|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Meridia
Cytat:
Zelixa chyba jest tansza niż meridia. Ja za zelixe 15 zapłaciłam ok 70 zł.
![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I boję się,że żołądek sobie rozwalę... huh Nie wie,co już zrobić ![]()
![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Każde tabletki maja jakieś skutki uboczne. A może poprostu spróbuj przejść na normalną diete
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie. Ja po sesji zaczne. Kupie. Jak sie nie uda,to trudno.
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Ja w czasie sesji też odstawiłam Meridię bo w tym okresie trzeba jeść normalnie by nie stracić sił i koncentracji tak nam teraz potrzebnej
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
OOO!! TO POWODZENIA!!! ![]() Ja jestem na 3 roku i akurat ta sesja i nastepna sa najgorsze. ![]() ![]() I własnie siostra powiedziala,zeby sie teraz nie odchudzac. Pozdrawiam!!! ![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Rozeznanie
|
![]()
Dziewczyny mam pytanie czy jest mozliwe ze meridia po poltora tygodnia stosowania przestała działać???
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to juz 4 kilo schudlam ale jadlam bardzo malo... A jak powinna wyglad ta dieta podczas brania meridii? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja staram się stosować dietę 1500kcl. Nie jem ziemniaków, makaronów, słodyczy, ograniczam alkochole , tłuszcze, mączne produkty itp. Jem dużo warzyw i owoców. Przedewszystkim zmiana zwyczajów żywieniowych- 5 posiłków dziennie - mało ale często . Po 18 jak juz niewytrzymuje owoc albo sucharek popity wodą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również życzę Ci powodzenia ![]() ![]() ![]() ![]() No i muszę Ci powiedzieć, że mądrą siostrę masz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Studiuję inż.środowiska na PW. I mam dużo projektów. Na dodatek mnie czekają 2 prace-inż.i mgr ![]() Mam nadzieję,że się uda...bo niestety poprawki,to na moim kierunku to nie nowość ![]() ![]() Pozdrawiam i spadam do nauki ![]()
![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#167 |
Przyczajenie
|
Brałam meridię przez cztery dni ... i o cztery dni za dużo... rzeczywiście po tych tabletkach schudłam 2 kg. Natomiast były skutki uboczne w postaci dziwnych takich jakby migrenowych bólów głowy, sahary w buzi ... ja po prostu czułam się jakbym była naćpana!!! Postanowiłam przerwać kurację i bardzo sie z tego cieszę. Dziewczyny skutki uboczne występujące podczas kuracji meridią to nic w porównaniu z tym co może dziać się z naszym mózgiem za kilka lat ! Czytałam o problemach z zapamiętywaniem, lukach w pamięci itp. Ten lek działa na układ nerwowy, na przysadkę mózgową... i na pewno nie jest obojętny dla naszego zdrowia... A poza tym stwierdziłam że skoro jestem w stanie wytrzymać bóle głowy i inne dolegliwości związane ze stosowaniem meridii - to i uczucie ssania w żołądku też wytrzymam. Przeszłam na dietę 1200Kcal i zdrowo chudnę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dlaczego lekarze,to przepisuja??? Po prostu to jest dziwne ![]()
![]() |
![]() |
#169 |
Przyczajenie
|
Jestem w trakcie 2 opakowania, co prawda powinnam je kończyć a jestem w połowie (ale próbowałam swoją wolę w utrzymaniu wagi)Nosiłam rozmiar 50 jeszcze w listopadzie, na święta kupiłam 46 a teraz zapinam się ciasno bo ciasno ale zapinam się w 44. U mnie dieta NIE ŻRYJ TYLE oprócz smażonego - żołądek się buntuje (po meridii zero odzewu) kawa od czasu do czasu. Mam stwierdzoną migrenę ale od pół roku wystąpiła 2 razy ostatnio przy remoncie łazienki sąsiada nad nami (waliło równo z młotami). Słodycze też jadam ale jedno lub dwa ciasteczka i finito. Gdybym całkiem z nich na siłę zrezygnowała to pewnie po odchudzaniu byłoby rzucenie się na słodycze. Przez miesiąc moja waga 87-88 kg i ani myślało zejść w dół, ale okazało się że zeszło po 2 cm w klatce piersiowej, talii i biodrach, ale dzisiaj waga drgnęła i pokazała 86,7 kg - narazie byle do 80. Kocham to chudnięcie - mąż musi znosić szaleństwa zakupowe bo wszystko wyrosło z żonki. Aha - miseczki jak były C to są C tylko nie 95 a 85
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
Jestem zdania, że meridię mogą zażywać osoby na tyle otyłe, że ich waga zagraża zdrowiu w znacznym stopniu i niesie gorsze szkody dla organizmu niż meridia...
I takim ludziom lekarze powinni przepisywać ten lek ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Tak własnie jest. Inaczej mówiąc ważniejsze są potencjalne korzyści niż szkody jakie może Meridia wyrządzić. Zresztą tak jest z wszystkimi lekami.
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm,no właśnie ja nie jestem otyła. Kiedyś byłam. No może miałam duża nadwagę,ale organizm sam się "tego balastu pozbył". Teraz chciałabym się pozbyć tych paru kilogramów,bo jednak waga 73 kg przy wzroście 170cm,wcale nie wygląda ''ładnie''. No cóż...sama nie umiem się tego pozbyć. ![]()
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po drugie primo ![]() Po trzecie primo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-No kilku - 7-8kg. -Malpa z tego lekarza ![]() -No jesli chodzi o dietę MM?? to jest ta dieta Montignac?? Bo nie wiem,czy dobrze kojarzę?? -Ech,ja wiem jak mogłabym schudnąć...ale teraz nie mam do tego warunków. Wiem,że u mnie jest tak,że jak odstawie weglowodany to dosc ladnie chudne i slodycze(szybko nie,ale powoli a tak chyba jest lepiej). Ale nie mam tyle kasy,zeby kupowac na zastepstwo tylko warzywka i jakies inne drogie produkty ![]() - ![]() ![]() ![]() - szkoda,ze nie mam tyle wytrwania do tego by schudnac...
![]() |
![]() |
#175 |
Rozeznanie
|
Ja zaoszczedzam naprwde, nie kupuje w pracy obiadów, a jem bardzo niewiele to wydje na jedzenie moze 10 zl dziennie, jakis filet z ryby, muesli starczy na kilka razy i jogurty, wasa tez starcza na dośc dlugo...
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawia mnie tylko dlaczego tak od razu zakładasz, że nie wytrwasz w diecie, skoro miałaś już takie doświadczenia to może wartoby się zastanowić jak to zmienić, co zrobić innego skoro to co zawsze stosujesz nie przynosi efektów. A może jakieś ćwiczonka ?
![]() |
![]() |
#177 |
Rozeznanie
|
Kupiłam meridie 10, i jutro zaczynam zobaczymy co bedzie mam nadzieje ze ok !
![]()
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać,jak reagujesz ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja planuję zacząć wkrótce - to będzie już 4 podejście... Za każdym razem chudłam około 25 kilo i tyłam 30 (za każdym razem trwało to około roku). Gdyby nie myśli, że przecież nie mogę w ogóle nie jeść, to biorąc Meridię
tak naprawdę mogłabym nie jeść wcale... Teraz ważę 86 kilo przy wzroście 168 i czuję się coraz gorzej - fizycznie i psychicznie... Po odstawieniu po prostu zaczynam jeść, a apetyt zwiększa się tak, że po prostu wariuję i nie ma minuty żebym nie myślała o jedzeniu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.