![]() |
#1771 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
ktoś pisał że tak właśnie będzie miał edit.: ale zamki muszą być wszystkie jednego rodzaju tzn. np. damon tak mi się wydaje
![]() |
#1772 |
Raczkowanie
|
ooo niee co toot nie! nie bede jej dodatkowo kasy nabijac. mogla odrazu plan leczenia przedstawic. bede sie klocic na umowie mam aparat + hyrax + kaska za wizyty i tyle;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zadomowienie
|
mam pytanie do dziewczyn noszących wyciągi- jak wam orto kazał je nosić??? 24 h na dobę (minus jedzenie)???
bo mi w sumie tak kazał nosić ale ja jakoś czasami zapominam ![]() ja wyciągi nosze już chyba blisko rok (różne kombinacje tych wyciągów) i może dlatego tak długo bo zdarza mi się że zapomnę założyć???
#1774 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Wtajemniczenie
|
rozgwiazda - dzięki za propozycję, tylko ciekawe czy ktoś by mi kaskę oddał
![]() czy nie wiecie może czy w jakiś sposób można rozjaśnić/odbarwić zamki ceramiczne?? miały się nie przebarwiać, a już mają ciemniejszy kolor niż zęby.. ![]() ![]() miała któraś z Was taki problem?
#1776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozniej zalozyla mi hyrax i mowila ze po 6 tygodniach zdejmie tylko wiesz te pierscienie na 4 i 6 sa przyspawane tak do pierscieni hyraxu wiec watpie zeby dalo sie do tego zalozyc drucik ;/ ja nie wiem co tam ta stara kombinuje ;d wiem jedno mysli jak najwiecej kasy wydrzec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Raczkowanie
|
taakk zeby zalozyc hyrax to musieli mi odkleic zamki z 4 i 6 i na pierscienie pozniej przykleili. wizyta ze zmiana luku 50. za aparat 1500 + 300 zl hyrax
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Raczkowanie
|
No to nie masz drogo. Nie narzekaj. I postaraj się dogadać ze swoją orto, bo wtedy leczenie będzie dla Ciebie przyjemniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A gumki ciemny turkus-mrrrrrrrrr ![]() Cytat:
![]() ![]() Zobaczę, co da się zrobić. Jak będzie to wykonalne, to trzeba będzie od razu wrzucić więcej rzeczy, coś może zmienić.
![]() |
#1781 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
drogo zalezy dla kogo. mam 20 la jstem studentka i zalozylam sobie aparat ze swojej kasy bez pomocy rodzicow:| pogadam napewno ale wiesz tam jest 3 ortodatki inne i najstarsza ktora im przewodzi czasami do ciebie podejdzie czasami.. pozatym chyba niektorym dziewzynom orto zostawialy hyrax na jakis czas bez rozkrecania dla utrwalenia efektu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-09-19 o 15:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1784 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie powiedzcie mi o co chodzi bo ja już świruje... W czerwcu lub lipcu (nie pamiętam dokładnie) dostałam wyciągi na aparat, bo mój zgryz się nie domyka. Miałam je nosić całą noc oraz w dzień podczas np. oglądania telewizji itp. W pierwszą noc je założyłam i przeżyłam koszmar. Całą noc nie spałam, dopiero o 5 rano je zdjęłam, bo już nie mogłam wytrzymać. Od tego czasu noszę je bardzo rzadko, czasem godzinke w dzien, czasem wcale. Czy to tylko ja czuje aż tak okropny ból? Bo on naprawdę jest nie do wytrzymania. Wiem, że jeśli nie będę ich nosić to tylko wydłużę czas leczenia, ale ja naprawdę nie wytrzymuje! Kolejną wizytę u orto mam na dniach, pewnie nieźle mnie skarci za nie noszenie tych "dodatków". Więc pytam: Czy to ja jestem jakaś nadwrażliwa, czy one mają tak boleć i powinnam "zacisnąć zęby" i nosić je przez noc?
#1785 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem jeszcze, jak to jest dokladnie u tych ortodontow, wiem tylko, iz w trakcie leczenia, moga wystapic jakies "nowosci" i pomimo, iz np. masz umowe na to i siamto /ja czegos takiego jeszcze nie robilam, bo dopiero ide na zdjecia i wyciski/ to wlasnie pomimo tego, iz sie umawialiscie na to i siamto, to moze Twoje leczenie wymagac, czegos dodatkowego, bo "cos" wyszlo, np. mi mowila, ze MOZE byc tak, ze bede musiala miec jakas srubke, na gorna szczeka, czy cos, bo nie mam zbyt duzej odleglosci miedzy nimi /pewnie bardziej rozeznane wiedzao co kaman/ ale NIE MUSI byc cos takiego potrzebne, tylko informuje jak cos, a koszt 400zł wiec duzo, no ale jesli bedzie cos takiego potrzebne, to przeciez nie powiem, o nie, nie umawialysmy sie, przeciez od tego bedzie zalezec zdrowy piękny usmiech
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-09-19 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak dobrze że istnieje to forum! następną wizytę u orto mam w piątek (25.09). będzie mi pewnie zakładać pierścień na lewą siódemkę, bo po wyrwaniu szóstki już jest taka możliwość. tylko ciekawe, czy będę musiała za to płacić... ![]()
![]() |
#1787 |
Zadomowienie
|
Tu naprawdę chodzi nawet o kilka złotych. Jest nas tyle, że stworzy się z tego okrągła sumka. Ja z porządnym wsparciem czekam do wypłaty, ale myślę, że każda z nas przy odrobinie chęci może coś wysupłać.
Wiedziałam, że aparatki nie zostawią madzi.a samej sobie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Raczkowanie
|
Alice ja meridol cały czas stosuje do mycia zębów - ale na te nadwrażliwe dziąsła bardzo mi pomagają ziółka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba nosić wyciągi i nie ma zmiłuj, nie nosząc wyciągów nie tylko wydłuża się czas leczenia ale także nie pomaga się zębom a w ten sposób one nie beda sie ustawiac tak jak trzeba
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
#1792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja bede tutaj wtracac sie bo jezeli mowila zew tylko tak ma byc to tak ma byc. ine dziewczyny maja waska szczeke takie wady jak ja i hyraxu nie maja ani wyrywanych 4 tylko 8 jak juz wiec dziwi mnie to. pozatym nie zawsze sie musisz zgozic na leczenie jakie proponuje Ci orto. mozesz oponowac nie zgadzac sie a wtedy ona ma inny sposob znalezc w koncu w tym kierunku sie ksztalcila, kazda wada ma kilka rozwiazan a nie tylko jedno ![]() ai widzisz u ciebie hyrax kosztuje 400 u mnie 300 a u innych 700 zalezy od orto i tez mnie dziwi bze po 6 tygodniach chce mi hyrax zdejmowac ;/ myslalam ze potrzyma go cos dla utrzymania efektu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałam to jakoś sensownie skomentować, ale nie mogę. Jestem po prostu ZŁA. Moja siostra w takich wypadkach mówi, że to wina systemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wiecie co dziewczyny... bo wczesniej przczytalam jak Alice in Wonderland wspomniala o podpisaniu jakiejś umowy z orto... Wy takie co.s podpisywalyscie? Bo ja nie.... orto powiedziala po prostu co będzie robić - bardzo krótko zresztą.... że rozszerzanie, ekstrakcje, potem aparat staly.. i tyle ![]() W ogóle to robili Wam zdjęcia np. z profilu i z przodu i w uśmiechu i z zamknietymi ustami? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- ech.. i w dodatku nie umiem czyścic zębów z tym hyraxem nicią dentystyczną ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wiem, że tutaj też niektórzy dają zdjęcia, ale ciekawa jestem fotek tzw. "przed" i "po", żeby było większe porównanie. Sama rozważam możliwość założenia aparatu (zatrzymana trójka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o tym ze pani B. robi owe zdj slyszalam. ja umowe podpisywalam musialam. i tym 'cudnym' sposobem wkopali mnie na aparat na gore i dół mimo ze poczatkowo chcialam tylko gore bo mam na gore kase a na dol na coz... bede sie martwic jak zaczna wspominac o nim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zadomowienie
|
ja umowy nie podpisywałam
![]() ![]() ja mam to szczęście że rodzice mi sponsorowali 2 łuki, ale za wizyty i retencję to już sama i też mnie to szarpie po kieszeni- dlatego szczerze współczuję i wierzę że jest ciężko osobom które muszą płacić za wszystko same co gorsze jak się jest studentem ![]()
Edytowane przez domiluk Czas edycji: 2009-09-19 o 17:39 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaa mi nie chodziło o hyrax, bo oto jest na rozszerzenie szczeki chyba tak? mi chodzilo o jakas taka mała śrubke, ktora zaklada sie ewentualnie w czasie leczenia, jak juz ma sie aprat na zabkach, w momencie kiedy sie leczysz, ale szczeka gorna zaczyna zrownywac sie z dolna, czy jakos tak, bo u mnie mowila ze dol jest ok, tylko gora, i ze nie mam duzej roznicy miedzy gora, a dolem-tzn. mala odleglosac jak zacisne zeby, ale nie oznacza to ze bede musiala w przyszlosci zakladac taka srubke, ale POINFORMOWAŁA jakby co i owa 400 zł wiec Ciebie tez powinna informowac, o "ewentualnosciach w leczeniu"
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-09-19 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A zdjęcia mam robione na każdej wizycie. Teraz już tylko zębów, ale na pierwszej to i profil, i postawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.