Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-01, 08:41   #151
kopycio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Martynixxx moze juz wkraczamy w ten okres kiedy dzieciaki długo spia

Danika Extra ze żółtaczka idzie precz! A i katar zaraz minie

Tabaska ja zarządziłam gotowanie obiadów w domu wieczorem. Tz ma co wziac do pracy a i ja noe mysle co zjem

Akinomka to i tematy inne

Annihilate brawo za wage

U nas fajna pogoda, chyba zaraz brykniemy na spacer
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 09:29   #152
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Danika super, że żółtaczka powoli ucieka!

Lulka mąka ziemniaczana nie poradzi sobie szybko, a w przypadku takiego małego dzieciaczka to wiadomo, że matce w głowie "to moja wina"...także ja polecam z czystym sumieniem TORMENTALUM - kosztuje 6 zł w aptece a starcza na długo. Fakt: śmierdzi i barwi pampersa bo w składzie jest ichtiol, ale praktycznie po 24h stosowania nie było już zaognione a po 4 dniach nie było śladu. Mąka na pewno tak szybko sobie nie poradzi...
co do męża powiedz mu, że możesz go obudzić w nocy na przewijanie i karmienie a nie na sex

annihilate graty za wagę!!!

Lin dobrze gada z wietrzeniem pupska. Przy odparzeniu to must have! My 3 dni praktycznie pampersa nakładaliśmy tylko na noc...a ile ręczników poszło, ile podkłądów seni, ile podkładów poporodowych

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 09:32   #153
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Extra wiadomość! W koncu cos sie u nas rusza w temacie bezalkoholowych. Bo mnie trafia ze w Czechach czy Slo caly regał a u nas dwa na krzyż z czego lech to popluczyny.
Noteckie to z takich rzemieślniczych? Raczej w malych sklepach a nie w markecie?
chłop mi w intermarche kupił u nas to faktycznie bieda, tylko te lechy i warka radler... ostatnio w tesco kupiłam sobie złotego bażanta i jeszcze jakieś czeskie ;] już się nie mogę doczekać urlopu na Słowacji, wszystkie piwa moje

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość

Kochana bo NOTECKIE produkowane jest w moim mieście rodzinnym Najlepsze. Browar mam pod nosem także jakby co to wysle ci kaste Może na laktacje podziała to całe lato pod browarem będe koczować
oo widzisz! a powiem ci, że działa ;]

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

A to te biale pampki Wam smierdza? Nie zauwazylam.
cuchną jak nie wiem zielonych w ogóle nie czuję

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Też dzisiaj dostałam prezent na dzień dziecka!! 7 z przodu mi się na wadze pokazała także już jest 20 kg mniej niż w ciąży no ale nie spoczywam na laurach i chce mieć lepszą wagę niż przed
wow brawo!
pospałyśmy do 9 z przerwą między 4 a 6, ale zawsze ;] ale zazdroszczę wam tych długich snów u dzieci, moja ciągiem max prześpi w nocy 4 h póki co. No ale w piatek dopiero 6 tygodni kończy, więc mam nadzieję, że ten nocny sen się będzie wydłużal
spadamy na spacer, bo dzieć marudny

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 09:35   #154
Kayira
Zakorzenienie

Danika super ze wyniki lepsze oby tak dalej

Annihilate gratulacje i oby tak dalej

A my wlasnie wyszlismy na chwile na dwor bo w domu za nic nie chcial spac. A tu chwila moment i zasnal...

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 09:54   #155
annihilate
Rozeznanie

Jowitazz w sumie to niewiele ćwiczę bo czasu mi brakuje, mam parę numerów beactive i women`s health to wybieram stamtąd łatwiejsze ćwiczenia, które dam radę sama ogarnąć, spaceruje, podobnie jak Smarrita latam za dzieciakami codziennie odkurzanie to też ćwiczenie prawda? jak nie mam czasu albo chęci to staram się chociaż porozciągać no i odżywianie u mnie najważniejsze, jem 5 posiłków o 7, 10, 13, 16 i 18, jest ciężko z tym ale przy dwójce staram się to ogarnąć, nie jem słodyczy w ogóle, chyba że domowe ciasto jak jestem w gościach, i jem porządne śniadanie, a to też ważne bo przedtem olewałam to.. chciałbym biegać ale kompletnie nie mam kondycji do tego więc narazie planuje szybkie marsze, w samotności, tylko ja i muzyka kusi mnie jeszcze spróbować w domu step aerobicu, tylko step muszę kupić :P

A mój to w ogóle ostatnio chce spać tylko na brzuchu w dzień i wtedy śpi nawet parę godzin, a na plecach tylko pół godziny max.

W ogóle kijowa pogoda u nas :/ ciągle jakieś burze

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 10:12   #156
Martinixxx
Zadomowienie

Mój 8bh pospal a potem to godzinę i po 20 min😣W dupce mam takie coś. Wolę jak śpi 6 h i potem 3 ciągiem.

U nas znowu upał. Zaraz jadę do pracy swojej bo zbieram się już miesiąc. Jutro szczepienie rota😲 Po południu zabieramy młodą na pizze i lody.

Danika mam nadzieję że katar zaraz przejdzie.Malego trzymał 2 tyg.🙈.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 10:21   #157
justyna_fli
Zadomowienie

My juz po szczepieniu. Nie plakal za bardzo, moj dzielny chlopczyk teraz lezy kolo mnie i pierdzi mam nadzieje ze obedzie sie bez wiekszych dramatow
danika super ze u Adasia poprawa i niech katar tez spada, moj moze oddychac ale charczy niemilosiernie i tez juz czekam az mu przejdzie.
Kurde z tym spaniem to macie fajnie moj ma 8 tyg a 4 h to najwiecej co pospi a i to nie co noc
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 10:24   #158
lulka19
Zakorzenienie

My byliśmy na krótszym spacerku, bo upał niesamowity...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 10:59   #159
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Lin dobrze gada z wietrzeniem pupska. Przy odparzeniu to must have! My 3 dni praktycznie pampersa nakładaliśmy tylko na noc...a ile ręczników poszło, ile podkłądów seni, ile podkładów poporodowych
My też, kładliśmy na tetrze albo flaneli na przewijaku, przewijak na kanapę. A jak braliśmy na ręce to złożona pielucha między nogi i przytrzymane ubrankiem. Kilka(naście) ubranek dzziennie osikanych, ale pupa piękna.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 11:17   #160
harmonijca89
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, ja również witam się na odchowalni

Chciałabym dołaczyć i być bardziej aktywną na wątku, teraz przy karmieniu piersią jest to możliwe więc jeśli pozwolicie to dołączam do Waszego zacnego grona.

Justyna- czuje że mój Antek podobnie śpi jak Twój synek, max 4h i to nie codziennie, aż wam zazdroszcze tych przespanych nocek.
harmonijca89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 11:26   #161
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!

Justyna super ze synio dobrze zniosl szczepienie! Co do spania to...tez niedawno o tym marzylama teraz mam o 3:30 pobudke tylko

Lin no u nas to samo

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-06-01 o 11:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 11:28   #162
Kayira
Zakorzenienie

Annihilate skad Ty masz na to czas?

Justyna trzeba byc dobrej mysli ze nic mu nie bedzie...

Harmonijca witaj

Moj dzis cos straszny maruda
.... nie wiem co mu...

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-01, 11:29   #163
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kayira teraz zauwazylam ze jestes na liscie i mam Ci tylko dopisac reszte danych! Sory ale czytalam Pw w nocyhahaha dopisze jak lapka odpale pozniej

Mikołaj <3
Stary 2016-06-01, 11:54   #164
niulka_1985
Zadomowienie

Mój Miloszek po kąpieli śpi 3,5-4 h max. Po tym czasie Karmienie, przebieranie i usypianie trwają godzinę. Każda następna pobudka to już co dwie godziny.

Od dziś stosujemy Biogaia.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 11:59   #165
justyna_fli
Zadomowienie

kejka no ja mam nadzieje ze w dobrym zdrowiu psychicznym tez doczekam sie jednej pobudki a dla Mikiego wszystkiego najlepszego z okazji 2 miesiecy! Zdjecie mu zrob, zebys nie zapomniala tym razem
harmonijca no dokladnie, jak pospi te 4 h to jestem taka szczesliwa ze szok
kayira na razie nic sie nie zanosi jestem dobrej mysli mimo ze moj madry maz puszczal jakies filmiki o szczepieniach i autyzmie wczoraj i mi gadal ze on by go nie szczepil... No coz, dobrze ze to ja mam w tym temacie ostatnie slowo
Kurde tak mi pieknie usnal a musze go obudzic bo idziemy na kolejna dzis wycieczke do przychodni, tym razem do lekarza z oczkami znowu
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 12:31   #166
Kayira
Zakorzenienie

Kejka spokojnie nie spieszy sie

Justyna czyli maz ma inne zdanie.. a podobno gosciu ktory stwierdzil ze szczepienia wywoluja autymz zgarnal za to niezla kase
Powodzenia u kolejnego lekarza....

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-01, 12:33   #167
annihilate
Rozeznanie

Justyna to dobrze że szczepienie tak świetne poszło my idziemy jutro, ciekawe co to będzie... a co się dzieje Małemu z oczkami?

Kejka ale masz fajnie! A o której chodzi Ci spać? Mój padł wczoraj o 20 i obudził się o 23 i o 3:30 właśnie.

Kayira nie wiem ale tak na poważnie to z dwójką jestem baaaardzo zorganizowana, prowadzę kalendarz i zapisuję sobie co kiedy mam zrobić i muszę powiedzieć, że Piotrek jest bardzo grzecznym dzieckiem w przeciwieństwie do Mikołaja jak był malutki. A co do ćwiczeń to robię to albo ze starszym jak mały śpi, i wtedy jest bardzo śmieszne, tż się śmieje że kiedyś nas nagra albo jak już dzieci wieczorem śpią to coś próbuję porobić

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 12:35   #168
Kayira
Zakorzenienie

Annihilate no w sumie fakt przy dwojce musisz byc bardzo zorganizowana.
Podziwiam i gratuluje.
Ja czekam na pozwolenie od gin i chyba jakis cwiczen zaczne szukac.

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-01, 12:35   #169
patryska0804
Zadomowienie

Kejka no ale jak on noe chce wiecej...

Linaewen wietrzymy 😉 wczoraj caly dzien bez pampersa (a co pralka jest &#128540 i dzisiaj widze poprawe 😉

Lulka no tak tylko tyle.. Make wczoraj stosowalismy na zmiane z sudokremem 😉

U nas tez dzis piekna nocka... Maly po calym dniu marudzenia zasnal po 22 i spal do 5;52😉 zjadl i pozniej jeszcze na 3h poszedl w kime 😉

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 12:55   #170
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
My też, kładliśmy na tetrze albo flaneli na przewijaku, przewijak na kanapę. A jak braliśmy na ręce to złożona pielucha między nogi i przytrzymane ubrankiem. Kilka(naście) ubranek dzziennie osikanych, ale pupa piękna.
Ja ile razy bym nie założyła jej tetry, to za minutę leci kupa Strasznie mnie to zniechęca do wietrzenia, ale czego się nie robi dla pięknych pośladków

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 13:01   #171
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Ja ile razy bym nie założyła jej tetry, to za minutę leci kupa Strasznie mnie to zniechęca do wietrzenia, ale czego się nie robi dla pięknych pośladków
A to moja bardziej współpracująca Właściwie w czasie wietrzenia chyba tylko raz strzeliła. Tak to tylko sika.
Jak ma założone z otulaczem to owszem, lubi strzelić taką, żeby ubrudzić i tetrę, i otulacz a bywa że i mamę też... Raz miała taki dzień, że do prania poszły dwie pary spodni, bluzka i poszewka od rogala.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 13:07   #172
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A to moja bardziej współpracująca Właściwie w czasie wietrzenia chyba tylko raz strzeliła. Tak to tylko sika.
Jak ma założone z otulaczem to owszem, lubi strzelić taką, żeby ubrudzić i tetrę, i otulacz a bywa że i mamę też... Raz miała taki dzień, że do prania poszły dwie pary spodni, bluzka i poszewka od rogala.
Tylko raz? Mój dywan to już 2 razy, ja raz, a jeszcze udało jej się mnie zaskoczyć przed kąpielą No i od czasu kiedy nauczyła się uśmiechać, to po każdym obsraniu czegokolwiek się śmieje
Diabeł mały z niej

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-06-01, 13:44   #173
Kayira
Zakorzenienie

MiniMonix maly urwis rosnie

A jak nie ma problemow z skora to tez wietrzycie pupy?

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-01, 13:47   #174
lulka19
Zakorzenienie

Patryśka a ile wazy i jak przybiera Dominik? coś mało je, i jeszcze te 8 godzin przerwy Mój po dawce 140 ml i 3 godzinach drze się z głodu, ale poję go herbatką by przetrzymać głód
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 14:10   #175
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Tylko raz? Mój dywan to już 2 razy, ja raz, a jeszcze udało jej się mnie zaskoczyć przed kąpielą No i od czasu kiedy nauczyła się uśmiechać, to po każdym obsraniu czegokolwiek się śmieje
Diabeł mały z niej
Moj zawsze jak walnie kupsko leży zadowolony z siebie ☺

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
MiniMonix maly urwis rosnie

A jak nie ma problemow z skora to tez wietrzycie pupy?
My wietrzymy zawsze pół godziny przed kąpielą. Tak profilaktycznie
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 14:20   #176
MiniMonix
Zakorzenienie

Nie no padne.. Właśnie założyłam tetre i mówię wyjdę na spacer.. Kto zgadnie co zrobiła? Nawet nie zdążyłam jej ściągnąć z przewijaka :/

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-06-01, 14:31   #177
patryska0804
Zadomowienie

Lulka przybiera dobrze bo tydzien temu wazyl 5,430 a jutro skonczy 2mirsiace... Te 8godz to pierwszy raz sie nam zdarzylo 😉 teraz go przetrzumalam i zjadl 110ml zobaczymy ile teraz wytrzyma.

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 14:49   #178
Ineso
Matka Smoka

Lin, przeczytałam ,,oryginalne pampersy" i od razu myśl - nieoryginalne to z aliex?

Velika, dziś na spacerze wyladowalam obok intermarche i rozwazalam czy wejsc ale stwierdzilam ze nic tam nie ma i nie weszlam haha. Przynajmniem mam spacerowy azymut na jutro, jakos nie umiem tak bez celu lazic. A w moim osiedlowym sklepiku piwnym nie maja. Daj znac jak zloty bazant, akurat tego nigdy nie próbowałam.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 15:17   #179
velika
Winter is coming

A widzisz 😊 złoty bażant dobry, smakuje jak normalne piwo. Ja Tez muszę mieć zawsze cel jak idę na spacer. Dzisiaj odkryłam blisko nowego lumpa, będzie gdzie chodzić. Kupiłam małej parę rzeczy na Lato, bo ma miliard ubranek z czego połowy noe założy bo z długim rękawem

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 15:58   #180
niulka_1985
Zadomowienie

Chyba dostałam okres. Przez ostatnie dwa dni lekko plamilam, a dzisiaj już jest sporo wydzieliny. Ale z drugiej strony nic nie boli. Jestem pięć tygodni po porodzie i cały czas kp.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości