![]() |
#1771 |
Przyczajenie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
To ja mam do Was pytanie. Miałam pół roku przerwy od tabletek, brałam do tej pory Yasmin i moje libido zrobiło się wręcz ujemne, więc stwierdziłam, że zacznę od nowa po przerwie. Ginekolog przepisał mi Qlaire i jak na razie poza zatrzymywaniem wody w organizmie nie widzę innych skutków ubocznych. Jak za 3 miesiące nie minie to będę szukała kolejnych tabletek, ale na razie dam tym szansę.
Tylko mam problem z tym blisterkiem. Chciałam przesunąć okres o kilka dni, bo początek wypada mi akurat wtedy kiedy będę miała 12 godzinną podróż autokarem i jakoś ta perspektywa mnie nie cieszy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1772 |
Raczkowanie
|
powinnas zapytac lekarza, lepiej nie kombinowac..
![]()
![]() |
#1773 |
Przyczajenie
|
lHej. Ja już skończyłam 3 opakowanie qlairy.Czuje się super. Do tej pory jak brałam inne tabletki miałam bóle głowy mdłości. A teraz nic od pierwszego opakowania. Miesiączka to było niewielkie plamienie a nie jak zawsze tydzień czasu.Cera wygląda bardzo dobrze. Są nie tanie ale naprawdę polecam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Z tym polecaniem to lepiej ostrożnie. Ja się na niej czułam fatalnie, ból głowy nie do zniesienia i 4 opak. miałam plamienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1776 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Q jest wielofazowa, mi nie słuzyła zupełnie ... beznadziejnie sie czulam i liczne efekty uboczne :/
![]() |
![]() |
#1777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie dotyczące godzin przyjmowania tabletek i zabezpieczenia
![]() Przedwczoraj skończyłam moje pierwsze opakowanie tabletek Qlaira. Brałam tabletki o 6:30. Z powodu wakacji chciałam zmienić godzinę przyjmowania, więc nowe opakowanie zaczęłam wczoraj o 17:00. Jednak dziś byłam o tej godzinie poza domem, a nie miałam ich ze sobą, więc mogłam dopiero przyjąć po powrocie, czyli o 19:30... I stąd moje pytanie: czy jestem zabezpieczona? Na ulotce jest, że jeśli spóźnienie nie jest większe niż 12 godzin to nie ma powodów do niepokoju, ale teraz nie wiem czy powinnam liczyć 12 godzin od 6:30, czy od 17:00... ![]() Stresuję się, bo wiem że gdy pominie się pierwsze tabletki z opakowania, a 7 dni wcześniej był stosunek to jest możliwość ciąży... ![]()
![]() |
![]() |
#1779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nawet jeśli stosunek był 7 dni temu, a Ty pominęła byś jakąś pigułke, to nie byłoby szans na ciąże. Żadnych.
![]() |
![]() |
#1780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1781 |
Przyczajenie
|
handel
![]() Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2012-07-16 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1782 |
Przyczajenie
|
Qlaira to moje drugie tabletki, zaczęłam miesiąc temu z Kontraceptem, ale nie najlepiej się czułam (osłabienie, senność, straaszny spadek libido). Dzisiaj zaczęłam pierwsze opakowanie Qlairy i tu moje pytanie, czy te skutki uboczne które miałam wcześniej, mogą minąć od tak, zaraz na początku opakowania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1783 |
Przyczajenie
|
Ja biorę już 4 opakowanie qlairy i tak
okres mam " po staremu" pod koniec 3 rządka a nie wtedy kiedy kończą mi się tabletki, nie odczułam spadku libido itd itp natomiast wcześniej moje krwawienia przy tabletkach wyglądały jak plamienia. Teraz mam okres. Na tyle słaby, że uzywam wkladek nie podpasek ale trwa już 6 dzien i zaczyna mnie to drażnić. Zauważyłyście coś takiego u siebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny , a zapomniała któraś z Was rozpocząć nowe opakowanie o czasie?
Przez wyjazd coś pomieszałam i zamiast w sobotę wieczorem wzięłam w pon ![]() Dzisiaj zauważyłam - niestety doszło już do stosunku bez zabezpieczenia , po czwartej przyjętej tabletce. Tabletki biorę od trzech lat i taka wtopa ![]() Osiwieje zanim zadzwonię do swojego ginekologa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1786 |
Raczkowanie
|
Sama nie wiem co zrobić , moa lekarka jest na urlopie .
Kontaktowałam się z innym lekarzem , stwierdził , że tabletka 72h po KONIECZNA. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1787 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie, bo zaczynam sie już martwić. Czy zauważyłyście u siebie nadmierne wypadanie włosów? Garściami, dosłownie. Nie miałam żadnych stresów, zdrowie w porządku.
Aaa i jeszcze jedno, nie martwi Was zupełny brak miesiączki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak, wypadanie włosów jest zależne od hormonów.
![]() |
![]() |
#1789 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy można przesunąć okres (nie wziąć dwóch tabletek placebo, a zacząć nowe opakowanie) kiedy bierze się antybiotyk? Proszę o szybką odpowiedź.
![]() |
#1790 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Biorę Qlaire już rok, ogólnie czuje sie po nich dobrze, nie mam skutków ubocznych poza spadkiem libido :/ ale nie jest az tak źle....martwi mnie inna sprawa...przy Qlairze moje krwawienia wystepowały tylko przez jeden dzien w miesiącu i o ile można to nazwać krwawieniem, raczej plamienie co miesiąc jednak od 4 miesięcy nie mam go w ogóle! Robiłam testy ciążowe i byłam u gina, wynik negatywny. Troche mnie to dobija, bo ile mozna się zamartwiać czy może jednak jestem w ciązy czy nie? mam synka i córeczkę więc nie w głowie mi trzecie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- przeczytałam dzisiaj o tab anty LEVOMINE, słyszała któras z Was o tych pigułkach? Maja skład taki sam jak Rigevidon, kiedyś je zażywałam i czułam sie świetnie. Są refundowane i dużo tańsze od Qlairy, choć sprawa finansowa to najmniejszy problem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1791 |
Podróżniczka
|
Dziewczyny możecie mi doradzić?....zmieniam obecne tabletki Jeanine na Qlaira ze względu na wystepujace od pol roku plamienia ... jestem akurat w trakcie siedmiodniowej przerwy i oczekuje na krwawienie....i nie wiem czy zaczac je juz teraz brać, czy jak zaczne krwawić czy standardowo jak minie te 7 dni i zacząć w dniu w którym powinnam przyjąć Jeanine?
nigdy nie przyjmowałam pigułek wielofazowych , a ciapa ze mnie.... zapomniałam zapytać lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli jednak bardzo stresuje Cię ten skutek uboczny, to w ostateczności lek można zmienić. A może po prostu wystarczy wmówić sobie ![]() ![]() Edytowane przez pszczolka_maja1979 Czas edycji: 2012-08-10 o 08:30 Powód: . |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny
Moj lekarz przepisał mi qlaire, jednak zaznaczyłam, ze chciałabym zacząc brac je jak najszybciej -pierwszy dzien cyklu miałam tydzien temu - mój lekarz powiedział, zebym zaczeła je brac w takim razie od razu - mimo wszytsko bede chroniona dopiero od 2 opakowania. Czy jest więc sens rozpoczynac ich stosowanie - wolałabym miec ochrone juz teraz? Nie wiem czy lepsze to niż nic.I jak w takim razie to zrobić, zużyc całe opakowanie i bez przerwy rozpocząć nastepne, czy poprostu normalnie jak by to był 1 dzien? Po wizycie dopiero naszły mnie takie mysli i nie miałam okazji spytac mojego lakarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1796 |
Podróżniczka
|
Dziewczyny,
a w jaki sposób przestawic sobie plamienie przy Qlaire? Jest w ogole taka możliwość? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
Hej, a ja mam dwa pytania do tych dziewczyn które już dłużej biorą Q:
1) Jak stan Waszych nózek? Czy nogi nie bolą wiecej, czy nie pojawiają się żyłki, pajączki?? Jesli macie porównanie do innch tabletek tym lepiej. Wiem oczywiście że to indywidualna sprawa (Frutti nie krzycz ![]() 2) Co z zatrzymywaniem wody i cellulitem? ![]()
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
będę bić
![]() ![]()
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, napiszcie coś
![]() ![]()
![]() |
#1800 |
Wtajemniczenie
|
Ja biorę Q już 3 lata. Nie mam porównania do innych tabletek, ale pajączków i żylaków brak, a jestem genetycznie obciążona. Cellulit bez zmian, nie powiększył się od tych 3 lat. Zatrzymywania wody nie zauważyłam, ale ja co jakiś czas robię sobie kurację z herbatką pokrzywową. W ogóle cera jest ładna, libido ekstra, nie przytyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.