![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia
Tak to ropa, będzie Ci jeszcze leciała przez jakiś czas, ale to minie
![]()
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Ja kolczyk w języku mam juz bardzooo długo...kilka lat. Przyzwyczaiłam się do niego ale zauwazylam,ze strasznie zniszczyl mi ząbki...tzn. uszczerbił. Zastanawiam się nad wyciagnięciem-kiedys musze wydoroslec
![]()
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ja mam kolczyka juz od 4 lat i jest dobrze ![]() mysle ze sa bardzo male przypadki gdzie cos sie dzieje nie tak pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja mam kolcyzk dokładnie od tygodnia i jestesm w sumie zadowolona Tylkop tak mi z nim dziwnie ... i jak sie tak naczytałam co piszecie o tych ubytkach itp.. to troche sie boje .. w jezorku mam kolczyk ten co od poczatku i powiedzcie wy mi teraz jaki ja musze miec kolczyk w sesie ze z jakiego tworzywa zeby dziasła mi sie nie obnizały zeby nie kruszyły itp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
sztanga 18 bedzie dobra
![]()
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
a co to za uniwersalia-mam pacjentów którzy po wymianie noszą i 10mm-dla wielu osób 16 mm to zdecydowanie za dużo
a sa osoby o tak grubym jezyku,że wymian jest na kolca o długości 18mm właśnież tu nie ma żadnych uniwersaliów-dobry piercer wymieni na odpowiednią długość
![]() |
#157 |
Przyczajenie
|
![]()
Czyli czeka mnie metoda prób i błedów przy kupnie kolczyka xD A jak z tymi dziasłami ..? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przecież napisałem, że to zależy na jakiej odległości ma kolczyk. Zazwyczaj wystarcza sztanga 16, większosć moich znajomych taką nosi ![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Przyczajenie
|
A ja znowu sobie zrobiłam kolczyk
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Przyczajenie
|
10dni temu zrobilam kolczyk w jezyku...w studiu mi gosciu powiedzial ze mam przyjsc na wymiane tak za dwa tygodnie,jak jezyk juz nie bedzie bolal i nie bedzie spuchniety. Mnie jezyk wcale nie spuchl,bolal tylko troszeczke,ale od 3dni juz w ogole nie czuje ze mam kolczyk;p Tylko przeszkadza mi dlugosc tej sztangi;/ 18mm...nie chce mi sie jechac do tego studia na wymiane i chialabym sobie sama wymienic...tylko powie mi ktos jaka dlugosc sztangi ma byc?? Ten gosciu powiedzial ze teraz mam 5mm od jezyka,a po wymianie bedzie tylko 1mm...to jaka mam sztange kupic?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Przyczajenie
|
patunia28 jak już było pisane zależy od Twojego języka możesz spróbować kupić cztangi o długości 16mm i 12mm dla mnie np 12mm jest taka idealna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Przyczajenie
|
Ja kolczyk mam od około pół roku. Bardzo długo zastanawiałam się nad zrobieniem go. W końcu po zdanej sesji się zdecydowałam i mam ten kawałek metalu w buzi. Początkowo - na okres dwóch tygodni miałam włożony kolczyk żelowy, praktycznie niewidoczny i bardzo miękki - co wiązało się z brakiem bólu, obijania w początkowym okresie gojenia się itp. Ból? Był, jednak bardziej narzekam na comiesięczne na bóle, a nie na takie coś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
Mam pyatnko (a nie umiem utworzyc własnego forum) czy wiecie moze moje drogie gdzie i czy wogule moge kupc złotego kolczyka do języka. chodzi mi o 24karatowe złoto a nie o zadne pozłacania
bardzo dziekuje za odpowiedzi i czekam na wiadomości ![]() Klaudia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Przyczajenie
|
Czasami można znaleźć na allegro, sprawdzaj od czasu do czasu po tym linkiem : http://www.allegro.pl/19853_zlote.ht...r=t&view=gtext
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
Heeej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie przeszkadza w niczym.:d Moja kupela tez ma aparat na zębach i kolczyka.. i to nie przeszkadza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Ja ide przebić języczek jutro...czy sie boje?? troche napewno tak, ale nie bolu ale tego zeby niczego nie z***a..... bo bedzie źle. wiem ze kolczyk obija sie o zęby i sie niszczy szkliwo itp...słyszałam o kolczykach z silikonem czy coś takiego, one niby nie obijaja zębów...mozecie mi cos o tym napisać???
Ahaa i czy jak ma sie kolczyk i sie z kims całuje to czy mozna sie zarazic jakims chorubskiem od tej drugiej osoby?? bo to przebicia to jednak taka jakby rana.
...I Kissed A Boy And I Liked It!... ...I Kissed A Boy Just To Try Its!... Edytowane przez Hannnka Czas edycji: 2008-07-13 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Przyczajenie
|
Jak napisałam wcześniej - miałam na początku kolczyk żelowy (przez około 3 tygodnie) do momentu całkowitego zagojenia się ranki.
Jezeli chodzi o obijanie szkliwa - owszem, bywa tak, że kolczyk obija zęby (jak np. się nim bawisz, ja unikam tego). Kiedyś przez własną głupotę ugryzłam kolczyk i odpadł mi fragemnt szkliwa, ale to może się zdarzyć nawet wtedy,gdy jesz sztućcami... Jeżeli tak bardzo boisz się tego obijania zawsze możesz zmienić kulkę z metalowej na akrylową (do nabycia choćby na allegro ![]() ![]() Jeżeli chodzi o choróbska ;] Ranka goi się po około 3 tygodniach, opuchlizna - kwestia indywidualna, ja po 4 dniu nie miałam już żadnej, choć przy kręceniu językiem zdarzało się, że poczułam ból, no ale pamiętajmy, że jest to przebicie mięśnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
mięśnia
![]() a przktycznie?? czy komus sie zdarzyło z was ze czyms sie zaraził od kogos??? ![]()
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
ja mam kolczyk juz ponad 3 lata jak narazie jest ok zadnych infekcji i tego typu rzeczy . jedyne co bylo zle to ze na poczatku jezor jest spuchniety sepleni sie i zabardzo wszytkiego jesc nie mozna ale po tygodniu lub 2 wszytko wraca do normy tak ze nawet sie nie czuje ze ma sie kolczyka ;];]
pozdrawiam serdecznie buziakiii
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
To znowu Ja
![]() Aha i mam jeszcze pytanko, czy po przebiciu miałyście normalnie dziurwe czy taka ''naderwaną'' troszke. bo ja tak idealnie nie mam, jakby naderwaną...ale to chyba nic powaznego(mam nadzieje) pozdrofffki ![]()
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Nie do końca wiem, o co może chodzić z tą "naderwaną" dziurką, ale podejrzewam, że wszystko jest w porządku, skoro ładnie się goi i nie ma jakichś komplikacji. Ja mam zwyczajną dziurkę, której praktycznie nie widać po wyjęciu kolczyka. W każdym razie nie masz się czym martwić;)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Przyczajenie
|
mam pytanie.
chce sobie przekłuc język, ale za 3 tygodnie będę miała operacje kostki i będę musiała wyciagnac wszystkie piercingi na moim ciele. czy będę mogła wyjąc tego kolczyka na pare godzin? nie zagoi sie przez tyle czasu? prosze odpisac na e-maila. shag.it.babe@hotmail.co.u k |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Kurcze paprze mi sie język, tzn wygląda to jakby zbirrała mi sie ropa pod skorą, dosłownie dookoła dziurki w języku...nie wiem co z tym zrobic
![]() |
#176 |
Przyczajenie
|
Kasiabejbe lepiej poczekaj, ja mam kolczyk już parę miesięcy, ale jak ostatnio wyciągnęłam go na 3 godziny to musiałam wpychać go na siłę.
Hannnka gdybyś przeczytała wcześniejsze posty wiedziałabyś, że ropa jest normalnym zdrowym objawem i po paru dniach przestanie się wydzielać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
ja kolczyk mam już od litego ( walentynki :P ) nie narzekam, wręcz przeciwnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Przyczajenie
|
witam czy może mi ktos powiedzieć kiedy moge zmienic kolczyk przebiłam tydzeń temu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
A wymiana może odbyć się dopiero po min. 2 tygodniach od przebicia. Cytat:
Cytat:
Ponieważ są dwie możliwości: albo jest to zwyczajny wyciek limfy (jeśli zauważyłaś biały płyn dookoła sztangi), albo może to być ziarnina (jeśli ropa zbiera się w takim bąbelku). Pierwszy przypadek to normalne objawy gojenia się rany, natomiast ziarnina powstaje, kiedy są jakieś komplikacje. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Ja bym nie bagatelizowała tego w ten sposób, bo Hania opisała, że zbiera jej się ropa "pod skórą", a nie wypływa na zewnątrz. Chyba, że źle zrozumiałam; może sprostuj swoją wypowiedź?
Ponieważ są dwie możliwości: albo jest to zwyczajny wyciek limfy (jeśli zauważyłaś biały płyn dookoła sztangi), albo może to być ziarnina (jeśli ropa zbiera się w takim bąbelku). Pierwszy przypadek to normalne objawy gojenia się rany, natomiast ziarnina powstaje, kiedy są jakieś komplikacje.[/quote] To jest taki bąbelek, i czasami wycieka z tego takie cos białego, nie wiem co to jest ale stracha mam niezłego...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.