|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
W sklepie internetowym ze zdrową żywnością Amarantus.
|
|
|
|
#1772 |
|
Konto usunięte
|
Wkurzyłam się. Nacytowałam po czym komp mi padł
Hurtem dziękujemy za zachwyty nad Agusiowymi oczyskami Też zacznę gotować. Sama dla Agu. Djerba - masz ŚLICZNĄ córę i tyle, może te plamki to alergia jakaś i poznikają ![]() Jutro szczepienie mamy. Muszę pogadać z lekarką - nie wiem, czy nie spróbować mleka sojowego. Agu tak strasznie ulewa, że to szok. Kilka godzin po jedzeniu potrafi ulać, ulewa w każdej pozycji, i zastanawiam się, czy ten jej ryk to nie z głodu - ileż w brzuszku jej tam zostaje, skoro tak ulewa? Ważne pytanie mam: czy gdy wasze dzieci sięgają po zabawkę, to jest to płynny ruch, czy nie bardzo? Agu sięga, ale te jej rączki drżą tak, w ogóle jak nimi rusza, to nie robi tego wcale płynnie. Tak ma być, wyrośnie, czy to nieprawidłowe jest? |
|
|
|
#1773 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22191611]Wkurzyłam się. Nacytowałam po czym komp mi padł
Hurtem dziękujemy za zachwyty nad Agusiowymi oczyskami Też zacznę gotować. Sama dla Agu. Djerba - masz ŚLICZNĄ córę i tyle, może te plamki to alergia jakaś i poznikają ![]() Jutro szczepienie mamy. Muszę pogadać z lekarką - nie wiem, czy nie spróbować mleka sojowego. Agu tak strasznie ulewa, że to szok. Kilka godzin po jedzeniu potrafi ulać, ulewa w każdej pozycji, i zastanawiam się, czy ten jej ryk to nie z głodu - ileż w brzuszku jej tam zostaje, skoro tak ulewa? Ważne pytanie mam: czy gdy wasze dzieci sięgają po zabawkę, to jest to płynny ruch, czy nie bardzo? Agu sięga, ale te jej rączki drżą tak, w ogóle jak nimi rusza, to nie robi tego wcale płynnie. Tak ma być, wyrośnie, czy to nieprawidłowe jest?[/QUOTE] Kurcze moja też ulewa strasznie od kilku dni. Potrafi ulać nawet 2 godz. po jedzeniu. Nie wiem co to się dzieje. Raczej płynnie sięga po zabawkę, z wahaniem ale bez żadnego drżenia itp. Tylko te ruchy ma takie dość chaotyczne, macha rękami jak wiatrakami, ale np. do mojej twarzy sięga pewnie.
|
#1774 |
|
Konto usunięte
|
O, właśnie o taki chaos mi chodzi. Trafia bez problemu do zabawki, koordynacja ręka - oko idealna, ale chaotyczne to bardzo.
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Znalazłam super stronę o układaniu dziecka, ćwiczeniu prawidłowych pozycji itd. - myślę, że dla każdego malucha dobre, nie tylko (tak jak tam opisywane) dla dzieci z asymetrią czy napięciem zwiększonym. BRATKAB, zwłaszcza dla Bogusia ![]() http://www.oro.com.pl/dla_rodzicow.html |
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22191611]
Ważne pytanie mam: czy gdy wasze dzieci sięgają po zabawkę, to jest to płynny ruch, czy nie bardzo? Agu sięga, ale te jej rączki drżą tak, w ogóle jak nimi rusza, to nie robi tego wcale płynnie. Tak ma być, wyrośnie, czy to nieprawidłowe jest?[/QUOTE] Tak jak piszecie, raczej chaotycznie. Twarzy dotyka płynnie. Do zajączka bujającego się na pałąku też płynnie ![]() za szczepienie.
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy cyckowe bieżecie jakieś witaminki?
Ja bym zaczeła brać ale nie wiem jak to wpłynie na pokarm i na Oli brzuszek. |
|
|
|
#1777 |
|
Wtajemniczenie
|
szaja - też mam taką nadzieję, że znikną wkońcu, niech znikają nawet i po milimetrze na miesiąc ale na zawsze mają sobie pójść precz!
Odnośnie alergii...wsumie niedawno przeanalizowałam skąd mam też takie dziecię alergiczne...Za czasów jak byłam mała to miałam robione testy i na nich wyszło że jestem na wszystko uczulona i nie powinnam wogóle żyć tak mojej mamie powiedzieli heheeheh..a jeśli już żyję to powinnam za to mieć ciężki przypadek astmy...hm ;] Na szczęście nic nie mam, ale analizując moje alergie to trochę tego jest.. pylące drzewa, kurz, na płyny do mycia naczyń (mąż mnie wyręcza w zmywaniu albo gumowe rękawice po których też mam uczulenie ), sierść kota (nigdy nie mogłam się pogodzić z faktem że nie będę mogła mieć takiego pluszaka), świnka morska, chomik...No i pewnie dlatego wkońcu coś musiała odziedziczyć po mnie
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1778 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wielkie gratulacje ![]() Cytat:
to chyba naprawdę coś było w powietrzu bo mój maluch po raz pierwszy przekręcił się dziś z plecków na boczek- a ja pękam z dumy a co do fotelików i testów adac to ja aż tak im nie wierzę bo jeśli samochód będzie w niższej klasie bezpieczeństwa albo np bez poduszek bocznych to fotelik też da duże mniejsze zabezpieczenie niż pokazywano to w testach ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- ja biorę te co w ciąży - prenatal classic i nigdy z brzuszkiem nie było po nich problemu
|
|
|
#1779 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I masz rację - duze zainteresowanie tym co wokół bardzo ja rozprasza i nie moze skupic sie na jedzeniu. Moja mała w trakcie jedzenia gada, bawi sie paluszkami, smieje sie... Staram sie jej nie rozpraszac, ani nie zagadywac, raz nawet nakryłam nam głowy pieluszka, ale to nic nie daje ![]() U nas wiele wskazuje na to, że to ząbkowanie jest przyczyna calego zamieszania ![]() A jak u Was z kupkami? Bo mnie martwią te nasze super rzadkie Juz czwarty dzien takie mamy ![]() Jutro ide do lekarza wiec moze skieruje nas na badania i bedzie wiadomo cos wiecej. Jesli chodzi o karmienie to narazie twardo trzymam sie karmienia piersią, choc niektórzy juz mnie gnebia zebym podała modyfikowane. Ale narazie nie daję sie Jednak zauwazylam, że produkcja mleka juz znacznie mniejsza jest, ehhhh...---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Ja sie bardzo stresuje, że Natala tak mało je, wczesniej pol godziny potrafila wisiec na cycu A moze ona rzeczywiscie sie najada? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22191611] Ważne pytanie mam: czy gdy wasze dzieci sięgają po zabawkę, to jest to płynny ruch, czy nie bardzo? Agu sięga, ale te jej rączki drżą tak, w ogóle jak nimi rusza, to nie robi tego wcale płynnie. Tak ma być, wyrośnie, czy to nieprawidłowe jest?[/QUOTE] Kciukiem do buzi celuje idealnie W kazdej pozycji i w kazdej sytuacji, przez sen i podczas zabawy Ale zabawki to tak raczej chaotycznie, tak jak dziewczyny pisza Cytat:
Kurcze moja mała non stop wygina sie w rogalik Robi mostki i prezy sie jak trzyma sie ja na rekach Jutro musze koniecznie powiedziec o tym lekarzowi.Bylam dzis w pracy, zapowiedzialam swoj powrót w grudniu. I juz chce mi sie płakac na sama mysl, że bede musiala zostawic mała
|
||||
|
|
|
#1780 |
|
Raczkowanie
|
Wcielo mi calego posta... szlag....
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22191611] Ważne pytanie mam: czy gdy wasze dzieci sięgają po zabawkę, to jest to płynny ruch, czy nie bardzo? Agu sięga, ale te jej rączki drżą tak, w ogóle jak nimi rusza, to nie robi tego wcale płynnie. Tak ma być, wyrośnie, czy to nieprawidłowe jest?[/QUOTE] Ruchy Basia tez ma chaotyczne i lapki a raczej paluszki tak dziwnie powykrecane musze sie zapytac lekarki czy to normalne. Szaja Twoja coreczka piekne oczka ma i fajna fryzurke, moja dalej lysolek jest ![]() Djerba Ty sie kobieto ciesz, ze Twoja mala je chetnie i duzo, ja sie nieraz godzine męczę przy jedzeniu (moja je porcje 120ml- wiecej nie chce) a Basia robi wszystko tylko zeby nie jesc, wklada lapki do buzi razem z butelka, probuje sama jesc co sie konczy wsadzeniem butli do nosa albo oka. Masakra jakas.... na szczescie sloiczki je w wiekszosci chetnie a jak na razie bylo japco (smakowalo) marchewka (nie smakowala) bananek (uszy sie trzesly) gruszka (barrrdzo smakowa) i pyry z dynią ( calkiem do rzeczy) i pytanie czy Wasze dzieciaczki po podaniu 1/3 sloiczka pily normalne porcje mleka czy mniej czy w ogole? Nad fotelikiem sie jeszcze nie zastanawialam ale podoba mi sie ten co Kropka pokazala, te foteliki 9-18 jezeli chodzi o jakies porządne firmy sa chyba wszystkie drozsze. Co ja tam jeszcze mialam napisac... aaaa Baska ma jakies uczulenie na Bożence, krosteczki i skora taka jakas ciemniejsza Basia nie odwraca sie jeszcze ani z brzuszka na plecki ani nazad. Ma juz 4 miechy i tydzien, powinnam sie zaczac martwic? Ponizej fotki 1. Ja z moją pucią. 2. Basia na brzuszku. 3. A tak offtopowo wczorajszy spacer i kaczki oglądające regaty (te biale kropki to żaglówki) |
|
|
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22193579]O, właśnie o taki chaos mi chodzi. Trafia bez problemu do zabawki, koordynacja ręka - oko idealna, ale chaotyczne to bardzo.
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Znalazłam super stronę o układaniu dziecka, ćwiczeniu prawidłowych pozycji itd. - myślę, że dla każdego malucha dobre, nie tylko (tak jak tam opisywane) dla dzieci z asymetrią czy napięciem zwiększonym. BRATKAB, zwłaszcza dla Bogusia ![]() http://www.oro.com.pl/dla_rodzicow.html[/QUOTE] A serdeczne dzięki. Ładnie wszystko zebrane. A mój też tak chaotycznie do buzi trafia, co wnerwia go po pewnym czasie, bo by chciał trafiać bezbłędnie Cytat:
![]() Mój też. Jeszcze miesiąc temu 25 min a teraz już po 10 min tylko ciumka cyca, bo czuję że raczej fontanny już tam nie ma. I się najada, ale troszkę jeszcze nie przyzwyczaił się że już umie tak szybko zjeść Czasem musi smoka dossać.Mi też się chce płakać. A czas tak szybko mija. ![]() Parrotka Basieńka śliczności ![]() A ja spać nie mogę. Młody jak pisałam od paru dni śpi do 4, ja się lepiej wysypiam w kawałku i jak mnie obudzi na karmienie to już ponownie zasnąć nie mogę. Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-09-21 o 06:00 |
|
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22191611] Ważne pytanie mam: czy gdy wasze dzieci sięgają po zabawkę, to jest to płynny ruch, czy nie bardzo? Agu sięga, ale te jej rączki drżą tak, w ogóle jak nimi rusza, to nie robi tego wcale płynnie. Tak ma być, wyrośnie, czy to nieprawidłowe jest?[/QUOTE] Moje dziecię po zabawki nie sięga. Łapie to na co trafi. Ale żeby sam świadomie coś złapał to nie. No, chyba że smoczek. Tego wyciąga i wkłada do dzioba świadomie. ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Czy ja dobrze myślę że karuzela to tylko do czasu aż dziecko nie usiądzie? I pałąki w macie? Bo potem to one chyba szybko poobrywane będą? Podobnie te zabawki z karuzeli?
|
|
|
|
|
#1783 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U nas kaczki nad rzeką są, hordy ich cale ostatnio ![]() Cytat:
Mnie też smutno będzie, ale też cieszę się na powrót do pracy. No tak już mam Cytat:
![]() Cytat:
![]() O 4:30 mała obudziła się z przeraźliwym płaczem, czegoś się wystraszyła bidula. Potem z trudem usnęła, ale spala do 7. |
||||
|
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
Kurde
Co do zabawek to mój jak widzi zabawkę to do niej świadomie rączki wyciąga. Czasem złapie, czasem nie. A mata mam nadzieję nam posłuży dłużej bo możemy z niej tunel zrobić to liczę na świetną zabawę przy raczkowaniu.
|
|
|
|
#1785 |
|
Konto usunięte
|
Są takie tunele fajne można też kupić, takie składane - genialna rzecz
Dziewczyny, jak w bibliografii ująć rozporządzenie ministra edukacji? |
|
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
Tak jak ustawy, np:
Ustawa o pomocy społecznej z 29 listopada 1990 (Dz. U. Nr 64/98 poz. 414 z późn. zm.) Ustawa o zatrudnieniu i przeciwdziałaniu bezrobociu z 14 grudnia 1994 (Dz. U. Nr 25/97 poz. 128 z późn. zm.). ![]() |
|
|
|
#1787 | |
|
Rozeznanie
|
i jak, smakowala Maluchowi??
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22191611]Też zacznę gotować. Sama dla Agu. Jutro szczepienie mamy. Muszę pogadać z lekarką - nie wiem, czy nie spróbować mleka sojowego. Agu tak strasznie ulewa, że to szok. Kilka godzin po jedzeniu potrafi ulać, ulewa w każdej pozycji, i zastanawiam się, czy ten jej ryk to nie z głodu - ileż w brzuszku jej tam zostaje, skoro tak ulewa? Ważne pytanie mam: czy gdy wasze dzieci sięgają po zabawkę, to jest to płynny ruch, czy nie bardzo? Agu sięga, ale te jej rączki drżą tak, w ogóle jak nimi rusza, to nie robi tego wcale płynnie. Tak ma być, wyrośnie, czy to nieprawidłowe jest?[/QUOTE] ja tez tak zdecydowalam wczoraj, mam parowar aventa z mikserem, wiec mam gdzies sloiczki, ktore uczulaja i zabieram sie za gotowanie sama...moze nie dla Agutki, bo daleko, ale poki co dla Stefcia ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22196761]Są takie tunele fajne można też kupić, takie składane - genialna rzecz Dziewczyny, jak w bibliografii ująć rozporządzenie ministra edukacji?[/QUOTE] daj namiarek na jakis a co do rozporzadzenia to w jakiej sprawie to rozporzadzenie??
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
|
#1788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Luiza skończyła 5 m-cy i dopiero teraz zaczęła się obracać na brzuszek. Cytat:
![]() kropka, śniłaś mi się dzisiaj. Rozmawiałyśmy o naszych mężach, co nas w nich wkurza ![]() Dzisiaj zaczynam wprowadzać kaszkę manną do zupki.
|
|
#1789 |
|
Rozeznanie
|
heja kobitki
boszeeee, wreszcie niebo widze dzisiaj, od paru dni byla jesien sredniowiecza, deszcz, wiatr, korby szlo dostac, dzisiaj sie lekko przejasnia u nas nocka taka sobie, Maly cos pokaslywal i czesto budzil sie, bo smok mu wypadal, ale goraczki nie ma, katarek - tez jakos specjalnie nie, wiec sama juz nie wiem , mam nadzieje, ze mu przejdzieteraz jeszcze przysnal, wiec matka szybko kawke popija i sie ogarnia
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1790 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Do pracy mgr, nie tyle rozporządzenie co sama ustawa o systemie oświaty ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90078848 A taki tunelik choćby. Spora kasa, ale można rodzinie podpowiedzieć by zrzutkę na prezent zrobili na gwiazdkę cy cuś ![]() Cytat:
Gotuję japco
|
|||
|
|
|
#1791 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22197186]
Do pracy mgr, nie tyle rozporządzenie co sama ustawa o systemie oświaty ![]() Gotuję japco [/QUOTE]to powinnas pewnie nazwe calej ustawy jesli nie chcesz powolywac sie na akt wykonawczy , ja za chwile marchewke i ziemniaka bede
|
|
|
#1792 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22191611]Wkurzyłam się. Nacytowałam po czym komp mi padł
Hurtem dziękujemy za zachwyty nad Agusiowymi oczyskami Też zacznę gotować. Sama dla Agu. Djerba - masz ŚLICZNĄ córę i tyle, może te plamki to alergia jakaś i poznikają ![]() Jutro szczepienie mamy. Muszę pogadać z lekarką - nie wiem, czy nie spróbować mleka sojowego. Agu tak strasznie ulewa, że to szok. Kilka godzin po jedzeniu potrafi ulać, ulewa w każdej pozycji, i zastanawiam się, czy ten jej ryk to nie z głodu - ileż w brzuszku jej tam zostaje, skoro tak ulewa? Ważne pytanie mam: czy gdy wasze dzieci sięgają po zabawkę, to jest to płynny ruch, czy nie bardzo? Agu sięga, ale te jej rączki drżą tak, w ogóle jak nimi rusza, to nie robi tego wcale płynnie. Tak ma być, wyrośnie, czy to nieprawidłowe jest?[/QUOTE] U nas jest to dosyc płynnie, ale robi to bardzo powoli, tj. bardzo powoli zbliża te rece, jakby chciał se wycyrklować. I cieżko pwoiedzieć, czy mu się łapki tzresa. Może troche czasami. Myślę, ze nei powinnaś tak sie zamarwtiać tym, Twoje dziecko idzie swoim własnym tempem. Odkąd młodemu zaczęłam dawać bananka, to raz mniej w nocy sie budzi na karmienie, czyli najada sie banankiem. Dzisiaj gotujemy brokułki. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Ja też sie martwiłam tym, ciągle się zastanawiałam, czy on jest najedzony. Bo naprawdę te 6 minut, to czasami muszę mu wrecz naprzykrzać sie z podawaniem piersi. I przybiera normalnie na wadze (ok. 800 gram na miesiac), wiec sie pzrestałam martwić. I ty sie nei martw, Twoje dziecko jak bedzie głodne, da Ci znać. Jak karmie, to nikt nie moze włązić do pokoju, najgorzej jest jak córka wejdzie - on jest nią strasznie zainteresowany, tylko sie odezwie, to od razu głowa mu hyc - za nią i jest po jedzeniu. Więc córka ma zakaz wchodzenia w pozre karmienia. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
ja biorę prenatal classic, jest dobty i tani, młody nie ma zadnych problemów brzuszkowych. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-09-21 o 09:02 |
||
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
witam
dziewczyny powiedzcie mi prosze coś na temat tych kaszek i kleików czy powinnam zageszczac mleko małej ![]() jeśli od kilku dni książkowo wydłuża sobie czas miedzy posiłkami. je co 3 godziny - czasem co 2,5 - ostatnie karmienie o 19,30 i budzi sie o 1,30 na flache pózniej miedzy 5 a 6 rano i znów po 3 godzinach . fakt ona w dzien mało co śpi ale tak było zawsze - albo kimnie sie na rekach albo w wózku na jakieś 20 min. no i na spacerze dłużej. ale w nocy nie ma z nią problemu. bo jeśli wiem juz jak z tymi słoiczkami - bedziemy wprowadzac na dniach to te kaszki i kleiki - czarna magia
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj pierwsze poranne karmienie - cyrk, ale dalej już do końca dnia było lepiej. widzę malusieńkie światełko w tunelu
![]() nocka - pobudki o 1 i 4, sen do 7. od rana latam i szykuję się do wyjścia. w planie był długaśny spacer do mnie do pracy (kilka przystanków), bo pogoda ładna. tam bym Ewcię nakarmiła, pogadała z dyr i powrót. ale coś mnie tknęło i zadzwoniłam do koleżanki, dowiedzieć się, jak sytuacja na froncie. okazuje się, że jest dużo infekcji, więc rezygnuję, zwłaszcza, że jutro idziemy na szczepienie. zostanie nam spacer taki jak zawsze. śliczne macie dzieciaczki, dziewczyny |
|
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
dzieki, a mówie do niej w dwóch jezykach ale nie mieszam...rano po polsku , a po poludniu po hiszpansku
![]()
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma obowiązku. ![]() Jak maluch ładnie śpi, jest najedzony, to nie trzeba. Cytat:
He he he ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22196674] A to pewnie zależy na jakiej wysokości karuzela wisi. A pałąki niby jak poobrywane? Że zabawki pościąga? Niech ściąga, jego zabawki ![]() [/QUOTE] Nie pościąga, bo wiszą na tych przywieszkach z pęknięciem. Więc albo urwie materiałowy ogonek, na którym ta przywieszka wisi i będzie koniec zabawek na macie, albo wyrwie pałąk z zaczepu na dole maty. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Smakowała. Aczkolwiek przez smoka z powiększoną dziurką nie umiał jej przeciągnąć. Jadł w końcu na Canpolu nr 3. Męka pańska, bo ten szajs się nie odpowietrza. Ale w końcu zjadł. Nic to nie dało oczywiście w nocy, bo od dwóch tygodni ciągle bryka, gania, marudzi, wierci się. I nie z głodu, więc tej nocy było tak samo. :/ ______________ Zaraz będzie wymiotował, jak nic. Pcha paluchy do buzi tak mocno, że ma odruch wymiotny.
|
||
|
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja biore Natalben dla matek karmiacych i malej nic sie nie dzieje.
|
|
|
#1798 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, myślisz, że powyrywa pałąki z maty
Rany julek ![]() Rozłożyłam spacerówkę. Młoda pierd.... dostaje w gondoli gdy nie śpi, w nosie to mam. |
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... te rozmiarówki to już są tak posrane, że słów brak.
Kupiłam Daniowi dwa bezrękawniki, bo to zawsze wygodniej jak w kurtce. Grube takie, z polarkiem, super. Jeden miał być na 9 miesięcy do 12, czyli na wiosnę, r. 74-80. A drugi wzięłam, bo był fajny i tani (9zł dałam i wygrałam), aczkolwiek mocno na wyrost, bo 18-23 miesiące, czyli na jesień i zimę 2011-2012. Właśnie dostałam. Są TAKIE SAME. Długość, szerokość, nawet ramiona, co do milimetra. Oczywiście dwóch różnych firm. ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22199175]Kropka, myślisz, że powyrywa pałąki z maty Rany julek ![]() Rozłożyłam spacerówkę. Młoda pierd.... dostaje w gondoli gdy nie śpi, w nosie to mam.[/QUOTE] One są na takich plastikowych zaczepach u mnie. Problem w tym, że jak się mocno szarpnie to można wyrwać, a wtedy ten pałąk tak mocno sprężynuje i wystrzela w górę. Boję się, żeby się krzywda jakaś komuś nie stała jak szarpnie. Pół biedy jak ja w mordę dostanę, gorzej gdy to jemu w buzię wystrzeli. Ja mam taki plan szatański też. Ale dziś nie dało rady, bo mąż mi auto zabrał. Jego zdechlak ma kapcia. No i nie miałam gdzie wózia podziać. A spacerówki nie wtargam sama.
|
|
|
|
#1800 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22199175]Kropka, myślisz, że powyrywa pałąki z maty
Rany julek ![]() Rozłożyłam spacerówkę. Młoda pierd.... dostaje w gondoli gdy nie śpi, w nosie to mam.[/QUOTE] My też już w spacerówce jeździmy. Bardziej ze względu na brak miejsca. Mała rączkami w boki strasznie waliła i się wkurzała. Teraz zadowolona rozwalona jak królewna jeździ.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

za szczepienie.

wielkie gratulacje

Juz czwarty dzien takie mamy 

, mam nadzieje, ze mu przejdzie

Jego zdechlak ma kapcia.