System Slim Figura. Co sądzicie o tym specyfiku?:) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-18, 23:19   #151
Judytka2
Rozeznanie

Dot.: System Slim Figura. Co sądzicie o tym specyfiku?:)

Ja sie zawiodlam.....widzialam ze w Spalanie skladniekiem byla mieta. Ale i tak kupilam. Wypilam jedna i ostatnia. Po obiedzie zawsze szlam do toalety I tak fajnie sie czulam. A jak wypilam to spalanie to mam z tym takie problemy od poludnia jak nigdy....ona powoduje u mnie zaparcia....A od niedawna sie ich pozbylam. Mieta tak wlasnie dziala i to dlatego... Pozostane tylko przy Stabilizacji. Ona jest pyszna i czuje ze dziala pozytywnie. Ale wam zycze szczescia w piciu Spalania.... Wieczorem wzielam tabletke z błonnikiem. Zawsze pomagalo a i tak nie moglam isc do toalety.... I przez to zle sie czuje...nigdy wiecej tej herbatki.
Judytka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 20:31   #152
Sunniva
Rozeznanie

GG do Sunniva

U mnie nic sie nie dzieje nawet dobra ta herbatka w smaku
Nie wierze w takie cuda ale postanowiłam spróbować, zobaczymy.

wymiana ciuszków : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=396723

wymiana książek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379247

Poszukuję wszelkich przewodników i książki do anatomii.
Sunniva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 21:58   #153
amber2046
Zakorzenienie

Narzekałam na smak tej herbatki w kilku postach a teraz przyjdzie mi to odwołać Przyzwyczaiłam się do niej i już mi nie przeszkadza... Podobnież na ukształtowanie nawyków żywieniowych potrzeba miesiąc (to tyczy się nie solenia potraw, czy rezygnacji z cukru ) Do polubienia spalania wystarczyły 3 tygodnie Piłam dwa kubki dziennie, najpierw zimnej a obecnie temperatura płynu jest mi obojętna.
Najlepszy dowód, ze już się do niej przekonałam- kupiłam trzecie opakowanie spalania

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 22:41   #154
natee
Zakorzenienie

własnie kupilam Spalanie i chyba mam wiekszy apetyt Zobaczymy jak to bedzie Najbardziej mnie boli fakt ze kupiłam za prawie 10pln w aptece bo w spozywczych nigdzie nie ma u mnie :/

natee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 23:00   #155
Judytka2
Rozeznanie

Pije jednak ta herbatke SPALANIE i jest super. Juz nie mam po niej takich problemów jak pisalam Herbata jest bardzo pyszna. Jesli wam nie smakuje to wierzcie-pilam gorsze zioła. Jestem przyzwyczajona do takich smaków bo pije tylko takie herbatki jakies lecznicze.one zawsze maja podobny smak.po drugie to jem o wiele mniej. jedzenie lezy a mi sie nie chce to cud!!! bede pic codziennie!!!!
Judytka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 23:28   #156
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natee
własnie kupilam Spalanie i chyba mam wiekszy apetyt Zobaczymy jak to bedzie Najbardziej mnie boli fakt ze kupiłam za prawie 10pln w aptece bo w spozywczych nigdzie nie ma u mnie :/
Ja tez na poczatku mialam wiekszy apetyt.
Ash jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-22, 22:52   #157
Ally83
Zakorzenienie

"Spalanie" miałam już dawno, ale nie zauważyłam wtedy żadnych rewelacji, może też i dlatego, że piłam ją nieregularnie. Nie przeczyszczała mnie też, a to uważam za plus .
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-23, 08:31   #158
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Taaak, skończyłam fazę SPALANIE - 2 tygodnie, zaznaczam, że nie robiłam nic poza piciem herbatek, jadłam normalnie, czasem trochę poćwiczyłam no i zaliczyłam imprezę (czytaj: całonocne obżeranie się przy suto zastawionym stole) i efekt tego taki, że przytyłam 1,5 kg. Nigdy więcej

ciekawa_świata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-23, 09:13   #159
Millagros23
Przyczajenie

GG do Millagros23

Witam-widziecie dziewczyny te herbaty naprwdę nic nie dają!!!!!

Do Ciekawa Świata:nie przejmuj się kochana ja też odstawiłam to g....bo zauwazyłam po fazie spalania że mimo moich wyrzeczeń i ćwiczeń waga albo wzrastała albo stała w miejscu-cos tu nie halo -śledzę ten wątek z ciekawością bo może coś zle robiłam ale jak na razie żadnych rewelacji nie znalazłam Pozdrówka
Millagros23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-23, 09:20   #160
vadi
*sportaddict*

Nie dają, zdecydowanie. Wręcz mam wrażenie, że po nich miałam znacznie większy apetyt!
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-23, 09:26   #161
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Ja też miałam zdecydowanie większy apetyt, po prostu jak piłam ją rano przed wyjściem do szkoły to już po pierwszej lekcji burczało mi w brzuchu i musiałam coś zjeść i w ogóle, większy apetyt, zdecydowanie ciągle chciało mi się jeść, jeść, jeść, jeść, jeść,... na pewno ciągle miałam ochotę na słodycze ni i sięgałam co chwilę po czekoladkę, cukierek, ciasteczko
odradzam zdecydowanie

BTW: Znacie jakieś cudowne specyfiki na odchudzanie bo ja tak przytyłam ostatnio (po zimie), chciałabym znowu ładnie wyglądać w letnich ciuszkach

ciekawa_świata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-23, 09:28   #162
amber2046
Zakorzenienie

Na samym początku picia Spalania mój apetyt znacznie zmalał i schudłam. Zachęcona tym kupiłam sobie trzecie opakowanie, ale teraz już na mnie nie działa, przezwycziłam organizm czy coś. Mam ciągle ochotę na słodycze i tylko bym jadła, aż się ze mnie rodzinka nabija, że wstawią mi lodówkę do pokoju, żebym nie musiała do kuchni co kwadrans chodzić. Wygląda to tak jakbym miała nadrobić stracone kilogramy z nawiązką...Od świąt tak mam i jeśli to dłużej potrwa to zamiast zmienić garderobę na rozmiar mniejszą będę musiała kupić o oczko większe rozmiary.

Crucify Your Mind
Stary 2006-04-23, 10:00   #163
Sunniva
Rozeznanie

GG do Sunniva

Bo samymi herbatami sie nie schudnie nigdy w to nie uwierze.
Trzeba ograniczyć pewne produkty takie jak słodycze.
I najważniejsze ćwiczy!

Herbata może tylko wspomagać proces odchudzania nic po za tym!

wymiana ciuszków : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=396723

wymiana książek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379247

Poszukuję wszelkich przewodników i książki do anatomii.
Sunniva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-23, 10:08   #164
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ash
Ja tez na poczatku mialam wiekszy apetyt.
to staje sie bardzo uciążliwe , całe odchudzanie idze w las przy takim apetycie postaram sie ograniczyć (ciekawe czy dam rade ) i skończyć chociaż SPALANIE , ale jak nie zauważe żadnych efektów (a wręcz przeciwnie ) to już tych herbatek nie dotkne !

natee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-29, 09:32   #165
**MaŁa**
Raczkowanie

GG do **MaŁa**

Dziewczyny czy w yrakcie picia tych herbatek można pic dodatkowo czerwoną herbate??
**MaŁa** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-29, 11:29   #166
*Elle*
Raczkowanie

Ja wypiłam jedno opakowanie spalania ale piłam po 2 herbatki dziennie i na początku apetyt mi się zmniejszył.Skończyłam opakowanie i mam apetyt jak nigdy nie wiem czy to wina odstawienia czy pogody ale to co mi ubyło podczas picia herbatki wróciło Nawet nie wiem czy więcej sadełka nie nabrałam
*Elle* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-29, 11:32   #167
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Elle*
Ja wypiłam jedno opakowanie spalania ale piłam po 2 herbatki dziennie i na początku apetyt mi się zmniejszył.Skończyłam opakowanie i mam apetyt jak nigdy nie wiem czy to wina odstawienia czy pogody ale to co mi ubyło podczas picia herbatki wróciło Nawet nie wiem czy więcej sadełka nie nabrałam
Mam dokładnie tak samo
Wypiłam 3 opakowania, a w tydzień po odstawieniu jestem w punkcie wyjścia.
Już nigdy więcej nie będę się sugerować głupią reklamą.
Prawda jest taka, że tylko dieta i ćwiczenia mogą mi pomóc.

Crucify Your Mind
Stary 2006-04-29, 17:10   #168
ladybird81
Raczkowanie

Pije herbatki slim figura juz drugi tydzień ( etap pierwszy - spalanie) i.....nie zauważyłam żeby działała na mnie 'przeczyszczająco'...nigd y nie miałam problemu z zaparciami i w okresie picia tej herbaty nie zauważyłam żeby coś sie zmieniło. Jedyne co moge stwierdzic to to, że herbatka ma działanie moczopędne ale na pewno nie przeczyszczające...A czy schudłam? Schudłam, ale nie wiem czy to w wyniku picia herbatki ponieważ również zaczełam mniej jeśc, liczyc kalorie i dużo sie ruszać...Moim zdaniem - herbatki na pewno nie szkodzą (same ziółka) ale tez nie wiem czy pomagają
ladybird81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-10, 10:26   #169
Enaffi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mary_Q
Moje drogie wizazanki musze wam do niestety odradzic...oczywsicie efekty sa jasne...ale uzaleznienie,zniszczona watroba oraz niezyt zoladka to normalka po tym...aha i organizm slabnie niestety :/ lepiej laseczku pupujcie sobie zdrowy i nie drogi blonnik Chudeus-syt no a z herbatek to jakies czerowne czy zielone,ehh nie chce nikogo tu zloscic ani nic ale duzo bulimek (w tym ze ja :/ ) wlasnie na tych figurkach jechealo...i na naszych forach jest duzo postow zeby za nic tego nie pic bo to gorsze od tabletek nawet :/
pzdr
Troche mnie zaniepokoila ta wypowiedz, własnie kupilam sobie ta herbatke i zamierzalam ja pić ale teraz to sama nie wiem tylko zastanawia mnie co w tej herbatce jest tak groznego dla organizmu
Spalanie: herbata pu-erh,liśc mate, nasiona guarany,koszyczek rumianku,liśc miety pieprzowej,ekstrakt z owocow garcinia cambogia,owoc kopru wloskiego,liśc anyżu.
To herbatka ziolowa nie wydaje sie w niej nic groznego
Enaffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-10, 12:41   #170
amber2046
Zakorzenienie

Skład analizowała Suzana, o ile mnie pamięć nie myli, jakoś na początku tego wątku.
Nic podejrzanego w tej herbatce nie ma, ale w moim przypadku trwałych efektów też brak, więc już jej nie piję.

Crucify Your Mind
Stary 2006-05-11, 17:23   #171
aniielica
Zakorzenienie

A ja wlasnie koncze 1 tydzien spalania. I wszyscy zauwazyli ze schudlam. Moze nie jakiej ogromne ilosci, ale troche. Mam wrazenie, ze po prostu zeszla ze mnie woda, ktora sie zatrzymala w organizmie. Troszke tez jakby mi sie cellulit zmniejszyl. Do tego apetyt sie zmniejszyl!! Slodycze moga lezec i mnie wogole nie interesuja. Jem sporo mniej- moja dieta sklada sie teraz glownie z warzyw, owocow i jogurtow. Zaczelam tez cwiczyc. Najwiekszym plusem jest jednak to, ze czuje ze moj organizm oczyscil sie z roznych swinstw. Czuje sie lzejsza, mam wiecej energii. Nie wiem tylko czy to zasluga herbatki
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 18:10   #172
monika838
Raczkowanie

Rozmawiałam z lekarką na temat różnych odchudzających herbatek. Odradziła mi picie ich, ponieważ rozleniwiają one jelita. A poza tym powiedziała, żeby lepiej brać ziołowe tabletki z chromem, które ograniczają pragnienie na słodycze.
monika838 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 18:13   #173
Karusia_Z
Przyczajenie

Question Dot.: System Slim Figura. Co sądzicie o tym specyfiku?:)

Cytat:
Napisane przez triniola
A nie pomylio sie wam przypadkiem FIGURA 1 i 2 (dostepne od wielu lat na rynku) ktore przeczyszczaja tak strasznie ze czasem sie boje ze wnetrznosci wypadna bleee (jak sie rzadko stosuje to maja taki totalmny efekt) a ten SYSTEM SLIM FIGURA to sa 3 herbaty, znajoma lekarka powiedziala ze nie sa przeczyszczajace tak jak figura 1, ale maja wlasciwiosci zielnej lub czerwonej herbaty ytyle ze wzbogacone jeszcze jakims innym z iolem i bez obaw o prace swoich jelit i zoladka mozna je pic. Sama zaczelam SPALANIE pierwsze opakowanie i zobaczymy jakie beda efekty w polaczeniu z dieta niskow/w i cwiczeniami.
pozdrawiam
Na mnie Figura 2 wcale nie działa przeczyszczająco. Jedyne co tak na mnie działa, to Xenna.
A co do Slim Figura, to u mnie również nijak ono działa. Nie wiem dlaczego. # lata temu, gdy piłam regularnie samą czerwoną herbatę, wtedy bez żadnego wysiłku schudłam 4 kg. Poza tym nic innego mi nie pomaga.
Karusia_Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-13, 18:22   #174
Carrie
Zadomowienie

Ja nie wiem czy niektore z dziewczyn proszą o manne z nieba czy o co.
Na proces odchudzania, poprawiania kształtu sylwetki nigdy nie składa sie tylko jeden czynnik.
Nawet cwiczenia nic nie dadzą jesli nie przejdzie sie na zdrowszy tryb zycia. (nie mam na mysli hartowania się po 10 godzin dziennie)
  • Potrzebna jest własciwa dieta (nie taka na raz typu 'cud' ale stała),
  • uprawianie sportu - fitness, jogging, rower itp. i to w stałych dawach, bo czesto jest tak, ze jesli po intensywnym trenowaniu, nagle go zaprzestaniemy... to kiszka.
  • potrzebne są kremy, żele, peelingi, masaże zeby skora nie wiotczała po gubieniu kilogramów, chociaz same na nic sie nie zdadzą
  • no i tzw. suplementy diety, ktore nas jedynie WSPOMAGAJĄ w walce z tym przebrzydłym wrogiem.
Nie miejcie pretensji do producentów, że sama herbatka nic nie daje. Na samej stronie slimfigura jest mnóstwo informacji nie o samej herbatce, ale o cwiczeniach, dietach... Nawet do zestawu dołączona jest płyta z cwiczeniami.
Herbatki to nie cuda technologii żywnosci ani odkrycie równe odsysaniu tłuszczu, ale tylko, albo AŻ tzw. WSPOMAGACZE.

Ja w wyniku stresu i 'obrażenia' się na zdrowy tryb życia, obrosłam w tłuszcz w ostatnich miesiacach.
Jednak razem z dobrą pogodą i konieczności odsłaniania boczków i pupy (długa kurtka na zime to niesamowity wynalazek) postanowiłam przeprosic moje ciałko i zacząc pokutować i zadośćuczyniać.
Od kilku dni ćwiczenia, juz zaopatrzyłam się w wychwalany roll-on garniera + żel wyszczuplający z tej samej serii, 2-3 razy w tygodniu peeling kawowy (wybuchowa mieszanka), chlebek tylko Wasa, mnóstwo wody niegazowanej, przekaski to ryż preparowany, wafle ryżowe, chrupki kukurydziane no nie zaprzecze ze wyeliminowałam czekolade, bo do tego nie jestem zdolna, ale dzisiaj zamiast batonika kupiłam paczke chipsów bananowych kupiłam też System Slim Figura Spalanie i daje sobie jakies 2-3 miesiace na powrót do formy Nie tydzien, ani dwa.

Aha dobrze tez działa na mnie strona podana w jednym z wątków http://www.dream-media-group.com/reef/index.html
Stary 2006-05-13, 18:39   #175
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carrie
Ja nie wiem czy niektore z dziewczyn proszą o manne z nieba czy o co.
Na proces odchudzania, poprawiania kształtu sylwetki nigdy nie składa sie tylko jeden czynnik.
Nawet cwiczenia nic nie dadzą jesli nie przejdzie sie na zdrowszy tryb zycia. (nie mam na mysli hartowania się po 10 godzin dziennie)
  • Potrzebna jest własciwa dieta (nie taka na raz typu 'cud' ale stała),
  • uprawianie sportu - fitness, jogging, rower itp. i to w stałych dawach, bo czesto jest tak, ze jesli po intensywnym trenowaniu, nagle go zaprzestaniemy... to kiszka.
  • potrzebne są kremy, żele, peelingi, masaże zeby skora nie wiotczała po gubieniu kilogramów, chociaz same na nic sie nie zdadzą
  • no i tzw. suplementy diety, ktore nas jedynie WSPOMAGAJĄ w walce z tym przebrzydłym wrogiem.
Ja wcieliłam w życie te 4 w/w czynniki, ale do herbatek Slim Figura się nie przekonałam, wole herbatę czerwoną czy zieloną...
Stary 2006-05-13, 21:09   #176
Carrie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ally83
Ja wcieliłam w życie te 4 w/w czynniki, ale do herbatek Slim Figura się nie przekonałam, wole herbatę czerwoną czy zieloną...
Ja nie twierdze, że to własnie Slim Figura pomaga, choć niektórym rzeczywiscie.
Chodzi o to ze dziewczyny myslały, ze wypiją herbate i po kłopocie.
Każdy preferuje inne wspomagacze, ja gdyby mnie było stac to bym sie obkupiła w duzo innych suplementów, np. l-karnityne i nie przejmowałabym sie Slim Figurą.
Stary 2006-05-13, 22:47   #177
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carrie
Ja nie twierdze, że to własnie Slim Figura pomaga, choć niektórym rzeczywiscie.
Chodzi o to ze dziewczyny myslały, ze wypiją herbate i po kłopocie.
Oj, na forum można znaleźć historie dziewczyn, które chudły w taki cudowny sposób
Stary 2006-05-13, 23:52   #178
fantyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika838
powiedziała, żeby lepiej brać ziołowe tabletki z chromem, które ograniczają pragnienie na słodycze.
a propos.. swego czasu zakupiłam sobie błonnik i chrom w tabletkach, bo to podobno dobre połączenie (ograniczony apetyt na słodycze i poprawa przemiany materii), ale znajoma studentka farmakologii powiedziała mi że po chromie moga mi zacząć wypadac włosy i żebym sie zastanowiła czy warto.. czy któraś z was może to potwierdzic lub zaprzeczyć? Odstawilam te tabletki bez żalu bo wcale nie miałam mniejszego apetytu na słodycze a włosy mnie przeraziły bo juz i tak mi wychodza w nadmiarze przez problemy z hormonami ale tak pytam z ciekawści wrodzonej

a żeby nie było tak całkiem nie na temat, to powiem że z pracy jelit jestem zadowolona i nawet nie próbuje sięgac po żadne herbatki.. pije sobie ostatnio Liptona zieloną z miodem i cytryną, na zmianę z czerwoną aromatyzowaną grapefruitowo.. nie wiem czemu ale nie umiem sie przekonac do "czystych" bez dodatków sama zielona, zwłaszcza sypana, po zaparzeniu pachnie mi jak popielniczka petów (moja siostra taką pije i ja uwielbia )

fantyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-14, 00:01   #179
monnia
Przyczajenie

GG do monnia
Talking Dot.: System Slim Figura. Co sądzicie o tym specyfiku?:)

Cytat:
Napisane przez supergirllann
http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog...roducts_id/267

http://vitamarket.pl/sklep/p984-Syst...in-20475g.html

Avariel, ale te produkty nie zawieraja ani senesu, ani kruszyny. Wg mnie skład jest ok. Herbatka na spalanie - 50% czerwonej herbaty, ale ekspertem co do zielarstwa nie jestem. Prosze, niech inni sie wypowiedzą! Nie chce sobie zrujnować zdrowia :/
Herbatki, ktore sa w fazie oczyszczania zawieraja lisc senesu... Ja wlasnie chce rozpoczac kuracje, ale boje sie tego senesu... Na mnie dziala strasznie przeczyszczajaco + straaaszny bol brzucha... Mialam tak jak wypilam kilka razy Figure. Na co dzien pije herbate pu- ehr.

Buziaki
Stary 2006-05-14, 00:39   #180
mi.a
Zakorzenienie

na mnie takie herbatki działają bardzo źle
po "Figurze" mam poprostu biegunke przez caly dzien:/
ostatnio wypiłam jedną herbatkę nie pamiętam teraz nazwy jąkąś też figura z pu-ehr i musiałam iść na zwolnienie na caly tydzien (nie wiem czy to tylko od tego, ale nie mogę znaleźć przyczyny) - bolał mnie niesamowicie brzuch, miałam nudnosci, biegunki i wogole lepiej nie mowic:/ a chciałam tylko wypić "zdrową herbatkę"

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości