|
|
#1771 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne
Witam mam takie pytanko odnośnie tego bukietu... czy te storczyki są dostępne w Polsce w takim kolorze i we wrześniu i w jakiej są cenie?? ile mniej więcej będzie kosztował taki bukiet??
|
|
|
|
#1772 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny, ja także z prośbą o paradę w doborze bukietu- no więc tak mam śniadą cerę, czarne kręcone włosy, brązowe oczy, ok 164 cm wzrostu a sukienta jest w kolorze jasnego ecru, mój TŻ będzie miał ciemny garnitur. Podobają mi się raczej bukiety kulki ewentualnie delikatnie wydłużone, myślałam o kolerze kremowym i różowym, jeśli chodzi o kwiaty to podobają mi się róże, frezje, eustoma i oczywiścvie contadeska. Jeśli mi się uda
to wstawie zdjęcie sukinki na wzór której jest szyta moja, dodane są tylko kryształki na dole na tiulu i welonie. Mam ślun 29 września no więc nie bardzo wiem jakie kwiaty będą wtedy dostępne.
|
|
|
|
#1773 |
|
Przyczajenie
|
Skoro opanowałam technikę załączania zdjęć to dorzuce jeszcze foki bukiecików, które mi się podobają, większośc pochodzi oczywiście z tego forum, bo jesteście skarbnicą wiedzy
|
|
|
|
#1774 |
|
Przyczajenie
|
i jeszcze kilka
|
|
|
|
#1775 |
|
Przyczajenie
|
i to już ostatni
|
|
|
|
#1776 | ||
|
Zadomowienie
|
Bukiety ślubne
Cytat:
Kwiaty pomarańczowego dendrobium w istocie są mniej intensywne w barwie bywają, ale proponuję aby kwiaciarz zamówił konkretnie ten kolor,są jeszcze dwa kolory pomarańczowy nakrapiany na brąz i brązowy nakrapiany na pomarańcz pakowany po 10 gałązek ok.45 zł Myślę że w kwiaciarni będzie kosztował 70-80zł za 10 gałązek. Łodygi w tej odmianie mają dość sztywne a jednocześnie kruche łodygi dość trudno dają się formować (mają tendencję do pękania). Cytat:
Dwa pierwsze to moi faworyci - kolorystykę oczywiście wybierasz sama. Ja proponowała by zdecydowany róż (nie wściekły) i dodatki kremowe lub blado różowe. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-08-17 o 13:17 Powód: 3 posty pod sobą |
||
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki,
ja też proszę o pomoc! Ślub mam 15 września. Suknia - jak w załączniku, tylko biała. Jestem wysoka (175cm), mam jasne włosy (popielaty blond), niebieskie oczy i ogólnie chłodnawy typ urody Włosy planuję luźno upiąć - co do welonu - sama nie wiem, czy w ogóle do mnie pasuje, no ale może jakiś będzie. Jaki bukiecik do sukienki? Nie przepadam za kaliami, kantendeski - choć śliczne - nie trafiają chyba w chłodną kolorystykę... Doradzicie?
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1780 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
zyskuje na żywo... polecam!
|
|
|
|
#1781 |
|
Raczkowanie
|
Ewaleno z jakich kwiatów są te bukiety?
Pierwszy to same frezje czy coś jeszcze? Czy to jakaś konkretna odmiana frezji? A drugi to frezje i róże? Niebardzo znam się na kwiatach... W jakich kolorach występują frezje (druga połowa września), interesują mnie najbardziej pastelowe kolory - ecru, bladziutki żółty? Może masz jakieś zdjęcia tych kwiatów? |
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na tym pierwszym zdjęciu widzę tylko białe frezje. Na drugim białe frezje+róże+prawdopodobni e różowawa eustoma. Jakoś nie przypominam sobie, żebym widziała w kwiaciarniach frezje w kolorze kremowym.
|
#1783 |
|
Rozeznanie
|
Malin30, Ewaleno - doradźcie mi coś! Muszę zamówić wiązankę mniej więcej pod koniec tyg. a naprawdę nie mam pomysłu
|
|
|
|
#1784 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak kwiat będzie, ale nie wiem czy taki bo sukienka jeszcze nie jest skończona a gdy ją ostanio mierzyłam kwiatka jeszcze nie było, ale napeno nie będzie on taki duży , no i oczywiście będzie z przodu. |
|
|
|
|
#1785 |
|
Raczkowanie
|
MELLIANA
A MOZE COS TAKIEGO? najbardziej podoba mi sie ten bukiecik na dole, z wiszacymi na dole wrzosami (??) na gorze moga byc gozdziki, ja dalabym bardzo mocny roz albo mix kolorow, ale sporo tez zalezy od bizuterii jaka planujesz
|
|
|
|
#1786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i zatsnawiam się, czy taki nieduży bukiet będzie dobrze wyglądał do dość postawnej osoby, jaką jestem? Nie planuję żadnej biżuterii oprócz małych kolczyków - wkręty kulki z białego złota. Welon wybrałam dzisiaj - jest do talii, prosty, jednowarstwowy, przypinany pod koczkiem tuż nad karkiem. A może wiszące kolczyki lepsze? ![]() DZIĘKUJĘ ślicznie Buziaki - dam znać, co wybrałam
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Melliana a może taki bukiet, jak na drugim zdjęciu u magda2482? Skoro jesteś "postawną" osobą, to bukiet nie może być maleńki. Jak pójdziesz do kwiaciarni, to pani powinna dobrać wielkość bukietu do Twojego wzrostu. Na Twoim miejscu wybrałabym do tej sukni jeszcze coś delikatnego na szyję.
A ten bukiet goździki z wrzosami wygląda dziwnie. Jakieś te wrzosy wyschnięte i przypominają miotłę
|
#1788 | ||
|
Zadomowienie
|
Bukiety ślubne
Cytat:
2.biała frezja + róża (jeśli potrzebujesz nazwy,poszukam)+różowa eustoma Kremowej frezji nie ma Cytat:
Ale zamieszczę jeszcze kilka bukietów może coś przypadnie Ci do gustu. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-08-17 o 13:18 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#1789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja nie lubie standardowych bukietow
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
Ewaleno, bardzo proszę o nazwę tej róży (w jakich kolorach ona występje?). Jakie są kolory eustomy?
|
|
|
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
Hej Ewaleno
mam prosbe, jak wszystkie wizazystki na tym watku![]() ponizej zalaczam zdjecie mojej sukni (moja jest ecru) oraz bukietu, ktory aktualnie najbardziej mi sie podoba, prosze o ocene i podpowiedz, co pasuje do tej sukni ![]() a jesli chodzi o kolorystyke, to Twoim zdaniem do sukni ecru i granatowo-brazowego garnitury bardziej pasuje bukiet rozowy czy pomaranczowy? z gory dziekuje za podpowiedz ![]()
Moje dwa M&Msy: Maja 15.05.2009 Mikołaj 18.12.2011 Dieta (znowu): 178 cm / 64kg Cel pt. "wakacje w sexy ciele" do 1.06 - 9 kg (55kg) Edytowane przez Karola_82 Czas edycji: 2007-08-15 o 15:34 Powód: zapomnialam o zalacznikach |
|
|
|
#1792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eustomy występują w: bieli, kremie ,biało-zielone, kremowo-zielone, biało-fioletowe, jasno fioletowe, ciemno fioletowe, biało-różowe, różowe, brudno różowe,łososiowe. Większość odmian kwiatów dostępnych w Polsce znajdziesz na stronie www,blanka-kwiaty.pl szukaj w asortymencie. Jest zdjęcie w miarę oddające kolor i obowiązująca nazwa - Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2007-08-16 o 16:47 |
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam bukiet zdecydowanie krótszy i proszę o wytłumaczenie co oznacz garnitur granatowo-brązowy (moja wyobraźnia zastrajkowała )
|
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
garnitur jest w w granatowo-brazowe prazki, na przemian, ale bardzo delikatne![]() czyli myslisz ze bukiet raczej w ksztalcie kulki? hmm, Ty tu jestes specem jak mozesz prosze o kilka propozycji z gory dziekuje
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zdecydowałam się na taki bukiecik:
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
ona1981 Bardzo ładny, taki skromny,ale właśnie często w prostocie tkwi całe piękno.
|
#1798 |
|
Zadomowienie
|
To dodam jeszcze dwa wykonane przez Anię Fudali.
Uwaga! Końcówki należy zabezpieczyć bo wypływa z nich sok. |
|
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bukiet nie koniecznie wiszący,ale raczej bez "zwisów".Jeśli podoba Ci się ten pokazany przez Ciebie to trzeba pozbawić go ogonka i będzie OK. Kolor może być dowolny. Jeśli została byś przy tej wersii to ja wybrała bym cantadeskie w kolorze prawie czarnym i jasno różowe róże (ale nie wyblakłe) Zamieszczam kilka zdjęć (kolor nie ma znaczenia) chodziło mi o styl. |
|
|
|
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

to wstawie zdjęcie sukinki na wzór której jest szyta moja, dodane są tylko kryształki na dole na tiulu i welonie. Mam ślun 29 września no więc nie bardzo wiem jakie kwiaty będą wtedy dostępne.

Włosy planuję luźno upiąć - co do welonu - sama nie wiem, czy w ogóle do mnie pasuje, no ale może jakiś będzie. Jaki bukiecik do sukienki? 

)