Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-27, 00:52   #1771
adakowalska009
Raczkowanie

Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2

no wydawało mi się, że z wagą jest ok. jednak porównując swoje zdjęcia sprzed brania- przytyłam. Każdy organizm reaguje inaczej. Ja wracam o starych nawyków-na siłę. Odstawiam słodycze, pieczywo, mięsa i tak nie jem. Zobaczymy. W każdym razie na mnie jak widać chemia źle działa. Nawet ta "dobra";]

---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Zauważyłam też ok. miesiąca, dwóch od odstawienia pogorszenie cery-miałam takie grudowate pryszcze, których normalnie już nie miewam. Zwykle mam zaskórniki.
adakowalska009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:30   #1772
wisnia0606
Przyczajenie

Question Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2

Witam. od listopada nie biore tabletek dostalam juz dwa razy okres i ten drugi dostalam dzis w nocy ale mialam okropne bole podbrzusza-jajniki i dolnej czesci kregoslupa. predzej tez mialam takie bole ale dzis byly tak mocne ze lzy same mi lecialy, wzielam jak zawsze tabletke na bol chwile polezalam zeby zaczely dzialac po czy zaczelam sie zle czuc bylo mi niedobrze po czym zwymiotowalam. Nie opychalam sie niczym wieczorem ani w nocy i nigdy po tych tabletkach nie wymiotowalam pierwszy raz mi sie to zdarzylo czy moge byc w ciazy??
wisnia0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 19:56   #1773
Beautyfly
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wisnia0606 Pokaż wiadomość
Nie opychalam sie niczym wieczorem ani w nocy i nigdy po tych tabletkach nie wymiotowalam pierwszy raz mi sie to zdarzylo czy moge byc w ciazy??
Pare razy zdarzylo mi sie jak bralam tab ze wymiotowalam tak "bez przyczyny", Nie ma sie co zamartwiac i zrobic sobie test wtedy bedzie wiadomo

Dołączam się Rzuciłam tab prawie miesiąc temu i jest mi z tym na razie baaardzo dobrze
Beautyfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 16:28   #1774
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beautyfly Pokaż wiadomość
Pare razy zdarzylo mi sie jak bralam tab ze wymiotowalam tak "bez przyczyny", Nie ma sie co zamartwiac i zrobic sobie test wtedy bedzie wiadomo
Tylko ze autorka napisala,ze nie bierze juz anty tylkozwymiotowala po przeciwbolowej. Mnie sie wydaje,ze to zbieg okolicznosci.Niektore kobiety zawsze wymiotuja w czasie okresu..Piszesz ze mialas straszne bole,wiec to pewnie jest powod.

ja dzis mam 30 dzien bez tabsów,dalej okresu brak
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:41   #1775
liskowa171
Raczkowanie

Witam w styczniu odstawiłam anty - Harmonet. Cykl miałam przeważnie 35-40 dni...Ostatni 18 listopada....w dniu spodziewanej miesiączki bolał mnie brzuszek i tylko 2 plamki zrobiły się na wkładce....dalej cisza...piersi mam niebolesne specjalnie jak mocniej ścisnę pobolewają sutki mam skórę bardziej wrażliwą....i suchą jakby wkoło sutków na brodawkach....testu jeszcze nie robiłam nie wiem co mam myśleć...Wiem że mam nadżerkę ,tabletki brałam 7 lat bez przerwy...
Stary 2012-01-02, 08:13   #1776
Ifwka
Zakorzenienie

Hej, ja wczoraj powinnam wziąść pierwszą tabletke z następnego opakowania i... nie wzięłam, tak więc dzisiaj jest mój drugi dzień bez i zobaczymy co z tego będzie
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 14:59   #1777
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Hej, ja wczoraj powinnam wziąść pierwszą tabletke z następnego opakowania i... nie wzięłam, tak więc dzisiaj jest mój drugi dzień bez i zobaczymy co z tego będzie
nie wzięłaś świadomie, tak?na ile chcesz przerwać?
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-02, 21:36   #1778
bialaRoza
Wtajemniczenie

GG do bialaRoza

Witam, witam. Jestem już 1,5 tygodnia po odstawieniu yasminelle... i moja cera jest okropna! Ratunku

bialaRoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 06:32   #1779
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
nie wzięłaś świadomie, tak?na ile chcesz przerwać?
Oczywiście że świadomie. Przerywam na stałe, az pojawi się dzidziuś
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-01-03, 19:09   #1780
lolitka888
Rozeznanie

