|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Z Dudusia to własnie mój mąż ostatnio uciekł hehe. Musi do niego dotrzeć, że ceny artykułów dla dziecie to wariactwo..
|
|
|
|
#1772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja wpadeczke zaliczyłam, ale jaką kochaną
|
|
#1773 |
|
Wtajemniczenie
|
i nikt nie powie nic na temat łózeczka
|
|
|
|
#1774 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy kazda z was juz robiła krzywa cukrowa ??????
|
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Leonka sofka fajna, a jakże. ale takie sofki to się chyba sprawdzają do siedzienia na codzień, albo przenocowania kogoś raz na jakiś czas. ja preferuję do spania łóżka z materacem
odkąd sobie sprawiliśmy nie zamieniłabym na nic innego wszystkie te rozkładane dwójki czy trójki się chowają. można sobie dobrać jak bardzo miękki/twardy ma być materac i śpi się rewelacyjnie.oczywiście zależy do jakiego pokoju szukasz łóżka - czy to taka twoja osobista sypialnia czy raczej pokój gościnny. |
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
leonko teraz dopiero zobaczyłam ze załączałaś fotkę sofki. Moje zdanie jest takie samo jak Jowiszka, że nie ma to jak materac i łóżko dwuosobowe... a ta sofka fajna, ale jeśli tylko masz możliwość zakupienia zwykłego łózia, to polecam.
Ja jakiś czas spałam na mojej sofie, ale mi wtedy kręgosłup dokuczał, a teraz mam spokój
|
#1778 |
|
Konto usunięte
|
A my będziemy miec Maksymiliana
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7119973]A my będziemy miec Maksymiliana
[/quote]super wczoraj chyba wspominałam nawet, że dawno cię nie było
|
|
|
|
#1780 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze nie robiłam ![]() Leonka sofa fajna, tylko ja bym wybrała inny kolor, to jest jednak rzecz gustu . Ja marze do sypialni o dużym łożu a do pokoju gościnnego własnie sofy
|
#1781 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7119973]A my będziemy miec Maksymiliana
[/quote]Ela - super. dawno Cie nie było.
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ja ma 30 tke i pierwsze dziecko w drodze! nie przesadzajcie!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !czego tu sie wstydzic? ja jestem dumna ,swiadomie z moim mezulkiem czekalismy!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki ale wlasnie chodzi o to ze nie mam mozliwisci wstawienia takiego łózka z materacem ze wzgledu na to ze mam maly pokoioc a ta sofka w sam raz by byla tym bardziej ze mozna ja złożyć i wtedy automatycznie wiecej miejsca w pokoju...
takze nie mam za duzego wyboru...musze cos skladanego kupic.........DorbarQ ja od zawsze mazylam o czerwonym pokoiku a teraz nie mam za bardzo wyjscia pokoik zrobie kremowy z czerwonymi dodatkami na scianach i to czerwone łóżko.... |
|
|
|
#1784 |
|
Wtajemniczenie
|
Leonka najwazniejsze byś Ty była zadowolona. Tutaj też nie mam zbyt duzego pokoju i mam składane łożko dwuosobowe i jestem z niego zadowolona
![]() Agnes300 ja nie czuje zbytnio teho, że mam 28 lat. W sumie to powinnam z ciążą ze względów zdrowotnych czekać jeszcze 2 lata, ale no nie zabezpieczyłam się wystarczająco no i teraz w brzuszku mam cudownego leniuszka
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 28 lat i to jest moje pierwsze dziecko i boje się nawet że nie będę umiała umyć, ubrać, położyć, przewinąć maluszka. Nigdy nie miałam stycznosci z takim maleństwem.
nic się nie martw to wszystko przychodzi samo i to się nazywa istynkt macierzyński on ci podpowie co i jak i zobaczysz że dasz sobie rade ja jak urodziłam pierwsze dziecko to nawet nie dałam mojej mamie kąpać go bo stwierdziłam że to zaszczyt i tylko musiała patrzeć a ja byłam dumna że to robię sama |
|
|
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama penwie też nie będzie kąpała mojego maleństwa jak zdecyduje się rodzić w Anglii, a jak tutaj to się jeszcze zastanowie
|
|
#1787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Leonka w sumie czerwone dodatki na ścianach mogą fajnie się kąponować z tym czerwonym łóżeczkiem. Ja kiedyś miałam świetne czerwone zasłony, ale dawno się ich pozbyłam bo jednak ubie jak w pokoju jest jasno
|
|
#1788 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.onet.tv/28962,2996,1,3366...0,0,wideo.html a tutaj odnosnie traktowania dzieci....jak ludzie potrafia byc bezwzgledni....;(
|
|
|
|
#1789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O szpitalu napisze z pracy, teraz juz nie mam czasu. |
||
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Basulka a gdzie Ty masz brzuszek?? Kochana masz mniejszy niż ja...
MaladT, Dorbar - ładne brzuszki macie Dziewczyny jeśli chodzi o kupowanie to oczywiście każdy robi tak jak uważa. Ja też chciałam trochę jeszcze poczekac bo do końca sierpnia czyli porodu mam troche czasu, ale...Po pierwsze nie idzie się opanować jak się widzi te śliczności które pokazujecie..i ktore widzi sie w sklepach A po drugie to też nie wyobrażam sobie kupowania większości rzeczy po porodzie lub krótko przed, bo wtedy to nie będzie czasu na bieganie po sklepach niestety...No i lepiej rozplanować sobie wydatki na parę miesięcy to się tego tak nie odczuje po kieszeni Kasiulka podoba mi się ten wózeczek który wybrałaś ale niestety nie jest dla mnie Za ciężki-stelaż z gondolką waży chyba 18 kg a ja mieszkam na 4 piętrze więc odpada...W zasadzie to nie znalazłam jeszcze odpowiedniego wózka ![]() Werstuś ty od początku ciąży przytyłaś 4kg Help....Nie powiem bo Ci zazdroszczę też nie chce przytyc zbyt wiele wiec rozumiem |
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, Wersta, wez nas nie zalamuj, ja mam plus 7 kilo wg mojej wagi, to ty z 4oma chyba nic na ciele nie przybralas- sam brzuchol tyle wazy
![]() A z kupowaniem mam tak samo, czesc juz jest , np. mala wyprawka, a reszte zakupimy stopniowo, ale juz niedlugo. Bo nie bedzie mi sie chcialo latac z brzucholem po sklepach, juz teraz to dla mnie nie takie proste
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś kochana moim zdaniem sofka jest bardzo ładna. Sama miałam sofkę jako panna
i bardzo byłam z niej zadowolona. Miała wypełnienie z twardej pianki i spało mi się doskonale. Popieram koncepcję kremowego pokoju z czerwonymi dodatkami, uważam że będzie ślicznie [1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7119973]A my będziemy miec Maksymiliana [/QUOTE]Elunia nio wreszcie się pokazałaś, myślałam o Tobie ostatnio Ja właśnie wprowadziłam pizzusię razem z mężem, ojojoj nieładnie Kasiulka, nieładnie Mała75 Ja również nie wiem czy zdecydowałabym się na ten wózeczek mieszkając wysoko w bloku, wcześniej mieszkałam ale na pierwszym piętrze więc nie było by tak źle, a teraz mam domek więc nie ma najmniejszego problemu. Nigdy nie będę targać wózka, będzie sobie stał na korytarzu Poulette Słonko czekamy na relację ze szpitala
|
#1794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no nie wiem... Jak tak patrzę na mój i Wasze - to sama się dziwię, gdzie tem mój mały się mieści O mojej mamie mówili, że nosiła dzieci za uszami bo też po niej nie było nic widać.
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja problemów z wózkami też nie będę miała.Zawsze będzie w piwnicy stał,bo mieszkam w domu jednorodzinnym.
Cholerka weźcie mi te suszone sliwki sprzed oczu.Zjadłam już 0,5kg.Oj jutro czuję,że wszystko mi pójdzie taaaak gładko
|
#1796 |
|
Raczkowanie
|
Witam was mamuski wlasnie sie staram wkleic zdjecie mojego brzucholka ale mi nie wychodzi niewiem dlaczego :-(
|
|
|
|
#1797 |
|
Raczkowanie
|
powiedzcie mi jak mam dodac te zdjecia ile maja zajmowac albo cos.
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię zawsze zdjęcia o wymiarach 1000X800
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
[/quote]gratulacje ![]() Leonko będziesz miała piękny pokoik-ja mam bordowe ściany i kremowe dodatki-jest pięknie kocham mój pokoik a sypialnia beżowa z bordowe dodatki hihi.Jutro idziemy wpłacić zaliczkę za wózeczek, będzie pod koniec przyszłego tygodnia ale odbierzemy po długim majowym długim weekendzie ![]() DObrze, że siorka zagadała z tym szefem sklepu dzieciowego bo mąż by mnie chyba zabił jakbyśmy ciągle mieli z tym wózkiem problemy (on wie jak ja się na niego uparłam, bolder i nic innego). Kupiliśmy dzisiaj w jysk fotel do kompa bo nasz stary tak stzrelał gdy się ruszało, że nie dało się wysiedzieć. Ja dostawałam nerwicy jak ten dupek tak strzelał, trzebaby siedzieć nieruchomo
|
#1800 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

A jeśli nawet taki by był powód mojej ciąży, to co innym do tego.

Help....Nie powiem bo Ci zazdroszczę też nie chce przytyc zbyt wiele wiec rozumiem
Ja również nie wiem czy zdecydowałabym się na ten wózeczek mieszkając wysoko w bloku, wcześniej mieszkałam ale na pierwszym piętrze więc nie było by tak źle, a teraz mam domek więc nie ma najmniejszego problemu. Nigdy nie będę targać wózka, będzie sobie stał na korytarzu
no nie wiem... Jak tak patrzę na mój i Wasze - to sama się dziwię, gdzie tem mój mały się mieści