Wszystko o Avonie cz. 19 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 15:34   #1771
Sarasfati
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie cz. 19

Ja to juz chyba nigdy nie wezmę regularnej
Tylko kurier! Mam tak strasznie niekompetentnego dostawcę, ze głowa mała.... Ostatnim razem miałam przesyłkę z terminem do 18-stego marca. Dzwonie do goscia 18-stego wieczorem z zapytaniem gdzie jest i o której godzinie moge sie go spodziewać, a gość do mnie "ja tam dziś nie dotrę i się rozłączył Jak mnie to wkurzyło zadzwoniłam do jego szefa i pytam co jest grane. Móię, ze klientka wyjeżdża rano dnia następnego do Anglii i jak nie będę za nią 150 zł buliła.
Koniec końców koleś do mnie dotarł i opierdzielił mnie, ze przeze mnie spóźni sie do pracy na III zmianę i nawet nie odpocznie <szok>

i ja głupia () zaznaczyłam znów regularną

ale mam moralniaka....Yesoo....az mi głupio bo tylko wysłałam posta i przyjechał kurier.......

Edytowane przez Sarasfati
Czas edycji: 2011-04-07 o 15:38
Sarasfati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:39   #1772
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
oj ankoro, ale to Ty chyba nie czytasz
przynajmniej ja nie pisałam, o tym KIEDY rozliczą, tylko, czy wogóle jej przesyłkę porzyjmą i tym samym rozliczą kiedyś tam

problemem nie było, że nie ma w strefie korekty, tylko był problem z nadaniem i autorka miała wątpliwości, czy avon jej wogóle taką paczkę przyjmnie

Chciałam dobrze, to mi się dostało.

Dla mnie problem czy Avon przesyłkę przyjmie i czy ją rozliczą nie istnieje.Bo jeśli nie jest po terminie 3 miesięcznym ( mówimy o zwykłej reklamacji) to Avon zawsze przyjmie i zawsze rozliczy.( po oczywiście spełnieniu warunków zwrotów). Piszę to w oparciu o kilkunastoletnie doświadczenie nie tylko swoje. Dlatego zrozumiałam problem pod względem - kiedy rozliczą.Jeśli źle to przepraszam.

Edytowane przez ankoro
Czas edycji: 2011-04-07 o 15:46
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:43   #1773
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Chciałam dobrze, to mi się dostało.

Dla mnie problem czy Avon przesyłkę przyjmie i czy ją rozliczą nie istnieje.Bo jeśli nie jest po terminie 3 miesięcznym ( mówimy o zwykłej reklamacji) to Avon zawsze przyjmie i zawsze rozliczy.( po oczywiście spełnieniu warunków zwrotow). Piszę to w oparciu o kilkunastoletnie doświadczenie nie tylko swoje.
a tam odrazu "dostało się"

dla mnie ten problem też nie istnieje, ale jedna z nas nie wiedziała, czy może nie być poleconym, więc tylko spieszyłyśmy z odpowiedzą, że nie ma się co martwić, bo może być ... ot tyle ...

koniec tematu

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:50   #1774
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez smerfetka2000 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko dotyczące perełek brązujących.
W domu posiadam perełki rozświetlające i z katalogu 6 mam zamiar zamówic brązujące i je razem wymieszać.

Czy to dobry pomysł
Myślę, że nie. To są zupełnie różne perełki, inne zastosowanie mają, inny efekt dają. To nie jest tak, że różnica jest tylko w odcieniach.

Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość
Zauważyłam dokładnie to samo. Mama mojej psiapsióły tylko ori, siostra mojego TŻ (38lat) też. Wkurzyła mnie zresztą ostatnio, bo stwierdziła, że Ori jest bardziej naturalny, a Avon to sama chemia ?
ech, bo się nie zna . Nie spojrzy na składy, wszędzie to samo. Chemia, chemia, a na końcu ekstrakty naturalne. Mnie śmieszy jak ktoś twierdzi, że te dwie firmy bardzo się różnią. Jednemu odpowiada to, drugiemu tamto, ale poziom ten sam.