Ja dziś 37 dzień cyklu
Stary 2012-01-04, 10:58   #1781
oczarowana
Zadomowienie

W listopadzie skonczyłam 6 blister Yaz.Czułam sie pare m-cy bardzo dobrze,jedynym minusem był celulit ale pod koniec 5 blistra zaczeły pojawiać sie u mnie pare razy na dobę zachwiania równowagi,które trwały około 3 sekund,takie zamroczenia jakby mój błednik wariował.Badałam się regularnie,mierzyłam cisnienie-wszystko było w normie.Po odstawieniu antyków przeszło jak ręką odjoł.Krwawienie z odstawienia dostałam po 3 dniach,potem po 28 miesiaczke,która trwała 6 dni,była obfita i bolesna.Nie pojawiły sie żadne problemy z cerą,waga bez zmian,biust mniejszy(to normalne po odstawieniu),no i wróciło libido,które na antykach wyparowało.Poza tym naczytałam się ostatnio dużo o zakrzepicy i nie wiem czy kiedykolwiek do nich powrócę.Tabletki anty to nie cukierki i kazda kobieta o tym wiedzieć powinna.Na każdą działaja inaczej.U jednych nie pozostawiaja skutków ubocznych po odstawieniu u drugich przeciwnie.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 14:02   #1782
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

dziewczyny

chcialam sie was poradzic.
odtawilam midiane po 3 msc, wczesniej bez odstawienia bralam inne tablety. dstawilam w grudniu 10 chyba, 15 dostalam okres. teraz planowo powinnam miec za tydzien ale juz od 3 dni bardzo bolą mnie piersi. troszkę się boje tego ze moglabym byc w ciązy, choc ostatnie wspolzycie z wytryskiem bylo na 2 dzien po odstawieniu, gdzie wg ulotki bylam jeszcze przez okolo 5-6 dni pod dzialeniem antykoncepcyjnym.
pozniej mialam oznake dni plodnych, tzn takie charakterysteczne uplawy jak zawsze.
Sądzicie ze moge miec rozregulowany cykl? czy moze jednak czas na wizyte u pani gin??
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:04   #1783
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
dziewczyny

chcialam sie was poradzic.
odtawilam midiane po 3 msc, wczesniej bez odstawienia bralam inne tablety. dstawilam w grudniu 10 chyba, 15 dostalam okres. teraz planowo powinnam miec za tydzien ale juz od 3 dni bardzo bolą mnie piersi. troszkę się boje tego ze moglabym byc w ciązy, choc ostatnie wspolzycie z wytryskiem bylo na 2 dzien po odstawieniu, gdzie wg ulotki bylam jeszcze przez okolo 5-6 dni pod dzialeniem antykoncepcyjnym.
pozniej mialam oznake dni plodnych, tzn takie charakterysteczne uplawy jak zawsze.
Sądzicie ze moge miec rozregulowany cykl? czy moze jednak czas na wizyte u pani gin??
nie bardzo rozumiem pytanie? my mamy stwierdzić czy masz rozregulowany cykl?
jak się martwisz że możesz być w ciąży to po terminie spodziewanej miesiączki zrób test i tyle

jeśli nie planujesz dziecka to obserwowałabym się kilka cykli i już, każdy reaguje inaczej na odstawienie (mnie np cycki chyba z miesiąc bolały)
a jeśli planujesz to wybrałabym się chyba na wizytę by sprawdzić czy wszystko wygląda ok, zrobić usg, cytologię
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:09   #1784
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
nie bardzo rozumiem pytanie? my mamy stwierdzić czy masz rozregulowany cykl?
jak się martwisz że możesz być w ciąży to po terminie spodziewanej miesiączki zrób test i tyle

jeśli nie planujesz dziecka to obserwowałabym się kilka cykli i już, każdy reaguje inaczej na odstawienie (mnie np cycki chyba z miesiąc bolały)
a jeśli planujesz to wybrałabym się chyba na wizytę by sprawdzić czy wszystko wygląda ok, zrobić usg, cytologię
nie planuje, za wczesnie jeszcze, mam pol rocznego bobasa w domu
po prostu chcialam sie dowiedziec co o tej sytuacji myslicie i czy to normalne po odstawieniu.
ale widze ze nie jedyna jestem
Stary 2012-01-04, 16:26   #1785
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
nie planuje, za wczesnie jeszcze, mam pol rocznego bobasa w domu
po prostu chcialam sie dowiedziec co o tej sytuacji myslicie i czy to normalne po odstawieniu.
ale widze ze nie jedyna jestem
wiesz to ciężko stwierdzić
jak poczytasz wątek to sama zobaczysz jak różne zawirowania dziewczyny miały po odstawieniu
Stary 2012-01-05, 07:24   #1786
lolitka888
Rozeznanie

Hejka,
Moj cykl trwał 38 dni.W końcu dostałam okres.Chyba dzisiaj zwariuje na zajęciach
Stary 2012-01-05, 10:05   #1787
long_braid
Raczkowanie

A ja mam pytanie które możliwe, że już kiedyś było bo nie czytałam wczęsniejszych wątków bo jest ich bardzo dużo a więc jak radzicie sobie z antykoncepcją po odstawieniu tabletek? Ja odstawiłam jakies 4 misiące temu i w sumie nie używam żadnych zabezpieczeń a do tabletek raczej nie chce wrócić.
Stary 2012-01-05, 10:21   #1788
XxCzarnotkaxX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez long_braid Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie które możliwe, że już kiedyś było bo nie czytałam wczęsniejszych wątków bo jest ich bardzo dużo a więc jak radzicie sobie z antykoncepcją po odstawieniu tabletek? Ja odstawiłam jakies 4 misiące temu i w sumie nie używam żadnych zabezpieczeń a do tabletek raczej nie chce wrócić.
Ja odstawiłam w październiku.wiesz u mnie jest tak że mi do dziecka się nie śpieszy więc się z Tż zabezpieczamy prezerwatywą i jakoś idzie,narazie niespodzianek nie ma
Do tabsów nie wrócę.
XxCzarnotkaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:36   #1789
Ifwka
Zakorzenienie

Ja chciałabym zajść w ciąże wiec żadnych zabezpieczeń, ale gdyby mi się udało to po porodzie wróciłabym do tabletek; przy "apetycie" mojeg męża na prezerwatywy byśmy nie wydolili
19.02.2013 - Oliwka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-05, 13:33   #1790
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez long_braid Pokaż wiadomość
po odstawieniu przerzuciliśmy się na gumki
Stary 2012-01-05, 13:47   #1791
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

dziewczyny a ile czasu po odstawieniu zaczęy się wam problemu typu: bolące jajniki, pierski, plecy??

mozliwe ze to tak dopiero po 2-3 tygodniach od ostaniej tabletki?

a dopiero jak teraz was czytam to doszlo do mnie ze jak zaczelam brac midiane to moglam wlosy garsciami wyrywac i ze to byl wlasnie wplyw tabletek. a sadzilam ze po prostu moze witaminy

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-01-05 o 13:48
Stary 2012-01-05, 13:48   #1792
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a ile czasu po odstawieniu zaczęy się wam problemu typu: bolące jajniki, pierski, plecy??

mozliwe ze to tak dopiero po 2-3 tygodniach od ostaniej tabletki?
mi jakoś w ciągu miesiąca - bóle jajników i cycków a tak po miesiącu zaczęły do tego lecieć włosy
Stary 2012-01-05, 14:22   #1793
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
mi jakoś w ciągu miesiąca - bóle jajników i cycków a tak po miesiącu zaczęły do tego lecieć włosy
ja juz polowe wlosow stracilam 3 miesiace temu, to teraz bede łysa jak mi zaczną wypadac...

nadal boje się ciązy, ale staram się myslec logicznie a wszystko mowi mi ze te moje wariacje organizmu to tylko skutek uboczny na odstawieni. bolą mnie wlasnie od wczoraj tez jajniki, a nie sam brzuch jak na okres, no i caly czas cycki. wogole to mam wrzenie ze puchę, po twarzy doslownie widze jak tyje.

przeszlam juz 2 ciąze i pewnie gdyby byla to ciąza to mialabym mdlosci okrutne, niby ciąza kazda inna ale organizm ten sam i moim zdaniem podobnie by reagowal. tym bardziej ze niektore rzeczy mnie mdlą normalnie.

ale jak to kobiety, zawsze same sobie próbujemy utrudnic zycie...
mnie zawsze takie rzeczy omijaly wiec ciezko mi sie przyzwyczaic to takiego dziwnego stanu orgaznizmu, juz kiedys ostawialm i bylo ok.
Stary 2012-01-08, 12:05   #1794
HotaruTomoe
Przyczajenie

Cool Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2

Witam!

Mój problem jest jak zwykle dość skomplikowany-_-" Otóż mój organizm stwierdził pewnego razu, że nie będzie miesiączkował i koniec Byłam u gina, przepisał mi luteinę, wybrałam opakowanie a okresu nie było w dalszym ciągu. Zaczęłam więc przyjmować Cyprest. Wybrałam dwa opakowania (21 tabletek-7 dni przerwy-21 tabletek-7 dni przerwy i koniec), po każdym występowały krwawienia z odstawienia. Niestety po zakończeniu kuracji okresu sama z siebie nie dostałam. Stąd moje pytanie - czy może to być efekt odstawienia tabletek (mimo, że dostałam je właśnie z powodu braku okresu) czy raczej bardziej prawdopodobne jest, że tabletki nie załatwiły problemu i po prostu problem sprzed kuracji wrócił?;/ Dodatkowo źle się czuję, pobolewa mnie podbrzusze, piersi, jestem osłabiona i ogólnie przymulona potwornie. Nie mówiąc o apetycie. . . ja po prostu żrę i cały czas jestem głodna Mam zamiar umówić się do gina niebawem, ale chciałam zaczerpnąć jeszcze wcześniej Waszej opinii
HotaruTomoe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 18:41   #1795
Misstic
Wtajemniczenie

Witajcie Wizazanki
Czytam Wasze wypowiedzi i aż mi gęsia skórka na łapkach wyskoczyła jak wiele skutków ubocznych ma ODSTAWIENIE tabletek. A ja myślałam, że to przyjmowanie tabsów powoduje takie niedogodności.

Nosze się z zamiarem odstawienia antykoncepcji, ze względu na zdrowie. Z ciążą chciałabym jeszcze poczekać (o tym pisałam w innym temacie). Boje się jednak odstawić tabletki, nie wiem jakie będą tego skutki. Natura obdarowała mnie dość szczodro i nie chciałabym bardziej przytyć bo to równa się u mnie z całkowitym załamaniem. Mam jednak nadzieje, że jest wiecej plusów niż minusów odstawienia tego paskudztwa.
Pozdawiam

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2012-01-08 o 18:59
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 23:00   #1796
HotaruTomoe
Przyczajenie

Ja tak beznadziejnie znosiłam tabletki, że modliłam się, żeby je jak najszybciej skończyć a tymczasem efekty uboczne dalej dokuczają;/ Ale w trakcie były gorsze, wię
c nie jest tak źle. Pytanie tylko gdzie mój okres???-_-'
Stary 2012-01-09, 09:39   #1797
Ifwka
Zakorzenienie

Przec 3 lata brałam cilest teraz odstawiłam bo chcę zajść w ciąże. Przez pierwszy tydzień miałam wrażenie że chyba jestem w ciązy, nawet zrobiłam dla pewności test (ciąża oczywiście była bardzo mało prawdopodobna, ale lepiej dmuchac na zimne). Teraz już drugi tydzień bez tabsów i jedyny objaw to bolące piersi. Czekam na okres, jestem ciekawa kiedy się pojawi
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-01-09, 12:04   #1798
HotaruTomoe
Przyczajenie

Ja też już momentami miewałam schizy, że to ciąża, ale u mnie to także odpada. Pytanie tylko czy nie mam okresu bo odstawiłam tabletki czy wrócił mój problem z hormonami;/
Stary 2012-01-10, 20:06   #1799
Misstic
Wtajemniczenie

Ja zanim zaczęłam brać tabletki to też miałam bardzo nie regularny okres. Ciągle mi się spóźniał. Dzięki tab. unormował mi się i teraz jest co do dnia. Jednak na poważnie myślę o rzuceniu antykoncepcji. W sumie to na 85% decyzja już podjęta, ale bardzo się boje
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:32   #1800
adakowalska009
Raczkowanie

mój pierwszy okres po odstawieniu yazu (brałam 1,5 roku) był bardzo obfity. Myślałam, że to krwotok. Potem coraz mniej.. odstawiłam w sierpniu. Okres przed braniem był miarę regularnie.Teraz? cykle 28, 26,24, 28,32 dni. Organizm dopiero zaczyna się uspokajać. No i mi wzrosła waga..ale to też spowodowane zaniedbaniem się. Nie schizujcie się, po odstawieniu wszelkie odchyły hormonalne są możliwe
adakowalska009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości