Mój chomiczek - cz. 4 :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-15, 09:25   #1771
poprostu
Zakorzenienie

Dot.: Mój chomiczek - cz. 4 :)

Dziewczyny czy taka klatka http://allegro.pl/super-klatka-dla-c...403465766.html a dokładnie chodzi mi o tunele to byłaby za mała dla chomika syryjskiego?? przeszedł by? bo na allegro jest mnóstwo klatek z tunelami a nie ma podanych wielkosci tych tuneli i czy syryjski by przeszedl?

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Wogole jak któras ma checi to pokazcie mi na allegro dla przykladu ktora dla syryjskiego jest najlepsza no i nie przesadzajcie z cena :P rozsadnie aby bylo chyba ze znacie stronki z tanszymi klatkami?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 09:52   #1772
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
No właśnie Madziulka, ja jestem Małgorzata (Agatka, dziękuję za obronę )

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Nie ma sprawy, polecam się nie przyszłość

Jeeejku a jak ja się cieszę nie wypuszczę go z łóżka, przez dwa dni chyba
Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy taka klatka http://allegro.pl/super-klatka-dla-c...403465766.html a dokładnie chodzi mi o tunele to byłaby za mała dla chomika syryjskiego?? przeszedł by? bo na allegro jest mnóstwo klatek z tunelami a nie ma podanych wielkosci tych tuneli i czy syryjski by przeszedl?

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Wogole jak któras ma checi to pokazcie mi na allegro dla przykladu ktora dla syryjskiego jest najlepsza no i nie przesadzajcie z cena :P rozsadnie aby bylo chyba ze znacie stronki z tanszymi klatkami?
Te tunele to typowo dla wszystkich chomiczków Jak dotąd nie spotkałam się żeby tunel był jeden dla syryjków, drugi np. dla dżungarków
Ja tam mam jeden tunel i to ocynkowany, a klatkę mam nie dla chomika, a koszatniczki. Jakoś te dla chomików mi się nie podobały
O taką mam: KLIK
Dużo ma miejsca moje kochane futerko

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 09:57   #1773
poprostu
Zakorzenienie

Jakaś taka "zimna" ta klatka ;D

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Bo chodziło mi o to czy syryjskie jak osiągają 15cm to czy przecisną dupkę przez te tunele ;D i dla syryjskiego najlepsze jakie wymiary klatki sa?
Stary 2011-01-15, 10:02   #1774
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:

Jak będziesz wybierać klatkę to poszukaj takiej, która wejście na pięterko ma też po zwykłej kładce. Mój gryzoń np. nie wchodził tunelem do góry. On go wykorzystywał do spadania w dół. Szedł sobie, szedł, właził w dziurę, a potem siedział piętro niżej zdziwiony swoją szybką teleportacją
KLIK Tylko tu wg mnie są za strome znów kładki xD Trzeba by po prostu pięterka dać niżej. Jak Ryśko miał tak stromo to wybierał trasę po prętach
Ranyyy KLIK Czujecie jaka komora gazowa?

Edytowane przez anlejka
Czas edycji: 2011-01-15 o 10:05
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 10:07   #1775
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Jakaś taka "zimna" ta klatka ;D
Miała przyjść zielona, a przyszła niebieska, ale co mi tam
Mi się tam podoba

1. Oho! Klatka otwarta
2. Maja obczaja z lewej strony sytuację...
3. Patrzy, czy warto wychodzić z tym grubiutkim tyłeczkiem
4. Obczaja z prawej strony czy dużo żarcia stoi
5. A tam wolę swoją kolbę
6. Chrupie sobie z miseczki
7. Klatka wyglądająca teraz

wolała coś zjeść, niż wychodzić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (108,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (94,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (121,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (96,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (117,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (81,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (146,6 KB, 12 załadowań)

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 10:08   #1776
hooliganka184
Rozeznanie

Cytat:

