|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
Tyle, że u nas nie było żadnej konkretnej diagnozy, tylko tej krwi w kupce dostał pepti. Może pójdę na kontrolę, to spytam pediatry, jak ona radzi...?? Bo w sumie ona go badała i wie, co i jak. Widziała badania ze szpitala, tą kupkę ze śluzem... No i przy okazji mogłabym młodego zważyć, bo jestem ciekawa, ile przybrał na tych słoiczkach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Muszę umyć włosy ale boję się, że jak zmoczę głowę to będzie nagle ryk ![]()
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
moria zazdroszczę nocki
![]() Eda zjada 245 ml zagęszczonego i i tak nie przesypia nocy ![]() Chyba się tego nie doczekam ![]()
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
jeju ale mam lenia mowie wam. nie chce mi sie wstac z łożka...
a musze isc na spacer dwa dni siedziałam w domu ![]() dzisiaj go wezme tylko musze sie zmobilizoowac ![]()
#1775 |
Rozeznanie
|
Witam!
Czy któraś z was robiła może zakupy w tym sklepie http://www.calineczka.pl/sklep/ ?? Polecacie? Dzisiaj Antoś pierwszy raz nie obudził się o 4-ej i nie cyrkował ![]() ![]() ![]() Pospaliśmy pięknie do 8-ej ![]() ![]() Teraz już się zbieramy, bo jedziemy na niedzielny obiadek do rodziców. Grazin super, że jesteś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Zakorzenienie
|
hej kochane!
witam w piekna niedziele(choc mrozna....) u nas nocka wedlug standardu ostatnich dni ![]() pobudki 23:30, 3:30 i 6:30, po czym po zjedzeniu i jojczeniu w lozeczku wzielam ja do siebie przytulilam i dospalysmy do 9-tej!! U dalej troche pobolewa ale generalnie juz wszystko wraca do normy! jupi!! daisuniu a napisz cos wiecej jak bylo na urodzinkach lolus sliczne te maty, ale ja sie zgadzam z dziewczynami, ze chyba szkoda kasy, ja kupilam malej taka mate jak do jogi tylko wieksza i polozylam na to taka narzute-koc kolorowa i mala po tym wedruje a i tak ja znajduje czesto na podlodze ![]() anulinka wspolczuje nocki, biedny Pepe ![]() MoniaK chyba los ci wynagradza nieprzespane noce bo widze ze coraz lepiej! moria twojej nocki nawet nie komentuje bo takie cudo u nas sie jeszcze nie zdarzylo..... matall nie martw sie ja tez juz mysle ze na razie przespanej nocki sie nie doczekam ![]() gusiaczku a jak butelka? grazin no jestes baboku! tylko juz nie rozrabiaj bo nie przezyjemy bez Ciebie! andziotku u nas wczoraj tez byl bunt na UU totalny! ale w nocy za to wszystkie 3 karmienia(policzylam tez to o 6:30 to normalnie 15 minz jednego U i 10 z drugiego! mysle ze polozna ma racje, ze mala nie je w dzien bo w nocy sie najada,..musze wyeliminowac to jedno karmienie.... dzis teraz tez 30 sek na UU..... ide enjoy niedziele z mezem ![]() pogoda zimna ale pikna wiec zjemy sniadanie i na spacer a po poludniu do znajomych na obiad ![]() PS. kupilam szczeniaczka uczniaczka Zosce, po norwesku!!!! i pytanie! chcialabym dac malej sloiczek z kurczaczkiem..tez mam zaczac od 2-3 lyzeczek czy moge od razu wiecej dac?? bo tak to sie nie naje......... |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() pisz teraz dużo co się działo u Was... Cytat:
![]() No i dziękujemy za wstawiennictwo za naszą Grazin ![]() Cytat:
![]() Mimbi - super taki koncert, u nas niestety nie ma, ale chyba na wiosnę mają takie plany to się wybiorę z Kubuśkiem sama, bo mój mąż jest anty. Bry! A u nas nocka koszmarna, chyba najgorsza od porodu, bo ja wstawałam 3 razy, wiem, że dla niektórych z Was 3 razy to niedościgniony ideał, ale ja wstawałam do małego najwięcej 1 raz w ciągu nocy, a od ostatnich kilkunastu tygodni ani razu, całe noce przesypiał po 9-10h. Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk.
![]() |
#1778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() język jest teraz dość duży w stosunku do całej buziuchny i mięśnie twarzy jeszcze nie tak silne, podzas zabawy dziecko się bardzo supia i też języczek może wystawiać, Gaba robi dziubek i wystawia język jak ją coś bardzo zainteresuje czasem duży wystający język może być objawem zaburzeń tarczycy ale to raczej w skrajnych sytuacjach Eve ja jakieś parę dni temu spotkałam się z tekstem do Zosi "to dziewczynka czy chłopiec ![]() nie była ubrana w różową kurteczkę i spodnie więc może dlatego, miała brązowe dresy i szarą kurtkę i czapkę w kolorowe paski i już była chłopcem !!! mnie to zwisa co ludzie gadają !!! Lolus powiem Ci że te składane puzzle to naprawdę straszna robota dla rodzica, bo ciągle je trzeba składać ![]() ![]() mimbi super pomysł z tą filharmonią !!! MoniaK ![]() ![]() anulinka, gusia ![]() anula ale moja mała je raz w nocy ![]() ja dałam od razu pół słoiczka z mięskiem Grazin ![]() ![]() Witam! dziś nocka bez niekontrolowanych przewrotów przez sen ![]() jedzonko 4:15
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-16 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
sandrunia, no chylę czoła przed tym czego dokonałaś !! Nas cała banda nie była w stanie tego wskórać, co Ty jedna
![]() ![]() Lolusiu, jak babcię kocham wczoraj znalazłam kaszki Holle po 2.50 (te bezmleczne jaglane które obecnie używamy oraz z musli i jeszcze jakiś jeden rodzaj) Być może aukcja się skończyła? No nie wiem ![]() Będę szukała. Jak uczulenie Antonka ? Anulko, impreza udana, wróciłam ok 1 w nocy do domku, inni jeszcze zostali ale mnie ciągnęło do Gabulki chociaż spała.. doczekałam fona od męża, ze doleciał i zmyłam się do Malutkiej. Jak u Was z pleśniawkami?? za szybko mi sie wysłało ![]() odpisuję dalej ![]()
#1780 |
Zadomowienie
|
a bo widzisz nie od tej strony zaczęłam czytać dzisiaj wizaż
![]() i dlatego nie wiedziałam ![]() Anula to ile u was jest stopni???
#1781 |
Wtajemniczenie
|
andziot mi sie do dzisiaj pytaj c zy domi to on,
a co do norbiego to naqwt nie pytaja tylko z gory zakladaja ze to ona ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
![]() Moja Agata kończy dziś 4 miesiące ![]() Tak patrze na te kaszki Holle co poleciacie, kurde skąd Wy to wszytsko wiecie ![]() ![]() Biore się za prasowanie Agulowych sukienek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moria, ewidentnie to zasługa tej kaszki chyba ![]() Loluś, mojemu mężowi marzy się wypad do niemiec na zakupy... kurde, gdyby był w Pl to przejechalibyśmy się z Wami do Berlina na bank Jak narazie znalazłam najtaniej Holle za 2,99 matall,myślę, ze sie doczekasz U dziewczyn tez z dnia na dzień a właściwie z nocy na noc nastąpiła poprawa ! Uszy do górY !! delicadeza, no ciągle doję naraz ok 60-80 ml (raz było 100ml) no ale to i tak postęp bo wcześniej zdarzało sie i po 20ml ! MoniaK, uwielbiam karmi i za Twoją radą wczoraj jedno pochłonęłam ![]() ![]() Gusiu, oby wszystko szybciutko wróciło do normy ! To pewnie wypadek przy pracy ![]() Antropia pytałaś o strachliwość... bardzo się bałam aby Gabi właśnie taka nie była, że byle co ją przestraszy, bo ja właśnie taka jestem... ale dziękować Bogu nic się nie dzieje... raz płakała gdy mąż się wydarł na cały głos, podczas meczu. Kiedy widzi obcych uśmiecha się, tez nie płacze... bynajmniej narazie Hejka ![]() Mimo, że moja Niunia zjadła 90ml zagęszczonej kaszki to jadła o godz 2,15, 4,30, 6.30, 7.30 i lulanie do 9. Aczkolwiek dawałam jej cycusia za każdym razem gdy obudziły mnie jej stęki.. bardziej obstawiam na męczenie pierdkami bo gdy dałam o 7,30 bobotic to leciały salwy niczym z armaty ![]() ![]() ![]() ![]() Co Dziewczyny podawałyście next po marchewce? Gabik zalicza już od tygodnia najpierw marchew, potem marchew z ziemniaczkiem i nie wiem co następnego moge wprowadzić. Podzielicie sie Waszym doświadczeniem ? ![]()
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
A u nas 4 stopnie, brrr...
A trzeba iść na spacer, ale nie wiem, jak młodego ubrać... Ja w takiej temperaturze w kurtce zimowej i szaliku ![]() To co? Kombinezon mu założyć? Czy wystarczą spodnie, ciepłe skarpety, sweter i kurtka? Mam rozkminę, bo pierwszy raz tak zimno...
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
Lolus, edit
Mam Holle za 2,79 ojro w promocji o a nie wiem czy dobrze reozumiem, ze gdy kupi sie 6 sztuk to wtedy 2,84 € ??
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-10-16 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Zadomowienie
|
dobry dzień
![]() witam nowe mamuśki, a zwłaszcza taką jedną, co to powróciła do żywych ![]() jestem mega nieprzytomna, ale winiłabym za to raczej przesilenie bo nocka niby jak zawsze. Była jedna przerwa aż 3,5 godziny i mogłabym tak miec codziennie bo to rewelacyjne uczucie wstac po takiej dłuższej przerwie, na koniec spaliśmy sobie razem od 7 do 9 we trójkę i to takie super uczucie ![]() miłego dna dziewczynki
#1787 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ddaaiissyy to jak byłaś na tej złożonej imprezce, to kto pełnił funkcję niani Gabika?? ![]() co do słoiczków, u nas było jabłko, marchewka, ziemniak, jabłko+marchewka, ziemniak+dynia, i gruszka, ale po niej bolał brzuszek
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-10-16 o 10:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A u nas nieważne jak Kuba będzie ubrany, może być cały na czarno nawet a i tak ludzie na ulicy się zachwycają "Jaka śliczna dziewczynka!" WTF??? Toż to chłopczur jest nooo.... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | |||
Rozeznanie
|
MoniaK może Tymusiowi tak zostanie
![]() Grazin ![]() ![]() Cytat:
a co do poczty jak masz 4 min to wiem mniej więcej gdzie mieszkasz ![]() Sandrunia, Lolka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() blueberry_11,anulinka2009 ![]() Dzień dobry u nas było dzisiaj -1 o 5 rano brrry , nocka standardowa wstaliśmy o 9 tż się rozchorował ale naszczescie nas nie bierze.Jedziemy na meczyk do tatusia i też mam problem co ubrać ale skuszę się na kombinezon mam taki tarszy na 80 więc będzie ok (za ładny nie jest ale funkcjonalny) Scio ![]() Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-10-16 o 10:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A byliście na jeden dzień czy nocowaliście tam?? Z wózkiem pozwolą mi tam wjechać czy nie bardzo? Jak myslisz? Pamiętasz czy jakies furki dzieciowe tam stały? Właśnie miałam do nich zapytanie wysłać, ale może ty odpowiesz to będe mieć z głowy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Z puzzli rezygnuje ostatecznie! Thx! Cytat:
![]() Dalej wydaje mi się, że z wysyłką z netu to nie oszczędność, bo za samą przesyłkę zwykle chcą koljne 3 euro.. Przeliczając na złotówki - hmm - no co myślisz? euro teraz stoi po 4,30 złotego polskiego! Cytat:
![]() My już chcemy w srodę myknąć.. ale we wtorek rano szczepienie i pediatra.. Licze na to, że Antonuś je bezproblemowo jak ostatnio zniesie, ale jak się okazę że coś nie teges, albo pani doktor jakieś przeciwskazania będzie mieć to może się okazać, że nigdzie nie pojedziemy.. A mężula teraz musiał wolne wziąć. Zaraz wezmę komóre od TŻta i dzownię do kumpeli do DE.. poproszę, żeby jutro do jakiegos Bio marketu się przeszła i ceny mi podała.. tylko muszę najpierw w necie wyszkuać zdjęcia opakowań, zeby jej mailem wysłać co ma szukać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Zakorzenienie
|
boże mam małego potwora w domu
nie wiemm co mu zimno u mnie tak jak u matal i tez mialam rozkmine co mu ubrac postawiłam na body koszulke rajstopy czapka i kombinezon i śpiworek do wózka włozyłam go i takie darcie sie ze masarka przeszłam moze 70 metrów i musiałam wracac nie wiem co go opetało na rekach super ale starałam sie włozyc do wózka to sie łzami zalewał. i to by byłło na tyle w temacie spaceru ![]() a chciałam wyjsc bo jest bardzi ładnie słonce świeci i mimo ze zimno to przyjemnie no ale cóz bede si ekisic w domu zła jestem daisunia mialam nauczke niezła ![]()
#1793 |
Zakorzenienie
|
zosiaaa; hihi bo Mateuszek ma buźkę delikatną jak dziewuszka
![]() ![]() Rodzcie się Malutką zajmowali, uśpili, nakarmili moim mleczkiem, wykąpsiali i tylko od czasu do czasu dzwonili, ze mam się nie spieszyć bo wszystko ok. Nie boję się w ogóle im Małej zostawiać.. tata w rodzinie pełnił rolę "położnej" jeździł gdy Maluszki się rodziły i kąpał więc wiem ,ze nie zrobią Gabi krzywdy. I nigdy nic nie robią ponadto co im powiem. Dziękuję za wskazówki jedzeniowe !! To może teraz po marfefce jabłuszko nadejdzie ![]() Scio, dla Agatki !! ![]() ![]() Klaterina, cuuuudowna końcówka spania ![]()
![]() |
#1794 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm.. fryzjer, kosmetyczka?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byliśmy tylko na kilka godzin,a nocowaliśmy w Cottbus i odkryliśmy tam Weihnachtsmarkt świetna zabawa ![]()
![]() |
#1796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do lokalizacji to trafiłaś ale została sama fryzjerka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
Lolusiu, no ale jakby się kupiło duużo sztuk, dla kilku dziewczyn bo nie tylko my przecież dajemy Holle, to moze by sie opłacało?
No własnie, najlepiej zobaczyć w sklepie stacj. Dobry pomysł ![]()
#1798 |
Zadomowienie
|
Loluś moje szwagierki były z rocznymi dzieciaczkami i były zadowolone ale mówiły że jest tam bardzo duszno i dzieci były troszkę marudne a one same po 7h pobytu tam bardzo zmęczone.
Więc ja postanowiłam pojechać tam dopiero jak Franek mi podrośnie. Z wózkami nie ma tam żadnego problemu. grazin witaj znowu ![]() zw
#1799 |
Zakorzenienie
|
Grazin welcome back
![]() Kochane nadrobie Was pozniej bo teraz idziemy na plaze korzystac z ostatmich pomieni slonca ![]()
#1800 |
Zakorzenienie
|
powrot Grazinki na lono wizazu
![]() ![]() ![]() Andziot u mnie Olus zazwyczaj jest brany za dziewczynke - z powodu wloskow i dosc dziewczecej buzi - to mi wcale nie przeszkadza, ale jak pomysle, ze kazda spotkana osoba bedzie czynic uwagi, ze dziewczynka to nie powinna na niebiesko to juz mi sie na mdlosci zbiera ![]() Swoja droga mnie mama czesto w blekity ubierala bo mi ladnie w niebieskim bylo i siusiak mi od tego nie wyrosl ![]() Hej, hej ![]() u mnie sloneczko piekne, nocka ok, zaraz na jakis spacer rodzina cala ruszamy, milej niedzieli wszystkim zyczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.