny udane. Wierze Ci ze padnieta jestes. My w sb ta impreza dla znajomych a wczoraj dla rodziny i padam dzis na ryj. Zaraz bedzie lalo wiec bez spaceru dzis, moze to i lepiej
![]() Malwi niee niedobrze ze nie bylo bo garnuszek kupowala moja mama i mielismy ptzy okazji zamowic. W ogole jak sklepy ceny pod iosly! Pare dni temu patrzylam w jednym sklepie w krk i garnek byl za 85zl a w pt juz za 95 ![]() Kasia ale mowisz o roznicy w cenie czy wygladzie? Cenowo ogromna roznica ale nie wiem jak na zywo wygladaja te odpowiedniki fp. Witka chyba mecza zeby strasznie, spi niespokojnie i ogolnie to najlepiej na rekach. Wydaje mi sie ze gorna dwojka idzie ale nie mam pewnosci :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Dotka super prezenty. Ta grzechotka tez mamy jest świetna. Szymek juz ja ładnie sam trzyma i podnosi. Niunia_leyla tez ja ma i chwaliła.
Ahnessy fajnie, że chrzciny udane. Tez początkowo mieliśmy robić w domu, ale jednak zdecydowaliśmy się na lokal, pewnie też by roboty było od groma. Kasia różnica cenowa ogromana, ciekawe jak z jakością. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy, dobrze, że już masz z głowy te chrzciny. A teściowa dobra, w upał dziecko opatulac...
U mnie czasem są 3 kupy w ciągu dnia i to jest normalne.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
Ahnesy super ze juz po.
Co do kup mój potrafi mieć 3 jednego dnia a drugiego nic albo 4 dni pod rząd po 2-3. Niema reguły ![]() No właśnie cenowo różnica, a jakoś hmm pewnie pół roku przeżyje bo w sumie wiele dłużej się tym nie zajmie. Poczytam co tam jest a co w fp i zobaczę co kupić. A najlepiej nic za jego wredote ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() szkoda ze Witek tak ciezko znosi te zęby ![]() u nas na razie spoko pogoda, licze na spacer zeby głowe przewietrzyć, zresztą młoda marudna a na spacerze moze zasnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
A wlasnie co do kup to ostatnio czytalam ze jak dziecko kp to jednak jest mit z tym ze moze nei robic kupy przez x dni. Ze jesli nie robi to oznacza niedobor magnezu i cynku u matki. Slyszalyscie o czyms takim?
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Ahnessy no u nas dziasla byly twarde i wyszly zebole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
Mi pediatra mówiła ze to normalne przy kp i większość źródeł tak podaje. Ja od początku na witaminachwile dodatkowych i osobno jeszcze magnezie bo łapki mi cierpna wiec wątpię czy mi brakowało a raz 7 dni nie miał kupy. Za to dzisiejsza była tak śmierdząca ze wróciłam z pralni i tylko weszłam do salonu to czułam leżącego na macie 10 metrów dalej zasranca
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Kasia, ale magnez suplementujesz, no a cynk?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Wtajemniczenie
|
10 mg dziennie w tabletkach. Pije Falvit
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- A do tego ogórki i selera bo dużo tracę na treningach a trzeba chyba 12 mg dostarczać Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Czyli wychodzi na to, ze bujda. Tak pytalam z ciekawosci, bo ja tez potwierdzenia tego nie znalazlam,no a jednak wszyscy wspominają, ze na KP moze tak byc i ze spoko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
No ale popatrzmy na to tak. Każda z nas jest dorosła obieramy przedział 25-30 lat i jedna zrobi jedna dziennie druga 3 a trzecia żadnej, tak samo będzie z dzieciakami tak to biorąc na mój mały mozdzek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Mi też pediatra mówiła, że to normalne. Tez mam w tabletkach magnez i cynk. Dodatkowo porcja warzyw i owoców codziennie obowiązkowo. A kupy nie ma codziennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Heloł 😊
Dotka, fajna ta żaglówka! Chyba też Młodej kupie 😜 i zbankrutuje w czerwcu, bo nie dość że chce kółka kupić, to jeszcze mam trochę rzeczy do kupienia dla Młodej, bo pod koniec czerwca jedziemy nad morze i trzeba ekwipunek załatwić 😊 no i jeszcze tż ma urodziny w czerwcu, to jestem bankrutem jak nic 😎 Ahnessy, fajnie że już po chrzcinach 😊 dobrze kojarzę, że Ty z Krk? Jeśli tak, to teściowa jest niezła z tym ubieraniem, Młoda wczoraj w samej pieluszce leżała, bo taki był gorąc... Ja mam problem, bo Jagoda zaczęła odrzucać jednego cycka. Tzn popije z niego trochę, 2, 3 łyki i się odrywa i wygłupia. I obowiązkowo jak z niego je, to nogi w górze i się trzyma za stopy, kręci się i kopie. Skutkiem czego zwykle ulewa od razu, wszystko co zje. I jak jest zmęczona, to w ogóle nawet go do ust nie weźmie, a drugiego od razu ssie... od jakichś 3 dni tak ma. Jedynie w nocy normalnie z niego je. Już nie wiem o co jej chodzi 🙁 mam nadzieję że takie akcje nie zaburzą mi laktacji. Miałyście też tak? Albo wiecie jak temu zaradzić? Ach i dziś w ogóle Młoda się śmiała w głos jak ją zaczęłam w chuście motać 😍 tylko mam zagwozdkę, bo taka dumna dziś z siebie byłam, że super podociągałam, a tu patrzę Młoda ma nóżki czerwone - łydki, tak jakby chusta się jej wżynała pod kolankami. Nigdy wcześniej nie miała tak. Nie wiem czy to od upału czy co 😑 od razu ją rozwiązałam = wrzask... Ja nic nie suplementuje 😊 robiłam w sobotę morfo, ciekawe co mi tam wyjdzie. A Młoda ostatnio ma 1 kupę dziennie, o 11 jak w zegarku 😎 Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-05-30 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
Dotka ile prezentów! Super
![]() Ja miałam weekend internetowych zakupów. idzie do mnie doidy, bambusowa pieluszka, kilkanaście paczek z ali ![]() No i wracamy z poradni! Ciemię zrośnięte, w tygodniu muszę iść na badania krwimałego (d3, fosfor, wapń) i później wbijać się na interpretację wyników i ustalanie co dalej. tyle że na pobranie krwi młody ma być 4 h po jedzeniu, a je co 2 ![]() Z tymi kupami to imo bzdura... Ja mam na 100% jakieś niedobory a kupsko kilka razy dziennie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Rozeznanie
|
Mięta tak ja z krk
![]() a no i jeszcze jeden hit "jak ona je raczki - głodna jest" boziuuu że też ludzie tak myślą na poważnie ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mięta, ja też miałam podobnie, z lewego nie chciała jeść od razu się rozglądała, a prawego ok. Skutek jest taki, że ten prawy chyba więcej teraz produkuje bo cieknie w nocy :-( Ale na szczęście już je z tego lewego, może się wyrówna. Dzisiaj w ogóle jakaś cyckowa jest, ale ciągle przysypia jedząc a potem ledwo odstawię, to głodna. Cóż, wisielec lepszy od marudy...
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Ruda, moja też lewym wzgardza 😜 to może u niej też wróci do łask... nie wiem nawet czy odciągać z tego lewego czy nie, nie chce zakombinować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.