|
|
#151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niedociągnięcia w wyglądzie - co tak naprawdę zauważamy?
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Za to uwielbiam styl na wikinga właśnie ale toto wyżej co khloe zamieściła to nie na wikinga tylko na parodię wikinga właśnie. Rok czy tam dwa lata temu te same chłopaczki (no sorry określenie mężczyzna mi do nich nie pasuje) biegali z fryzurami a la niemiecki oficer SS (kto pamięta postać Ralph Fiennes w Liście Schindlera?), teraz zapuścili włosy, zlikwidowali zaczesany przedziałek i postawili "palemkę". Ciekawe co będzie następne?Pozostaję wierna wizerunkowi faceta z długą kitą i brodą, ale nie zmanierowanego. Prawdziwy wiking to jest to
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój partner kupił sobie maszynkę do strzyżenia włosów w domu, bo niestety, ale prawda wygląda tak, że fryzjerki bardzo często nie kumają co się do nich mówi i ścinają faceta na poborowego W ogóle, jak widzę w mieście jednego faceta dziennie z kitką i brodą, czy tam chociaż z jedną z tych rzeczy, to już jest sukces
|
|
|
|
|
|
#153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;61344361]Ja też wolę pończochy, szlag mnie trafiał przez te rajstopy spadające w kroku.[/QUOTE]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A pończoch jest tak na prawdę bardzo duży wybór, od nylonów czyli tych nierozciągliwych po zwykłe elastyki do pasa lub elastyki samonośne.
|
|
|
#154 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Są, są
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Możecie polecić jakąś dobrą markę pończoch i pasów? Kupiłam ostatnio dwie pary rajstopy Falke, ale po ok dziesięciu założeniach puściły oczko
po przeliczeniu 6 zł za dzień noszenia, to niezbyt udany interes.
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Pończochy noszę zazwyczaj Gatta, czasem Veneziana, pas mam Admirała z czterema żabkami.
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
http://www.gretastore.pl/pas-do-ponc...bek,id481.html Ja mam taki i jest super, nad admirałem tez sie zastanawiałam ale jakoś ten połyskujący materiał mi sie nie podobał i ostatecznie kupiłam ten
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Super, dziękuję bardzo
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także polecam Gretę (mam od nich 2 pasy) i nylony.pl (tutaj trzeba uważać na żabki, bo lubią po kilku miesiącach od kupienia "wyrobić się" i puszczać - ale to nie reguła). Z zagranicznych to Rago, póki co nie na moją kieszeń niestety. Pończochy elastyki: od Gatty, Veneziany po firmy robiące elastyki dla Grety, nie znam nazw. Nylony to już inna bajka, masz do wyboru vintage i współczesne. Dużo opinii i porad jest na grupie fb: Pończoszanki.
|
|
#161 |
|
niecnotliwa dziewica
|
oraz na gazetowym forum pończoszniczym
![]() Jaki śliczny OT nam wyszedł ![]()
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
A rzeczywiście, zapomniałam, bo tam się nigdy nie udzielalam tylko podglądałam czasami.
Śliczny Chyba wykrakałam. Dzisiaj po pracy dreptam sobie, a tu mi wyskakuje z naprzeciwka hipstero - chłop z kikutkiem na czubku łepetyny i w różowej koszulce....
|
|
#163 |
|
Naczelny Hipster
|
A ja zauważam dłonie i ich skórę - bardzo rażą mnie czerwone ręce z biała sucha skora - jakby ktos na mrozie byl bez rękawiczek.
Tluste wlosy to wiadomo. Poza tym odrzucają mnie dlugie wlosy a w koszmarnej kondycji - suche i suszone siano, ale co tam, wazne ze dlugie :rzyg: W kwestii wlosow jeszcze: samodzielnie farbowane wlosy z przeswitami, plamami gdzie farba gorzej chwyciła. Do tego taka... Sprana gimnazjalna czerwień - ta rzecz na glowie kojarzy mi sie z takimi alternatywnymi metalówami z gimnazjum/liceum - jestem taka alternatywna, mam czerwone wlosy, farbuje co pół roku Jesli chodzi o paznokcie to bardziej niz odłażący lakier raza mnie pozalewane skorki, nie widza tego czy co? Poza tym odrzuca mnie makijaz dziewczyn, ktore kompletnie malowac sie nie potrafia - np. Przeczyta taka ze do niebieskich oczu miedziany cień i kij ze do karnacji jej nie pasuje, ze nie umie sie nim malowac - jedzie równomiernie jednym kolorem po powiece. W ogole imho miedziane cienie sa ciezkie w obsłudze i o ile metaliczne brązy sa super i moga zrobic duzo dobrego, tak miedziany ma czesto zbyt duzo czerwonego pigmentu i wyciąga cale zmęczenie i jeszcze je podkreśla. No nie wiem, po co sie malowac jak sie nie potrafi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#164 |
|
Konto usunięte
|
Notorycznie ostatnio widuję dziewczyny w legginsach wchodzących między pośladki albo przez które prześwitują majty. Strasznie rzuca mi się to w oczy.
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Paznokcie: odpryski, żele z odrosten, mega grube żele czy hybrydy,
włosy: przetluszczone, z odrostem- szczególnie na blond czy czarnych, różowe czy fioletowe włosy u starszych pań po plukankach Makijaż: wulgarny u bardzo mocny w dzień Odzież: leginsy z tunika, rybaczki, klapki, białe rajstopy u starszych Pań.... W ogóle to nieadekwatnue dobrany ubiór, makijaż do wieku. |
|
|
|
|
#167 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlaczego właśnie leginsy z tuniką?
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie bród: o ile broda+zarost dookoła ust wygląda fajnie(nawet bardzo fajnie
Mam na myśli coś takiego: https://i.ytimg.com/vi/nDRQ-7dbbKU/maxresdefault.jpg No straszne, straszne. Chyba gorsze niż "kozia bródka"
|
|
|
|
|
#169 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie
Ja wolę z tuniką niż jak na załączonym obrazku
Edytowane przez 201606201201 Czas edycji: 2016-06-11 o 17:58 |
|
|
|
|
#170 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#171 |
|
Naczelny Hipster
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;61413571]Możesz podać jakiś przykład graficzny? Bo moja wyobraźnia zawiodła
[/QUOTE]Chodzi mi o ten odcien ktory powstaje jak z wlosow spiera sie ciemnoruda/czerwonawa farba. Nie chce wstawiac tu znanych mi przykladow A w googlach nie moge znalezc idealnego przykladu, ale chodzi mi mniej wiecej o cos jak na pierwszym zdjeciu:https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...133157981a.jpg okropny sprany czerwono-rudy kolor
|
|
|
|
|
#172 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, kojarzę już mniej więcej o co chodzi
|
|
|
|
|
#173 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo zwracam uwagę na włosy i szczerze irytują mnie te spalone, zniszczone i ogólnie zaniedbane, a uwielbiam patrzeć na te ładne i pielęgnowane. Drażnią mnie widoczne odrosty (jedyny wyjątek to brązowe włosy farbowane na ciemny rudy). O higienie wspominać nie trzeba.U siebie bardzo irytują mnie skręcające się nogawki, ale u kogoś nie widzę tego wcale. Ogólnie zauważam konkretne wpadki, czyli jakieś paskudne brwi, dramatyczne rzęsy, koszmarny makijaż (także ten niepełny, czyli pryszcze widoczne z daleka, korektorem nie skalane, ale kolorowe cienie na powiekach). Bardzo rzucają mi się w oczy i drażnią krzywe nogi. A jak widzę garbiącego się człowieka, to mam chęć go wyprostować. O i źle dopasowany stanik powoduje porażenie nerwów wzrokowych. I wąsik. Boże ratuj.
Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2016-06-07 o 09:50 |
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Krzywe nogi, nie widziałam, ze moge kogos rozdrażnić
![]() Wysłano z iPhone 6 |
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no dla mnie akurat w temacie wad, które są niezależne od ich posiadacza - nie ma dyskusji.
|
|
|
#176 |
|
Konto usunięte
|
Nie wierzę, że wszystkie przypadki, które dotychczas widziałam są totalnie nie do skorygowania. No po prostu nie.
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nieładne, ale co mi się jeszcze bardziej jako zarost nie podoba to są wąsy a'la Jacyków wyglądają jak na cukrze, plus okrągłe okularki do tego. Zawsze się wzdrygam jak to widzę.
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Połam i złóż na nowo
![]() Mocno się garbię i wiem, że mogłabym to zmienić, bo leży to całkowicie w moich możliwościach, a wada jest spowodowana złymi nawykami i przyzwyczajeniem, no ale wyprostowanie kości siłą woli to trochę ten...
|
|
#180 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdy byłam dzieckiem, nienawidziłam moich za to, że musiałam wykonywać durnowate ćwiczenia, chodzić na basen, rehabilitację i milion innych rzeczy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

serio, jest nawet taki fanpage na facebooku 

jest komfortowo, przewiewne i talia ładniej wyglada
A pończoch jest tak na prawdę bardzo duży wybór, od nylonów czyli tych nierozciągliwych po zwykłe elastyki do pasa lub elastyki samonośne.

po przeliczeniu 6 zł za dzień noszenia, to niezbyt udany interes.