![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co dzisiaj zjadlyscie?!
a to ile ma kalori:
jogurt(150kcl wiem bo przeczytałam), jagodzianka, jabłko,gruszka,pomarańcz, rogal z pasztetówką i bułka z serem białym,, ciastko 15g. Musze przytyć. Powiedzice mi iele to ma kalori plis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jablko od 50 do 75 kcal w zaleznosci jakie duze gruszka od 40 do 60 kcal -------------------- pomarańcz ok 50 kcal rogal ok 150 ( suchy) reszty ci nie moge podac bo za malo szczegolow, jakie to ciastko, jaka bulka, jaki ser ( chudy czy tlusty) ![]()
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj cos w góre zaokrąglam kalorie... no chyba ze wafelki poknocilam (a o tym dalej
![]() Jogurt z płatkami owsianymi (taaaa, sniadania mam szalenie urozmaicone...) dwie herbatki z miodem (1 łyżeczka na herbate dla ścisłości ![]() jabłko (BIG one - wow, chyba na sterydach, paker-jabłko) [90kcal!] 230 g warzyw i jajko (warzywa uduszone z łyżeczka oleju winogronowego) i jeszcze trzy malutkie wafelki - nie wiem ile maja kalorii, ale z wielkosci i wygladu dalam im po 50 kcal. Wybaczam je sobie dzisiaj bo mialam comiesieczne zapotrzebowanie na cos słodkiego ![]() Wieczorem pomysle o jakies lekkiej kolacji, a na razie idę się chyba zdrzemnąć.Dżiiiii alez mi sie chce spaaać.
Can’t find the answers I’ve been crawling on my knees Looking for anything To keep me from drowning Promises have been turned to lies Can’t even be honest inside Now I’m running backward Watching my life wave me goodbye |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
hmm wiec tak jak narazie zjadlam:
- na sniadanie: serek wiejski z Wasa musli, kawa+mleko - jabłko - kisiel - a za chwile na obiad bedzie: gotowana noga z kurczaka, warzywa na parze, surowka z kapusty |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Rozeznanie
|
Śniadanie:
*mleko 200 ml *płatki kukurydziane 40g Obiad: *troszeczkę makaronu spaghetti *sos serowy z brokułami *2 łyżeczki nutelli Kolacja: *serek wiejski 200g Uuu malutko... Przez te ferie nie da się jeść regularnie:/
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
To i ja sie dopisze.
śniadanie: musli z jogurtem (mała porcja bo za nim nie przepadam) 2 kromki chleba pełnoziarnistego chrupkiego z serem topionym w ilościach minimalnych obiad: Sałatka z fasolki szparagowej brokuły kapusta pekińska cebulka (1 miseczka) pierś z kurczaka z grilowana Kolacja: 1pomidor z mozzarela (połowka kostki) Dziewczyny czy któraś z was mogłaby mi napisać ile to wszystko mniej więcej może mieć kalorii? Chodzi mi o takie orientacyjne rozeznanie bo nie znam się na liczeniu kalorii a chciałabym nieco zmodyfikować swoje posiłki bo osatnio przesadziłam i czas się za siebie zabrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Rozeznanie
|
Bleeehhh jak ja ostatnio jadam to aż mi się niedobrze robi:/
Sniadanie:jogurt+2 starte jabłka+2 łyżki nutelli 2 sniadanie: jabłko Obiad: Pierogi z kapustą Kolacja:serek wiejski i jajko A miedzy tymi posiłkami baaaaardzo nierówne odstępy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Pierwszy raz od początku roku sobie pofolgowałam - znajomi przyjechali i się wloczylismy po knajpach. Tak więc po weekendowych szalenstwach czas znow na diete. Wczoraj: 2 kanapki z bialym serkiem na pieczywie ryzowym, noga z kury, 2 babany, starta marchew. Wiem że babany są zle ale to taki odpał - zwykle tego nie robie ;-)
A w weekend biały chleb, makaron, tłuste sosy, alko, ser...:-(
#159 |
Zadomowienie
|
A ja wracam do totalnego 'trzymania sie'. Dzisiaj
Sniadanie: 2 jabłka (hmmm nic nie bylo w sumie w lodówce ![]() II sniadanie: 2 placki ryzowe (tak to sie nazywa?) z serkiem fromage light Obiad: pol puszki tunczyka w sosie wlasnym i fasolka czerwona Wiem ze moje posilki malo sa apetyczne i nawet moja mam patrzy na mnie dziwnie ![]() ![]()
Can’t find the answers I’ve been crawling on my knees Looking for anything To keep me from drowning Promises have been turned to lies Can’t even be honest inside Now I’m running backward Watching my life wave me goodbye |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Rozeznanie
|
No to moja kolej:
10.00 - śniadanie: 40g musli(Vitalis truskawkowe ...pyyycha) + 125ml mleka- 218 kcal 12.00 - drugie sniadanie: Kromka pumperniklu z 30g serka Tartare borowikowego- 166kcla 14.00 - obiad: mrozone warzywa na patelnie(ok.250g)- 122,5 kcal 16.00 - podwieczorek: 3x kiwi- 90 kcal 18.00 - kolacja: 3x placek ziemniaczany ![]() ![]() RAZEM: 1196.5 kcal Cóż dzień byłby udany gdyby nie te placki ziemniaczane ale koniec końców podsumowanie nie wyszło takie złe..choc jestem na 1000 kcal to jak sobie pofolguje raz na jakis czas nic sie nie stanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
Widzę, ze dawno nikt tu nie pisał. Podrzucam w góre, bo niektorych mobilizuje to, ze napisali swoj jadłospis i to pomaga im sie kontrolowac
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
Ja zjadłam dzisiaj :
- miseczke płatków fitness z mlekiem ( mleko w kartonie dla dzieci może to troche dziwne ale innego nie przełkne) - dwa małe gołąbki bez mięsa - kilka ciastek z marmoladą Może ktoś wie ile mniej więcej kalorii? |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
Oki to ja tez napisze:
9.00 jogurt z platkami owsianymi - 218,5 kcal 11.00 jabłko - 90 kcal 14.00 warzywa na patelnie, jajko plus łyżeczka tłuszczu - 254,4 kcal 16.00 jabłko - 70 kcal 17.00 2 x Wasa z sezamem i serkiem turek lihgt - 82 kcal do tej pory 739,9 kcal ok. 18.00, moze pozniej - kubek maslanki truskawkowej - koniec ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
A ja na kolacje pewnie znowu zjem płatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Rozeznanie
|
A no to może ja na nastepny dzień coś zaplanuje, bo dzisiaj niedziela i tak jakoś już nie pamietam
![]() Sniadanie 7.00: mleko 200ml 1,5%-88kcal płatki kuk.42g-154kcal 2 śniadanie 11.30: jabłko-60kcal Obiad 14.30(w szkole ![]() grahamka-125kcal serek ziarnisty 20g-42 kcal Jogurt jogobella light-90kcal Podwieczorek 16.30: 1 jabłko 1 pomarańcza Kolacja 18.30: 2 jajka na twardo-140kcal 20g serka ziarnistego-42kcal No jest jakieś 900 kcal ![]()
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Do tej pory zjadłam już:
- płatki z mlekiem 150 kcal -szklanka kaszy(nie wiem ile to może mieć kalorii) -omlet biszkoptowy z jednego jajka ( też nie mam pojęcia ile kcal) - 5 małych pierniczków |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny może któraś wie ile gram to pół szklanki (takiej 250ml) musli?
bo znalazłam różne stronki z przelicznikami i na każdym inaczej wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Boze, podziwiam Was! Ja zjadlam dzisiaj tylko jedna srednia pizze z serem i szpinakiem.
![]()
#169 |
Zakorzenienie
|
dolly nie jestem pewna czy o to chodzi, ale jak ja przeliczylama musli to mi wyszlo, ze w jednej szklance miesci sie jakies srednio 100g musli. Bylo to musli czekoladowe...
![]()
#170 |
Zakorzenienie
|
Póki co zjadlam 10 plackow z płatków (wg. przepisu Suzany), wypiłam kawe sojową i herbate zieloną. Na II sniadanie zjem pewnie jabłko i wypije swiezo wyciśniety sok z pomarancza. Na obiad mam w planach pieczonego w rekawie łososia z marchewka gotowana i brokułami. Na kolacje tunczyk. W miedzy czasie znajac mnie bede podżerac orzechy włoskie, rodzynki, suszone morele itp
![]()
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s. musze w końcu powiedzieć rodzicom żeby wage elektryczną zamontowali w kuchni, bo kupili a leży w pudełku nieużywana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
czesc dawno nie pisalam ale juz sie p;oprawiam
![]() dzisiaj jak do tej pory zjadlam: sniadanie grahamka i parowka drobiowa drugie sniadanie kisiel goracy kubek na obiad bedzie kurczak (udko) pieczony i buraczki kolacji nie jadam bo nie jestem glodna w miedzyczasie jablo ewentualnie chyba nie jeste to za duzo????? |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj tak:
Śniadanko: grahamka ok.150 kcal serek ziarnisty ok.60 kcal 2/3 kubka kakao-150 kcal 2 sniadanie: jogurt jogobella light-90 kcal Obiad: warzywa na patelnie-ok.150 kcal mala kromeczka chleba razowego-80 kcal sos czosnkowy-40 kcal I w planie- podwieczorek: koktajl truskawkowy-150 kcal Kolacja: 3 starte jablka lub 2 jajka na twardo-150 kcal Wychodzi 1020 kcal:P Nie będę robiła tragedii z tych 20 nadprogramowych ![]()
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Ja dziisiaj spie u kumpeli o jaaaa
![]() ![]()
#175 |
Rozeznanie
|
Pyra1990 nie martw się... Dobrze, że to są banany, ciasteczka i musli... Lepiej niż czekolada itd.:P A mi już załamanie przeszło i wróciłam elegancko do diety
![]() ![]()
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Bo ja mam wlasnie takie rozerwanie emocjonalne.... Wczoraj załamka, dzisiaj sie dowiedzialam, ze wiosny ma nie byc. Ide do kumpeli spac i wiecie jak to jest... Umówilysmy sie ze kupimy jakies ciacha itp. Z 1 strony mysle, ferie sa po nich sie wezme. Z 2 mam takieog stracha przed przytyciem
![]() ![]() ![]() ![]()
#177 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny sama nie wiem co zrobic
![]() ![]() ![]() Czy lepiej postanowić sobie : od dziś zero słodyczy, czy 2 kostki czekolady dziennie? Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
śniadanie- pół jogurtu naturalnego z małym jabłkiem
II śniadanie - kanapka z szynką obiad - kotlet i dwa ogórki korniszone ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Wycofuje to co powiedzialam... Po dlugich przemysleniach, naradach z pusiakiem, nie bede jesc tych ciach, chipsow, ani bananów... Bo ich nie zakupie, wiec nie zjem, a kusi mnie strasznie...
![]()
#180 |
Zadomowienie
|
przed chwilką zjadłam jabłko i marchewke.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.