Powiem tak, klatka którą ty zaproponowałaś jest mało funkcjonalna, przez te pięterka, zostaje mało miejsca do zagospodarowania. Jeżeli chcesz chomika syryjskiego, to odrazu mówię, że kołowrotek do wymiany na większy, który nie bardzo widzę gdzie w takiej klatce umieścić. Przejrzałam allegro i w podobnej cenie, do tej klatki, którą ty wybrałaś, znalazłam dwie klateczki, które są bardziej funcjonalne, gdyż pomieszczą różne zabaweczki. Chomik jest zwierzątkiem, które większość życia spędza w klatce, dlatego też powinno mu się zapewnić jakieś urozmaicenia. Nie trzeba wydawać kupy pieniędzy na drogie zabawki, można np. powiesić mu coś dobrego do jedzonka, zakopać jakiś smakołyk, ale do tego wszystkiego trzeba mieć wolną przestrzeń. Klatki, które są moim zdaniem ok, dlatego, że dają możliwości zmiany otocznia to:
http://allegro.pl/klatka-dla-gryzoni...404179395.html

http://allegro.pl/klatka-dla-chomika...405238893.html

Przy odrobinie chęci, można bardzo ładnie zagospodarować wolną przestrzeń, ale nie przesadzać, żeby z kolei nie zagracić.

O jeszcze taką znalazłam:
http://allegro.pl/klatka-dla-chomika...395992267.html

Edytowane przez hooliganka184
Czas edycji: 2011-01-15 o 10:15
hooliganka184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 10:24   #1777
poprostu
Zakorzenienie

Agatek ale super urządziłaś tą klatkę! no teraz to zdecydowanie nie jest zimna!! ;D

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 10:42   #1778
alleyezonme
Zakorzenienie

Hej chomikomaniaczki

Ja dopiero wstałam i to nastawiłam budzik by nie przespać całego dnia
Wczoraj byłam na imprezie ze znajomymi i wróciłam po 4 i mam takieeeego kaca. W zasadzie to zastanawiam się czy jeszcze nie jestem wstawiona a o 18 mam być kierowcą
Żeby tego było mało dzisiaj muszę drugi rozdział dokończyć, ale mam już większość. Mimo to nie wiem jak ja to zrobię.

Poza tym muszę was nadrobić bo strasznie naprodukowałyście tych postów

Chciałam teraz zdjęcia maluszkom porobić ale się pochowały i nie chcą wyjść

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 10:48   #1779
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Te tunele są dość wysokie . Przecież chomiczek chodzi na 4 łapkach i 18cm nie robi tu różnicy . Ale klatka moim zdaniem jest klaustrofobicznie malutka. Mój malutki roborek ma większą

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Jeeejku a jak ja się cieszę nie wypuszczę go z łóżka, przez dwa dni chyba
Pamiętaj, że najlepsza metoda to regularnie co 3 dni

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Jak będziesz wybierać klatkę to poszukaj takiej, która wejście na pięterko ma też po zwykłej kładce. Mój gryzoń np. nie wchodził tunelem do góry. On go wykorzystywał do spadania w dół. Szedł sobie, szedł, właził w dziurę, a potem siedział piętro niżej zdziwiony swoją szybką teleportacją

Cytat:
Napisane przez Andrea
KLIK Tylko tu wg mnie są za strome znów kładki xD Trzeba by po prostu pięterka dać niżej. Jak Ryśko miał tak stromo to wybierał trasę po prętach
No dokładnie, troszkę za stromo, chyba, że na pięterkach usypałoby się trociny...
Cytat:
Napisane przez Andrea
. Straszne.

Cytat:
1. Oho! Klatka otwarta
2. Maja obczaja z lewej strony sytuację...
3. Patrzy, czy warto wychodzić z tym grubiutkim tyłeczkiem
4. Obczaja z prawej strony czy dużo żarcia stoi
5. A tam wolę swoją kolbę
6. Chrupie sobie z miseczki
7. Klatka wyglądająca teraz

wolała coś zjeść, niż wychodzić
Maja śliczności

Cytat:
Napisane przez hooliganka184 Pokaż wiadomość
Powiem tak, klatka którą ty zaproponowałaś jest mało funkcjonalna, przez te pięterka, zostaje mało miejsca do zagospodarowania. Jeżeli chcesz chomika syryjskiego, to odrazu mówię, że kołowrotek do wymiany na większy, który nie bardzo widzę gdzie w takiej klatce umieścić. Przejrzałam allegro i w podobnej cenie, do tej klatki, którą ty wybrałaś, znalazłam dwie klateczki, które są bardziej funcjonalne, gdyż pomieszczą różne zabaweczki. Chomik jest zwierzątkiem, które większość życia spędza w klatce, dlatego też powinno mu się zapewnić jakieś urozmaicenia. Nie trzeba wydawać kupy pieniędzy na drogie zabawki, można np. powiesić mu coś dobrego do jedzonka, zakopać jakiś smakołyk, ale do tego wszystkiego trzeba mieć wolną przestrzeń. Klatki, które są moim zdaniem ok, dlatego, że dają możliwości zmiany otocznia to:
http://allegro.pl/klatka-dla-gryzoni...404179395.html

http://allegro.pl/klatka-dla-chomika...405238893.html

Przy odrobinie chęci, można bardzo ładnie zagospodarować wolną przestrzeń, ale nie przesadzać, żeby z kolei nie zagracić.

O jeszcze taką znalazłam:
http://allegro.pl/klatka-dla-chomika...395992267.html
Zgadzam się w pełni z Martą

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Oooo Iza...to zabalowałaś . I to tak w piątek?
Musisz wiedzieć, że my jesteśmy naprawdę nałogowymi iarkami
Stary 2011-01-15, 10:56   #1780
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Moja bratowa ma po lewej albo prawej stronie pająka 'guano apes' nad dużo- nad wzgórkiem łonowym.
Też kiedyś myślałam o tym, za dzieciaka... miałam z 15 lat? ale szybko mi przeszło.wystarczy, że mój mąż ma... na ramieniu, strasznie mnie to podnieca .

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
Agata, tak.ale serc, inicjałów milości itd itp nigdy bym nie zrobiła...
Ja też nie

Cytat:
Znaczy ja to rozumiem i akurat się zgadzam co do tatuażu.
Ale pierwsze co mi dziewczyny powiedziały jak zobaczyły mój kolczyk to było: "Ty będziesz nauczycielką! Jaki ty przykład dzieciom dajesz?!" I co najlepsze, najbardziej pluły się te, które chodzą w dekoltach po pępek, w kawałku szmatki udającym mini, wymalowane, i mają też dwie dziurki w uszach (tylko w bardziej normalnym miejscu), niektóre mają w pępku. Więc teraz jak słyszę hasło: "Ty będziesz pedagogiem, ty musisz dawać przykład" to zwyczajnie mi się chce śmiać.

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
Ja jestem z 2 sierpnia proszę mnie dopisać!!!
Ok, zaraz dopisuje

Cytat:
W przyszłym tygodniu przyjeżdża mężuś.

Cytat:
No właśnie Madziulka, ja jestem Małgorzata. (Agatka, dziękuję za obronę.)
Przepraszam zaćma chwilowa mnie dopadła

Cytat:
Dziewczyny czy taka klatka http://allegro.pl/super-klatka-dla-c...403465766.html a dokładnie chodzi mi o tunele to byłaby za mała dla chomika syryjskiego?? przeszedł by?bo na allegro jest mnóstwo klatek z tunelami a nie ma podanych wielkosci tych tuneli i czy syryjski by przeszedl?

Wogole jak któras ma checi to pokazcie mi na allegro dla przykladu ktora dla syryjskiego jest najlepsza.no i nie przesadzajcie z cena :P rozsadnie aby bylo. chyba ze znacie stronki z tanszymi klatkami?
Taka klatka jest niby ok, ale właśnie nie ma jak wsadzić tam większego kołowrotka, bo syryjki szybko rosnął a za mały kołowrotek jest szkodliwy dla kręgosłupa.

Jeśli chodzi o tunele to chomiczek sobie poradzi w nich chodzić Mają taką zdolność, że się potrafią przecisnąć przez mały otwór

Cytat:
Jak będziesz wybierać klatkę to poszukaj takiej, która wejście na pięterko ma też po zwykłej kładce. Mój gryzoń np. nie wchodził tunelem do góry. On go wykorzystywał do spadania w dół. Szedł sobie, szedł, właził w dziurę, a potem siedział piętro niżej zdziwiony swoją szybką teleportacją.
KLIK Tylko tu wg mnie są za strome znów kładki xD Trzeba by po prostu pięterka dać niżej. Jak Ryśko miał tak stromo to wybierał trasę po prętach.

Ale ta klatka okropna

Cytat:
wolała coś zjeść, niż wychodzić.
Cudna Majunia
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 10:56   #1781
hooliganka184
Rozeznanie

Jejku tamta cała klatka plastikowa, jest rzeczywiście straszna. Niestety bardzo wielu ludzi takie ma, szczególnie dla myszek. Kurcze tam naprawdę nie ma dostępu powietrza, co to za cyrkulacja jak tylko u góry jest kratka. Podobne są też niestety z Ferplast, te całe Duny zwykłe, bo np. Duna Fun ma też kratki w połowie, to już jest napewno lepiej. Producentów takich klatek powinni wieszać za jaja

Czas edycji: 2011-01-15 o 10:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 11:01   #1782
tikki85
Zakorzenienie

Ok...jako transporterek to taką można mieć...na chwilę, ale nie jako miejsce do życia
Stary 2011-01-15, 11:05   #1783
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Hej chomikomaniaczki

Ja dopiero wstałam i to nastawiłam budzik by nie przespać całego dnia
Wczoraj byłam na imprezie ze znajomymi i wróciłam po 4 i mam takieeeego kaca. W zasadzie to zastanawiam się czy jeszcze nie jestem wstawiona a o 18 mam być kierowcą
Żeby tego było mało dzisiaj muszę drugi rozdział dokończyć, ale mam już większość. Mimo to nie wiem jak ja to zrobię.

Poza tym muszę was nadrobić bo strasznie naprodukowałyście tych postów

Chciałam teraz zdjęcia maluszkom porobić ale się pochowały i nie chcą wyjść
No to zabalowałaś
Może do 18 Ci przejdzie

My tutaj nie leniuchujemy tylko ujemy

Szkoda

Cytat:
Musisz wiedzieć, że my jesteśmy naprawdę nałogowymi iarkami
Otóż to

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Ok...jako transporterek to taką można mieć...na chwilę, ale nie jako miejsce do życia
No dokładnie
Tylkko zwierzątko się męczy

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Tak w ogóle to ja wcześniej myślałam, że producenci tych wszystkich akcesorii, żywienia dla zwierząt znają się na tym i że wiedzą co jest dla zwierzątka dobre a co nie, ale właśnie na takich przykładach przekonuję się, że to tak nie do końca
Nie powinni dopuszczać takich klatek do sprzedaży
Stary 2011-01-15, 11:08   #1784
tikki85
Zakorzenienie

plastikowym pudłoklatkom, smyczom dla chomików i kulom do biegania mówimy stanowcze NIE

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Chyba trzeba zrobić na początku jakąś listę niebezpiecznych zabawek . Co o tym sądzicie?
Stary 2011-01-15, 11:13   #1785
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
plastikowym pudłoklatkom, smyczom dla chomików i kulom do biegania mówimy stanowcze NIE

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Chyba trzeba zrobić na początku jakąś listę niebezpiecznych zabawek . Co o tym sądzicie?
Dokładnie tak

Dobry pomysł
Stary 2011-01-15, 11:13   #1786
Klepsydra88
Zakorzenienie

poprostu ja mam dokładnie taką, od tego sprzedawcy : http://allegro.pl/klatka-dla-gryzoni...406436920.html
Wojtas - syryjek - bez problemu się w niej porusza, w tunelach też nawet znalazłam miejsce na hamak wiadomo że syryjek jest znacznie większy od dżungara więc jest tak na styk w tunelu przynajmniej nie trzeba ich czyścić bo jak przez nie przechodzi to poprostu wyciera futerkiem

Cytat:
1. Oho! Klatka otwarta
Agata Wojtas wygląda tak samo jak wygląda z klatki

Gosia
dobrze napisane i dobry pomysł
Stary 2011-01-15, 11:14   #1787
Klepsydra88
Zakorzenienie

już kiedyś wstawiałam to zdjęcie, ale jest cudowne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02406.jpg (62,7 KB, 7 załadowań)
Stary 2011-01-15, 11:18   #1788
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
już kiedyś wstawiałam to zdjęcie, ale jest cudowne
Cuudak
Stary 2011-01-15, 11:20   #1789
tikki85
Zakorzenienie

Wojciech wygląda na tym zdjęciu jak Dumbo - śliczności

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 11:29   #1790
hooliganka184
Rozeznanie

Tatuś mój oglądał dziś w salonie program o kuchni w Katalonii. Stwierdził, że zdechł by z głodu tam, bo nie lubi owoców morza, ryb i byczych jąder. Nie dziwię ci się Gosiu, że wolisz jeść w domu lub w McDonaldzie lub KFC.
Stary 2011-01-15, 11:34   #1791
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hooliganka184 Pokaż wiadomość
Tatuś mój oglądał dziś w salonie program o kuchni w Katalonii. Stwierdził, że zdechł by z głodu tam, bo nie lubi owoców morza, ryb i byczych jąder. Nie dziwię ci się Gosiu, że wolisz jeść w domu lub w McDonaldzie lub KFC.
tu jedzą też świńskie uszy i inne dziwolągi .
A najbardziej mnie odrzuca widok kalmara KLIK. Krewetkę raz próbowałam...nie jest zła, bo smakuje jak ryba panga. Ale wygląd robaka odrzuca.
Nie ma to jak polskie jedzenie . Naleśniki, pierogi, filety z kurczaka w panierce, bigos, krokiety
Stary 2011-01-15, 11:35   #1792
Klepsydra88
Zakorzenienie

Wojtas wielkouch pospolity

Gosia jak pojadę do Ciebie i będe jadła w MC to przytyję 10kg w tydzień
Stary 2011-01-15, 11:37   #1793
tikki85
Zakorzenienie

Eeee tam . 10kg w te czy we wte .
Stary 2011-01-15, 11:38   #1794
Klepsydra88
Zakorzenienie

jasne jasne to co schudne do tego czasu to wróci mi w tydzień
Stary 2011-01-15, 11:42   #1795
tikki85
Zakorzenienie

Przynajmniej będziesz miała powody do ćwiczenia jak wrócisz

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Bo teraz nie masz żadnych
Stary 2011-01-15, 11:43   #1796
Klepsydra88
Zakorzenienie

Gosia nie zaczynaj..
Stary 2011-01-15, 11:45   #1797
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
A najbardziej mnie odrzuca widok kalmara KLIK. Krewetkę raz próbowałam...nie jest zła, bo smakuje jak ryba panga. Ale wygląd robaka odrzuca.
Nie ma to jak polskie jedzenie . Naleśniki, pierogi, filety z kurczaka w panierce, bigos, krokiety
Otworzyłam Twojego kalmara akurat jak siostra pić zaczynała
Smacznego życzymy wszystkim
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:46   #1798
hooliganka184
Rozeznanie

Cytat:
Jezu ble. Jakie to ohydnie obślizgłe
Stary 2011-01-15, 11:46   #1799
Klepsydra88
Zakorzenienie

ten kalmar jest okropny.. wygląda jak jakiś glut
Stary 2011-01-15, 11:53   #1800
hooliganka184
Rozeznanie

A ktoś mi powie, czemu w składzie karmy dla chomików karłowatych z Vitakraftu są krewetki?? Naprawdę chomiki to jedzą??

Wiadomo, że chomik żyjący na wolności czasem sobie zje jakiegoś robaczka, ale są to raczej chrząszcze, mączniaki lub świerszcze. A jakim cudem chomik może w swoim życiu złapać krewetkę?HAHAHA

Czas edycji: 2011-01-15 o 11:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości