|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Dusiaczka dobrze,że się nie umówiłyśmy,wieje jak nie wiem co i zimno jest przeszliśmy się kawałek i wrócilismy do domu bo Danielowi aż łzy leciały od wiatru.
Będzie dobrze,przecież to sytuacja tylko przejściowa,niedługo tż znajdzie pracę i będziecie mieli 2 wypłaty,może poczekajcie z tym mieszkaniem/domem aż się sytuacja finansowa ustabilizuje,po co teraz na siłę.Ja wierzę w Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Raczkowanie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Eciapecia, Libra,Pop - dziękujemy za komplementy
![]() ![]() U nas pogoda zwariowała chyba-raz świeciło słońce,a 5min później sypał śnieg wcale nie drobniutki! no i tak chyba ze 3razy w ciągu dnia! Wyszłyśmy z Nadią do sklepu na chwile,bo wiatrzysko niesamowite i chłodno,później na troszkę do dziadka i siedzimy teraz same,bo tż dziś w pracy... Echhhh,pan od płytek chyba wreszcie jutro kończy pracę..nawet nie chcę myśleć o sprzątaniu tego,co tam widzę ![]() ![]() ![]()
#1773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie kerastase tez do kitu i szkoa kasy . fajne są szampony joanny takie litrowe do salonów można kupić na allegro kosztują ok 10zł za butelkę . Ananasowy uwielbiam http://allegro.pl/joanna-szampon-z-c...461285697.html http://allegro.pl/joanna-szampon-wyg...479305682.html Cytat:
![]() |
#1774 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam (na starym wątku),że pod choinkę dostałam od tż karnet do spa (zabieg na ciało)..byłam
![]() Opisów wielkich robić nie będę,ale mmmmm...aż mu po powrocie podziękowałam raz jeszcze ![]() Peeling żelowy,maska (albo suflet) i balsam - na całe ciało + twarz(1,5h). Wszystkie kosmetyki tak pięęęęknie pachnące,że słów nie mam (firmy Organique),no i cały klimat baaardzo relaksacyjny-świece, nastrojowa muzyka (chyba Sade,Barry White).. Mam jeszcze do zrealizowania gratis,który mój tż wynegocjował ![]() "konsultacja kosmetyczna połączona z kompleksową diagnostyką komputerową twarzy oraz zabieg oxybrazji na dłonie" I właśnie o tą oxybrazję mi chodzi.Robiła któraś z Was? Ja mam ost problem ze skórą dłoni,bo chyba są jakby "uczulone"na zimno! wyleciałam ze 2razy bez rękawiczek i teraz mam suche dłonie,zaczerwienione i skóra szczypie pod cieplejszą wodą. Nigdy tak nie miałam. Co daje taka oxybrazja?
#1775 |
Zakorzenienie
|
rodzice poszli, ojciec zdziwiony mieszkaniem jak to stwierdzil nie wygladalo tak fajnie i takie duze na fotkach.
Pop napisalas ze pop miala ostatnią "miesiecznice" i tak sobie pomyslalam kurde noooo czy te dzieci musza tak szybko rosnac? a gdzie moj bąbel z rożka? moja nieporadna malusia dziewczynka?;/
![]() |
#1776 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A szampony joanny są bardzo dobre ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja jest tż to on go przejmuję,ja do kotłowni nie wchodzę nawet i wtedy dłonie robią się normalne ![]() Gdzieś o tym zabiegu słyszałam,ale już sama nie wiem co i gdzie.Nic konkretnego powiedzieć nie potrafię.Wygogluj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wez może kup sobie szampon do przetłuszczających się włosów-może jakiś delikatniejszy z apteki(radical,seboradin) czy właśnie joanne. I jeśli nakładasz odżywki to omiń skórę głowy,nakładaj na włosy tak wiesz od połowy. Masz tutaj jest poświęcony wątek,chcesz to poczytaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4144 Masa ludzi się teraz boryka z tym problemem.Niektórzy twierdzą,że jedyne co zrobić można to myć włosy codziennie-co też robia ![]()
![]() |
#1777 |
Wtajemniczenie
|
eciapecia, dzięi za namiar na badane skory, te rzne firmy co to robią maja różne aparay ale z wiekiem skory jeszcze sie nie spotkalam, bede szukać AA.
libra, a można takim malym dzieciom dawać już te mleka?? ja widzialam ryzowe, jakies chyba najbardziej bezpieczne w smakun mi sie wydaje, sojowego nie jadly nigdy a to tez uczulać może, a kokosowe to sama jadłam, bez rewelacji no i tylko ten smak może być. A ciekawi mnie ten budyń na soku, to bez mleka??? Musze jakąś masę wypróbować, jeśliz chcę żeby dzieci mogły zjeśc troche torta swojego.... Ktoś kiedyś tu pisal chyba że zrobi dziecku na roczek torcik z ciasta marchewkowego - mnie tez to kusi - zastanawiam sie czy daloby sie z tego ciasta zrobić coś w formach mufinkowych albo takich płaskich jak do tarty??? "Miałyby swoje osobiste torty a goście jedliby duży. Może to jest rozwiazanie???? Czy ten pomysł był już wykorzystany w praktyce??? cynamonkowa, Twoja mała śweietna. A co do oksybrazji to mam taką info na stronie lubelskiego salonu ( ja dostałam zaproszenie na zabiegi na walentynki i strasznie się cieszę, w czwartek idę na twarz a potem bede sie dalej umawiac, tez mam cos na cialo i pewnie jeszcze mi coś wybiora, mąz mii nie chcial powiedziec ile wybulił, więc będe pytać czy moge jeszcze to i jeszcze to ... ![]() http://www.lublin.yasumi.pl/zluszczanie anakazar dzięi za wskazowki, coś tam muszę wybrać, powiedz mi jeszcze jaką ta naftę kupowac ewantualnie i gdzie jej szukac ( apteki???) Mam nadzieję,ze nie będe musiala dzieci wtedy przytulać jak sobie zrobie taki oklad.... izazula i inne wstające mamy - to pocieszające że nie tylko u mnie pbudki w nocy, ale w sumie lepiej by byo zeby zadna z nas ich nie miała. Ciekawe kiedy ddzieciom takie coś przechodzi z wiekiem...... a ja mam dziś okazje wyjścia z małżem, bo siostra przzyjechala, dzieci już śpią a my idziemy gdzies sobie.... A potem sobie odbiją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już coś tam czytałam,byłam ciekawa opinii kogoś kto to robił,bo opisy samego zabiegu wszędzie właściwie takie same ![]() Życzę miłych doznań w czw! ![]() Ps.jesteś z lubelskiego czy link przypadkowy? ![]()
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, fajnie, że Wam się blog podoba
![]() Tylko że ja już tak świetnie nie wyglądam, są to dość stare makijaże, jesien-zima, 10kg mniej miałam ![]()
#1780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ananasy z puszki przelać na sito i odmierzyć 1,5 szklanki syropu z ananasów. Jak nie będzie tyle wówczas dolać wody. Odlać troche płynu do szklanki i rozpuścić w tym budyń i cukier. Resztę syropu zagotować. Gdy syrop się gotuje zdjąć garnek z ognia i wlać żółtka energicznie mieszając trzepaczką. Następnie wlać rozpuszczoną mieszankę budyniową. Zagotować i wystudzić. Masło utrzeć aż będzie białe. Do masła dodawać po trochu ostudzoną masę budyniowo-żółtkową, ciągle ubijając. Gdy masa będzie juz puszysta dodać ananasy z puszki drobno pokrojone i wymieszać. Ze str http://www.rysch.com/kuchnia/ananasowiec.htm
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami ![]() ![]() Michaś ![]() Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2011-03-06 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Raczkowanie
|
Piszecie ostatnio dużo o pływaniu więc muszę się pochwalić moim małym nurkiem
![]() Mój tata jest nurkiem, dużo pływał a ja nauczyłam się dopiero w wieku 13 lat w jeziorze. Więc jeszcze nic straconego dla starszych dzieci, byle się nie bały i nie przestraszyły wody.
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1784 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Budyń na soku to tak bez mleka po prostu zamiast mleka to sok , ja robiłam na jabłkowym , ananasowym i kubusiu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Raczkowanie
|
hej!
padnięta jestem... od piątku w szkole siedziałam... co prawda dzis i wczoraj kończyłam ok 12 ale te wstawanie przed 6 i 2 godziny w jedna str wykańczają... muszę was nadrobić ale teraz ile pamiętam... izazula gdzie znalazłam te butki dla Zosi?? ja w sobotę pochodziłam trochę po Bytomiu ale nie szukałam niczego konkretnego... więc butków nie znalazłam... ![]() ferrou nie wiem jak tam teraz u was ale zdrówka życzę... ![]() u nas już lepiej.. kaszel jeszcze jest... ale katar coraz mniejszy... uciekam spać dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
Libra jeszcze rok z hakiem temu miałam kudły prawie do pasa więc mycie cidziennie było upierdliwe .
super fota w basenie
#1787 | ||
Rozeznanie
|
ja tak szybko;
Cytat:
![]() przepis na piernik marchwiowy: 800 g marchwi, 300 g maki; 300 g brazowego cukru (albo czesc zwyklego i moze byc tez troche miodu) 150 ml oleju, 4 jajka 5 g proszku do piecz. 5 g sody oczyszcz., szczypta soli 15 g przyprawy do piernikow (albo imbir, cynamon, kardamon itp) 50 g migdalow 50 g orzechow laskowych 1 lyzka cukru wnailiowego Marchew zetrzec na drobnej tarce; wymieszac olej z cukrem, dodac jajka, lekko ubic; Do jajek z olejem wsypac make, proszek, sode, sol, przyprawy, cukier waniliowy, wymieszac; Do ciasta dodac marchew, orzechy i migdaly posiekane; wymieszac; Przelozyc do tortownicy posmarowanej maslem, wysypanej maka, Piec godzine w temp 180 st; Pyszny; ja bede pewnie robic wersje bezorzechowa; nie wiem z czym; moze jakimis owocami suszonymi; nie wiem czy w ogole to bede robic; ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- cynamonkowa, ecia, dzieciaki ![]() ferrou, bardzo fajnie ci sie udal ten blog; Ale jak Ty czas na to wszystko znajdujesz??? Gry, makijaze, blogi i DZIECKO w tym.... Chociaz, jest chyba tak, ze im wiecej rzeczy ma sie do zrobienia, tym wiecej czasu, bo organizacja lepsza; Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cigi jak chcesz zastąpić migdały i orzechy , to możesz wsypać po prostu mąki , bo jednak 100g to trochę jest , to juz pewnie nie to samo będzie Albo jakieś płatki lub otręby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A blog...jak jeszcze raz napiszesz coś o jakiś przebarwieniach i niedoskonałościach na Twojej twarzy to Cię znielubię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzis zrobilam te pulpeciki z klubu dla basi; z mieska wolowego; ale nieposolone sa takie sobie; choc Basi i tak smakowaly; |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
Ja już się przyzwyczaiłam do smaku niesolonego mięsa i do nie słonej zupy w sumie też ma swój smak i zdecydowanie lepszy od słoikowego.
Przecież i tak nie dasz jej dużo tego ciasta , mój Miko nie jadł bo dla mnie ciasto to ciasto musi być słodkie i dobre ale jak kto woli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Wtajemniczenie
|
dzieki za kolejne przepisy, ta masa z soku brzmi ciekawie, musze tylko zobaczyc sklad budyniu smietankowego no i sprawdzic jak to smakuje z margaryna. Chcilam ozdobic tort masa cukrowa a pod to musi byc masa co najmniej budyniowa... A co do dzieci to nie tylko moje nie mogłyby jeśc tortu z mlecznymm, więc uzasadnione...
cigi, to ja poprosze o ten przepis na ryzowe - ale jak dlugo ryz g otowany to nie kleik wyjdzie????a cynamonkowa, ja owszem, koziolkowe miasto ![]() libra, alez marchewkowiec to jak najbardziej dobre i slodkie ciasto ![]() ![]() ![]() ecia, nurek super, ja z tych co nie umiej plywac, maz tez, kto nasze dzieci nauczy, ale ja mam plan zebysie zapisac na nauke plywania, u nas sa takie kursy specjalniedla doroslych, wlasnie sie dowiedzialam ze sasiadka chodzi to mi opowie co i jak... ide spac, dzieci wlasnie zjadly swoje nocnejedzenie, ciekawe kiedy pobudka znowu :/ Edytowane przez martuko Czas edycji: 2011-03-06 o 23:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na moment, czytam codziennie, więc na bieżąco jestem
![]() ![]() ![]() ![]() tak po krótce u nas: ja ledwo żyję, coś mi się stało w nogę, nie mogę chodzić, zwijam się z bólu, chyba jutro do ortopedy pojadę, coś mi się stało w wewnętrzną część kolana tak niby staw, nie wiem w sumie jak to opisać, kilka dni miałam temperaturę od tej nogi i ledwo żyję ![]() ![]() U teściów już wszystko dograne na nasz powrót, mieszkamy do końca marca - o ile baba nam nie będzie problemów robiła - dzisiaj przychodzi po kase to jej powiemy. Strasznie nas zaczęła z kasy obdzierać, jak na początku czynsz płaciliśmy 500 zł plus 200 odstępne i opłaty, tak teraz za czynsz płacimy 629 zł!!! Moja mama dzwoniła do znajomej w spółdzielni i czynsz w tym mieszkaniu wynosi 498 zł z groszem!!!! widzicie jak nas kantuje??? i wcale nie odprowadza podatku do skarbowego, tak jak nam mówiła... aha, zanim zapomnę, czy któraś z was kupowała naklejki na ścianę???bo chcę kupić Kubusia Puchatka i potrzebuję sprawdzonego sprzedawcę ![]() ![]() Kubuś śmiga po całym domu na czworakach i na nóżkach przy meblach i ścianach też chodzi, wczoraj na dworze szedł ze mną za 2 rączki ![]() ![]() Wczoraj dałam na stronie buskiej ogłoszenie o sprzedaży tej mojej spacerówki baby design i miałam zatrzęsienie telefonów ![]() ![]() ![]() ![]() ps. tęskni mi się za wami ![]()
#1794 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja też długo myłam włosy codziennie,bo musiałam.Po porodzie stało się COŚ co sprawiło,że mogę spokojnie myć co drugi dzień. Cytat:
![]() Wiesz co od tygodnia jakoś pamiętam,żeby za każdym razem zakładać rękawiczki i jest o niebo lepiej. Używałałam dużo tych kremów,ale Kamilii nie miałam.Dzięki kupię ![]()
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu jest fajny przepis dla alergików , robiłam te knopersy ze zwykłego mleka , bardzo dobre , chodzi o masęhttp://pinkcake.blox.pl/2009/11/Knop...-alergika.html Widziałam przepis na babkę majonezową i ciasto czekoladowe z burakami a sama robiłam sernik z ziemniakami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Zakorzenienie
|
a ja chcialkam malej zamowic tort ale jakis taki inny i nie wiem za cholere jasna jaki;/
![]() |
#1797 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buty znalazłam na Dworcowej. Za pizzą hut jest taki mały sklepik z butami dla dorosłych i jak się okazało dla naszych maluchów również ![]() Cytat:
Kobieta od mieszkania - zdzierca ![]() Naklejki można kupić w : empiku, castoramie i w leroy merlin. Tam je widziałam. W necie nie kupowałam. Ja kupiłam naklejki ze zwięrzętami w kolorino i smyku
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Ja tylko na moment, jak mała pojdzie spać to moze zawitam na dlużej... teraz nie za bardzo mi pozwala tu siedzieć... jem jogurt więc cały czas mam ją przy nodze i mlaszcze i mówi "mniam mniam". Tak teraz wygląda każdy mój posiłek ![]() U mnie dzis kolejna z rzędu noc z serii "nieprzespanych". Nie wiem już co jej sie stało... tak ładnie spała... a dzis znów dałam za wygraną i wzięlam ja do łóżka... boję się, że się przyzwyczai i co się zbudzi to będzie płakala bo będzie chciala do mnie do łóżka... ale ja juz tak dłuzej nie dam rady wstając do niej co pól godziny ![]() Gratulacje dla chodzących dzieciaczków ![]() Mojej nadal daleko dochodzenia. jak się czegoś trzyma i pcha- np krzesło, stolik do zabawy czy wózek to idzie ale taka właśnie pochylona jak nie powinna... a za raczki jak ją złapię to zaraz się wygina do tyłu i nie chce iść... wstaje nadal tylko trzymając sie czegoś a puszcza sie tylko na kilka sekund i przeważnie jest na ugiętych nogach... Czy to nie za długo tak trwa?? Nie powinna zrobic już jakiś postępow? jak to było u was?? Ona juz tak staje przy wszystkim i chodzi od ok 2 miesięcy a nawet wiecej. lind- widzisz... Misio dogonil Wercie... On juz chodzi za rączki ![]() Mala nauczyła sie pstrykac palcami. Oczywiscie bezdźwięcznie ![]() ![]() No to na tyle, chyba będę uciekać bo mój stwór mnie atakuje ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Aaaa... i mam wieści od drcron. U niej trochę się pozmieniało dlatego nie ma czasu i możliwosci z nami bywać ale ma nadzieje, że niedlugo juz bedzie mogła. Oczywiscie nie będę pisala co i jak, jak bedzie chciała to sama napisze... a na pewno to zrobi ![]() W każdym razie Julka juz śmiga jak szalona i woła kupkę i siusiu, tak wiec pampersów już mało używa ![]() ![]() No i oczywiscie macie wszystkie pozdrowienia i bardzo za nami tęskni ![]() No, to tyle ![]()
#1799 |
Zakorzenienie
|
mysle ze drcron sie w koncu zbuntowala.
No to czekamy co u niej! Niech wraca szybko! Juleczka super mądra. Moja co najwyzej zawoła to AMMMMMMMMMMMM albo MNIAMMMMMM:p mama tata baba cici dzidzia ale kupa i siusiu to w zyciu! zreszta jeszcze jej nie uczylam wiec to tez inna bajka. Moze jutro sie wybiore po jakis nocnik.
![]() |
#1800 | ||
Zakorzenienie
|
Ecia, ale nurek
![]() Cytat:
![]() Poza tym wiele razy pokazywałam na wizażu zdjęcia bez mejkapu... oo..np też tutaj jest - http://www.ofeminin.pl/makijaz/wakac...08c226426.html a napomknę tylko, że wtedy to moja cera była w bardzo dobrym stanie. To co teraz np dzieje się teraz to już inna bajka ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.