OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-27, 18:47   #1771
Salomea1
Zadomowienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Bartuś wczoraj zgubił pępek . Dziś skończył 2 tygodnie i byliśmy na pierwszym spacerze do przychodni na badania. Trochę przybrał na wadze i nic zlego pani doktor nie powiedziała.
Tylko ja padam na twarz, bo tańcował od 2 do 6 rano. Tylko na cycku by wisiał a potem się nudził i chciał, żeby się nim zajmować. Nie mam pojęcia kiedy mu to przejdzie. A dziś śpi cały dzień i tak mało zjadł, że aż się boję. Ale w końcu gdyby był głodny to by nie spał tylko pyszczka darł. Coś czuję, że nabierze sił i w nocy znowu da czadu. Nawet nie mam jak go przetrzymać, żeby nie spał i się na noc wymęczył, bo śpiocha wali cały czas.
Gratulacje z okazji odpadniętego kikutka.
Nocne spanie - niestety musisz trochę wybudzac Bartusia w ciagu dnia. Pierwszy dzień będzie najgorszy - wiem bo przerabiałam. Oczywiscie nie mówię tu o przetrzymywaniu go bardzo długo, ale po kazdym karmieniu niech troszkę nie spi. Na moją Martusię to podziałało. Życzę cierpliwości i trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez molka86 Pokaż wiadomość
Niobe kochana jak robiłaś masę solną? Bo wolała bym zrobić ją ze sprawdzonego przepisu niż sama kombinować . Ostatni raz robiłam ją chyba w podstawówce
Przyłączam sie do pytanka

Uśmiechy- pierwsze świadome uśmiechy zaliczyłyśmy w 5 tyg i teraz prawie cały czas sie uśmiecha. A ostatnio córeczka zaczeła nawet gadac.

mata - ja mam taką (kotek gra dwie krótkie melodyjki) http://allegro.pl/item537470593_fish...1664_prom.html
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 18:50   #1772
aaliyah
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
My także po wizycie i szczepieniu. Mała ma już 59cm i waży 4650. Aż w szoku byłam. Wiedziałam że trochę waży bo to czuć ale nie spodziewałam się aż takiego wzrostu wagi. Poza tym chyba ma skazę białkową. Wysypka na buzi i główce. Szczepienie było straszne. Darła się aż mi się serce krajało a brałam szczepionkę 5w1. I ja też nie wiem jak zaaplikować czopka. Kupiłam paracetamol a tu takie duże te czopy.
Petitko a skad wiesz, ze to skaza bialkowa. Moja Olimpia tez miala wysypke na buzi, na szyjce i samo wszystko zeszlo po kilku tygodniach. Potem miala taka kaszke na brzuszku i uzywam oilatum i tez zeszlo. No i mala przybiera na wadze wiec ja bym sie nie martwila.

A mate mamy rainforest: http://www.mothercare.com/Fisher-Pri...64041&mcb=core

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-01-27 o 18:52
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 19:02   #1773
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

My mamy matę taką samą jak aaliyah i nasz mały jest nią zachwycony

Powiedzcie mi dziewczynki jak często podajecie Gripe Water?? Na opakowaniu jest info, że do 6 razy dziennie ale jak u nas problem tylko z bączkami to nie wiem czy jest sens żeby dawać 6 razy. Może 3 wystarczą??
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 19:19   #1774
katakumba
Zakorzenienie

ja odstawilam wszystkie krople, zostalysmy przy herbacie koperkowej hipp i jest o wiele lepiej

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 19:28   #1775
maniche
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1211 Pokaż wiadomość
My mamy matę taką samą jak aaliyah i nasz mały jest nią zachwycony

Powiedzcie mi dziewczynki jak często podajecie Gripe Water?? Na opakowaniu jest info, że do 6 razy dziennie ale jak u nas problem tylko z bączkami to nie wiem czy jest sens żeby dawać 6 razy. Może 3 wystarczą??
Ja daje małemu łyżeczke od herbaty na noc profilaktycznie ewentualnie jak ma bolesne bączki albo boli go brzuszek to tez daje łyzeczke i od razu pomagaz regóły wychodzą 2 łyżeczki na dobe

http://s2.pierwszezabki.pl/022/0220789a0.png?5438
maniche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 19:30   #1776
anytsuj
Zadomowienie

My z Aleksandrem też bylismy dziś na szczepieniu, mały plakał a ja razem z nim, rosnie z niego mały byczek ma 12 tygodni i 6300 wagi.
I niestety ma skazę białkową, muszę go teraz karmić tylko Bebilon'em pepti (przepisywanym na receptę). Nie smakuje mu to mleko, bo marudził przy karmieniu.
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 19:34   #1777
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anytsuj Pokaż wiadomość
My z Aleksandrem też bylismy dziś na szczepieniu, mały plakał a ja razem z nim, rosnie z niego mały byczek ma 12 tygodni i 6300 wagi.
I niestety ma skazę białkową, muszę go teraz karmić tylko Bebilon'em pepti (przepisywanym na receptę). Nie smakuje mu to mleko, bo marudził przy karmieniu.
Po czym sie poznaje ta skaze bialkowa? Chyba co piate dziecko w Polsce ja ma...
Stary 2009-01-27, 19:38   #1778
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
ja odstawilam wszystkie krople, zostalysmy przy herbacie koperkowej hipp i jest o wiele lepiej
My do tej pory nie dawaliśmy małemu nic oprócz cyca Mati nie ma kolki ale czasem męczy sie z bączkami. Dlatego po tym co napisała Paula, że Igorkowi pomogła woda koperkowa, postanowiliśmy kupić
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 19:50   #1779
anytsuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Mój Olek miał na buzi takie suche krostki czerwone i na jednym uszku takie dziwne suche plamki. Aha i jeszcze na brzuszku takie czerwone krostki jakby uczulenie.
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 20:03   #1780
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

katakumba ja mam taka sama mate jak Salomea,mlody malo ja wykorzystuje bo woli lezaczek ale moze pozniej,bo jak na razie woli na sofie pomoki robic

kochane u mnie milowy kamien, mlody smial sie jak w reklamie bebkiko,tak mniej oczywiscie ale chodzi o sposob,masakra normalnie,a jak chwycilam kamerke to oczywiscie zamilkl,lobuziak jeden,wstydziuch

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 20:17   #1781
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

lisey - gratuluje utraty wagi (jejku jak powaznie napisalam:P)
a co do nagrywania smiechu to Karola tez tak ma, jak tylko wlaczam telefon to patrzy sie na swiatelko i cisza
ale raz m isie udalo

joanna - gratuluje pepuszka - ja tez bym Malego troche wybudzala.
zreszta jak Karola mi zasnie po poludniu to tez nie daje jej spac d;luzej niz do 18 - okropna matka ze mnie

molka, Salomea - mase robilam z tego przepisu - nie wypiekalam jej, jak na razie jeszcze sobie lezy i schnie ,ale chyba bede musiala ja wrzucic do piekarnika i troche posuszyc

1 szklanka soli
1 szklanka zwykłej mąki
1 łyżka zwykłego oleju
1 czubata łyzka mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżka kleju do tapet
1/2 - 1 szklanki wody - wlewać stopniowo, aż do uzyskania odpowiedniej
konsystencji.

to jest przepis ze stronki
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...191&a=21764191

tutaj jeszcze kilka przepisow:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...860&a=24526607
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...405&a=23803797
rozne masy do zabawy:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...252&a=24370140

http://www.kuradomowa.com/zrobtosama/masa_solna.html
wkleilam linki - pewnie za jakis czas sie przydadza jak bedziemy z maluchami lepic

Cos mialam napisac i zapomnialam, bo cosik zle mi pocytowalo i zrezygnowalam z cytatow

A wiecie co, ja kiedys nie lubilam zadnych wwarzyw z zupy oprocz marchewki, a teraz wcinam, az mi sie uszy trzesa a seler i pietruszka to rarytas takie slodziutkie, ze jak tylko mysle to dostaje slinotoku. Pozmienialo sie troche mi po porodzie

edit:
w tej masie zamiast kleju do tapet dodalam mase szpachlowa

Edytowane przez niobe7
Czas edycji: 2009-01-27 o 20:25
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 20:18   #1782
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
katakumba ja mam taka sama mate jak Salomea,mlody malo ja wykorzystuje bo woli lezaczek ale moze pozniej,bo jak na razie woli na sofie pomoki robic

kochane u mnie milowy kamien, mlody smial sie jak w reklamie bebkiko,tak mniej oczywiscie ale chodzi o sposob,masakra normalnie,a jak chwycilam kamerke to oczywiscie zamilkl,lobuziak jeden,wstydziuch
masz polska tv? bo jak masz to wiem jaka reklama... a wiem ze w uk tez ona leci ale z innym mlekiem. nie wiesz jakim?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-01-27, 20:23   #1783
niobe7
Zadomowienie

a mate mam taka
dostalismy z pracy wiec nie wybrzydzalam
zdjecie z neta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 93baf7f7e941049523a74f58aeb6110c.jpg (44,9 KB, 17 załadowań)
Stary 2009-01-27, 20:28   #1784
katakumba
Zakorzenienie

wlasnie canpolu mat jest duzo, tansze sa niz n tiny love (nie dam 300zl za mate) czy fisher price, choc ten tropikalny las mi sie podoba,

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-01-27, 20:33   #1785
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
wlasnie canpolu mat jest duzo, tansze sa niz n tiny love (nie dam 300zl za mate) czy fisher price, choc ten tropikalny las mi sie podoba,
no i calkiem fajne kolorowe itp
fakt nie maja jakis melodyjek, ale bez tego Karola tez jest zainteresowana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 21:11   #1786
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
masz polska tv? bo jak masz to wiem jaka reklama... a wiem ze w uk tez ona leci ale z innym mlekiem. nie wiesz jakim?
a mam mam polska,angielska nie lezy mi tak calkiem ale pogapiam sie czasem jak polska mis ie nudzi,no i jezyk podszkolam,podszakalam,he heh polski chybe se musze dopracowac
a w uk to jest chyba aptamilek chyba se bede reklamy wlaczac bo wydaje mi sie ze wlasnie aptamila widzialam w reklamie choc nie jestm pewna na 100%
ostatnio jakos jestem rozkojarzona ale tesciowce odpuscilam a niech ma,i ona widze ze tez poluzowala i mamy teraz lepiej,choc raj to to nie jest ale po co nam nerwy?

Fasolinka
Stary 2009-01-27, 21:16   #1787
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość

Moja mała bardzo lubi tą matę. Tzn ona jeszcze jest za mała,żeby łapac zwierzątka, ale ja co chwilkę macham kotkiem, a ona wpatruje się w niego. Dzisiaj nawet uczyłyśmy sie bujac kotka. I chyba malutka załapała.

Uwielbiam tą reklamę i juz nie mogę się doczeka aż usłyszę taki śmiech. Na razie ciesze się z każdego dzwięku jaki z siebie wydaje.

Katakuba - ja swoją mate kupiłam na allegro za 100

Niobe - dzięki za przepis. A tak teraz sobie myślę że może by z masy szpachlowej to zrobic?? Ale to chyba głupi pomysł.... no nie wiem zastanowię się

Edytowane przez Salomea1
Czas edycji: 2009-01-27 o 21:19
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 21:36   #1788
szamanka82
Raczkowanie

katakumba, co do spotkania to już myślałam, że nigdy nie zaproponujesz
A masz na myśli wspólny spacer z przychówkiem czy raczej samotne piwo bez "balastu??? Bo jak to drugie to mój Tż wraca koło 17 i potem ja mogę się urywać. A jak spacerek to do południa nie ma problemu, tylko czy ty mogłabyś się pojawić w naszym parku miejskim na przykład??? Także mam nadzieję że w przyszłym tygodniu jakoś się spikniemy
matę edukacyjną mamy taką http://allegro.pl/item517732246_canp...pozytywka.html, mnie się podoba bo zabaweczki są urozmaicone
lisey, moja Zuźka to tak jak twój Garbryś. W samochodzie dopóki jedziemy jest ok, ale nie daj boże jakieś światła czy korek.....krzyk murowany. To samo jest zresztą z wózkiem, pojazd musi byc w ruchu, nie ma zmiłuj.
powrót do formy, ja niby juz wagę przedciązową odzyskałam, ale ja nabiłam jeszcze 10 kg starając się o dzidziola (cudowne hormony) i teraz przydałoby się to zrzucić... tyle że po cesarce to większe ograniczenia są niestety
skaza białkowa, z tego co mi lekarka dzisiaj powiedziała to objawem może być wysypka szczególnie na policzkach i za uszami, mocne ulewanie a nawet ciemieniucha, więc to chyba można tak naprawdę stwierdzić jeśli już karmi się hydrolizatem i te objawy ustępują, bo inaczej to tak naprawdę same nie jesteśmy w stanie rozpoznać, a lekarze tez nie zawsze

Moje Dziecię na razie dzięki Bogu spokojne po szczepieniu. Gorączki do tej pory brak i nawet juz śpi.
szamanka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 22:01   #1789
Paula Szyszka
Zadomowienie

jeśli chodzi o matę to mój maluch ma 2 takie do leżenia na pleckach ale one są po kuzynie więc pewnie już takich w sprzedaży nie ma bo nowe serie wyszły ale ma też taka do leżenia na brzuszku http://www.allegro.pl/item533253931_...e_malucha.html i ją uwielbia hehe uparł się na jednego ufoludka z maty i ciągle go wylizuje hehehehe a jak go zabieram z maty to zaczyna się płacz

Gosiaczek1211 ta woda jest rewelacyjna ale nie podaje aż łyżeczek na dzień daje na noc tak 2 łyżeczki małe i w południe 1 łyżeczkę. Zawsze muszę podawać przed karmieniem bo jak mały naje się mleczka to nie chce już kropelek

aaliyah
ja też jestem w szoku że tyle dzieci ma skazę białkową ja myślałam że bardzo mało jest dzieci które na to cierpią ...a może jest to mylone z jakimś uczuleniem innym nie wiem sama

anytsuj mam nadzieje że mały będzie dobrze szczepionkę znosił a jaki już duży z niego chłopak

lisey niezły z Gabrysia turysta ale masz kądycje jak Wy rak codziennie sie sexicie hihihi ja to wieczorkiem jak się przytulę do poduchy to 2 min i śpie hihihihi
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 22:06   #1790
skylie
Wtajemniczenie

Niobe7 Przepis fajny, ale skad ja wezme klej do tapet albo mase szpachlowa Bede musiala pojechac i kupic

Joanna - Gratulacje!

Mata- my mamy taka http://allegro.pl/item537913776_fish...096_od_ss.html
i Wojtus coraz bardziej zainteresowany. Juz gada ze zwierzatkami

Poza tym to nie wiem co mu sie dzisiaj stalo- caly dzien przespal. Az sie boje ze jakas choroba go lamie Teraz tez spi, a jeszcze nie jest wykapany

No a kilogramy mam 5+ Tz dzisiaj mi powiedzial, ze ostatnio mi talia zniknela
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 22:22   #1791
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Olek miał na buzi takie suche krostki czerwone i na jednym uszku takie dziwne suche plamki. Aha i jeszcze na brzuszku takie czerwone krostki jakby uczulenie.
Anytsuj, a moze poczekaj troche, moze mu to samo przejdzie. Bo widzisz moje dziecko mialo takie same objawy i zniknely same.

Cytat:
Napisane przez szamanka82 Pokaż wiadomość
skaza białkowa, z tego co mi lekarka dzisiaj powiedziała to objawem może być wysypka szczególnie na policzkach i za uszami, mocne ulewanie a nawet ciemieniucha, więc to chyba można tak naprawdę stwierdzić jeśli już karmi się hydrolizatem i te objawy ustępują, bo inaczej to tak naprawdę same nie jesteśmy w stanie rozpoznać, a lekarze tez nie zawsze
No wlasnie, rzecz w tym ze zeby taka wysypka ustapila czy ciemieniucha to potrzeba tez czasu. Wiec jak zmienisz mleko i ustapia to nadal tak naprawde nie wiesz czy objawy ustapily bo to byla skaza bialkowa czy ustapily samoistnie. A co do ulewania to duzo dzieci ulewa... wiec co to za objaw skazy? Ja nawet na jakims watku na wizazu wyczytalam, ze lekarz stwierdzil, ze wsadzanie przez dziecko raczek do buzi to objaw skazy... No comments.

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
aaliyah ja też jestem w szoku że tyle dzieci ma skazę białkową ja myślałam że bardzo mało jest dzieci które na to cierpią ...a może jest to mylone z jakimś uczuleniem innym nie wiem sama
No wlasnie mi sie tez tak wydaje, ze zbyt pochopnie sie orzeka ze to skaza bialkowa. Nawet jesli to jest alergia to moze byc na szereg czynnikow a niekoniecznie mleko... Przeciez w brzuchu dziecko bylo izolowane przed wszystkimi potencjalnymi wziewnymi alergenami na przyklad.

Jak u Olimpii pojawila sie wysypka, suchosc skory za uszami i wspomnialam to u lekarza to powiedziala ze mam smarowac kremem (zapisala mi) i czekac co sie bedzie dzialo. I ze tutaj w UK dzieciom sie mleka nie zmienia tak jak w Polsce i ze tak nie mozna bo dziecko sie do mleka przezwyczaja i to jest krzywdzenie maluszka. No i z perspektywy czasu sie z nia zgadzam...

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-01-27 o 22:26
Stary 2009-01-27, 23:14   #1792
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
Moja mała bardzo lubi tą matę. Tzn ona jeszcze jest za mała,żeby łapac zwierzątka, ale ja co chwilkę macham kotkiem, a ona wpatruje się w niego. Dzisiaj nawet uczyłyśmy sie bujac kotka. I chyba malutka załapała.

Uwielbiam tą reklamę i juz nie mogę się doczeka aż usłyszę taki śmiech. Na razie ciesze się z każdego dzwięku jaki z siebie wydaje.

Katakuba - ja swoją mate kupiłam na allegro za 100

Niobe - dzięki za przepis. A tak teraz sobie myślę że może by z masy szpachlowej to zrobic?? Ale to chyba głupi pomysł.... no nie wiem zastanowię się
ja nie mam konta na allegro, wiec pewnie kupie ja w sklepie, ta mate, zeby malej juz teraz dac, bo ona coraz bardziej sie gapi w telewizor... kaczynskiego uwielbia
i mode na sukces

Cytat:
katakumba, co do spotkania to już myślałam, że nigdy nie zaproponujesz
A masz na myśli wspólny spacer z przychówkiem czy raczej samotne piwo bez "balastu??? Bo jak to drugie to mój Tż wraca koło 17 i potem ja mogę się urywać. A jak spacerek to do południa nie ma problemu, tylko czy ty mogłabyś się pojawić w naszym parku miejskim na przykład??? Także mam nadzieję że w przyszłym tygodniu jakoś się spikniemy
ja mysle o poznaniu naszych panien, ale wozek to ja mam starsznie wielki, a mieszkam teraz na... zadupiu. o tak sie wyraze. wiec ja wezme sobie nosidelko, napisz mi kiedy ci pasuje

a moja mala co chwile sie budzi, od 22 tak walcuje, nie mam juz sily

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-01-28, 09:56   #1793
niobe7
Zadomowienie

salomea - ja myslam zeby w gipsie taki odcisk zrobic, ale zrezygnowalam, bo musialabym w cos ten gips wylac i potem odcisk robic a tak to rozwalkowalam mase, odcisnelam, obcielam troche boki na prostokat i juz

skylie - ja mase szpachlowa kupowalm daaawno, bo kiedys mialam faze lepienia aniolkow i troche tego robilam
Stary 2009-01-28, 10:17   #1794
Paula Szyszka
Zadomowienie

niobe7 o widzę że miałyśmy tą samą pasję robiłaś te aniołki tak tylko dla siebie czy też sprzedawałaś? ja robiłam przez jakiś czas dużo do galerii i na zamówienia zawsze miałam jakaś kasę ale niestety moje ręce bardzo na tym cierpiały robiły mi się ranki i później długa droga zanim je wyleczyłam a masz może jakieś zdjęcia swoich aniołków????bardzo bym chciała zobaczyć

mam do Was takie głupie pytanko muszę małemu kupić nowe smoczki on uwielbia te z aventa mały kończy jutro 2 miechy i jakie mu powinnam kupić chyba te od 0-3 jeszcze?? czy może już od 3-6 bo nie wiem czy to już od 3 miesiąca można mu dawać czy od skończonych 3 miesięcy????? zakręciłam się już
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 10:35   #1795
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
mam do Was takie głupie pytanko muszę małemu kupić nowe smoczki on uwielbia te z aventa mały kończy jutro 2 miechy i jakie mu powinnam kupić chyba te od 0-3 jeszcze?? czy może już od 3-6 bo nie wiem czy to już od 3 miesiąca można mu dawać czy od skończonych 3 miesięcy????? zakręciłam się już
Paula mi sie wydaje, ze te 0-3.
Stary 2009-01-28, 10:41   #1796
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
gratki moja mała w 10 tyg ważyła 6750 (ale spora sie urodziła 4.3kg) idziemy w piątek na szczepienie.. ciekawe ile teraz wazy pewnie sporo ponad 7 kg a mamy prawie 13 tyg (we wtorek bedzie 3 m-ce)

Cytat:

dokladnie.. zauważyłam ze jak z dzieckiem coś nie tak to pierwsze co podejrzewają to skaza.. mala miala pryszcze - prosze odstawić nabial bo może skaza, mala dostala rozwolnienia.. to samo..teraz bede pytala o te glutki w kupie pewnie tez skaza..

a ja widze ze czy jem czy nie nabial to ma te kupy takie same.. a wysypke ma tylko po czekoladzie.. ale i do tego ja przyzwyczaję

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Niobe7 Przepis fajny, ale skad ja wezme klej do tapet albo mase szpachlowa Bede musiala pojechac i kupic

Joanna - Gratulacje!

Mata- my mamy taka http://allegro.pl/item537913776_fish...096_od_ss.html
i Wojtus coraz bardziej zainteresowany. Juz gada ze zwierzatkami

Poza tym to nie wiem co mu sie dzisiaj stalo- caly dzien przespal. Az sie boje ze jakas choroba go lamie Teraz tez spi, a jeszcze nie jest wykapany

No a kilogramy mam 5+ Tz dzisiaj mi powiedzial, ze ostatnio mi talia zniknela
tez mamy taka mate mala ją bardzo lubi.. i dodatkowo moża dokupywac zabawki by wymieniać

niobe
pytalas o usuwanie załączników... wysłąłam maila z linkami i uzasadnieniem..
i dostałam odpowiedz ze juz moge se sama po usuwać bo włączon opcję edycji (i tak nie wszystkie moge usunąć) i dodatkowo paragraf z regulaminu co mi zrobią jak to zrobię narazie sie zastanawiam bo jednak lubie z wami pisać a jak usune fotu to ban stały

powrót do formy poniewaz zre za dużo herbatników z maslem lub ciasta lub białej czekolady.. moja waga od dwuch miesięcy stoi w miejscu... a mala niby coraz więkasza powinna coraz więcej wyciągać

postanowiłam walczyć ze sobą.. na diete nie dam rady przejść (słodycze to moja jedyna przyjemność kulnarna) więć korzystając z faktu , ze Iga śpi do 9 rano ja od dziś wstaje o 8 i jezdze na rowerku stac i zaczełam areobiczną 6 weidera(mój brzuch mnie załamuje a to dziala bo juz kiedys próbowałam)

ciekawe jak dlugo wytrzymam... moj kot myslal ze zwariowalm jak robiłam brzuski wlazl na mnie i chcial lizac
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 10:55   #1797
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
niobe7 o widzę że miałyśmy tą samą pasję robiłaś te aniołki tak tylko dla siebie czy też sprzedawałaś? ja robiłam przez jakiś czas dużo do galerii i na zamówienia zawsze miałam jakaś kasę ale niestety moje ręce bardzo na tym cierpiały robiły mi się ranki i później długa droga zanim je wyleczyłam a masz może jakieś zdjęcia swoich aniołków????bardzo bym chciała zobaczyć
ja robilam dla siebie i jako prezenty dla rodziny i znajomych
w zadnej galerii ich nie wystawialam, bo chybaby sie nie nadawaly
wklejam fotke moich aniolkow

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
niobe pytalas o usuwanie załączników... wysłąłam maila z linkami i uzasadnieniem..
i dostałam odpowiedz ze juz moge se sama po usuwać bo włączon opcję edycji (i tak nie wszystkie moge usunąć) i dodatkowo paragraf z regulaminu co mi zrobią jak to zrobię narazie sie zastanawiam bo jednak lubie z wami pisać a jak usune fotu to ban stały

powrót do formy poniewaz zre za dużo herbatników z maslem lub ciasta lub białej czekolady.. moja waga od dwuch miesięcy stoi w miejscu... a mala niby coraz więkasza powinna coraz więcej wyciągać

postanowiłam walczyć ze sobą.. na diete nie dam rady przejść (słodycze to moja jedyna przyjemność kulnarna) więć korzystając z faktu , ze Iga śpi do 9 rano ja od dziś wstaje o 8 i jezdze na rowerku stac i zaczełam areobiczną 6 weidera(mój brzuch mnie załamuje a to dziala bo juz kiedys próbowałam)

ciekawe jak dlugo wytrzymam... moj kot myslal ze zwariowalm jak robiłam brzuski wlazl na mnie i chcial lizac
aha czyli nie usuna bez konsekwencji

a co to jest areobiczna 6 weidera?
jakis specjalny zestaw cwiczen? pewnie mi sie by tez przydal, bo TZ chodz iza mnai sie smieje, ze sobie oponke wychodowalam zeby nie utonac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF4537.jpg (45,3 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez niobe7
Czas edycji: 2009-01-28 o 10:56
Stary 2009-01-28, 10:59   #1798
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
lisey niezły z Gabrysia turysta ale masz kądycje jak Wy rak codziennie sie sexicie hihihi ja to wieczorkiem jak się przytulę do poduchy to 2 min i śpie hihihihi
turysta pelna geba, co do seksiuku to powiem idealny sposob chudniecia,wlasnie siem zwazylam i z 68,5 mam 66,3,waga elektoniczna,dalej mi gada ze za duzo tluszczyku.Wiesz powoli nie wyrabiam ale co tam,9 mcy abstynencji to wiadomo ze jak kroliczki teraz
Cytat:
lisey, moja Zuźka to tak jak twój Garbryś. W samochodzie dopóki jedziemy jest ok, ale nie daj boże jakieś światła czy korek.....krzyk murowany. To samo jest zresztą z wózkiem, pojazd musi byc w ruchu, nie ma zmiłuj.
powrót do formy, ja niby juz wagę przedciązową odzyskałam, ale ja nabiłam jeszcze 10 kg starając się o dzidziola (cudowne hormony) i teraz przydałoby się to zrzucić... tyle że po cesarce to większe ograniczenia są niestety

Moje Dziecię na razie dzięki Bogu spokojne po szczepieniu. Gorączki do tej pory brak i nawet juz śpi.
no fajnie,oby goraczka sie nie pokazala
wlasnie to dziwne,jak trzesie,telepie,kolysze to moj mlody zadowolony ale stanac na chwilke to masakra,wrzask,z wozkiem w sumie nie zle bo mozna pokolysac jak sie stoi ale w aucie,niemozliwosc
no wlasnie ta skaza bialowa to jakies fatum,jak cos dolega maluszkowi to juz gderaja ze skaza,nie rozumim tego

Cytat:
No wlasnie, rzecz w tym ze zeby taka wysypka ustapila czy ciemieniucha to potrzeba tez czasu. Wiec jak zmienisz mleko i ustapia to nadal tak naprawde nie wiesz czy objawy ustapily bo to byla skaza bialkowa czy ustapily samoistnie. A co do ulewania to duzo dzieci ulewa... wiec co to za objaw skazy? Ja nawet na jakims watku na wizazu wyczytalam, ze lekarz stwierdzil, ze wsadzanie przez dziecko raczek do buzi to objaw skazy... No comments.

No wlasnie mi sie tez tak wydaje, ze zbyt pochopnie sie orzeka ze to skaza bialkowa. Nawet jesli to jest alergia to moze byc na szereg czynnikow a niekoniecznie mleko... Przeciez w brzuchu dziecko bylo izolowane przed wszystkimi potencjalnymi wziewnymi alergenami na przyklad.

Jak u Olimpii pojawila sie wysypka, suchosc skory za uszami i wspomnialam to u lekarza to powiedziala ze mam smarowac kremem (zapisala mi) i czekac co sie bedzie dzialo. I ze tutaj w UK dzieciom sie mleka nie zmienia tak jak w Polsce i ze tak nie mozna bo dziecko sie do mleka przezwyczaja i to jest krzywdzenie maluszka. No i z perspektywy czasu sie z nia zgadzam...
zgadzam sie,mlody tez mial krostki za uszami ale krem i przeszlo,ulewanie przeciez nie moze byc objawem skazy albo ciemieniucha,masakra.
fajny ten lekarz,no Gabrys chyba ma skaze bo raczki w buziolku non stop

Cytat:
chyba 0-3 jeszcze,tamte moga byc za duze

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość

Fasolinka
Stary 2009-01-28, 11:10   #1799
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
ja robilam dla siebie i jako prezenty dla rodziny i znajomych
w zadnej galerii ich nie wystawialam, bo chybaby sie nie nadawaly
wklejam fotke moich aniolkow

aha czyli nie usuna bez konsekwencji

a co to jest areobiczna 6 weidera?
jakis specjalny zestaw cwiczen? pewnie mi sie by tez przydal, bo TZ chodz iza mnai sie smieje, ze sobie oponke wychodowalam zeby nie utonac
boskie te aniołki.. moja siostra nam na gwiazdkę tez takie z masy czy gipsu robiła..ja mam w domu jeszcze drewniane

a szóstka weidera to taki cykl ćwiczeń;
http://fitness.magicsport.pl/534,aer...6,weidera.html

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-01-28 o 11:13
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 11:11   #1800
szamanka82
Raczkowanie

katakumba, to może poniedziałek lub wtorek do południa co?? Daj znać na którą się wyrobisz z tego swojego "zadu..."

U nas nocka spoko, spanie do 5, potem flacha i sen do 8.30. Gorączki brak, nózka w porządku.

Tylko teraz terrorystka urządza koncert pt. Weź mnie na ręce, ale ja jestem twarda, nie dam się

Dziewczyny wiem, że niektóre z was używają leżaczków. My mamy taki jutro dostać, ale ja się naczytałam na innym forum wypowiedzi Pawła Zawitkowskiego że to nie jest zbyt dobry pomysł, szczególnie u takiego malucha jak moja Zuzia. No i mam zagwozdkę, bo to byłaby jakas alternatywa dla tych koncertów łóżeczkowych, widzę to po tym jak ją wsadzam do fotelika samochodowego. I bądź tu człowieku mądry...
szamanka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości