Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-14, 15:11   #151
Sebek91
Raczkowanie

Dot.: Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia

Tak to ropa, będzie Ci jeszcze leciała przez jakiś czas, ale to minie Najlepiej płukać wtedy język Dentoseptem. Pozdrawiam

√ıק
Sebek91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-14, 15:33   #152
samanta00
Wtajemniczenie

Ja kolczyk w języku mam juz bardzooo długo...kilka lat. Przyzwyczaiłam się do niego ale zauwazylam,ze strasznie zniszczyl mi ząbki...tzn. uszczerbił. Zastanawiam się nad wyciagnięciem-kiedys musze wydoroslec

"Nigdy Nie Jest Za Późno...Zacząć Tak Jak Chce Się Żyć..."
samanta00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-14, 15:59   #153
Vaniii
Raczkowanie

witam

ja mam kolczyka juz od 4 lat i jest dobrze
mysle ze sa bardzo male przypadki gdzie cos sie dzieje nie tak

pozdrawiam
Vaniii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-14, 20:22   #154
Sloneczkomktw
Przyczajenie

Smile Dot.: Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia

Ja mam kolcyzk dokładnie od tygodnia i jestesm w sumie zadowolona Tylkop tak mi z nim dziwnie ... i jak sie tak naczytałam co piszecie o tych ubytkach itp.. to troche sie boje .. w jezorku mam kolczyk ten co od poczatku i powiedzcie wy mi teraz jaki ja musze miec kolczyk w sesie ze z jakiego tworzywa zeby dziasła mi sie nie obnizały zeby nie kruszyły itp Szukałam w necie troche informacji na ten temat i znalazłam Fotki po ktorych włos mi sie zjezył na Głowie .. co prawda nie dotyczy to przekłucia jezyka ale.. polega na tym samym ... http://atuleirus.weblog.com.pt/arquivo/piercing.jpg Zobaczcie sami :P a i jesli chodzi o długosc kolczyka z moich pomiarow wychodzi 3 cm.. co prawda moga byc nie dokłądne.. z jezyka zeszła mi opuchlizna .. ale mimo ze kolczyk jest długi i obija mi sie podszas mowienia i jedzenie o dolne zęby to nie moge sie nim "bawic" czy to normalne i muysze jescze troche na to poczekac..?
Sloneczkomktw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 04:00   #155
Sebek91
Raczkowanie

sztanga 18 bedzie dobra zalezy czy masz go bliżej czy dalej na języku. Najlepiej poczekać jeszcze tydzien z wymianą. Aha jeśli kolczyk masz bliżej na języku to mozesz równie dobrze kupić sztange 16. Tą co teraz masz to jest pewnie 22.

√ıק
Stary 2008-06-16, 06:19   #156
miss venflon
Zakorzenienie

a co to za uniwersalia-mam pacjentów którzy po wymianie noszą i 10mm-dla wielu osób 16 mm to zdecydowanie za dużo
a sa osoby o tak grubym jezyku,że wymian jest na kolca o długości 18mm właśnież
tu nie ma żadnych uniwersaliów-dobry piercer wymieni na odpowiednią długość
Stary 2008-06-16, 06:32   #157
Sloneczkomktw
Przyczajenie

Wink Dot.: Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia

Czyli czeka mnie metoda prób i błedów przy kupnie kolczyka xD A jak z tymi dziasłami ..? :P
Sloneczkomktw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-17, 11:12   #158
Sebek91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss venflon Pokaż wiadomość
a co to za uniwersalia-mam pacjentów którzy po wymianie noszą i 10mm-dla wielu osób 16 mm to zdecydowanie za dużo
a sa osoby o tak grubym jezyku,że wymian jest na kolca o długości 18mm właśnież
tu nie ma żadnych uniwersaliów-dobry piercer wymieni na odpowiednią długość

przecież napisałem, że to zależy na jakiej odległości ma kolczyk. Zazwyczaj wystarcza sztanga 16, większosć moich znajomych taką nosi a jak równierz napisałaś są anomalia takie jak ja, gdzie nosi się nawet 10 mm xD

√ıק
Stary 2008-06-17, 23:45   #159
Kamyla89
Przyczajenie

A ja znowu sobie zrobiłam kolczyk w zaufanym studiu i jest wszystko si w końcu
Kamyla89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-22, 11:31   #160
patunia28
Przyczajenie

10dni temu zrobilam kolczyk w jezyku...w studiu mi gosciu powiedzial ze mam przyjsc na wymiane tak za dwa tygodnie,jak jezyk juz nie bedzie bolal i nie bedzie spuchniety. Mnie jezyk wcale nie spuchl,bolal tylko troszeczke,ale od 3dni juz w ogole nie czuje ze mam kolczyk;p Tylko przeszkadza mi dlugosc tej sztangi;/ 18mm...nie chce mi sie jechac do tego studia na wymiane i chialabym sobie sama wymienic...tylko powie mi ktos jaka dlugosc sztangi ma byc?? Ten gosciu powiedzial ze teraz mam 5mm od jezyka,a po wymianie bedzie tylko 1mm...to jaka mam sztange kupic? a i czy bez problemu wloze ten nowy kolczyk??
patunia28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-23, 05:34   #161
Cuzia
Przyczajenie

patunia28 jak już było pisane zależy od Twojego języka możesz spróbować kupić cztangi o długości 16mm i 12mm dla mnie np 12mm jest taka idealna.
Cuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-23, 07:26   #162
patunia28
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Cuzia Pokaż wiadomość
patunia28 jak już było pisane zależy od Twojego języka możesz spróbować kupić cztangi o długości 16mm i 12mm dla mnie np 12mm jest taka idealna.
ok dzieki kupie 12mm moze bedzie dobra. jak nie to wymienie na 16mm bo ten dlugi kolczyk mnie juz wjurza
patunia28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-04, 13:43   #163
interrupted
Przyczajenie

Ja kolczyk mam od około pół roku. Bardzo długo zastanawiałam się nad zrobieniem go. W końcu po zdanej sesji się zdecydowałam i mam ten kawałek metalu w buzi. Początkowo - na okres dwóch tygodni miałam włożony kolczyk żelowy, praktycznie niewidoczny i bardzo miękki - co wiązało się z brakiem bólu, obijania w początkowym okresie gojenia się itp. Ból? Był, jednak bardziej narzekam na comiesięczne na bóle, a nie na takie coś 3 dni i po wszystkim Potem kolczyk został wymieniony na tytanowy, bodjaże na 16 mm ale ręki nie dam sobie uciąć... Faktem jest, iż jest trochę za długi, zawsze obije mi dolne zęby przy wymawianiu głosek przednio-językowych np. l Ubytków strasznych w szkliwie nie mam, jedno małe - ugryzłam kolczyk :P Często go wyjmuje, czyszczę, wygotowywuje, tak proforma. Pamiętam jednak o dokładnym dokręceniu kulczek Już tak się do niego przyzywczailam, że dziwnie mi bez niego :P
interrupted jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-04, 19:48   #164
malina1401
Przyczajenie

GG do malina1401

Mam pyatnko (a nie umiem utworzyc własnego forum) czy wiecie moze moje drogie gdzie i czy wogule moge kupc złotego kolczyka do języka. chodzi mi o 24karatowe złoto a nie o zadne pozłacania
bardzo dziekuje za odpowiedzi i czekam na wiadomości
Klaudia
malina1401 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-06, 17:43   #165
KafkaArt
Przyczajenie

Czasami można znaleźć na allegro, sprawdzaj od czasu do czasu po tym linkiem : http://www.allegro.pl/19853_zlote.ht...r=t&view=gtext
KafkaArt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-08, 16:33   #166
martusia14
Przyczajenie

Heeej robie sobie kolczyk na tydzien. Jestem juz umowiona jednak jest jeden problem o ktorym im nie powiedzialam... Nosze aparat staly na zebach i bede go miala przez 1,5 roku jeszcze.. Moje pytanie brzmi czy bedzie to w czyms przeszkadzalo? mozna polaczyc jedno z drugim ? Z gory dziekuje za odp
martusia14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 14:33   #167
Paulalee
Raczkowanie

GG do Paulalee

Cytat:
Napisane przez martusia14 Pokaż wiadomość
Heeej robie sobie kolczyk na tydzien. Jestem juz umowiona jednak jest jeden problem o ktorym im nie powiedzialam... Nosze aparat staly na zebach i bede go miala przez 1,5 roku jeszcze.. Moje pytanie brzmi czy bedzie to w czyms przeszkadzalo? mozna polaczyc jedno z drugim ? Z gory dziekuje za odp

To nie przeszkadza w niczym.:d Moja kupela tez ma aparat na zębach i kolczyka.. i to nie przeszkadza.
Paulalee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-13, 16:25   #168
Hannnka
Raczkowanie

Ja ide przebić języczek jutro...czy sie boje?? troche napewno tak, ale nie bolu ale tego zeby niczego nie z***a..... bo bedzie źle. wiem ze kolczyk obija sie o zęby i sie niszczy szkliwo itp...słyszałam o kolczykach z silikonem czy coś takiego, one niby nie obijaja zębów...mozecie mi cos o tym napisać???

Ahaa i czy jak ma sie kolczyk i sie z kims całuje to czy mozna sie zarazic jakims chorubskiem od tej drugiej osoby?? bo to przebicia to jednak taka jakby rana.

Edytowane przez Hannnka
Czas edycji: 2008-07-13 o 17:28
Hannnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-14, 12:56   #169
interrupted
Przyczajenie

Jak napisałam wcześniej - miałam na początku kolczyk żelowy (przez około 3 tygodnie) do momentu całkowitego zagojenia się ranki.

Jezeli chodzi o obijanie szkliwa - owszem, bywa tak, że kolczyk obija zęby (jak np. się nim bawisz, ja unikam tego). Kiedyś przez własną głupotę ugryzłam kolczyk i odpadł mi fragemnt szkliwa, ale to może się zdarzyć nawet wtedy,gdy jesz sztućcami... Jeżeli tak bardzo boisz się tego obijania zawsze możesz zmienić kulkę z metalowej na akrylową (do nabycia choćby na allegro ), która na pewno nie uszkodzi Ci szkliwa

Jeżeli chodzi o choróbska ;] Ranka goi się po około 3 tygodniach, opuchlizna - kwestia indywidualna, ja po 4 dniu nie miałam już żadnej, choć przy kręceniu językiem zdarzało się, że poczułam ból, no ale pamiętajmy, że jest to przebicie mięśnia A teoretycznie zarazić można się nawet wtedy, gdy nie masz kolczyka...
interrupted jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-14, 16:06   #170
Hannnka
Raczkowanie

mięśnia A teoretycznie zarazić można się nawet wtedy, gdy nie masz kolczyka...[/quote]
a przktycznie?? czy komus sie zdarzyło z was ze czyms sie zaraził od kogos???
Stary 2008-07-22, 15:50   #171
bestilka007
Raczkowanie

ja mam kolczyk juz ponad 3 lata jak narazie jest ok zadnych infekcji i tego typu rzeczy . jedyne co bylo zle to ze na poczatku jezor jest spuchniety sepleni sie i zabardzo wszytkiego jesc nie mozna ale po tygodniu lub 2 wszytko wraca do normy tak ze nawet sie nie czuje ze ma sie kolczyka ;];]

pozdrawiam serdecznie buziakiii
Stary 2008-07-22, 21:12   #172
Hannnka
Raczkowanie

To znowu Ja kolczyk juz mam. Tak jak mowicie, na początku troche spuchł, nie mogłam za bardzo jesc ale juz po 3 dniach zjadłam normalny obiad (prawda ze jadłam do bardzo długo, bo mnie wszystko w buzi bolało) i dałam sobie rade...teraz czekam az napewno wszystko sie zagoi i wymienie na mniejszy...tylko strasznie nie chce mi sie jechac znowu do tego studia piercingu.ale wole miec lepiej dobrany kolczyk niz sama probować.
Aha i mam jeszcze pytanko, czy po przebiciu miałyście normalnie dziurwe czy taka ''naderwaną'' troszke. bo ja tak idealnie nie mam, jakby naderwaną...ale to chyba nic powaznego(mam nadzieje) pozdrofffki
Stary 2008-07-22, 22:24   #173
xxzxczx me
Raczkowanie

Nie do końca wiem, o co może chodzić z tą "naderwaną" dziurką, ale podejrzewam, że wszystko jest w porządku, skoro ładnie się goi i nie ma jakichś komplikacji. Ja mam zwyczajną dziurkę, której praktycznie nie widać po wyjęciu kolczyka. W każdym razie nie masz się czym martwić;)
xxzxczx me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-15, 21:27   #174
kasiabejbe
Przyczajenie

mam pytanie.
chce sobie przekłuc język, ale za 3 tygodnie będę miała operacje kostki i będę musiała wyciagnac wszystkie piercingi na moim ciele.
czy będę mogła wyjąc tego kolczyka na pare godzin? nie zagoi sie przez tyle czasu?
prosze odpisac na e-maila.
shag.it.babe@hotmail.co.u k
kasiabejbe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 11:17   #175
Hannnka
Raczkowanie

Kurcze paprze mi sie język, tzn wygląda to jakby zbirrała mi sie ropa pod skorą, dosłownie dookoła dziurki w języku...nie wiem co z tym zrobic
Stary 2008-08-18, 12:14   #176
KafkaArt
Przyczajenie

Kasiabejbe lepiej poczekaj, ja mam kolczyk już parę miesięcy, ale jak ostatnio wyciągnęłam go na 3 godziny to musiałam wpychać go na siłę.

Hannnka gdybyś przeczytała wcześniejsze posty wiedziałabyś, że ropa jest normalnym zdrowym objawem i po paru dniach przestanie się wydzielać.
KafkaArt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 00:40   #177
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

ja kolczyk mam już od litego ( walentynki :P ) nie narzekam, wręcz przeciwnie teraz bym go chyba nie ściągnęła... opuchliznę miałam około 4-5 dni, trochę sepleniłam i źle mi się jadło ale dałam rade. Ropa była przy mniej więcej 3 dniach, później przeszło... wiec to normalne... płukałam z szałwii i rumianku... goiło się super, nie palę ani nie pije więc goiło się wspaniale teraz kolczyk 16 mm jest o wiele za długi, jutro zamawiam 10 mm... oby pasował pzdr
xXSweetestPoisonXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 06:48   #178
inia19894
Przyczajenie

witam czy może mi ktos powiedzieć kiedy moge zmienic kolczyk przebiłam tydzeń temu
inia19894 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 10:51   #179
xxzxczx me
Raczkowanie

Cytat:
witam czy może mi ktos powiedzieć kiedy moge zmienic kolczyk przebiłam tydzeń temu
Wszystko było na forum, wystarczy użyć opcji "szukaj". Następnym razem proszę jej używać.
A wymiana może odbyć się dopiero po min. 2 tygodniach od przebicia.

Cytat:
Kurcze paprze mi sie język, tzn wygląda to jakby zbirrała mi sie ropa pod skorą, dosłownie dookoła dziurki w języku...nie wiem co z tym zrobic
Cytat:
Hannnka gdybyś przeczytała wcześniejsze posty wiedziałabyś, że ropa jest normalnym zdrowym objawem i po paru dniach przestanie się wydzielać.
Ja bym nie bagatelizowała tego w ten sposób, bo Hania opisała, że zbiera jej się ropa "pod skórą", a nie wypływa na zewnątrz. Chyba, że źle zrozumiałam; może sprostuj swoją wypowiedź?
Ponieważ są dwie możliwości: albo jest to zwyczajny wyciek limfy (jeśli zauważyłaś biały płyn dookoła sztangi), albo może to być ziarnina (jeśli ropa zbiera się w takim bąbelku). Pierwszy przypadek to normalne objawy gojenia się rany, natomiast ziarnina powstaje, kiedy są jakieś komplikacje.
xxzxczx me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 14:36   #180
Hannnka
Raczkowanie

Ja bym nie bagatelizowała tego w ten sposób, bo Hania opisała, że zbiera jej się ropa "pod skórą", a nie wypływa na zewnątrz. Chyba, że źle zrozumiałam; może sprostuj swoją wypowiedź?
Ponieważ są dwie możliwości: albo jest to zwyczajny wyciek limfy (jeśli zauważyłaś biały płyn dookoła sztangi), albo może to być ziarnina (jeśli ropa zbiera się w takim bąbelku). Pierwszy przypadek to normalne objawy gojenia się rany, natomiast ziarnina powstaje, kiedy są jakieś komplikacje.[/quote]

To jest taki bąbelek, i czasami wycieka z tego takie cos białego, nie wiem co to jest ale stracha mam niezłego...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości