|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
dootki piekne! a ten kubraczek/bluza/sweterek/sukienka jest przeboskie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- dooti bardzo ładny komplecik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Raczej nie. Przed ciaza mialam stwierdzona hipoglikemie reaktywna i w sumie nawet do diabetologa mnie nie kierowali tylko kazali diete stosowac bez bomb glukozowych żeby ograniczyć takie spadki. Chyba że gin odesle bo nie będzie chcial decydowac co z tym fantem zrobic.
#157 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jaki rozmiar skarpetek dla niemowlaka??
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie nie mam naczynkowej skóry, armageddon naczynkowy tylko na nogach... Brałam na to różne rzeczy, ale o kant dupy można to potłuc jeżeli chodzi o widoczne zmiany, jedynie zamykanie w gabinecie dałoby efekt. Lili też już pękają naczynka?
![]() |
#159 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Jak najmniejsze
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Wtajemniczenie
|
Śliczny komplecik!
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehh Wy ciagle cos kupujecie, a moj tż ciagle jak mantrę powtarza "pozniej kupimy, masz jeszcze czas przeciez tyle juz mamy" ... a mnie juz wkurza brak rzeczy bo musze jeszcze jakis cieplejszych sweterkow/bluz nakupowac i spodenek .... bodziakow kilka mam i ciuszkow tez, ale tak naprawde na pozniej bo wieksze rozmiary, jak na promocji ładne to kupowałam a na początek mam bardzo mało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam miesięczna przerwę. W czerwcu kupowałam na promocjach, potem juz znałam cały asortyment wszystkich sklepów wiec odpuściłam. Czekam teraz jak będzie kolekcja jesienna to jeszcze właśnie troche body na długi rękaw i ogólnie ładniejszych ubranek pokupuje na tzw "wyjście" bo tak to głownie mam bodziaki i śpiochy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Konto usunięte
|
ja mam dopiero dwa kubraczki dla Helenki i nic poza tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63791901]najmniejszy ![]() aha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63792931]ja mam dopiero dwa kubraczki dla Helenki i nic poza tym
![]() a no to ja kilka sztuk wiecej ![]() a kiedy się za to bierzesz? masz upatrzone gdzie bedziesz kupowała ? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Ja mam póki co trochę rzeczy drogeryjnych (pampy, chusteczki, butelki, smoczki, szczotka, waciki) , pieluchy tetrowe po Lilce, łóżeczko i czapkę.
Do tego kołyskę w budowie i przewijak w remoncie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63792931]ja mam dopiero dwa kubraczki dla Helenki i nic poza tym
![]() Ja cos tam kupuje, ale robie listę co mam i dalej jakoś tam malo tego. W sumeo nowych to mam tylko pol reklamowki. Kupilam w sumie 3 pajacyki i 5 bodziakow w r.50, a tak pare sztuk body do rozmiaru 68, jedne spodnie, pajacyk i jeden kaftanik. Mam dylematy zawsze jaki rozmiar brac. No i ma troche uzywek, ale nie ktore bed w razie czego bo widać po nich ze są z drugiej ręki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- A grube mają być takie czapeczki? Bo w sumie kombinezon i tak ma kaptur ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Mietowka pamiętaj nie spać w dzień bo potem siedzisz i nadrabiasz! :-D
Ciuszków kolejna paczka czeka u mamy w tym około 30 szt bodziakow z długim rękawem. Muszę kupić tylko kombinezon i jakieś sweterki/bluzy... |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63793126]Pisałam w poprzednim wątku, że będę miała ubranka od koleżanki z pracy, która urodziła córę w maju ![]() Zrobię przegląd i jak będzie czegoś brakowało to dokupimy z Tż-tem ![]() a po za ubrankami coś jeszcze macie ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
Listopadowa, podobnie startowałam z wagą tylko o kg mniejszą od Ciebie, też miałam niedowagę i przytyłam 10kg. Rodzinka mówi że w końcu super wyglądam nie jak jakiś kościotrup, ale ja czuję się wręcz przeciwnie.
Dziś stanęłam na wagę i mam 2 kg mniej więc +8, trochę się tym martwię że aż tyle ubyło mi w ciągu tygodnia ale tłumaczę to sobie tym że zaczęłam patrzeć na to ile jem i w jakich odstępach, dodatkowo zaczęłam ćwiczyć codziennie.
#179 |
Zakorzenienie
|
a weeeez
![]() teoretycznie mialabym dzis i kanape i komode, pratycznie nie mam ani tego ani tego ![]() musimy kupic komode ale tez i jakis fotel/wypoczynek, generalnie cokolwiek z funkcja spania, oczywiscie ladnego, NIEDROGIEGO i pasujacego do pokoju Wojtusia ![]() komode znalazlam wczoraj, okazalo sie ze w atrakcyjnych cenach maja je w pobliskim city to dzis pojechalismy. Po drodze wstapilismy do takiego salonu meblowego ktory swiecil triumfy niebieskie 100 lat temu ![]() ![]() no i okazalo sie, ze byl tam fotel IDEAL!!! szaro niebieski, rozkladany, dwuosobowy, za 560zl ![]() ![]() najpierw wstapilismy do dzieciowej hurtowni ![]() ![]() no nic, poszlismy konkretnie po ta upatrzona biala komode, a na miejscu okazalo sie, ze Pani sprzedawczyni znalazla jeszcze tansza, tyle ze prosta z deseczka od przewijaka,a tamta drozsza miala jakas fale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w Agacie tak jak sie spodziewalam bida z nedza - nic dla nas generalnie. No wiec tel do tego prlowskiego salonu ze chcemy ten fotel, zeby szybko czyscili i juz dzis mozemy po niego jechac ![]() ta, yhy, - pol godz temu ktos go kupil ![]() ![]() ![]() ![]() ze tez go czlowiek ku.rwa mac nie zarezerwowal ![]() ale to jeszcze nic - dojechalismy do domu, otwieramy paczke z komoda i co? jak byk SOSNA ![]() nosz kutfa mac, jakies fatum normalnie ![]() dzwonilam do tego meblowego, takiego fotela juz nie beda miec, jakies tam inne, w brazie i juz za 660 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Rozeznanie
|
Z innego wątku wizaż :
Czym się różnią oleje rafinowane od nierafinowanych? Oleje nierafinowane są wyciskane tylko mechanicznie (w prasach). Proces ten odbywa się w stosunkowo niskiej temperaturze - poniżej 70 stopni C. Często oleje te są raz przecedzane aby usunąć z nich pozostałości roślinne. Oleje nierafinowane charakteryzują się mętną konsystencją, zachowują swój naturalny smak i aromat. Nierafinowane oleje nie tracą wit. E, która jest naturalnym konserwantem i chroni je przed jełczeniem. Oleje nierafinowane mają w swoim składzie różne naturalne składniki odżywcze. Nie można tego powiedzieć o olejach rafinowanych, które pozbawione są drogocennych naturalnych składników odżywczych, poza tym brakuje im witalności. Oleje rafinowane to oleje ekstrahowane w wysokich temperaturach za pomocą chemicznych rozpuszczalników, którymi są silnie działające środki chemiczne (heksan). Taki produkt poddawany jest obróbce chemicznej co ma na celu wytworzenie produktu pozbawionego smaku, koloru, nadającego się przede wszystkim do długoterminowego przechowywania. Smak zjełczenia został usunięty, ale jego szkodliwe działanie pozostaje. Wyróżniamy również oleje rafinowane tłoczone w prasach, a nie ekstrahowane chemicznie (te przynajmniej nie zawierają pozostałości chemicznych rozpuszczalników). Niemniej jednak oleje takie oprócz samej ekstrakcji przechodzą przechodzą przez kilka faz produkcji , które obejmują wpływ wysokiej temperatury i chemiczne ługowanie. W wyniku procesu rafinacji oleje ostają wyjałowione z pewnych wartościowych składników np. może im brakować chlorofilu, witaminy E, beta karotenu, żelaza, wapnia, magnezu, miedzi i fosforu. Źródło: http://www.zdrowylink.pl/odzywanie-d...-nierafinowane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.