|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Nocne spanie - niestety musisz trochę wybudzac Bartusia w ciagu dnia. Pierwszy dzień będzie najgorszy - wiem bo przerabiałam. Oczywiscie nie mówię tu o przetrzymywaniu go bardzo długo, ale po kazdym karmieniu niech troszkę nie spi. Na moją Martusię to podziałało. Życzę cierpliwości i trzymam kciuki. Cytat:
![]() Uśmiechy- pierwsze świadome uśmiechy zaliczyłyśmy w 5 tyg i teraz prawie cały czas sie uśmiecha. A ostatnio córeczka zaczeła nawet gadac. mata - ja mam taką (kotek gra dwie krótkie melodyjki) http://allegro.pl/item537470593_fish...1664_prom.html |
||
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
A mate mamy rainforest: http://www.mothercare.com/Fisher-Pri...64041&mcb=core Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-01-27 o 18:52 |
|
|
|
|
#1773 |
|
Rozeznanie
|
My mamy matę taką samą jak aaliyah i nasz mały jest nią zachwycony
![]() Powiedzcie mi dziewczynki jak często podajecie Gripe Water?? Na opakowaniu jest info, że do 6 razy dziennie ale jak u nas problem tylko z bączkami to nie wiem czy jest sens żeby dawać 6 razy. Może 3 wystarczą??
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
ja odstawilam wszystkie krople, zostalysmy przy herbacie koperkowej hipp i jest o wiele lepiej
|
|
|
|
#1775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z regóły wychodzą 2 łyżeczki na dobe
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zadomowienie
|
My z Aleksandrem też bylismy dziś na szczepieniu, mały plakał a ja razem z nim, rosnie z niego mały byczek ma 12 tygodni i 6300 wagi.
I niestety ma skazę białkową, muszę go teraz karmić tylko Bebilon'em pepti (przepisywanym na receptę). Nie smakuje mu to mleko, bo marudził przy karmieniu. |
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba co piate dziecko w Polsce ja ma...
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mati nie ma kolki ale czasem męczy sie z bączkami. Dlatego po tym co napisała Paula, że Igorkowi pomogła woda koperkowa, postanowiliśmy kupić |
|
|
|
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
katakumba ja mam taka sama mate jak Salomea,mlody malo ja wykorzystuje bo woli lezaczek ale moze pozniej,bo jak na razie woli na sofie pomoki robic
kochane u mnie milowy kamien, mlody smial sie jak w reklamie bebkiko,tak mniej oczywiscie ale chodzi o sposob,masakra normalnie,a jak chwycilam kamerke to oczywiscie zamilkl,lobuziak jeden,wstydziuch
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
lisey - gratuluje utraty wagi (jejku jak powaznie napisalam:P)
a co do nagrywania smiechu to Karola tez tak ma, jak tylko wlaczam telefon to patrzy sie na swiatelko i cisza ale raz m isie udalo ![]() joanna - gratuluje pepuszka - ja tez bym Malego troche wybudzala. zreszta jak Karola mi zasnie po poludniu to tez nie daje jej spac d;luzej niz do 18 - okropna matka ze mnie molka, Salomea - mase robilam z tego przepisu - nie wypiekalam jej, jak na razie jeszcze sobie lezy i schnie ,ale chyba bede musiala ja wrzucic do piekarnika i troche posuszyc 1 szklanka soli 1 szklanka zwykłej mąki 1 łyżka zwykłego oleju 1 czubata łyzka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka kleju do tapet 1/2 - 1 szklanki wody - wlewać stopniowo, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. to jest przepis ze stronki http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...191&a=21764191 tutaj jeszcze kilka przepisow: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...860&a=24526607 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...405&a=23803797 rozne masy do zabawy: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...252&a=24370140 http://www.kuradomowa.com/zrobtosama/masa_solna.html wkleilam linki - pewnie za jakis czas sie przydadza jak bedziemy z maluchami lepic ![]() Cos mialam napisac i zapomnialam, bo cosik zle mi pocytowalo i zrezygnowalam z cytatow A wiecie co, ja kiedys nie lubilam zadnych wwarzyw z zupy oprocz marchewki, a teraz wcinam, az mi sie uszy trzesa a seler i pietruszka to rarytas takie slodziutkie, ze jak tylko mysle to dostaje slinotoku. Pozmienialo sie troche mi po porodzie ![]() edit: w tej masie zamiast kleju do tapet dodalam mase szpachlowa
Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2009-01-27 o 20:25 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
a mate mam taka
dostalismy z pracy wiec nie wybrzydzalam ![]() zdjecie z neta |
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie canpolu mat jest duzo, tansze sa niz n tiny love (nie dam 300zl za mate) czy fisher price, choc ten tropikalny las mi sie podoba,
|
|
|
|
#1785 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a w uk to jest chyba aptamilek chyba se bede reklamy wlaczac bo wydaje mi sie ze wlasnie aptamila widzialam w reklamie choc nie jestm pewna na 100%ostatnio jakos jestem rozkojarzona ale tesciowce odpuscilam a niech ma,i ona widze ze tez poluzowala i mamy teraz lepiej,choc raj to to nie jest ale po co nam nerwy?
|
|
|
#1787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam tą reklamę i juz nie mogę się doczeka aż usłyszę taki śmiech . Na razie ciesze się z każdego dzwięku jaki z siebie wydaje.Katakuba - ja swoją mate kupiłam na allegro za 100 Niobe - dzięki za przepis. A tak teraz sobie myślę że może by z masy szpachlowej to zrobic?? Ale to chyba głupi pomysł. ... no nie wiem zastanowię się
Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2009-01-27 o 21:19 |
|
|
|
|
#1788 |
|
Raczkowanie
|
katakumba, co do spotkania to już myślałam, że nigdy nie zaproponujesz
![]() A masz na myśli wspólny spacer z przychówkiem czy raczej samotne piwo bez "balastu??? Bo jak to drugie to mój Tż wraca koło 17 i potem ja mogę się urywać. A jak spacerek to do południa nie ma problemu, tylko czy ty mogłabyś się pojawić w naszym parku miejskim na przykład??? Także mam nadzieję że w przyszłym tygodniu jakoś się spikniemy matę edukacyjną mamy taką http://allegro.pl/item517732246_canp...pozytywka.html, mnie się podoba bo zabaweczki są urozmaicone lisey, moja Zuźka to tak jak twój Garbryś. W samochodzie dopóki jedziemy jest ok, ale nie daj boże jakieś światła czy korek.....krzyk murowany. To samo jest zresztą z wózkiem, pojazd musi byc w ruchu, nie ma zmiłuj. powrót do formy, ja niby juz wagę przedciązową odzyskałam, ale ja nabiłam jeszcze 10 kg starając się o dzidziola (cudowne hormony) i teraz przydałoby się to zrzucić... tyle że po cesarce to większe ograniczenia są niestety skaza białkowa, z tego co mi lekarka dzisiaj powiedziała to objawem może być wysypka szczególnie na policzkach i za uszami, mocne ulewanie a nawet ciemieniucha, więc to chyba można tak naprawdę stwierdzić jeśli już karmi się hydrolizatem i te objawy ustępują, bo inaczej to tak naprawdę same nie jesteśmy w stanie rozpoznać, a lekarze tez nie zawsze Moje Dziecię na razie dzięki Bogu spokojne po szczepieniu. Gorączki do tej pory brak i nawet juz śpi. |
|
|
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o matę to mój maluch ma 2 takie do leżenia na pleckach ale one są po kuzynie więc pewnie już takich w sprzedaży nie ma bo nowe serie wyszły ale ma też taka do leżenia na brzuszku http://www.allegro.pl/item533253931_...e_malucha.html i ją uwielbia hehe uparł się na jednego ufoludka z maty i ciągle go wylizuje hehehehe a jak go zabieram z maty to zaczyna się płacz
![]() Gosiaczek1211 ta woda jest rewelacyjna ale nie podaje aż łyżeczek na dzień daje na noc tak 2 łyżeczki małe i w południe 1 łyżeczkę. Zawsze muszę podawać przed karmieniem bo jak mały naje się mleczka to nie chce już kropelek aaliyah ja też jestem w szoku że tyle dzieci ma skazę białkową ja myślałam że bardzo mało jest dzieci które na to cierpią ...a może jest to mylone z jakimś uczuleniem innym nie wiem sama anytsuj mam nadzieje że mały będzie dobrze szczepionkę znosił a jaki już duży z niego chłopak lisey niezły z Gabrysia turysta ale masz kądycje jak Wy rak codziennie sie sexicie hihihi ja to wieczorkiem jak się przytulę do poduchy to 2 min i śpie hihihihi
|
|
|
|
#1790 |
|
Wtajemniczenie
|
Niobe7 Przepis fajny, ale skad ja wezme klej do tapet albo mase szpachlowa
Bede musiala pojechac i kupic Joanna - Gratulacje! Mata- my mamy taka http://allegro.pl/item537913776_fish...096_od_ss.html i Wojtus coraz bardziej zainteresowany. Juz gada ze zwierzatkami ![]() Poza tym to nie wiem co mu sie dzisiaj stalo- caly dzien przespal. Az sie boje ze jakas choroba go lamie Teraz tez spi, a jeszcze nie jest wykapany ![]() No a kilogramy mam 5+ Tz dzisiaj mi powiedzial, ze ostatnio mi talia zniknela |
|
|
|
#1791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do ulewania to duzo dzieci ulewa... wiec co to za objaw skazy? Ja nawet na jakims watku na wizazu wyczytalam, ze lekarz stwierdzil, ze wsadzanie przez dziecko raczek do buzi to objaw skazy... No comments. ![]() Cytat:
Jak u Olimpii pojawila sie wysypka, suchosc skory za uszami i wspomnialam to u lekarza to powiedziala ze mam smarowac kremem (zapisala mi) i czekac co sie bedzie dzialo. I ze tutaj w UK dzieciom sie mleka nie zmienia tak jak w Polsce i ze tak nie mozna bo dziecko sie do mleka przezwyczaja i to jest krzywdzenie maluszka. No i z perspektywy czasu sie z nia zgadzam...
Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-01-27 o 22:26 |
|||
|
|
|
#1792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaczynskiego uwielbiai mode na sukces Cytat:
![]() a moja mala co chwile sie budzi, od 22 tak walcuje, nie mam juz sily |
||
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
salomea - ja myslam zeby w gipsie taki odcisk zrobic, ale zrezygnowalam, bo musialabym w cos ten gips wylac i potem odcisk robic a tak to rozwalkowalam mase, odcisnelam, obcielam troche boki na prostokat i juz
![]() skylie - ja mase szpachlowa kupowalm daaawno, bo kiedys mialam faze lepienia aniolkow i troche tego robilam
|
|
|
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
niobe7 o widzę że miałyśmy tą samą pasję
robiłaś te aniołki tak tylko dla siebie czy też sprzedawałaś? ja robiłam przez jakiś czas dużo do galerii i na zamówienia zawsze miałam jakaś kasę ![]() mam do Was takie głupie pytanko muszę małemu kupić nowe smoczki on uwielbia te z aventa mały kończy jutro 2 miechy i jakie mu powinnam kupić chyba te od 0-3 jeszcze?? czy może już od 3-6 bo nie wiem czy to już od 3 miesiąca można mu dawać czy od skończonych 3 miesięcy????? zakręciłam się już
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1796 | |||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
(ale spora sie urodziła 4.3kg) idziemy w piątek na szczepienie.. ciekawe ile teraz wazy pewnie sporo ponad 7 kg a mamy prawie 13 tyg (we wtorek bedzie 3 m-ce)Cytat:
dokladnie.. zauważyłam ze jak z dzieckiem coś nie tak to pierwsze co podejrzewają to skaza.. mala miala pryszcze - prosze odstawić nabial bo może skaza, mala dostala rozwolnienia.. to samo..teraz bede pytala o te glutki w kupie pewnie tez skaza.. a ja widze ze czy jem czy nie nabial to ma te kupy takie same.. a wysypke ma tylko po czekoladzie.. ale i do tego ja przyzwyczaję ![]() Cytat:
niobe pytalas o usuwanie załączników... wysłąłam maila z linkami i uzasadnieniem.. i dostałam odpowiedz ze juz moge se sama po usuwać bo włączon opcję edycji (i tak nie wszystkie moge usunąć) i dodatkowo paragraf z regulaminu co mi zrobią jak to zrobię narazie sie zastanawiam bo jednak lubie z wami pisać a jak usune fotu to ban stały![]() powrót do formy poniewaz zre za dużo herbatników z maslem lub ciasta lub białej czekolady.. moja waga od dwuch miesięcy stoi w miejscu... a mala niby coraz więkasza powinna coraz więcej wyciągać ![]() postanowiłam walczyć ze sobą.. na diete nie dam rady przejść (słodycze to moja jedyna przyjemność kulnarna) więć korzystając z faktu , ze Iga śpi do 9 rano ja od dziś wstaje o 8 i jezdze na rowerku stac i zaczełam areobiczną 6 weidera(mój brzuch mnie załamuje a to dziala bo juz kiedys próbowałam) ciekawe jak dlugo wytrzymam... moj kot myslal ze zwariowalm jak robiłam brzuski wlazl na mnie i chcial lizac
|
|||
|
|
|
#1797 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w zadnej galerii ich nie wystawialam, bo chybaby sie nie nadawaly ![]() wklejam fotke moich aniolkow ![]() Cytat:
![]() a co to jest areobiczna 6 weidera? ![]() jakis specjalny zestaw cwiczen? pewnie mi sie by tez przydal, bo TZ chodz iza mnai sie smieje, ze sobie oponke wychodowalam zeby nie utonac
Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2009-01-28 o 10:56 |
||
|
|
|
#1798 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Wiesz powoli nie wyrabiam ale co tam,9 mcy abstynencji to wiadomo ze jak kroliczki teraz![]() ![]() Cytat:
wlasnie to dziwne,jak trzesie,telepie,kolysze to moj mlody zadowolony ale stanac na chwilke to masakra,wrzask,z wozkiem w sumie nie zle bo mozna pokolysac jak sie stoi ale w aucie,niemozliwosc no wlasnie ta skaza bialowa to jakies fatum,jak cos dolega maluszkowi to juz gderaja ze skaza,nie rozumim tego ![]() ![]() Cytat:
fajny ten lekarz,no Gabrys chyba ma skaze bo raczki w buziolku non stop ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
a szóstka weidera to taki cykl ćwiczeń; http://fitness.magicsport.pl/534,aer...6,weidera.html Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-01-28 o 11:13 |
|
|
|
|
#1800 |
|
Raczkowanie
|
katakumba, to może poniedziałek lub wtorek do południa co?? Daj znać na którą się wyrobisz z tego swojego "zadu..."
U nas nocka spoko, spanie do 5, potem flacha i sen do 8.30. Gorączki brak, nózka w porządku. Tylko teraz terrorystka urządza koncert pt. Weź mnie na ręce, ale ja jestem twarda, nie dam się Dziewczyny wiem, że niektóre z was używają leżaczków. My mamy taki jutro dostać, ale ja się naczytałam na innym forum wypowiedzi Pawła Zawitkowskiego że to nie jest zbyt dobry pomysł, szczególnie u takiego malucha jak moja Zuzia. No i mam zagwozdkę, bo to byłaby jakas alternatywa dla tych koncertów łóżeczkowych, widzę to po tym jak ją wsadzam do fotelika samochodowego. I bądź tu człowieku mądry... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

. Dziś skończył 2 tygodnie i byliśmy na pierwszym spacerze do przychodni na badania. Trochę przybrał na wadze i nic zlego pani doktor nie powiedziała. 

z regóły wychodzą 2 łyżeczki na dobe
Chyba co piate dziecko w Polsce ja ma... 

ja myślałam że bardzo mało jest dzieci które na to cierpią ...a może jest to mylone z jakimś uczuleniem innym nie wiem sama 
Tz dzisiaj mi powiedzial, ze ostatnio mi talia zniknela