![]() |
#151 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: tonik aspirynowy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak mysle czy by nie nadkladac eveline na twarz a na cialo johnsona. Tylko czy kolor nie bedzie inny i nie bedzie do dziwnie wygladac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Gość
|
Cytat:
Co do kolorów - hm, trudno powiedzieć, bo wiadomo, że ten sam samoopalacz w zależności od naszej skóry, to jest stosunku aminokwasów, osiąga inne zabarwienie. Ale mi HS się średnio podobał - na nogi ujdzie, ale jest taki zołtawy, solariowy, no i łatwiej o zacieki, więc cała wolę się smarować Eveline, przynajmniej nie grozi to katastrofą ![]() No i Eveline ma te złociste drobinki, więc tak czy inaczej, efekt powalający. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Rozeznanie
|
Ja się tu zapytam, bo na kosmetykach nikt mi nie odpowiada a zalezy mi na tym.
Czy tonik aspirynowy można stosować po umyciu mydłem siarkowym (konkretnie plecy i dekold) Czy nie "gryzie" się on z tym mydłem i czy przywraca dobre ph skóry? I czy po toniku aspirynowym można stosować krem z olejkiem herbacianym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
![]()
czy zamiast jogurtu można dodać do tej maseczki kefir?
jogurtów nie jadam a łyżeczkę kefirku zawsze bym znalazła w lodówce ![]() ------------- kupiłam kiedyś Salicam ale nie zrobił na mnie wrażenia.. taki lepki żel na twarzy..w sumie bardzo łagodny (dla mojej przewrażliwionej skóry) ale zabrakło mi cierpliwości żeby czekać na jakiekolwiek efekty ![]() po użyciu maseczki aspirynowej widzę pewien efekt natychmiast.. skóra jest jakby rozjaśniona..żadnych podraznień nie zanotowałam.. tyle że rzeczywiście wychodzi to bardzo drogo, jeżeli chciałoby się używać aspirynki codziennie (jako kurację kwasami) - ok 50 zł na miesiąc przy 3 tabletkach w maseczce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja mam wątpliwości związane ze stosowaniem toniku aspirynowego i suplementacją diety w postaci cynku. Otóż aby poprawić stan cery,paznokci zaopatrzyłam się w cynk, jednakże na stronie Farmapolu przeczytałam przeciwwskazania dla przyjmowania cynku - cytuję :
"Nie stosować: - przy niewydolności nerek, - podczas leczenia antybiotykami, kwasem acetylosalicylowym, ibuprofenem, indometacyną, tiazydowymi lekami moczopędnymi, kortykosteroidami i związkami wapnia." Więc teraz już nie wiem czy stosując tonik mogę spokojnie łykać cynk, czy to leczenie kwasem acetylosalicylowym dotyczy doustnego stosowania? Może ktoś zorientowany rozjaśni moje wątpliwości? ![]()
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
A Na Co Jest Ta Maseczka I Tonik ??? Jak Na Troądzik To Jaki <mysli> ??
![]() |
#159 |
Rozeznanie
|
Mili, cytuję fragment postu 4 w tym wątku (Noelki):
"Kwas salicylowy BHA jest pochodna aspiryny (kwas acetylosalicylowy) stad pomysl na wykorzystanie aspiryny w toniku lub maseczce, z przeznaczeniem podobnym jak produkty oparte na kwasie BHA czyli zaskorniki, wypryski, wrastajace wloski po depilacji, lagodzenie podraznien."
![]() |
#160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
Angi74
![]() ![]()
![]() |
#162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was bawiła sie już w małego chemika, wykorzystując do zrobienia toniku lub maseczki czystego kwasu salicylowego np. kupując go tu: http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=28?
Sądzę, że byłby skuteczniejszy. Nawet przy zachowaniu tych samych %. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
Ja mam jeszcze jedno pytanko odnośnie toniku aspirynowego: czy do jego przyrządzenia nadają się też tabletki które w składzie oprócz kwasu salicylowego i skrobii mają kofeinę?
![]() |
#165 |
Gość
|
Zapewne mówisz o Etopirynie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
Myslę ciągle nad tym tonikiem, ale chyba się to nie uda, bo jak wyczarować odpowiednie ph? Bo i skąd wziąć sodium hydroxide czy ammonium hydroxide czy potassium hydroxide? Jakby mi się to udało to opanowałabym nisze rynkową i była bogata
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
moniga, moje zapędy do kręcenia własnych kosmetyków na razie tak daleko nie sięgają
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
A mnie kusi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Wtajemniczenie
|
no, ja sobie poczytałam na LU, i na razie odpuszczam...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Głupie pytanie :P: Teoretycznie kwas salicylowy w wodzie rozpuszcza się słabo; w zimnej bardzo słabo, ale w gorącej lepiej - czyli jak? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maseczka Aspirynowa
Odnośnie tej cudownej maseczki
![]() Kiedyś któraś z dziewczyn pytała się, czy można aspirynę zastąpić Polopiryną. I odpowiedź była, że można, ale Polopiryna ma skład 300mg kwasu acetylos. Jednak jest Polopiryna 500mg ![]() Czyli znaczy to, że można aspirynę zastąpic Polopiryną? Aspiryna 10 tabl ok. 6 zł Polopiryna 20 tabl. ok 7 zł. Różnica trochę jest. Zwłaszcza jak się zużywa takie ilości tego ![]() Bo maseczka jest rzeczywiście boska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
o tym codziennym używaniu pisałam bardziej obrazowo, żeby pokazać koszt
![]() choć z drugiej strony to ciekawe czy taka maseczka jest silniejsza niż np. Effaclar (który przecież stosuje się nawet codziennie)? ostatnio zostałam królikiem doświadczalnym ![]() jedynie wybrałam zbyt płynny i nie było łatwo tą "wodę" nałożyć ![]()
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
Wczoraj po raz pierwszy użyłam tej wspaniałej maseczki i efekty są super. Buźka wygładzona i milutka
![]() ![]() Podłączam się do pytania o polopirynę 500mg...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
Polopiryna może być. To jest to samo, co aspiryna bayerowska, kwas acetylosalicylowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W takim razie następnym razem zakupię polopirynę, w końcu za prawie taką samą cenę mamy dwa razy więcej tabletek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.