Cytat:
Napisane przez dudi83 Pokaż wiadomość
Co do chwytu reklamowego to włoski z czasem odrastają słabsze i jest ich mniej ale to kwestia stosowania depilatora przez kilka lat. Tak samo jest przy depilacji brwi, ja swoje koryguję co dwa tygodnie po kilka włosków, w miejscach gdzie kiedyś były nie ma po nich śladu.
Dużo zależy od osoby, jej owłosienia, stanu hormonalnego organizmu, itd...
Ja na przykład depiluję się kilka lat (4) i włosy mam jakie miałam (gęste i ciemne) i szybko rosną. Co kilka dni muszę się depilować. U mnie wiec ta teoria się nie sprawdza. Może za 20 lat się przerzedzą ale w sumie u starszych pań to i tak owłosienie marne Z brwiami faktycznie sprawa inaczej wygląda Część przestała szybko odrastać, część jest uparta i dalej odrasta, ale i tak muszę z brwiami robić porządek co 4 dni.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-04-07 o 15:52
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:01   #1775
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p_misiowa Pokaż wiadomość
Jeżeli będziesz miała to zamówienie drugie na ponad 50zł to nic nie zapłacisz.
Za zamówienie poniżej 50zł musiałabyś zapłacic KRMZ 10zł
dzięki! zapisuję, przyczepiam na tablicę

Ahaaa, a gdyby ktoś był zainteresowany (bo sama o to pytałam parę dni temu):

Informujemy, że produkty z Oferty Demo nie podlegają zwrotom.
Wyjątek stanowią produkty wadliwe.
W przypadku otrzymania niepełnowartościowego produktu prosimy o jego zwrot wraz z Formularzem Przesyłki Zwrotnej (dostępnym w Strefie Konsultantki w zakładce 'Pliki do pobrania") przesyłką wartościową za pośrednictwem Poczty Polskiej na adres....

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:10   #1776
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Ja to juz chyba nigdy nie wezmę regularnej
Tylko kurier! Mam tak strasznie niekompetentnego dostawcę, ze głowa mała.... Ostatnim razem miałam przesyłkę z terminem do 18-stego marca. Dzwonie do goscia 18-stego wieczorem z zapytaniem gdzie jest i o której godzinie moge sie go spodziewać, a gość do mnie "ja tam dziś nie dotrę i się rozłączył Jak mnie to wkurzyło zadzwoniłam do jego szefa i pytam co jest grane. Móię, ze klientka wyjeżdża rano dnia następnego do Anglii i jak nie będę za nią 150 zł buliła.
Koniec końców koleś do mnie dotarł i opierdzielił mnie, ze przeze mnie spóźni sie do pracy na III zmianę i nawet nie odpocznie <szok>

i ja głupia () zaznaczyłam znów regularną

ale mam moralniaka....Yesoo....az mi głupio bo tylko wysłałam posta i przyjechał kurier.......
nie którzy są tacy bezczelni

pochwal się co tam miałaś ciekawego w paczce

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość

Dużo zależy od osoby, jej owłosienia, stanu hormonalnego organizmu, itd...
Ja na przykład depiluję się kilka lat (4) i włosy mam jakie miałam (gęste i ciemne) i szybko rosną. Co kilka dni muszę się depilować. U mnie wiec ta teoria się nie sprawdza. Może za 20 lat się przerzedzą ale w sumie u starszych pań to i tak owłosienie marne Z brwiami faktycznie sprawa inaczej wygląda Część przestała szybko odrastać, część jest uparta i dalej odrasta, ale i tak muszę z brwiami robić porządek co 4 dni.

na szczęścia ja nie muszę doprowadzać brwi do porządku , powiem że nigdy w życiu sobie brwi nie korygowałam

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:15   #1777
kenio26
Rozeznanie

Mam pytanie czy jak zamówię z katalogu 6 to już jest pewne,że będzie ta torebka z katalogu 5 (Julia) co była w brakach?

Odwyk kosmetyczny od jutra
kenio26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 16:17   #1778
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez kenio26 Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy jak zamówię z katalogu 6 to już jest pewne,że będzie ta torebka z katalogu 5 (Julia) co była w brakach?
nie jest pewne nigdy w którym zamówieniu dołączą ci brak . np ja czekałam dwa katalogi na swój brakujący aparat solutions .

Maleństwo moje
Stary 2011-04-07, 16:19   #1779
kenio26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
nie jest pewne nigdy w którym zamówieniu dołączą ci brak . np ja czekałam dwa katalogi na swój brakujący aparat solutions .
Dzięki,ale już nie musze ponownie zamawiać?Tylko oni będą o tym pamiętać?

Stary 2011-04-07, 16:20   #1780
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
nie musisz .
Nic się nie bój , będą pamiętać

Maleństwo moje
Stary 2011-04-07, 16:31   #1781
maluszek1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
było to już pisane kilka razy- woda Love is up to You (ta, która jest w AM do kat.8 w cenie 29,9zł)
dziękuje
maluszek1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 16:34   #1782
kenio26
Rozeznanie

Cytat:
nie musisz .
Nic się nie bój , będą pamiętać

Stary 2011-04-07, 16:38   #1783
paula1109
BAN stały

Cytat:

w systemie mają to zapisane i jeśli będzie produkt to automatycznie im wskoczy a jeśli znowu nie będzie to dopiszą do faktury że doślą w kolejnym zamówieniu
paula1109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:39   #1784
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez paula1109 Pokaż wiadomość
w systemie mają to zapisane i jeśli będzie produkt to automatycznie im wskoczy a jeśli znowu nie będzie to dopiszą do faktury że doślą w kolejnym zamówieniu
czyli to co ja napisałam wyżej

Maleństwo moje
Stary 2011-04-07, 16:42   #1785
emmi01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka84 Pokaż wiadomość
Ja wpisałam mojego Tż jako klienta, w końcu czasami "kupuje" u mnie żel pod prysznic nie?
Ja tak samo

Jeżeli chodzi o to całe rozliczanie zwrotów to ja wysyłałam paczkę poleconym priorytetem tydzień temu w środę (30.03), a wczoraj miałam już korektę na koncie W sumie się zdziwiłam bo byłam pewna, że dopiero będę miała zwrot kasy na początku katalogu 6.

A jeszcze Wam powiem, że użyłam dzisiaj tego nowego podkładu mineralnego bo zamówiłam sobie próbki. Jak dla mnie jest idealny na wiosnę: jest bardzo lekki, fajnie się rozprowadza i wchłania, dosyć ładnie kryje i matuje . Jedynym minusem jest to, że raczej nie za długo się trzyma na buźce. Ale ja na pewno go sobie zamówie
emmi01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:44   #1786
paciaz1993
Raczkowanie

Avonomaniaczki czy produkty z oferty dnia mają swoje kody, które się wpisuje w formularzu zamówień razem z innymi zamówieniami czy to jakoś trzeba w dzień, w którym jest oferta?
paciaz1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:45   #1787
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez emmi01 Pokaż wiadomość
Ja tak samo

Jeżeli chodzi o to całe rozliczanie zwrotów to ja wysyłałam paczkę poleconym priorytetem tydzień temu w środę (30.03), a wczoraj miałam już korektę na koncie W sumie się zdziwiłam bo byłam pewna, że dopiero będę miała zwrot kasy na początku katalogu 6.

A jeszcze Wam powiem, że użyłam dzisiaj tego nowego podkładu mineralnego bo zamówiłam sobie próbki. Jak dla mnie jest idealny na wiosnę: jest bardzo lekki, fajnie się rozprowadza i wchłania, dosyć ładnie kryje i matuje . Jedynym minusem jest to, że raczej nie za długo się trzyma na buźce. Ale ja na pewno go sobie zamówie
kurdę no i to jest to że się ponoć nie trzyma
a co myślisz o tych drobinach o których dziewczyny wspominały ?

Maleństwo moje
Stary 2011-04-07, 16:47   #1788
mistress88
Zadomowienie

A co do zwrotów - w czym wysyłacie? Mam kilka rzeczy do zwrócenia i nie wiem czy koperta bąbelkowa wystarczy (m.in. olejek, lakier do paznokci itp.)... kopertę to wiem że na poczcie, a jakieś pudełeczka czy coś gdzie kupujecie? na pocztę pójść z rzeczami i pani mi jakieś dopasuje? i czy to wtedy też można jako list :P

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:52   #1789
paula1109
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
A co do zwrotów - w czym wysyłacie? Mam kilka rzeczy do zwrócenia i nie wiem czy koperta bąbelkowa wystarczy (m.in. olejek, lakier do paznokci itp.)... kopertę to wiem że na poczcie, a jakieś pudełeczka czy coś gdzie kupujecie? na pocztę pójść z rzeczami i pani mi jakieś dopasuje? i czy to wtedy też można jako list :P

w kopercie bąbelkowej wyślij nie musisz w pudełku bo wtedy baba cie policzy jako paczka a to drozsze od listu wiecv radze w kopercie;p
Stary 2011-04-07, 16:53   #1790
emmi01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
dzięki! zapisuję, przyczepiam na tablicę

Ahaaa, a gdyby ktoś był zainteresowany (bo sama o to pytałam parę dni temu):

Informujemy, że produkty z Oferty Demo nie podlegają zwrotom.
Wyjątek stanowią produkty wadliwe.
W przypadku otrzymania niepełnowartościowego produktu prosimy o jego zwrot wraz z Formularzem Przesyłki Zwrotnej (dostępnym w Strefie Konsultantki w zakładce 'Pliki do pobrania") przesyłką wartościową za pośrednictwem Poczty Polskiej na adres....
Wysyłałam te nowe cienie potrójne, które kupiłam w demo i przyjęli (zaznaczyłam, że się nie podobają albo nieprzyswajalne dla skóry ale szczerze to nie pamiętam). Więc jak widać na moim przykładzie, demo też przyjmują

Cytat:
kurdę no i to jest to że się ponoć nie trzyma
a co myślisz o tych drobinach o których dziewczyny wspominały ?
Ja nie miałam drobinek Otworzyłam próbkę z odcieniem nude, wypróbuję inny kolor może tam będą drobinki? Nic świecącego tam nie było
emmi01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:53   #1791
paula1109
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paciaz1993 Pokaż wiadomość
Avonomaniaczki czy produkty z oferty dnia mają swoje kody, które się wpisuje w formularzu zamówień razem z innymi zamówieniami czy to jakoś trzeba w dzień, w którym jest oferta?

wpisujesz wtedy jak bedziesz robiła sobie zamówienia a kody dostaniesz z podpisu karinki,wszystkie tam ona wpisuje
Stary 2011-04-07, 16:55   #1792
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez emmi01 Pokaż wiadomość
Wysyłałam te nowe cienie potrójne, które kupiłam w demo i przyjęli (zaznaczyłam, że się nie podobają albo nieprzyswajalne dla skóry ale szczerze to nie pamiętam). Więc jak widać na moim przykładzie, demo też przyjmują

Ja nie miałam drobinek Otworzyłam próbkę z odcieniem nude, wypróbuję inny kolor może tam będą drobinki? Nic świecącego tam nie było
No to fajnie wiedzieć że demo też chodzi w rachubę

I oby nie bylo nic co lśni

Maleństwo moje
Stary 2011-04-07, 16:56   #1793
paciaz1993
Raczkowanie

Cytat:
wpisujesz wtedy jak bedziesz robiła sobie zamówienia a kody dostaniesz z podpisu karinki,wszystkie tam ona wpisuje
Ok. Dzięki
paciaz1993 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 17:14   #1794
Sarasfati
Rozeznanie

Resscue kremik oczywiście z twojej ulubionej serii z masłem shea, żel do kąpieli Spa (himalajskie jagódki), serum do włosów, 3 mini podkłady (wzięłam, bo wygodniejsze na próbki), mleczka z Demo, puder prasowany "idealny kolor" (fair), balsam do ust z olejkiem ryżowym, woda toaletowa Pro Move, kosmetyczka, krem z Care do twarzy odżywczy, żel do kąpieli mistique i chyba tyle. Koleżanka zamówiła dwie wody toaletowe Ice Sheers- zieloną i fioletową- zielona cudna! Fioletowa bardzo mocna. I wypróbowałam kredkę żelową - jak dla mnie rewelacja, tylko chyba musiałabym na nią położyć biały puder transparentny dla lepszej trwałości.

(Ale u mnie burza...niech sobie już pójdzie )
Stary 2011-04-07, 17:20   #1795
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
w kopercie bąbelkowej wyślij nie musisz w pudełku bo wtedy baba cie policzy jako paczka a to drozsze od listu wiecv radze w kopercie;p
no tak tylko kwestia ile mogę tam wsadzić i czy to przeżyje transport?

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 17:20   #1796
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Resscue kremik oczywiście z twojej ulubionej serii z masłem shea, żel do kąpieli Spa (himalajskie jagódki), serum do włosów, 3 mini podkłady (wzięłam, bo wygodniejsze na próbki), mleczka z Demo, puder prasowany "idealny kolor" (fair), balsam do ust z olejkiem ryżowym, woda toaletowa Pro Move, kosmetyczka, krem z Care do twarzy odżywczy, żel do kąpieli mistique i chyba tyle. Koleżanka zamówiła dwie wody toaletowe Ice Sheers- zieloną i fioletową- zielona cudna! Fioletowa bardzo mocna. I wypróbowałam kredkę żelową - jak dla mnie rewelacja, tylko chyba musiałabym na nią położyć biały puder transparentny dla lepszej trwałości.

(Ale u mnie burza...niech sobie już pójdzie )
ahhhh ten krem

z pudru prasowanego będziesz zadwolona jest cudowny
Mleczka z demo tak samo , zakochałam się w waniliowym
żel mistique -

u mnie się na burzę zaniosi

Maleństwo moje
Stary 2011-04-07, 17:25   #1797
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
ahhhh ten krem

z pudru prasowanego będziesz zadwolona jest cudowny
Mleczka z demo tak samo , zakochałam się w waniliowym
żel mistique -

u mnie się na burzę zaniosi
no właśnie poranka się doczekać nie mogę

w sumie wieczoru też sąsiedzi chyba poczują, ze mi paczka przyszła jak wylezę z kąpieli

dziecię moje tylko wyło mi cały czas, bo miałam jej zamówić balsamik do ust i nie zamówiłam......z głowy mi wyleciało

a to mleczko waniliowe......ono mi cos Avonowego przypomina....cos sprzed wielu lat.....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 17:26   #1798
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
no właśnie poranka się doczekać nie mogę

w sumie wieczoru też sąsiedzi chyba poczują, ze mi paczka przyszła jak wylezę z kąpieli

dziecię moje tylko wyło mi cały czas, bo miałam jej zamówić balsamik do ust i nie zamówiłam......z głowy mi wyleciało

a to mleczko waniliowe......ono mi cos Avonowego przypomina....cos sprzed wielu lat.....
oj mamo jak mogłaś tup tup

ta wanilia jest fajna bo nie jest tak chamsko słodka

Maleństwo moje

Edytowane przez Resscue21
Czas edycji: 2011-04-07 o 17:28
Stary 2011-04-07, 17:30   #1799
GosienkaC
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Najbardziej się spełniam jako konsultantka, jak dorwę taką klientkę, która ma czas przejrzeć ze mną w katalog w tempie strony na 5 minut i słuchać moich zachwytów: że krem do skórek uratował mi skórki, krem do pięt uratował mi pięty, a tusz robi rzęsy do nieba, a błyszczyk pięknie błyszczy Ale mało mam takich klientek, większości daję po prostu katalog do samodzielnego przejrzenia. I nie mogę przeboleć, że nie siedzę przy nich i nie pokazuję paluszkiem najciekawszych produktów. Bo w Avonowym katalogu jest tyle produktów, że trudno zwrócić uwagę na każdy jeden. Wpadłam na taki pomysł, że w katalogu 6 jarzącym różowym kolorkiem porobiłam notatki przy ulubionych kosmetykach, że polecam, że świetnie działa etc. Ciekawe, czy to się sprawdzi
Takiej konsultantki Avon jak Ty zawsze szukałam, ale jest jak jest i nie narzekam Faktem jest, że są osoby, które potrzebują porady bo katalog Avon jest tak bogaty w oferty, że samodzielnie się gubią w tych dobrociach
GosienkaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 17:30   #1800
angie_910108
Raczkowanie

dziewczyny czy miałyście taką sytuacje że paczka do was nie doszła a w strefie miałyście status "odebrane"
angie_910108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości