TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-06, 15:34   #1771
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Dusiaczka dobrze,że się nie umówiłyśmy,wieje jak nie wiem co i zimno jest przeszliśmy się kawałek i wrócilismy do domu bo Danielowi aż łzy leciały od wiatru.
Będzie dobrze,przecież to sytuacja tylko przejściowa,niedługo tż znajdzie pracę i będziecie mieli 2 wypłaty,może poczekajcie z tym mieszkaniem/domem aż się sytuacja finansowa ustabilizuje,po co teraz na siłę.Ja wierzę w Ciebie
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 16:16   #1772
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Eciapecia, Libra,Pop - dziękujemy za komplementy

U nas pogoda zwariowała chyba-raz świeciło słońce,a 5min później sypał śnieg wcale nie drobniutki! no i tak chyba ze 3razy w ciągu dnia!
Wyszłyśmy z Nadią do sklepu na chwile,bo wiatrzysko niesamowite i chłodno,później na troszkę do dziadka i siedzimy teraz same,bo tż dziś w pracy...

Echhhh,pan od płytek chyba wreszcie jutro kończy pracę..nawet nie chcę myśleć o sprzątaniu tego,co tam widzę tyle kurzu,że szkoda gadać..,no ale już przynajmniej nie będzie żadnych hałasów typu szlifowanie,cięcie płytek,rycie dziur w ścianach..jakieś plusy trzeba dostrzegaćjuż nie wspomnę,że wreszcie będziemy tam mieć o niebo lepiej
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 16:16   #1773
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja swojej chciałam coś kupić na teraz,ale guzik było w dzieciowych sklepachAlbo zimówki jeszcze albo takie naprawdę lekkie wiosenne.
Zaczne zakłdać ten zestaw co opisałaś,jak cieplej to kamizelke odstawię.

Głupio,głupio,ale co zrobić?
No,ale przecież teraz jeszcze śpiworek syrki zakrywa.Chyba,że już chodzisz bez?

Ecia ja miałam cały zestaw kerastase,zapłaciłam za to gówno 300zł i oddałam siostrze po jakimś czasie,bo miałam brzydkie włosy po tym.
Kerastase jak dla mnie w ogóle nie jest warty swojej ceny,jednak wiem,że są dziewczyny,które sobie chwalą.
Mi z tych profesjonalnych serii podpasił Loreal absoluti używałam bardzo długo.Teraz przeszłam na te kosmetyki,które nie zwierają"ulepszaczy"i jest dobrze
Na nogi ma śpiworek polarowy taki z maclarena . Bo ona nie ma butów tylko materiałowe to coś mieć muszę .
Dla mnie kerastase tez do kitu i szkoa kasy . fajne są szampony joanny takie litrowe do salonów można kupić na allegro kosztują ok 10zł za butelkę . Ananasowy uwielbiam
http://allegro.pl/joanna-szampon-z-c...461285697.html
http://allegro.pl/joanna-szampon-wyg...479305682.html

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
niu gotowanym na soku owocowym i też utarty z margaryną

U nas też dzisiaj zimnota wieje ,że mało łba nie urwie i przez to tak zimno.
Co do nauki pływania to zgodzę się że nigdy nie jest za późno na naukę , jednak ja to nie wiem czy przezwyciężę obrzydzenie przed wejściem do basenu jakoś w sumie mi to nie przeszkadza , wakacje nie muszą być nad wodą , jak byliśmy nad morzem to chłopaki się chlapali , ja siedziałam na plaży.Zdecydowanie wolę coś zwiedzać.
pewnie nie każdy musi jeździć na wode ale warto jednak umiec pływać , potem będą mieli wybór . A jak się nie nauczą jako dzieci to prawdopodobnie się nie nauczą nigdy. Bo dla dorosłego potem to wstyd iść na kurs
Stary 2011-03-06, 16:46   #1774
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam (na starym wątku),że pod choinkę dostałam od tż karnet do spa (zabieg na ciało)..byłam
Opisów wielkich robić nie będę,ale mmmmm...aż mu po powrocie podziękowałam raz jeszcze
Peeling żelowy,maska (albo suflet) i balsam - na całe ciało + twarz(1,5h).
Wszystkie kosmetyki tak pięęęęknie pachnące,że słów nie mam (firmy Organique),no i cały klimat baaardzo relaksacyjny-świece, nastrojowa muzyka (chyba Sade,Barry White)..
Mam jeszcze do zrealizowania gratis,który mój tż wynegocjował
"konsultacja kosmetyczna połączona z kompleksową diagnostyką komputerową twarzy oraz zabieg oxybrazji na dłonie"

I właśnie o tą oxybrazję mi chodzi.Robiła któraś z Was? Ja mam ost problem ze skórą dłoni,bo chyba są jakby "uczulone"na zimno! wyleciałam ze 2razy bez rękawiczek i teraz mam suche dłonie,zaczerwienione i skóra szczypie pod cieplejszą wodą.
Nigdy tak nie miałam. Co daje taka oxybrazja?
Stary 2011-03-06, 16:55   #1775
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

rodzice poszli, ojciec zdziwiony mieszkaniem jak to stwierdzil nie wygladalo tak fajnie i takie duze na fotkach.

Pop napisalas ze pop miala ostatnią "miesiecznice" i tak sobie pomyslalam kurde noooo czy te dzieci musza tak szybko rosnac? a gdzie moj bąbel z rożka? moja nieporadna malusia dziewczynka?;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 17:26   #1776
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Na nogi ma śpiworek polarowy taki z maclarena . Bo ona nie ma butów tylko materiałowe to coś mieć muszę .
Dla mnie kerastase tez do kitu i szkoa kasy . fajne są szampony joanny takie litrowe do salonów można kupić na allegro kosztują ok 10zł za butelkę . Ananasowy uwielbiam
http://allegro.pl/joanna-szampon-z-c...461285697.html
http://allegro.pl/joanna-szampon-wyg...479305682.html
Ania ja sobię chwalę joanne apteczka babuni seria jajeczna.Jednak teraz przy rudych to mam rewolucje kosmetyczną i zanim coś kupię to analizuję składyżeby było jak najmniej wypłukiwaczy koloru
A szampony joanny są bardzo dobre
Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
I właśnie o tą oxybrazję mi chodzi.Robiła któraś z Was? Ja mam ost problem ze skórą dłoni,bo chyba są jakby "uczulone"na zimno! wyleciałam ze 2razy bez rękawiczek i teraz mam suche dłonie,zaczerwienione i skóra szczypie pod cieplejszą wodą.
Nigdy tak nie miałam. Co daje taka oxybrazja?
Cynamonkowa ja też sobię od pewnego czasu ze skórą zewnetrzną dłoni poradzić nie mogęwiecznie wysuszone,straszne po prostuNigdy nic takiego nie miałam,ale już wiem,że mam taki problem,bo to na mojej głowie jest piecStaram się za każdym razem jak dokładam i go czyszczę zakładać rękawiczki,ale nie zawsze mi się chcę
A ja jest tż to on go przejmuję,ja do kotłowni nie wchodzę nawet i wtedy dłonie robią się normalnewięc to musi być to.
Gdzieś o tym zabiegu słyszałam,ale już sama nie wiem co i gdzie.Nic konkretnego powiedzieć nie potrafię.Wygogluj
Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
U mnie odwrotnie L'oreala też używałam i na początku byłam zadowolona ale później okropnie mnie głowa swędziała i zaczęły mi wypadać włosy :[ Musiałam być uczulona na jakiś składnik. Ten Kerastase dobrze działa na moje włosy, ale może być tak, że znów po czasie zacznie swędzieć głowa. Choć ja raz do roku zmieniam kosmetyki i próbuję innych.
Kiedyś robiłam maseczki z naturalnych składników ale za leniwa jestem na to wszystko
To fajnie,że Ci służa ich produkty
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
fajna czapeczka

Ana ja też jakoś przeoczyłam jak pisałaś o tych kosmetykach do włosów. Mogła byś mi coś polecić do włosów przetłuszczających się. Ja musze prawie codziennie myć bo inaczej masakra jest;/
Sara z tego co ja wiem to problem przetłuszczającej się skóry głowy(bo to od niej idzie)powstał przez ogromną zawartość chemii,detergentów w szamponach,odżywkach.Podo no kiedyś kiedy tego nie było i myło się włosy ziołowymi szamponami ludzie nie wiedzieli co to znaczy myć włosy częściej niż raz w tygodniu.

Wez może kup sobie szampon do przetłuszczających się włosów-może jakiś delikatniejszy z apteki(radical,seboradin) czy właśnie joanne.
I jeśli nakładasz odżywki to omiń skórę głowy,nakładaj na włosy tak wiesz od połowy.
Masz tutaj jest poświęcony wątek,chcesz to poczytaj
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4144

Masa ludzi się teraz boryka z tym problemem.Niektórzy twierdzą,że jedyne co zrobić można to myć włosy codziennie-co też robia

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 19:36   #1777
martuko
Wtajemniczenie

eciapecia, dzięi za namiar na badane skory, te rzne firmy co to robią maja różne aparay ale z wiekiem skory jeszcze sie nie spotkalam, bede szukać AA.

libra, a można takim malym dzieciom dawać już te mleka?? ja widzialam ryzowe, jakies chyba najbardziej bezpieczne w smakun mi sie wydaje, sojowego nie jadly nigdy a to tez uczulać może, a kokosowe to sama jadłam, bez rewelacji no i tylko ten smak może być. A ciekawi mnie ten budyń na soku, to bez mleka??? Musze jakąś masę wypróbować, jeśliz chcę żeby dzieci mogły zjeśc troche torta swojego....
Ktoś kiedyś tu pisal chyba że zrobi dziecku na roczek torcik z ciasta marchewkowego - mnie tez to kusi - zastanawiam sie czy daloby sie z tego ciasta zrobić coś w formach mufinkowych albo takich płaskich jak do tarty??? "Miałyby swoje osobiste torty a goście jedliby duży. Może to jest rozwiazanie???? Czy ten pomysł był już wykorzystany w praktyce???

cynamonkowa, Twoja mała śweietna. A co do oksybrazji to mam taką info na stronie lubelskiego salonu ( ja dostałam zaproszenie na zabiegi na walentynki i strasznie się cieszę, w czwartek idę na twarz a potem bede sie dalej umawiac, tez mam cos na cialo i pewnie jeszcze mi coś wybiora, mąz mii nie chcial powiedziec ile wybulił, więc będe pytać czy moge jeszcze to i jeszcze to ... A opis oksybrazji trzeci od góry :
http://www.lublin.yasumi.pl/zluszczanie

anakazar dzięi za wskazowki, coś tam muszę wybrać, powiedz mi jeszcze jaką ta naftę kupowac ewantualnie i gdzie jej szukac ( apteki???) Mam nadzieję,ze nie będe musiala dzieci wtedy przytulać jak sobie zrobie taki oklad....

izazula i inne wstające mamy - to pocieszające że nie tylko u mnie pbudki w nocy, ale w sumie lepiej by byo zeby zadna z nas ich nie miała. Ciekawe kiedy ddzieciom takie coś przechodzi z wiekiem......

a ja mam dziś okazje wyjścia z małżem, bo siostra przzyjechala, dzieci już śpią a my idziemy gdzies sobie.... A potem sobie odbiją jak znam życie......
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-06, 19:58   #1778
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
cynamonkowa, Twoja mała śweietna. A co do oksybrazji to mam taką info na stronie lubelskiego salonu ( ja dostałam zaproszenie na zabiegi na walentynki i strasznie się cieszę, w czwartek idę na twarz a potem bede sie dalej umawiac, tez mam cos na cialo i pewnie jeszcze mi coś wybiora, mąz mii nie chcial powiedziec ile wybulił, więc będe pytać czy moge jeszcze to i jeszcze to ... A opis oksybrazji trzeci od góry :
http://www.lublin.yasumi.pl/zluszczanie
Martuko,dzięki za Nadię i info
Już coś tam czytałam,byłam ciekawa opinii kogoś kto to robił,bo opisy samego zabiegu wszędzie właściwie takie same
Życzę miłych doznań w czw!
Ps.jesteś z lubelskiego czy link przypadkowy?
Stary 2011-03-06, 20:02   #1779
Ferrou
Zakorzenienie

Dziewczyny, fajnie, że Wam się blog podoba

Tylko że ja już tak świetnie nie wyglądam, są to dość stare makijaże, jesien-zima, 10kg mniej miałam Fryzurka mi się podobała, chyba do niej wrócę.. tylko że teraz mam bardziej pucowatą buzię.. heh.. muszę w końcu wziąć się za siebie i schudnąć troszkę, bo już sama z sobą nie wyrabiam...
Stary 2011-03-06, 20:06   #1780
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Masa ludzi się teraz boryka z tym problemem.Niektórzy twierdzą,że jedyne co zrobić można to myć włosy codziennie-co też robia
Czym częsciej się mtyje tym bardziej się przetłuszczają , ja myłam co drugi dzień a teraz jakoś przetrzymałam kilka razy te moje włosy , myje co trzeci i jest ok codziennie myje latem
Stary 2011-03-06, 20:22   #1781
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
libra, a można takim malym dzieciom dawać już te mleka?? ja widzialam ryzowe, jakies chyba najbardziej bezpieczne w smakun mi sie wydaje, sojowego nie jadly nigdy a to tez uczulać może, a kokosowe to sama jadłam, bez rewelacji no i tylko ten smak może być. A ciekawi mnie ten budyń na soku, to bez mleka??? Musze jakąś masę wypróbować, jeśliz chcę żeby dzieci mogły zjeśc troche torta swojego....
A może coś takiego? Nie wiem czy to się nadaje na tort - to masa z ananasowca... często robię i mi smakuje... Na tort to może bez ananasów - tylko sam sok a i z innych soków by można było...
  • 250 g masła
  • 1 puszka ananasów (~ 400 g)
  • 4 żółtka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 budyń śmietankowy (w proszku)

Ananasy z puszki przelać na sito i odmierzyć 1,5 szklanki syropu z ananasów. Jak nie będzie tyle wówczas dolać wody. Odlać troche płynu do szklanki i rozpuścić w tym budyń i cukier.
Resztę syropu zagotować. Gdy syrop się gotuje zdjąć garnek z ognia i wlać żółtka energicznie mieszając trzepaczką. Następnie wlać rozpuszczoną mieszankę budyniową.
Zagotować i wystudzić.
Masło utrzeć aż będzie białe. Do masła dodawać po trochu ostudzoną masę budyniowo-żółtkową, ciągle ubijając. Gdy masa będzie juz puszysta dodać ananasy z puszki drobno pokrojone i wymieszać.
Ze str http://www.rysch.com/kuchnia/ananasowiec.htm

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2011-03-06 o 20:28
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 20:31   #1782
EciaPecia
Raczkowanie

Piszecie ostatnio dużo o pływaniu więc muszę się pochwalić moim małym nurkiem

Mój tata jest nurkiem, dużo pływał a ja nauczyłam się dopiero w wieku 13 lat w jeziorze. Więc jeszcze nic straconego dla starszych dzieci, byle się nie bały i nie przestraszyły wody.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Turek Adam 27.02.2011 (2).jpg (61,6 KB, 37 załadowań)

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 20:43   #1783
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Mój tata jest nurkiem, dużo pływał a ja nauczyłam się dopiero w wieku 13 lat w jeziorze. Więc jeszcze nic straconego dla starszych dzieci, byle się nie bały i nie przestraszyły wody.
Super
Stary 2011-03-06, 20:46   #1784
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie nie każdy musi jeździć na wode ale warto jednak umiec pływać , potem będą mieli wybór . A jak się nie nauczą jako dzieci to prawdopodobnie się nie nauczą nigdy. Bo dla dorosłego potem to wstyd iść na kurs
wiesz to już nie tyle o ten wstyd chodzi ale juz chęci brak
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
i tak sobie pomyslalam kurde noooo czy te dzieci musza tak szybko rosnac? a gdzie moj bąbel z rożka? moja nieporadna malusia dziewczynka?;/
racja nawet się nie oglądniemy a już do szkoły będą szły
Cytat:

Ktoś kiedyś tu pisal chyba że zrobi dziecku na roczek torcik z ciasta marchewkowego - mnie tez to kusi - zastanawiam sie czy daloby sie z tego ciasta zrobić coś w formach mufinkowych albo takich płaskich jak do tarty??? "Miałyby swoje osobiste torty a goście jedliby duży. Może to jest rozwiazanie???? Czy ten pomysł był już wykorzystany w praktyce???
no racja soja może uczulać , a zapomniałam o tym ryżowym, tez by się nadało a ostatecznie one chyba nie zjedzą tego nie wiadomo ile, a marchewkowy tort to Cigi chciała robić , z tego co kojarzę to takie babkowo-murzynkowe ciasto(chodzi o konsystencję) więc na muffiny spokojnie się nada, bo do tary musi być raczej kruche ciasto.
Budyń na soku to tak bez mleka po prostu zamiast mleka to sok , ja robiłam na jabłkowym , ananasowym i kubusiu
Cytat:
Czym częsciej się mtyje tym bardziej się przetłuszczają , ja myłam co drugi dzień a teraz jakoś przetrzymałam kilka razy te moje włosy , myje co trzeci i jest ok codziennie myje latem
my właśnie myjemy codziennie , nie jest to specjalnie uciążliwe chyba kwestia przyzwyczajenia
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
A może coś takiego? Nie wiem czy to się nadaje na tort - to masa z ananasowca... często robię i mi smakuje... Na tort to może bez ananasów - tylko sam sok a i z innych soków by można było...
  • 250 g masła
  • 1 puszka ananasów (~ 400 g)
  • 4 żółtka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 budyń śmietankowy (w proszku)

Ananasy z puszki przelać na sito i odmierzyć 1,5 szklanki syropu z ananasów. Jak nie będzie tyle wówczas dolać wody. Odlać troche płynu do szklanki i rozpuścić w tym budyń i cukier.
Resztę syropu zagotować. Gdy syrop się gotuje zdjąć garnek z ognia i wlać żółtka energicznie mieszając trzepaczką. Następnie wlać rozpuszczoną mieszankę budyniową.
Zagotować i wystudzić.
Masło utrzeć aż będzie białe. Do masła dodawać po trochu ostudzoną masę budyniowo-żółtkową, ciągle ubijając. Gdy masa będzie juz puszysta dodać ananasy z puszki drobno pokrojone i wymieszać.
Ze str http://www.rysch.com/kuchnia/ananasowiec.htm
ten właśnie robiłam
Cytat:

Ale boskie zdjęcie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 21:00   #1785
machaj
Raczkowanie

hej!

padnięta jestem... od piątku w szkole siedziałam... co prawda dzis i wczoraj kończyłam ok 12 ale te wstawanie przed 6 i 2 godziny w jedna str wykańczają...

muszę was nadrobić ale teraz ile pamiętam... izazula gdzie znalazłam te butki dla Zosi?? ja w sobotę pochodziłam trochę po Bytomiu ale nie szukałam niczego konkretnego... więc butków nie znalazłam... no i minęłyśmy się w piątek.. ja w Bytomiu byłam ok 15...

ferrou nie wiem jak tam teraz u was ale zdrówka życzę...

u nas już lepiej.. kaszel jeszcze jest... ale katar coraz mniejszy...

uciekam spać dobranoc
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 21:04   #1786
ania p
Zakorzenienie

Libra jeszcze rok z hakiem temu miałam kudły prawie do pasa więc mycie cidziennie było upierdliwe .

super fota w basenie
Stary 2011-03-06, 21:36   #1787
cigi
Rozeznanie

ja tak szybko;
Cytat:

to mleko ryzowe jest bardzo smaczne, to znaczy nie kazde (dwa rodzaje probowalam), smakuje jak slodki ryz; nie jak mleko; A mozna je samemu zrobic bardzo latwo; sprawdze pozniej dokladnie, ale tak w skrocie gotuje sie bardzo dlugo ryz i to jest ta woda ; Zastepowalam tym mleko np do sosu beszamelowego;

przepis na piernik marchwiowy:

800 g marchwi, 300 g maki;
300 g brazowego cukru (albo czesc zwyklego i moze byc tez troche miodu)
150 ml oleju, 4 jajka
5 g proszku do piecz.
5 g sody oczyszcz., szczypta soli
15 g przyprawy do piernikow (albo imbir, cynamon, kardamon itp)
50 g migdalow
50 g orzechow laskowych
1 lyzka cukru wnailiowego

Marchew zetrzec na drobnej tarce;
wymieszac olej z cukrem, dodac jajka, lekko ubic; Do jajek z olejem wsypac make, proszek, sode, sol, przyprawy, cukier waniliowy, wymieszac;
Do ciasta dodac marchew, orzechy i migdaly posiekane; wymieszac;
Przelozyc do tortownicy posmarowanej maslem, wysypanej maka, Piec godzine w temp 180 st;

Pyszny;
ja bede pewnie robic wersje bezorzechowa; nie wiem z czym; moze jakimis owocami suszonymi; nie wiem czy w ogole to bede robic;

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

cynamonkowa, ecia, dzieciaki ;
ferrou, bardzo fajnie ci sie udal ten blog; Ale jak Ty czas na to wszystko znajdujesz??? Gry, makijaze, blogi i DZIECKO w tym.... Chociaz, jest chyba tak, ze im wiecej rzeczy ma sie do zrobienia, tym wiecej czasu, bo organizacja lepsza;

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
cigi ja byłam sama, bez tz'ta, ale najpierw do tego trzeba mieć polski akt urodzenia (nie wiem czy już o tym ci pisałam, więc najwyżej powtarzam), z irlandzkim aktem byliśmy u tłumacza przysięgłego i potem z tym do urzędu, wtedy wydali polski i dalej już jak pisałam. Nie ma znaczenia czy małżeństwo czy nie, bo joja siostra też wszystko bez męża załatwiła
Mam, mam; pîsalam, ze akt ur. zagruntowany w Pl; wiem, ze do wyrobienia paszportu potrzebna zgoda obojga;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 21:49   #1788
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra jeszcze rok z hakiem temu miałam kudły prawie do pasa więc mycie cidziennie było upierdliwe .

super fota w basenie
też takie miałam i chodziłam spać z mokrymi

Cigi jak chcesz zastąpić migdały i orzechy , to możesz wsypać po prostu mąki , bo jednak 100g to trochę jest , to juz pewnie nie to samo będzie
Albo jakieś płatki lub otręby (bo pamiętam że chciałaś zdrowiutko)albo zurawina suszona ,często jest dodawana do ciast
Stary 2011-03-06, 22:09   #1789
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Dzisiaj spałam tylko.. albo aż... 30min!!!
no i założyłam bloga na razie to początki, uczę się coś tam już wstawiłam http://storybyferrou.blogspot.com/
o rany- to zaszalałaś w nocy!

A blog...jak jeszcze raz napiszesz coś o jakiś przebarwieniach i niedoskonałościach na Twojej twarzy to Cię znielubię (tylko najpierw zamówię te kosmetyki u Ciebie, a potem znielubię!)

Cytat:
Cynamonkowa ja też sobię od pewnego czasu ze skórą zewnetrzną dłoni poradzić nie mogęwiecznie wysuszone,straszne po prostuNigdy nic takiego nie miałam,ale już wiem,że mam taki problem,bo to na mojej głowie jest piecStaram się za każdym razem jak dokładam i go czyszczę zakładać rękawiczki,ale nie zawsze mi się chcę
a spróbuj kremów Kamillia-mi ładnie wszystko poschodziło, a jeśli pamiętasz to też narzekałam na to samo co Ty

Cytat:

.
cudny
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-06, 22:31   #1790
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
też takie miałam i chodziłam spać z mokrymi

Cigi jak chcesz zastąpić migdały i orzechy , to możesz wsypać po prostu mąki , bo jednak 100g to trochę jest , to juz pewnie nie to samo będzie
Albo jakieś płatki lub otręby (bo pamiętam że chciałaś zdrowiutko)albo zurawina suszona ,często jest dodawana do ciast
bo chcialam, zeby Basia mogla zjesc, a ona nie wszystko jeszcze je; nie wiem jeszcze co bede robic;
dzis zrobilam te pulpeciki z klubu dla basi; z mieska wolowego; ale nieposolone sa takie sobie; choc Basi i tak smakowaly;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 23:02   #1791
libra777
Zakorzenienie

Ja już się przyzwyczaiłam do smaku niesolonego mięsa i do nie słonej zupy w sumie też ma swój smak i zdecydowanie lepszy od słoikowego.
Przecież i tak nie dasz jej dużo tego ciasta , mój Miko nie jadł bo dla mnie ciasto to ciasto musi być słodkie i dobre ale jak kto woli
Stary 2011-03-06, 23:38   #1792
martuko
Wtajemniczenie

dzieki za kolejne przepisy, ta masa z soku brzmi ciekawie, musze tylko zobaczyc sklad budyniu smietankowego no i sprawdzic jak to smakuje z margaryna. Chcilam ozdobic tort masa cukrowa a pod to musi byc masa co najmniej budyniowa... A co do dzieci to nie tylko moje nie mogłyby jeśc tortu z mlecznymm, więc uzasadnione...
cigi, to ja poprosze o ten przepis na ryzowe - ale jak dlugo ryz g otowany to nie kleik wyjdzie????a

cynamonkowa, ja owszem, koziolkowe miasto

libra, alez marchewkowiec to jak najbardziej dobre i slodkie ciasto Jesli cos takiego zrobie ( moze nie na impreze ale na wtorek dla dzieci - to postaram sie pokazac jakbys widziala przepis na babke majonezowa to dopiero bys sie zdziwila
ecia, nurek super, ja z tych co nie umiej plywac, maz tez, kto nasze dzieci nauczy, ale ja mam plan zebysie zapisac na nauke plywania, u nas sa takie kursy specjalniedla doroslych, wlasnie sie dowiedzialam ze sasiadka chodzi to mi opowie co i jak...
ide spac, dzieci wlasnie zjadly swoje nocnejedzenie, ciekawe kiedy pobudka znowu :/

Edytowane przez martuko
Czas edycji: 2011-03-06 o 23:41
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 05:43   #1793
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Ja tylko na moment, czytam codziennie, więc na bieżąco jestem chciałam złożyć życzonka dla Catrowej Oli sto lat, zdrówka i mnóstwa prezentów z okazji roczku
tak po krótce u nas: ja ledwo żyję, coś mi się stało w nogę, nie mogę chodzić, zwijam się z bólu, chyba jutro do ortopedy pojadę, coś mi się stało w wewnętrzną część kolana tak niby staw, nie wiem w sumie jak to opisać, kilka dni miałam temperaturę od tej nogi i ledwo żyję dzisiaj 7 godz w szkole - nie wiem jak ja to przeżyję z tą nogą
U teściów już wszystko dograne na nasz powrót, mieszkamy do końca marca - o ile baba nam nie będzie problemów robiła - dzisiaj przychodzi po kase to jej powiemy. Strasznie nas zaczęła z kasy obdzierać, jak na początku czynsz płaciliśmy 500 zł plus 200 odstępne i opłaty, tak teraz za czynsz płacimy 629 zł!!! Moja mama dzwoniła do znajomej w spółdzielni i czynsz w tym mieszkaniu wynosi 498 zł z groszem!!!! widzicie jak nas kantuje??? i wcale nie odprowadza podatku do skarbowego, tak jak nam mówiła...
aha, zanim zapomnę, czy któraś z was kupowała naklejki na ścianę???bo chcę kupić Kubusia Puchatka i potrzebuję sprawdzonego sprzedawcę na all jest tego mnóstwo i nie mogę się zdecydować....jak macie coś to proszę o linki
Kubuś śmiga po całym domu na czworakach i na nóżkach przy meblach i ścianach też chodzi, wczoraj na dworze szedł ze mną za 2 rączki założyłam mu adidasy i sobie chodził, a w domu nie chce tak chodzić
Wczoraj dałam na stronie buskiej ogłoszenie o sprzedaży tej mojej spacerówki baby design i miałam zatrzęsienie telefonów wieczorem przyjechały 2 babki i się dochodziły, która go kupi, no i jak dałam cenę 200 zł ( w sklepie nie całe 500zł dałam) to stanęło na tym, że babka kupiła za 370 zł Także zostałam o jednym wózku - prasolce. Dzisiaj jadę zamówić torta, jak dotrwam z bólem...w niedzielę imprezka mały prezentów ma nakupowane, pełno zabawek z tomka dostanie, teście planują rowerek na akumulator, ciekawe tylko czy chrzestny zaszczyci nas swoją obecnością no nic uciekam
ps. tęskni mi się za wami

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 06:26   #1794
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
anakazar dzięi za wskazowki, coś tam muszę wybrać, powiedz mi jeszcze jaką ta naftę kupowac ewantualnie i gdzie jej szukac ( apteki???) Mam nadzieję,ze nie będe musiala dzieci wtedy przytulać jak sobie zrobie taki oklad....

..
W aptekach.Podobno najlepsze są z firmy ANNA.Tylko nafta na włosy max 20 min.Ja wczoraj latałam godzinę z taką mieszanką i zapomniałam o krótszym czasie nafty i siano wysuszone mam.
Cytat:
Ania to jest taki sam mit jak to,że dziecko na mm będzie częsciej chorowało niż to na cycuChoć to kwestia sporna jest.
Ja też długo myłam włosy codziennie,bo musiałam.Po porodzie stało się COŚ co sprawiło,że mogę spokojnie myć co drugi dzień.
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
o rany- to zaszalałaś w nocy!

A blog...jak jeszcze raz napiszesz coś o jakiś przebarwieniach i niedoskonałościach na Twojej twarzy to Cię znielubię (tylko najpierw zamówię te kosmetyki u Ciebie, a potem znielubię!)

a spróbuj kremów Kamillia-mi ładnie wszystko poschodziło, a jeśli pamiętasz to też narzekałam na to samo co Ty

cudny
No mrowak te przebarwienia i niedoskonałości Ferrou są najlepsze-kłamczucha jedna

Wiesz co od tygodnia jakoś pamiętam,żeby za każdym razem zakładać rękawiczki i jest o niebo lepiej.
Używałałam dużo tych kremów,ale Kamilii nie miałam.Dzięki kupię

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 07:07   #1795
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za kolejne przepisy, ta masa z soku brzmi ciekawie, musze tylko zobaczyc sklad budyniu smietankowego no i sprawdzic jak to smakuje z margaryna. Chcilam ozdobic tort masa cukrowa a pod to musi byc masa co najmniej budyniowa... A co do dzieci to nie tylko moje nie mogłyby jeśc tortu z mlecznymm, więc uzasadnione...
cigi, to ja poprosze o ten przepis na ryzowe - ale jak dlugo ryz g otowany to nie kleik wyjdzie????a

cynamonkowa, ja owszem, koziolkowe miasto

libra, alez marchewkowiec to jak najbardziej dobre i slodkie ciasto Jesli cos takiego zrobie ( moze nie na impreze ale na wtorek dla dzieci - to postaram sie pokazac jakbys widziala przepis na babke majonezowa to dopiero bys sie zdziwila
ecia, nurek super, ja z tych co nie umiej plywac, maz tez, kto nasze dzieci nauczy, ale ja mam plan zebysie zapisac na nauke plywania, u nas sa takie kursy specjalniedla doroslych, wlasnie sie dowiedzialam ze sasiadka chodzi to mi opowie co i jak...
ide spac, dzieci wlasnie zjadly swoje nocnejedzenie, ciekawe kiedy pobudka znowu :/
Martuko , ja zawsze wszystkie masy co są z masłem to robię z margaryną nie czuć tej margaryny, a jak nie chcesz gotowego budyniu to możesz zrobić z żółtek i mąki taki krem
Tu jest fajny przepis dla alergików , robiłam te knopersy ze zwykłego mleka , bardzo dobre , chodzi o masęhttp://pinkcake.blox.pl/2009/11/Knop...-alergika.html
Widziałam przepis na babkę majonezową i ciasto czekoladowe z burakami a sama robiłam sernik z ziemniakami
Stary 2011-03-07, 07:35   #1796
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja chcialkam malej zamowic tort ale jakis taki inny i nie wiem za cholere jasna jaki;/
A.Camus
Stary 2011-03-07, 07:54   #1797
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
izazula gdzie znalazłam te butki dla Zosi?? ja w sobotę pochodziłam trochę po Bytomiu ale nie szukałam niczego konkretnego... więc butków nie znalazłam... no i minęłyśmy się w piątek.. ja w Bytomiu byłam ok 15...
No to się minęłyśmy .
Buty znalazłam na Dworcowej. Za pizzą hut jest taki mały sklepik z butami dla dorosłych i jak się okazało dla naszych maluchów również . W tym sklepie jest też kantor. My się tam chyba wybierzemy w sobotę bo musimy kupić buty kominijne dla syna Tz.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Ja tylko na moment, czytam codziennie, więc na bieżąco jestem chciałam złożyć życzonka dla Catrowej Oli sto lat, zdrówka i mnóstwa prezentów z okazji roczku
tak po krótce u nas: ja ledwo żyję, coś mi się stało w nogę, nie mogę chodzić, zwijam się z bólu, chyba jutro do ortopedy pojadę, coś mi się stało w wewnętrzną część kolana tak niby staw, nie wiem w sumie jak to opisać, kilka dni miałam temperaturę od tej nogi i ledwo żyję dzisiaj 7 godz w szkole - nie wiem jak ja to przeżyję z tą nogą
U teściów już wszystko dograne na nasz powrót, mieszkamy do końca marca - o ile baba nam nie będzie problemów robiła - dzisiaj przychodzi po kase to jej powiemy. Strasznie nas zaczęła z kasy obdzierać, jak na początku czynsz płaciliśmy 500 zł plus 200 odstępne i opłaty, tak teraz za czynsz płacimy 629 zł!!! Moja mama dzwoniła do znajomej w spółdzielni i czynsz w tym mieszkaniu wynosi 498 zł z groszem!!!! widzicie jak nas kantuje??? i wcale nie odprowadza podatku do skarbowego, tak jak nam mówiła...
aha, zanim zapomnę, czy któraś z was kupowała naklejki na ścianę???bo chcę kupić Kubusia Puchatka i potrzebuję sprawdzonego sprzedawcę na all jest tego mnóstwo i nie mogę się zdecydować....jak macie coś to proszę o linki
Kubuś śmiga po całym domu na czworakach i na nóżkach przy meblach i ścianach też chodzi, wczoraj na dworze szedł ze mną za 2 rączki założyłam mu adidasy i sobie chodził, a w domu nie chce tak chodzić
Wczoraj dałam na stronie buskiej ogłoszenie o sprzedaży tej mojej spacerówki baby design i miałam zatrzęsienie telefonów wieczorem przyjechały 2 babki i się dochodziły, która go kupi, no i jak dałam cenę 200 zł ( w sklepie nie całe 500zł dałam) to stanęło na tym, że babka kupiła za 370 zł Także zostałam o jednym wózku - prasolce. Dzisiaj jadę zamówić torta, jak dotrwam z bólem...w niedzielę imprezka mały prezentów ma nakupowane, pełno zabawek z tomka dostanie, teście planują rowerek na akumulator, ciekawe tylko czy chrzestny zaszczyci nas swoją obecnością no nic uciekam
Kolano brzmi strasznie
Kobieta od mieszkania - zdzierca
Naklejki można kupić w : empiku, castoramie i w leroy merlin. Tam je widziałam. W necie nie kupowałam. Ja kupiłam naklejki ze zwięrzętami w kolorino i smyku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-07, 08:09   #1798
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Hej kochane
Ja tylko na moment, jak mała pojdzie spać to moze zawitam na dlużej... teraz nie za bardzo mi pozwala tu siedzieć... jem jogurt więc cały czas mam ją przy nodze i mlaszcze i mówi "mniam mniam". Tak teraz wygląda każdy mój posiłek

U mnie dzis kolejna z rzędu noc z serii "nieprzespanych". Nie wiem już co jej sie stało... tak ładnie spała... a dzis znów dałam za wygraną i wzięlam ja do łóżka... boję się, że się przyzwyczai i co się zbudzi to będzie płakala bo będzie chciala do mnie do łóżka... ale ja juz tak dłuzej nie dam rady wstając do niej co pól godziny

Gratulacje dla chodzących dzieciaczków
Mojej nadal daleko dochodzenia. jak się czegoś trzyma i pcha- np krzesło, stolik do zabawy czy wózek to idzie ale taka właśnie pochylona jak nie powinna... a za raczki jak ją złapię to zaraz się wygina do tyłu i nie chce iść... wstaje nadal tylko trzymając sie czegoś a puszcza sie tylko na kilka sekund i przeważnie jest na ugiętych nogach...
Czy to nie za długo tak trwa?? Nie powinna zrobic już jakiś postępow? jak to było u was?? Ona juz tak staje przy wszystkim i chodzi od ok 2 miesięcy a nawet wiecej.

lind- widzisz... Misio dogonil Wercie... On juz chodzi za rączki

Mala nauczyła sie pstrykac palcami. Oczywiscie bezdźwięcznie ale udaje, że pstryka jak my pstrykamy. Aaa... i pokazuje jak lecą ptaszki- macha tak śmiesznie rączkami na boki

No to na tyle, chyba będę uciekać bo mój stwór mnie atakuje

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Aaaa... i mam wieści od drcron. U niej trochę się pozmieniało dlatego nie ma czasu i możliwosci z nami bywać ale ma nadzieje, że niedlugo juz bedzie mogła. Oczywiscie nie będę pisala co i jak, jak bedzie chciała to sama napisze... a na pewno to zrobi
W każdym razie Julka juz śmiga jak szalona i woła kupkę i siusiu, tak wiec pampersów już mało używa Mądralina nasza
No i oczywiscie macie wszystkie pozdrowienia i bardzo za nami tęskni

No, to tyle

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 08:25   #1799
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mysle ze drcron sie w koncu zbuntowala.
No to czekamy co u niej!
Niech wraca szybko!
Juleczka super mądra. Moja co najwyzej zawoła to AMMMMMMMMMMMM albo MNIAMMMMMM:p mama tata baba cici dzidzia ale kupa i siusiu to w zyciu! zreszta jeszcze jej nie uczylam wiec to tez inna bajka. Moze jutro sie wybiore po jakis nocnik.
A.Camus
Stary 2011-03-07, 08:46   #1800
Ferrou
Zakorzenienie

Ecia, ale nurek

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
bo mam, naprawdę... nigdy tego nie ukrywałam, Ale tona tapety, korektory, bardzo kryjące podkłady, plus oświetlenie przy robieniu zdjęć, jak widać jakiegoś pryszczora, to usuwam go w PS.. Zapytajcie się Młodej, ile dobre oświetlenie może zrobić i co ukryć

Poza tym wiele razy pokazywałam na wizażu zdjęcia bez mejkapu...
oo..np też tutaj jest - http://www.ofeminin.pl/makijaz/wakac...08c226426.html a napomknę tylko, że wtedy to moja cera była w bardzo dobrym stanie. To co teraz np dzieje się teraz to już inna bajka Więc proszę mi tu nie imputować

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Baobabku, życzę aby z nogą nic poważnego nie było. A babka od czynszu to masakra jakaś... Mam nadzieję, że teraz z teściami Wam się ułoży

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości