|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Wolisz koty czy psy? | |||
koty |
![]() ![]() ![]() ![]() |
15 | 30,61% |
psy |
11 | 22,45% |
uwielbiam wszystkie zwięrzęta |
22 | 44,90% |
w ogóle nie lubię zwierząt |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kot i pies? pies i kot?
ja (przyszła pani wetka) radzę dawać kotkowi 4-5 razy dziennie puszeczke albo mięsko ugotowane lub sparzone kurczak lub wół.
http://abckota.pl/iok2.html saszetka kojarzy mi się tylko z whiskasem, ja mojemu kotkowi nie dawałam whiskasa, jak był mały. Małe zwierzątko potrzebuje jak najlepszej karmy, bo okres rozwoju to najwazniejszy okres w jego życiu. http://www.wsinf.edu.pl/~klimek/rokc...y_polecane/#t1 polecam z puszek animonde carny a z suchego purine pro plan i royal canin. suche zostaw w misce, jak kotek bedzie głodny, to zje troszkę. jakie to saszetki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
narazie whiskas, bo to mam w domu, jutro ide na jakieś zakupy.
ile mniej więcej kosztuje 'dobra' karma dla kota?
![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
ups.
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
www.animalia.pl
tu masz ceny i dobre karmy ![]() orientacyjnie- dobra puszka 200g kosztuje 3.10 http://animalia.pl/produkt.php?id=90 paczka suchego 400g http://animalia.pl/produkt.php?id=2645 10.55, ale im wieksza paczka, tym wychodzi taniej ostrzegam- w części zoologów nie ma tych karm, w innych czasem jest gigantyczna marża- polecam animalię lub inne sklepy internetowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Dzieki za pomoc
![]()
![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
Raniffer bardzo się cieszę że wziełaś kotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Moj przez kilka lat jadl W. Niedawno przestwwilam go na nutrie i purine. I zauwazylam jedna rzecz. Zawsze robil rzadkie. Myslalam ze tak ma, ale po przejsciu na lepsza karme kupka zrobila sie normalna. Jak widac W i KK rozwala uklad trawienny... Nie wspominajac o tym co jeszcze. Po za tym kot je mniej, bo lepsze karmy sa bogatrze w mieso. A koty potrzebuja diety wysokobialkowej, to drapiezniki. Zaden miesozerca dlugo nie pociagnie na zbozach (wypelniacze z W).
![]() |
#158 |
Przyczajenie
|
![]()
Dużo osób myśli że pies i kot sie nie nawidzą.Nie zawsze tak jest.Ja mam psa Buldoga Francuskiego o imieniu Max i kota europejskiego Fafika.Obaj czarni z białymi krawatami.I oni się lubią.Z jednej miski nieraz jedzą,śpia koło siebie,ale czasami ich gonitwy po domu doprowadzaja całą rodzine do szału
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Psy+koty=nienawiść Nieprawda
Mam psa i 4 koty (do przedwczoraj miałam 3)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | ||
Zakorzenienie
|
U mnie kocica nieznosi suni :P Za to psy akceptuje.
![]() |
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
u mnie kot i pies się uwielbiają. oboje są równego wzrostu i podobnego koloru( rudy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
U moich rodziców są dwa koty i suka wychowana przez starszego kota. Młodsza kotka wychowana przez oboje (sukę i kota). Cała trójka śpi razem i gania się po całym mieszkaniu (pominę tu świnkę morską, która..gania kotkę i podgryza ją w ogon-kotka się jej boi
![]()
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
ja zauwazylam, ze na wsi zazwyczaj (choc nie zawsze) psy zyja w zgodzie z kotami. gdziekolwiek nie bylam, na podworku byl i pies i kot i awantur nie bylo. pewno kwestia przyzwyczajenia.
za to w miescie czesto psy na widok kota doslownie idiocieja ![]() ![]() ![]() ![]() moj kot psow nie lubi. mysle, ze to z powodu szczekania. on bardzo nie lubi halasliwych istot (dlatego np. jak widzi male dzieci to ucieka gdzie pieprz rosnie, bo male dzieci krzycza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Raróg
|
Kiedy byłam mała, mieliśmy psa "podwórkowego"
![]() Któregoś dnia postanowiłam sprawdzić, dlaczego Michu od jakiegoś czasu drzemie przed budą. Patrzę do środka, a tam rozespany kot ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
ja mam trzy koty i psa. pies to bydle - labrador, koty wiadomo, male stworzenia. ale wszystkie uwielbiaja sie nawzajem, zyja w pelnej zgodzie
![]()
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Od zawsze miałam w domu jednocześnie i psy i koty - wszystkie się nawzajem tolerowały a niektóre bardzo lubiły. np kiedy byłam dzieckiem miałam suczkę (Sabę) i kotkę (Pafnucą) razem spały, razem jadły razem sie bawiły, a gdy raz sie zdarzyło, ze obie miały w podobnym czasie młode kotka wychodząc na dwór zostawiała swoje male pod opieką suczki (która nie długo nie chciała odchodzić od małych). Kiedy odwiedzali nas znajomi nie mogli się nadziwić.
A inne koty - cóż moja sunia nue była w stosunku do nich przyjazna, ot poprostu jeszcze jeden intruz na placu, którego trzeba przepędzić.
![]() |
#167 |
Przyczajenie
|
U nas od zawsze był pies i kilka kotów,z Tarzanem naszym owczarkiem niemieckim była wielka miłość między kotką (wszystkie inne też lubił ale nie tak) Różą mieszkały razem z nami 21 lat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
u mnie od zawsze były psy i koty i nigdy nie było problemu. Toleruja sie, czasem spia kolo siebie. Generalnie nie mam problemu
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
A jak jam miałam kotka to lubił się droczyć z moim pieskiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Pies z kotem pod jednym dachem?
Chciałabym Was poprosić o radę jak "zapoznać" psa i kota. Otóż mam dorosłego psa (płci męskiej) rasy wilczur i niedługo byćmoże w naszym domu pojawi się mały kotek. No i pytanie: jak zorganizowac to "spotkanie"? Czy od razu? Czy jakoś powoli? Macie jakieś pomysły??
Dodam jeszcze, że mój pies niespecjalnie lubi koty. Często siedzi na balkonie i szczeka jak widzi jakieś kota na dole, generalnie jest poruszony itd. Kiedyś już próbowaliśmy go oswoić z królikiem miniaturką, ale nie dało rady ![]() ![]() Jeśli macie jakieś doświadczenia w tej dziedzinie to proszę o porady. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pies z kotem pod jednym dachem?
Hmm..powiem Ci tak: lepiej ,ze do doroslego psa przyjdzie maly kotek niz odwrotnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak to będzie. Ale dzieki za odpowiedź! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Ja co prawda mam tylko koty, ale moja psiapsiółka ma 5 psów i 4 koty
![]() Natomiast moi sąsiedzi mają owczarka podhalańskiego. Na działce znaleźli małą kicie a że ich wnuczek strasznie kicie pokochał postanowili wziąść ją do domu. No i problem, bo jak na kicie zareaguje wielkie, stare psisko, które podobnie jak Twój jest panem domu. I co się okazało? Nie ma już pana , jest pani domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Reasumując, wydaje mi się, że jak kicia jest mała to pies powinien zaakceptowac, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Jak przyniosłam mojego kotka moj owczarek niemiecki stał sie jego tata
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Miałam ten sam problem. Mam w domu dwie suczki (przez lato mieszkają na podwórku). A od męża niedawno dostałam malutką koteczkę Tosię. Bałam się jak to będzie, choć mąż zapewniał mnie, że psy małego kota nie ruszą. I faktycznie. Przez kilka pierwszych dni trzymałąm zwierzaki z dala od siebie, by kotka zapoznała sie z nowym domem. Gdy już poczuła sie pewnie, wpusciliśmy psy do domu a kotkę trzymałąm na rękach. Co się okazało - suczki obwąchały porządnie kota a potem zaczęła się zabawa. Rzucanie na merdajace ogony, picie z jednej miski, tarmoszenie za uszy (psy maja duże kłapciuchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Przyczajenie
|
Mój piesek jak zobaczył kotkę to najpierw ją gonił .... ale później bliżej się poznali i pies obwąchał kotkę to teraz nawet z jednej miski jedzą. Tylko że kotka była już dorosła i na początku dała radę mu uciec. Niedawno pojawił się maleńki kotek i trochę się o niego bałam ale jakoś dał sobie radę (pod opieką matki) i sądzę że mój pies już się przyzwyczaił do kotków i nie dał by im zrobić krzywdy.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Jeśli twój pies jest ci posłuszny i wie, że to ty rządzisz - nie będzie problemu z zapoznaniem. Zresztą koty są zwinne i szybkie - duży pies nie wszędzie się wciśnie.
Mój kot w zasadzie ma władzę w domu nad dużym psem ![]()
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
Ja mam kota (7 lat) i sunie (3 lata). Kocur toleruje psa, ale pod warunkiem, ze tamte się nie porusza zbyt szybko. To kot jest panem domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez BrudneSkarpetki Czas edycji: 2011-02-20 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.