Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 20:21   #1771
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

ja nie daje skorek od chleba itp bo to gluten a nam do 10mc nie wolno
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:25   #1772
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

hello
zdrowia dla wszystkich chorowitkow - papi, ola
anoxa
ja sie nie nadaje

dzis mamy 6mies, w niedziele bylo 26tyg i Zoska ma ewidentny skos, weekend byl kiepski dzis ciut lepiej, ale to nie ta Zoska jeszcze
Stary 2011-01-18, 20:25   #1773
modro
Rozeznanie

martysek, no właśnie to ucho to moją chyba nie boli, nawet po kąpieli wycieram jej pieluszką tak dokładnie i nie reaguje żadnym niepokojem. Jutro idę na szczepienie i wizytę po 6 miesiącu to się może dowiem, coż to.

anecia, 7 dni pracy pod rząd -współczucia, mam nadzieję, że potem masz troszkę wolnego

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:27   #1774
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
aneciaslonko niezle przeboje mialas jesli choci o ciasteczka to mysle ze mozesz dawac bo ja mlodem chrupki kukurydziane bezglutenowe daje
A chrupki jakie dajesz?Takie normalne?Czy jakieś specjalne dziecięce?Bo ja dziś w realu widziałam takie zwykłe kukurydziane,ale się bałam kupić..

agamarcio piętkę na pewno jutro spróbuję daćBałam się,że jeszcze dla niej za wcześnieA wafle ryżowe widziałam z hippa dla dzieci po 7 miesiącu,więc pewnie też niedługo spróbuję,ale ona się nie zadławi,jak poslini i kawałeczek odpadnie??

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
anecia, 7 dni pracy pod rząd -współczucia, mam nadzieję, że potem masz troszkę wolnego
Zazwyczaj 1 maks 2 dni wolnego (tak jak było teraz)

anoxa dobrze,że napisałaś bo zapomniałam,że moja też glutenu nie może...oj ja głupia
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:31   #1775
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

anoxa moja migotka uczuleń dzięki Boziu żadnych póki co nie ma i przeciwwskazań nie ma więc daję

itakasia buziaki od ciotki i Karolci za pół roczku dla Zosieńki

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
agamarcio piętkę na pewno jutro spróbuję daćBałam się,że jeszcze dla niej za wcześnieA wafle ryżowe widziałam z hippa dla dzieci po 7 miesiącu,więc pewnie też niedługo spróbuję,ale ona się nie zadławi,jak poslini i kawałeczek odpadnie??
powiem Ci tak ja trzymam w ręku idaję niuni pociapać nawet sama trzyma wafel w rączce bo to nowość poliże pociumka i mi oddaje

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:32   #1776
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
itakasia buziaki od ciotki i Karolci za pół roczku dla Zosieńki
dziekujemy
Stary 2011-01-18, 20:32   #1777
martysek
Zadomowienie

Aniu, jutro, ok? Bodziaki wczoraj zamówiłam, więc nie wiem, czy dojdą w tym tygodniu.

Anecia, Natalia lubi spacerki i nawet polubiła się ubierać (czapkę też! - misiową ). Już od bardzo dawna opuszczam budkę, bo uwielbia patrzeć na drzewa. Szczególnie jak były osypane śniegiem.

Anoxa, Anecia, chyba spróbuję Młodej jutro dać chrupkę kukurydzianą Jakiś czas temu dałam jej marchew do łapki, to z zachwytem wkładała ją do buzi i opowiadała.

Itakasiu, sto lat i dużo zdrówka dla Zosieńki.

Modro, daj mi proszę znać co powie lekarz odnośnie uszka.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2011-01-18 o 20:37
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:39   #1778
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

dziewczyny odnosnie chrupek kukurydzianych to takie zwykłe flipsy można dać?

Stary 2011-01-18, 20:39   #1779
itakasia
Zakorzenienie

dzieki martysku
mialysmy dzis przesympatycznych gosci, fotki dam na boku
Stary 2011-01-18, 20:45   #1780
wiolek1
Zadomowienie

marta jak zupka smakowała Frankowi ?

bajka super, że ok

itakasia dla Zosieńki i oby skok szybko uciekł

co do uszka to mój trze intensywnie uszy i oczka jak jest śpiący. i chyba dużo dzieci tak ma
dzisiaj mi moja fryzjerka właśnie opowiadała, że jej bratanek co ma teraz 2 lata od niemowlaka przed zaśnięciem tarmosił uszy sobie albo komuś inaczej nie umiał zasnąć
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:47   #1781
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
(..)co do uszka to mój trze intensywnie uszy i oczka jak jest śpiący. i chyba dużo dzieci tak ma
dzisiaj mi moja fryzjerka właśnie opowiadała, że jej bratanek co ma teraz 2 lata od niemowlaka przed zaśnięciem tarmosił uszy sobie albo komuś inaczej nie umiał zasnąć
Wiolek, Natalia do tego wkłada sobie paluszki w oko. Ostatnio podrapała sobie skóre tuż przy kąciku oka i podrażnila samo oczko tak, że było 2 dni czerwone.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 20:54   #1782
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
U nas spacerki też są ok (przy ubieraniu jest problem,ale jak zaczynam udawać pieska i szczekać to Patuśka zapomina,że ją ubieram i się śmieje )
Moj Oli jak go ubieram na spacer to nawet nie pisnie, bo wie ze na spacer idzie, ktory uwieeelbia, gorzej z "domowymi" ubraniami bo czasami sie buntuje
ojoj niezle przeboje mialas z samochodem

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
my po wizycie u neonatologa i neurologa... wszystko jest dobrze.
super! Widzisz nie ma co sie martwic, taka jej uroda, bedzie miala super figurkę

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Pochwalę się, że w końcu po długim czasie kupiłam jej troszkę ciuszków Spodenki dżinsowe w H&M, bluzeczki w Tesco (przecenione na 14 i 4,80 ) i zamówiłam na allegro bodziaki Carter's z długim rękawkiem.
to trzeba wybrać sie do Tesco body Carter's tez bardzo lubie, ostatnio zamawialam wlasnie, rozm. juz na 9m-cy

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
martysek, no właśnie to ucho to moją chyba nie boli, nawet po kąpieli wycieram jej pieluszką tak dokładnie i nie reaguje żadnym niepokojem. Jutro idę na szczepienie i wizytę po 6 miesiącu to się może dowiem, coż to.
odnośnie tarcia uszka, to gdzieś kiedyś czytalam ze przy zabkowaniu dziecko moze trzec uszko bo to taki bol promieniujacy na cala strone po ktorej ma sie wyrznąć ząbek niby jest

itakasia Wszystkiego najlepszego dla Zosi
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:59   #1783
anoxa
Zakorzenienie

agamarcio ja kupilam takie dlugie kukurydziane one bezglutenowe sa taki jest napis ale to chyba wszystko jedno jesli twoja wcina gluten ale ja te dlugie dawalam bo latwo w raczke chwycic

itakasia
dla Zosi za 6mc!

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

co do uszka moj tez tarmosi przed zasnieciem i trze oczka a dzisiaj sie z niego nasmialam bo lapal mnie raczkami za wlosy z obu stron i przyciagal moja buzie jednoczesnie podnosil swoja glowe i probowal ugryzc mnie w nos
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:03   #1784
żabka19
Raczkowanie

Dobry wieczor!

bajka dawalam Szymkowi ta kaszke Sinlac i spooro przybral To taka kaszka na podtuczenie niejadkow.
itakasia Duzo zdrowka dla Zosi !!
aneciaslonko takie ciasteczka mozesz dawac dziecku ,najpierw je pociumka i zmiekna ,a potem zje No ,ale jezeli nie moze glutenu to wiadomo ..
Alguien tez juz obkupilam malego na wyprzedazach,uwielbiam wyprzedaze w No

Co do spacerow to Szymo lubil bardzo spac w wozku ,spal tyle ile trwal spacer ..po 6 miesiacu niestety nastapila zmiana . Ledwo miesci sie w gondoli i pewnie mu juz niewygodnie ,no i zdecydowanie bardziej od spania interesuje go otaczajacy swiat . Niedlugo kupujemy spacerowke ,pewnie wtedy w ogole nie bedzie spal. Bo jak tu spac jak w okolo dzieje sie tyyyle ciekawych rzeczy.

Znalazlam rozwiazanie co do przedszkola.. Od kwietnia/maja ruszamy do otwartego przedszkola.. To takie miejsce gdzie przychodza mamy z dziecmi (0-6 lat) ,sa zajecia jak w normalnym przedszkolu prowadzone przez opiekunki . Mamy moga sobie siedziec z boku i tylko obserowac swoje pociechy albo uczestniczyc z nimi w zabawie. Jak tylko zrobi sie cieplo to sie tam wybierzemy

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:09   #1785
itakasia
Zakorzenienie

wiolek, anoxa, kociamborek, zabka
slicznie dziekujemy

i chcialam powiedziec ze nie mam kompletnie czasu, moj maz w tym tygodniu wraca o 21, dzis wtorek a ja padam na pysk, a w piatek wogole nie wraca, tzn dopiero w sobote nad ranem. normalnie zalamka z tym chlopem

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2011-01-18 o 21:10
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:18   #1786
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

modro biedna malutka
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Modro, może jestem wyrodna, ale Natalia większośc czasu spędza w bujaczku, na kanapie albo w łóżeczku podziwiając włączoną karuzelę. Rozmawia wtedy z zabawkami, śpi, rozgląda się. Staram się w tym czasie z nią rozmawiać. Gdy mam juz załatwione swoje sprawy, noszę ją, przytulam, rozmawiamy odbiciem w lustrze, albo sadzam sobie tyłem na kolanach i tak sobie siedzimy.
u nas wygląda to dosłownie tak samo

ola_k11 trzymam kciuki za malutkiego obyście jak najszybciej wyszli do domku
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Misiulka wszystkiego naj dla Lili
dziękujemy

Cytat:
nie wiem aniaa ale wczoraj mnie znajoma "pocieszyla" syn konczy w marcu 2 lata a dalej jej w nocy spac nie daje budzi sie co 10 czasem 20 min
też słyszłam nie raz o takich przypadkach niestety i to mnie martwi

Cytat:
Napisane przez chomiczek00000 Pokaż wiadomość
Witajcie. Miałam was poczytać ale jak tylko odpaliłam laptopa to musiałam zmienić zdanie..... U nas żadnej poprawy nie widać- zamiast lepiej to gorzej jest po tym antybiotyku. Weronika zaczęła "szczekać" i choć tyle że gorączki nie ma już. Dziś w nocy pokazała co umie. Chyba mi dziecko pdmienili bo ona taka radosna zawsze i sama poleży jak ja coś działam w domu a tu proszę- ręce i ręce. Zaśnie i śpi na rękach a jak ją kładę to 5 min i wyspana..... i od nowa. w nocy to chyba z 3godz spałam(a normalnie budzi się raz albo wcale).
Do tego Gabrysia moja nie poszła do przedszkola wczoraj i dzisiaj bo też chora.... dwoje marudów to nie na moje siły.
No. Pożaliłam się trochę.
Wpółczucia dla mamusiów i buziaki dla dzidziusiów bo z tego co przeczytałam to większość tak się męczy ostatnio.
i jescze dla Lili najlepszego
dziękujemy za życzonka i niezazdroszczę choroby biedne dziewczynki oby było już coraz lepiej

Cytat:

misiulka dziękuję kochana doszło dziś bez problemu
fajnie, ze tak szybko doszło, nie ma za co i polecam się na przyszłość

Alguien dziękujemy , co do mnie to wkońcu po dwutygodniowym zapaleniu oskrzeli jestem prawie zdrowa, dziś byłam u lekarza i zostało troszkę kaszlu ale pwoeidział, ze sam już przejdzie, gorzej z momi plecami, jest coraz gorzej ból na odcinku piersiowym, teraz to już cały czas jak chodzę, wstaje, podnoszę a najgorzej jak kicham czy kaszlę, lekarz stwierdził, że to typowo od kręgosłupa wcześniejsze już bolączki, do tego obiążenie ciążą i teraz ta choroba spowodowało takie nasilenie, a najgorsze jest to, że nie może mi przepisac żadnyh leków bo karmię, chociaż niuni moje mleko już nie wystarcza bo po wydojeniu mnie po godzinie jeszcze wciąga 100ml mm ale jeszcze nie chcę rezygnować z karmienia.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:20   #1787
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
agamarcio ja kupilam takie dlugie kukurydziane one bezglutenowe sa taki jest napis ale to chyba wszystko jedno jesli twoja wcina gluten ale ja te dlugie dawalam bo latwo w raczke chwycic
dzięki jutro popatrze z ciekawości w sklepie

moja niunia jak śpiąca to też trze oczka i ciągnie się za uszko

Stary 2011-01-18, 21:20   #1788
modro
Rozeznanie

martysek, jutro wieczorem napisze co i jak z tym uszkiem
kociamborek - może masz rację co do tych ząbków, bo w sumie to się ostatnio pojawiło, a wydaje mi się, że jej się wyżynają
Na spanie to raczej nie łapie się za ucho, to takie w międzyczasie jest

Oglądam ekspres reporterów i ryczę normalnie jak debil, przed chwilą był reportaż o dzieciach z domu dziecka. Ehh, szkoda gadać.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:23   #1789
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
aneciaslonko takie ciasteczka mozesz dawac dziecku ,najpierw je pociumka i zmiekna ,a potem zje No ,ale jezeli nie moze glutenu to wiadomo ..[/COLOR]

Znalazlam rozwiazanie co do przedszkola.. Od kwietnia/maja ruszamy do otwartego przedszkola.. To takie miejsce gdzie przychodza mamy z dziecmi (0-6 lat) ,sa zajecia jak w normalnym przedszkolu prowadzone przez opiekunki . Mamy moga sobie siedziec z boku i tylko obserowac swoje pociechy albo uczestniczyc z nimi w zabawie. Jak tylko zrobi sie cieplo to sie tam wybierzemy
Mi teściowa z Niemiec przywiozła takie bezglutenowe ciasteczka i chyba spróbuję jej jutro dać..i kupię chrupki kukurydziane konieczniePrzywiozła też kosmetyki nautralne firmy LAVERA do pielęgnacji niemowląt-są super,zwłaszcza dla alergików
Fajnie z tym przedszkolem-zazdroszczę (pozytywnie)

kociamborek moja też czasem się buntuje jak ją przebieram z piżamki w dzienne ubranko,ale za to wieczorem,dzienne ubranko pomaga mi zdejmować dosłownie
anoxa moja też dziś tak robiła tz miał ubaw,a potem jego w ucho probowala ugryzc

Dobra dziewczyny mykam spać bo jutro po 4 pobudka i do pracy
Słodkich snów mamusie i dzidziusie
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:32   #1790
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

misiulka jak mam Ci się odwdzięczyć?popilnowałaby m Lili ale trochę za daleko ja mam straszne problemy z kręgosłupem
i mimo iż karmię tylko 2 do 3 razy w ciągu doby to tez nie mogę sobie ulżyć lekami-mam skier.na rehabilitację ale jakoś nie mogę się zebrać
modro też oglądałam

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

katkab znów podczytujesz a nic nie piszesz sąsiadko moja
należy Ci się ochrzan!kiedy na spacerek się umówimy?

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2011-01-18 o 21:36
Stary 2011-01-18, 21:43   #1791
jaszczka
Zadomowienie

no dobra, historia mego życia jest już w klubie
jak ktoś ma ochotę na przydługą lekturę

Itakasiu - wszystkiego naj dla Zosieńki
Stary 2011-01-18, 21:45   #1792
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

dziewczyny mam pytanie można kupić np.mrożonkę z dyni kurcze żałuję że w sezonie nie kupiłam i nie zamroziłam a moja niunia tak lubi

Stary 2011-01-18, 22:04   #1793
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie można kupić np.mrożonkę z dyni kurcze żałuję że w sezonie nie kupiłam i nie zamroziłam a moja niunia tak lubi
ja chyba nie widziałam a szkoda, bo rzeczywiście bardzo by się przydała, niestety to takie mocno sezonowe warzywko...
ale podłączam się do pytania, może ktoś widział? chętnie bym skorzystała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 22:14   #1794
itakasia
Zakorzenienie

dzieki Jaszczus
aga
ja kupuje zwykle chrupki, tyle ze dlugie, latwiej trzymac w raczce
Stary 2011-01-18, 22:35   #1795
martysek
Zadomowienie

Misiulka, kamień z serca, że u was jest tak samo .

Agamarcio, wiem, że na pewno są mieszanki z dynią bodajże firmy Daucy.
Stary 2011-01-19, 00:41   #1796
niezawsze
Zakorzenienie

Choomiczko duzo zdrowka!
Zosia sto lat
Cytat:
Ja do tv się nie nadaję, za dużo gadam jak się wnerwię i nie można mnie zatrzymać
no to wlasnie sie nadajesz

Jutro kino film "weekend"

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 00:44   #1797
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za głosy

Anoxa - ze mnie taki ekspert jak z koziej doopy trąbka
po prostu zawsze piszę to co się "wywiedziałam" albo opisuję co robią ja

A w jakiej sprawie ta Pani z tv dzwoniła? Na jaki temat chciała uzyskać relację? tak tylko pytam bo ja to i tak się nie nadaję do publicznego objawienia chyba, że w cyrku

Kurde.. ten komp tak buczy, że się czuję jak w rakiecie kosmicznej a nie w moim dawnym pokoju

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:08   #1798
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
aneciaslonko niezle przeboje mialas jesli choci o ciasteczka to mysle ze mozesz dawac bo ja mlodem chrupki kukurydziane bezglutenowe daje
ja miskowi tez daje. kupilam flipsy bo one takie sa fajne mieciutkie (jedna paczke zezarlam dziecku ja )

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dzis mamy 6mies, w niedziele bylo 26tyg i Zoska ma ewidentny skos, weekend byl kiepski dzis ciut lepiej, ale to nie ta Zoska jeszcze
wszystkiego najlepszego

Cytat:
pisano o 21:58 ----------

co do uszka moj tez tarmosi przed zasnieciem i trze oczka a dzisiaj sie z niego nasmialam bo lapal mnie raczkami za wlosy z obu stron i przyciagal moja buzie jednoczesnie podnosil swoja glowe i probowal ugryzc mnie w nos
misiek dokladnie to samo robi tylko czesciej w brode mnie gryzie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:21   #1799
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Dziś noc o dziwo dość spokojna. Oprócz tego, że zrobił kupę i musiałam go przebrać o północy co go wkurzyło na maksa to nie było źle.
Byłam wczoraj na spacerze 2 godzinnym i stwierdzam, że moja kondycja jest tragiczna. Nie wiem jak ja dam radę w pracy.
Kupiłam mu kaszkę manną z Nestle i kaszkę jabłkowo-marchewkową.

A no i kupiłam te pampersy rossmanowskie babydream. 92 sztuki za 40 złotych. Zaraz wypróbuje bo na noc sie trochę bałam.

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
marta jak tam wypad do znajomych sie udal?
Oj super było. Franek zadowolony bo duzo dzieci a on bardzo lubi dzieci. My też sie wyrwaliśmy.
Zazdroszczę tych wyprzedaży. U mnie lipa i w sumie nie mam jak jechać do naszej ubogiej galerii. W USA czy w UK to sa prawdziwe wyprzedaże. U nas to zazwyczaj ściema.

EDIT: No i bym zapomniała;
Sto lat dla Zosieńki!!!!!
Stary 2011-01-19, 08:22   #1800
lutien
Wtajemniczenie

Już nie offtopuję
(Katharine Hadley )

Edytowane przez lutien
Czas edycji: 2011-01-19 o 16:18 Powód: Obawa przed banem
lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości