Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniowe 2016 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-30, 07:11   #151
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Ciesze sie, ze Wojtus jest zdrowy, ale gdzies mi to w glowie siedzi, ze za malo zrobilam. Juz nie przynudzam, nowy dzien, nowe spojrzenie na swiat
Ewusia pochwal sie jak bylo na warsztatach

Noo i u nas juz pobudka, a mialam nadzieje, ze jeszcze pospimy

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 07:30   #152
kasia01987
Wtajemniczenie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Ruda bez karmienia tyle???

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 07:39   #153
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Ruda bez karmienia tyle???

Nie, no coś Ty, 2 karmienia po drodze. No jakby bez karmienia tak wytrzymała to bym chyba wybaczyła
Ale wkurza mnie, że rano przesuwa jej się ta godzina budzenia na wcześniejszą ale zasypiania na razie nie....

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 07:43   #154
kasia01987
Wtajemniczenie

A już miała mi się zazdrość włączyć

Stary 2016-05-30, 08:07   #155
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

:p

Stary 2016-05-30, 08:16   #156
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hej

Zdrówka dla wszystkich solenizantow

Malwi ja też mam takie myśli.

Włączyl mu się skrzek i pisk
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 08:27   #157
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Dotka jak się zamawia na 'gryzolach'? Przedstawiasz swój projekt i oni go wykonują?
Wiesz co,ja jej napisałam na PW, że chcę Gryzol taki jak ten (tu wyslalam zdjęcie wypatrzonego u niej Gryzola), tylko chcę zmienić zawieszkę na taką,a koraliki w takim kolorze. Potem jeszcze gadalysmy o kolorach, doradzila jakie wziac i przed nawleczeniem wyslala mi ulozone koraliki do potwierdzenia
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Jutro idziemy na te warsztaty z motania pp, nie wiem w co Konradka ubrać rampers może być? Czy lepiej body i spodenki albo same body? Czy nie ma to znaczenia?
Nie wiem jaka pogoda u Was, ale rampers bylby spoko

Witek nadostawał prezentów w ten weekend I to same trafione
- Garnuszek na klocuszek FP - nosek robi szal
- Smiki grzechotka, o taka: http://www.smyk.com/smiki-grzechotka...iemowleca.html meega mu się podoba, ale trzeba mu trzymac poki co, bo jest dość ciężka (6mcy+) i jedyne co z nią sam robi to pakuje do paszczy Ale jak mu obracam to meega mu sie podoba
- Babyono Żaglówka - http://www.babyono.com/zabawka-welur...-zaglowka.html jak się za tą rybkę pociągnie, to żaglówka wydaje dźwięk (pluska) + wibruje - super dowózka, bo Witek ciagnie teraz za wszystko
- zestaw bambusowy: http://www.hityikity.pl/bambusowe-na...eci-biedronka/ (z dinozaurem) - nie otwierałam jeszcze,ale wygląda ładnie

Plus kupa ciuchów of kors
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-30, 08:48   #158
kasia01987
Wtajemniczenie

Super prezenty)
Właśnie patrze na ten garnuszek jaka różnica między fp a zwykłym szok.

Stary 2016-05-30, 08:49   #159
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dotka to dobrze, ze nie bylo w feedo garnuszka

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

No i swietne prezenty

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 09:20   #160
Casaa
Zakorzenienie

Dotka super prezenty 😊

Ale goraco......😠

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 09:25   #161
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Wymieniłam właśnie moje kółka na natibaby sturdust
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-30, 09:30   #162
ahnessy
Rozeznanie

Dotka super ze imprezka sie wam udała i ze Witek nazbierał udanych prezentów
Kasia najlepszego dla Dorianka, jeszcze miesiac i bedzie pół roczku ale ten czas leci
Ruda moja tez tak ma tylko z karmieniami, kładę ja o tej samej porze a budzi sie co dzień o godzinę wczesniej na karmienie i przez to mi wychodzą dwa podczas nocy

gratki udanych wycieczek, basenów, grillów i innych weekendowych atrakcji

dzieki za kciuki za nasze chrzciny, Karinka juz nie jest poganka
w wiekszosci wszytsko sie udało i jestem padnieta (chrzciny były u moich rodziców) wiec dwa dni totalnej masakry bo najpierw przygotowywanie a pozniej obsługa wszystkiego ale było spoko. Tylko ognisko sie nie udało bo zaczeło padać ale to dobrze bo młoda miała już dość

no i z naszych hitów: 8 min przed mszą kupa (oczywiscie wychodzaca bokiem) zaliczyłyśmy przebieranie w kaplicy a majty poszły do kosza no i podczas mszy jeszcze na mnie ulała ehhh w sumie wczoraj poszły 4 kupy az mi pampków zabrakło, TZ pojechał do sklepu ale na wsi braki i mamy teraz bella happy 2 i na speedzie musze zużyć bo przymaławe

miałam nadzieje ze po takim dniu bedzie spac i spac i spac a o 7 rano juz pobudka

i szczerze nie nawidze takich imprez, zawsze pisałam ze moja tesciowa jest ok i sie nie wtraca a wczoraj myslałam ze ja kurde goraco na polu, co z tego ze wietrzyk był to chyba w upale przyjemnie a ta co chwile łaziła za mną a ubierz czapkę a ubierz spodenki, gdzie skarpetki - ludzie ile razy mozna powatzrac ze Karinka nie lubi jak jej goraco, prawie wyszłam z siebie
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 09:51   #163
Dotka90
Zakorzenienie

Ahnessy 4 kupy?! Moze to zeby ida? Dobrze ze chrzciny udane. Wierze Ci ze padnieta jestes. My w sb ta impreza dla znajomych a wczoraj dla rodziny i padam dzis na ryj. Zaraz bedzie lalo wiec bez spaceru dzis, moze to i lepiej

Malwi niee niedobrze ze nie bylo bo garnuszek kupowala moja mama i mielismy ptzy okazji zamowic. W ogole jak sklepy ceny pod iosly! Pare dni temu patrzylam w jednym sklepie w krk i garnek byl za 85zl a w pt juz za 95 ostatecznie nie mielismy czasu tam jechac bo to drugi koniec Krakowa i kupilismy w Carrefourze za 109.

Kasia ale mowisz o roznicy w cenie czy wygladzie? Cenowo ogromna roznica ale nie wiem jak na zywo wygladaja te odpowiedniki fp.

Witka chyba mecza zeby strasznie, spi niespokojnie i ogolnie to najlepiej na rekach. Wydaje mi sie ze gorna dwojka idzie ale nie mam pewnosci :/
Stary 2016-05-30, 10:01   #164
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka super prezenty. Ta grzechotka tez mamy jest świetna. Szymek juz ja ładnie sam trzyma i podnosi. Niunia_leyla tez ja ma i chwaliła.

Ahnessy fajnie, że chrzciny udane. Tez początkowo mieliśmy robić w domu, ale jednak zdecydowaliśmy się na lokal, pewnie też by roboty było od groma.

Kasia różnica cenowa ogromana, ciekawe jak z jakością.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 10:01   #165
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ahnessy, dobrze, że już masz z głowy te chrzciny. A teściowa dobra, w upał dziecko opatulac...
U mnie czasem są 3 kupy w ciągu dnia i to jest normalne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-30, 10:09   #166
kasia01987
Wtajemniczenie

Ahnesy super ze juz po.
Co do kup mój potrafi mieć 3 jednego dnia a drugiego nic albo 4 dni pod rząd po 2-3. Niema reguły teraz zajął się chlebem a ja spokojnie zrobiłam trening z mel b.
No właśnie cenowo różnica, a jakoś hmm pewnie pół roku przeżyje bo w sumie wiele dłużej się tym nie zajmie. Poczytam co tam jest a co w fp i zobaczę co kupić. A najlepiej nic za jego wredote choć dziś jakiś grzeczny...chyba jak ojciec jest w domu to wtedy pokazuje

Stary 2016-05-30, 10:11   #167
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ahnessy 4 kupy?! Moze to zeby ida? Dobrze ze chrzciny udane. Wierze Ci ze padnieta jestes. My w sb ta impreza dla znajomych a wczoraj dla rodziny i padam dzis na ryj. Zaraz bedzie lalo wiec bez spaceru dzis, moze to i lepiej
u nas to raczej nie zeby bo dziasła ciagle twarde moze mój stres sie jej udzielił i zamiast zrobic jedna porządna jak zawsze to na raty poszło ale to dobrze bo dzieki temu sukienka w kosciele ocalała

szkoda ze Witek tak ciezko znosi te zęby

u nas na razie spoko pogoda, licze na spacer zeby głowe przewietrzyć, zresztą młoda marudna a na spacerze moze zasnie ale najpierw musze sie i dom ogarnac
Stary 2016-05-30, 10:13   #168
Dotka90
Zakorzenienie

A wlasnie co do kup to ostatnio czytalam ze jak dziecko kp to jednak jest mit z tym ze moze nei robic kupy przez x dni. Ze jesli nie robi to oznacza niedobor magnezu i cynku u matki. Slyszalyscie o czyms takim?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Ahnessy no u nas dziasla byly twarde i wyszly zebole dolne jedynki wyszly praktycznie bezobjawowo ale gorne ponoc sa gorsze.
Stary 2016-05-30, 10:16   #169
kasia01987
Wtajemniczenie

Mi pediatra mówiła ze to normalne przy kp i większość źródeł tak podaje. Ja od początku na witaminachwile dodatkowych i osobno jeszcze magnezie bo łapki mi cierpna wiec wątpię czy mi brakowało a raz 7 dni nie miał kupy. Za to dzisiejsza była tak śmierdząca ze wróciłam z pralni i tylko weszłam do salonu to czułam leżącego na macie 10 metrów dalej zasranca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-30, 10:45   #170
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Mi pediatra mówiła ze to normalne przy kp i większość źródeł tak podaje. Ja od początku na witaminachwile dodatkowych i osobno jeszcze magnezie bo łapki mi cierpna wiec wątpię czy mi brakowało a raz 7 dni nie miał kupy. Za to dzisiejsza była tak śmierdząca ze wróciłam z pralni i tylko weszłam do salonu to czułam leżącego na macie 10 metrów dalej zasranca

Ja tak zawsze mam :P a moj malz ma tak slaby wech, ze lezy obok i nie czuje
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 10:47   #171
Dotka90
Zakorzenienie

Kasia, ale magnez suplementujesz, no a cynk?
Stary 2016-05-30, 10:54   #172
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia, ale magnez suplementujesz, no a cynk?
10 mg dziennie w tabletkach. Pije Falvit

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

A do tego ogórki i selera bo dużo tracę na treningach a trzeba chyba 12 mg dostarczać

Stary 2016-05-30, 10:54   #173
Dotka90
Zakorzenienie

Czyli wychodzi na to, ze bujda. Tak pytalam z ciekawosci, bo ja tez potwierdzenia tego nie znalazlam,no a jednak wszyscy wspominają, ze na KP moze tak byc i ze spoko.
Stary 2016-05-30, 11:01   #174
kasia01987
Wtajemniczenie

No ale popatrzmy na to tak. Każda z nas jest dorosła obieramy przedział 25-30 lat i jedna zrobi jedna dziennie druga 3 a trzecia żadnej, tak samo będzie z dzieciakami tak to biorąc na mój mały mozdzek

Stary 2016-05-30, 11:02   #175
kinga1701
Zakorzenienie

Mi też pediatra mówiła, że to normalne. Tez mam w tabletkach magnez i cynk. Dodatkowo porcja warzyw i owoców codziennie obowiązkowo. A kupy nie ma codziennie.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 11:48   #176
MietaZCytryna
Raczkowanie

Heloł 😊

Dotka, fajna ta żaglówka! Chyba też Młodej kupie 😜 i zbankrutuje w czerwcu, bo nie dość że chce kółka kupić, to jeszcze mam trochę rzeczy do kupienia dla Młodej, bo pod koniec czerwca jedziemy nad morze i trzeba ekwipunek załatwić 😊 no i jeszcze tż ma urodziny w czerwcu, to jestem bankrutem jak nic 😎

Ahnessy, fajnie że już po chrzcinach 😊 dobrze kojarzę, że Ty z Krk? Jeśli tak, to teściowa jest niezła z tym ubieraniem, Młoda wczoraj w samej pieluszce leżała, bo taki był gorąc...

Ja mam problem, bo Jagoda zaczęła odrzucać jednego cycka. Tzn popije z niego trochę, 2, 3 łyki i się odrywa i wygłupia. I obowiązkowo jak z niego je, to nogi w górze i się trzyma za stopy, kręci się i kopie. Skutkiem czego zwykle ulewa od razu, wszystko co zje. I jak jest zmęczona, to w ogóle nawet go do ust nie weźmie, a drugiego od razu ssie... od jakichś 3 dni tak ma. Jedynie w nocy normalnie z niego je. Już nie wiem o co jej chodzi 🙁 mam nadzieję że takie akcje nie zaburzą mi laktacji. Miałyście też tak? Albo wiecie jak temu zaradzić?

Ach i dziś w ogóle Młoda się śmiała w głos jak ją zaczęłam w chuście motać 😍 tylko mam zagwozdkę, bo taka dumna dziś z siebie byłam, że super podociągałam, a tu patrzę Młoda ma nóżki czerwone - łydki, tak jakby chusta się jej wżynała pod kolankami. Nigdy wcześniej nie miała tak. Nie wiem czy to od upału czy co 😑 od razu ją rozwiązałam = wrzask...

Ja nic nie suplementuje 😊 robiłam w sobotę morfo, ciekawe co mi tam wyjdzie. A Młoda ostatnio ma 1 kupę dziennie, o 11 jak w zegarku 😎

Edytowane przez MietaZCytryna
Czas edycji: 2016-05-30 o 11:55
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 12:02   #177
hariett
Zadomowienie

Dotka ile prezentów! Super

Ja miałam weekend internetowych zakupów. idzie do mnie doidy, bambusowa pieluszka, kilkanaście paczek z ali

No i wracamy z poradni! Ciemię zrośnięte, w tygodniu muszę iść na badania krwimałego (d3, fosfor, wapń) i później wbijać się na interpretację wyników i ustalanie co dalej. tyle że na pobranie krwi młody ma być 4 h po jedzeniu, a je co 2

Z tymi kupami to imo bzdura... Ja mam na 100% jakieś niedobory a kupsko kilka razy dziennie

hariett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-30, 12:13   #178
ahnessy
Rozeznanie

Mięta tak ja z krk tłumczyłam ze jak ja poubieram to sie spoci i jak ja zawieje to bedzie gorzej ale jak grochem o sciane
a no i jeszcze jeden hit "jak ona je raczki - głodna jest" boziuuu że też ludzie tak myślą na poważnie

Cytat:

Ahnessy no u nas dziasla byly twarde i wyszly zebole dolne jedynki wyszly praktycznie bezobjawowo ale gorne ponoc sa gorsze.
nie strasz - ja tam wolę żeby jeszcze zebów nie miała bo ostatnio mi cycki podgryza
Stary 2016-05-30, 12:44   #179
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Mięta tak ja z krk tłumczyłam ze jak ja poubieram to sie spoci i jak ja zawieje to bedzie gorzej ale jak grochem o sciane
a no i jeszcze jeden hit "jak ona je raczki - głodna jest" boziuuu że też ludzie tak myślą na poważnie

nie strasz - ja tam wolę żeby jeszcze zebów nie miała bo ostatnio mi cycki podgryza
Ahnessy, u mnie to standard, jak tylko łapki w buzi to u mnie wrzask, że dziecko głodne. Nawet mąż, i co z tego, że tłumacze... to się nigdy nie skończy. Chyba jak zacznie mówić że nie jest głodna.

Mięta, ja też miałam podobnie, z lewego nie chciała jeść od razu się rozglądała, a prawego ok. Skutek jest taki, że ten prawy chyba więcej teraz produkuje bo cieknie w nocy :-( Ale na szczęście już je z tego lewego, może się wyrówna.

Dzisiaj w ogóle jakaś cyckowa jest, ale ciągle przysypia jedząc a potem ledwo odstawię, to głodna. Cóż, wisielec lepszy od marudy...

Stary 2016-05-30, 13:00   #180
MietaZCytryna
Raczkowanie

Ruda, moja też lewym wzgardza 😜 to może u niej też wróci do łask... nie wiem nawet czy odciągać z tego lewego czy nie, nie chce zakombinować.
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości